Blindtarmsinflammation

Publicerat den 2019-08-12 klockan 19:46:19 i kategorin Allmänt,


Jahopp, då fick man känna på hur känslan är med en inflammerad blindtarm. Inte så skönt kan jag meddela!

Allt började i måndags vid 18-tiden. Tyckte det var märkligt att värken inte gick över med 2 x Ipren men gick och la mig för natten. Vid 1 kunde jag varken stå eller ligga. Det gjorde hur ont som helst och jag knaprade mer piller utan resultat. Tanken att väcka Elias för att åka in till akuten lockade mig inte för fem öre.. vid 5 somnade jag äntligen, för att vakna 5:15 av jordens blixt och dunder. Ingen idé med nattsömn denna natt inte.. 

Dum nog pallrade jag mig mot jobbet ändå. Vid 11 gick jag och la mig i vilorummet men gav upp. Jag ringde närakuten i Huddinge centrum som tyckte att jag skulle åka till gynakuten på Huddinge sjukhus istället så jag körde mig själv från jobbet mot sjukhuset. Väl på plats frågade jag i kassorna om vägen mot gynakuten. Dom sa istället att jag skulle gå till akuten.
Akuten 1 timme. Dom i sin tur sa att jag skulle till närakuten. Mot närakuten
Närakuten 2 timmar. Blodprov med låg sänka och förhöga vita blodkroppar. Dom i sin tur; mot gynakuten (dit jag alltså skulle från början...)
Gynakuten: samma blodprover, ultraljud.. här satt jag i 4,5h innan jag ställde mig upp och grina och bad om att få åka hem och sova. Då först förstod dom hur ont jag hade och dom bokade in röntgen. Jag fick dropp och bår.
Röntgen 21:00 med provsvar 23:00 om sprucken blindtarm. Nu gick det undan..
Mot akuten igen. In i duschen. In med mera dropp och medicin. 
01:30 kördes jag mot operationen och en himla rolig läkare som skämtade med mig ända tills jag föll in i dimman.

(null)

(null)

Operationen hade gått bra, titthålsoperation.
Jag vaknade vid 5:30 och fick halvt som halvt borta i huvudet svara på frågor så som "vet du vart du är någonstans", "har du ont någonstans". På A svarar jag "det borde väl du veta?" Och på B svarar jag "vad tror du efter att ha blivit en spettekaka?!

Något ocharmigt var väl att min underläpp hade hamnat i kläm alt bitit mig i läppen under operatioen, så vid en första blick i spegeln efter operationen så såg det helt enkelt ut som om dom under min nedsövning bjudit mig på en gratis botox!

Hur som haver-det gick bra. Veckan som snart har gått sedan operationen har bestått av piller i alla dess former, seriemaraton, filmer, sova, soffan. 

Kommentarer

Kommentera gärna inlägget!

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar

Trackback


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.