Långfredag i värmen

Publicerat den 2018-03-31 klockan 03:59:48 i kategorin Allmänt, florida2018,


Igår åkte vi tillbaka till stranden Siesta Beach. Denna gång blåste det dock mer än förra gången. Den mycket finkorniga sanden liksom fastnade överallt. På kroppen, i hårbotten, kinderna och i hela våran packning. När vi väl kom hem blev det storsanering!

(null)

(null)

(null)

Idag, fredag så har vi haft en långfredag i värmen. Dock ville inte varken man eller barn ut = mamman fick sig ett par timmar på stranden i lugn och ro tillsammans med pelikaner och vågor

(null)

(null)

Efter en dusch så tog vi oss en promenad in mot stan här på ön. Kanske lite halvt dumt o ta sig en promenad mitt på dagen i sol och över 30 graders värme men.. en islatte på Starbucks och ett besök på glassbarnen Kilwins gjorde susen! Dock missade Noel glassen återigen pga att han somnat i vagnen.

(null)

(null)

(null)

(null)

Detta mina vänner, det är vägen ned mot vår älskade strand Lido Beach

(null)

This is swag

Publicerat den 2018-03-29 klockan 03:59:02 i kategorin Allmänt, florida2018,


Idag har det varit en redig semesterdag för min del. Jag själv vaknade 8, Elias bredvid mig kort därefter. Jag gjorde frukost och Yonge vaknade till lliv medan Noel sov vidare till 10:20. Någon var ju redigt trött efter Disney igår vill jag lova!

Då ingen av mina 3 barn ville hänga på stranden idag så laddade jag ned ett par P3 dokumentärer på telen och traskade ner till stranden i min ensamhet. Smart som jag var så smorde jag inte in benen = kräfta i skrivandets stund.

(null)

Senare på eftermiddagen tog jag och Noel en promenad. Vi skulle köpa glass. Det gick cirka 4 minuter då jag insåg att jag pratar med mig själv. Noel har tvärdäckat i vagnen. Jag promenerar vidare till en rekommenderad Beach bar där jag slår mig ned med en sovande Noel. Noel ser för övrigt ut som en jättebebis i vagnen. På tog för stor för vagn men så tacksam över att vi tog med vagnen på denna resa med tanke på hur gott han sover och vilar i den då vi är på vift och på Beach.

(null)

(null)

Disney Animal Kingdom

Publicerat den 2018-03-28 klockan 22:37:36 i kategorin Allmänt, florida2018,


Igår kördes bilen upp mot Orlando och Disney Animal Kingdom. Resan tog cirka 2,5h och vi körde på våran älskade 75:an innan vi vek av mot 4:an.
Väl framme så var det liksom något större än vad jag någonsin kunnat ana... själva ytan var större än Strömstad stad där jag är uppvuxen i, och det fanns också olika delar att besöka på Disney. Yonge valde att vi skulle besöka Animal Kingdom. Inte ett Disneyslott i sikte men ack så fint.

Dock kommer jag aldrig göra om detta. Över min döda kropp.
Sjukt mycket folk. Griniga barn överallt medan föräldrarna ferbrylt försöker få sina barn att vara glada och tacksamma. 30 graders värme. 1 timmes kö till att få mat. 3 timmar till åkattraktioner om man inte väljer att betala extra. En j-vla korv i bröd för $9,00. Det här jippot är alltså för föräldrar som tror att sina barn ska minnas denna dagen med glädje. Att dom ska minnas dagen över huvud taget. Typ 8000 kronor fattigare. Tack Disney, tack,

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Anna Maria Island

Publicerat den 2018-03-27 klockan 01:51:33 i kategorin Allmänt, florida2018,


Noel har fått in en riktigt goo sömnrytm här nu. Slocknar vid 22-tiden, vaknar 9:30. Man tackar! (Tackar dock inte för senestermode när vi är hemma igen...)

Idag blev det en sen frukost och därefter gjorde jag iordning matpacken inför beachen. Idag åkte vi tillbaka till Anna Maria Island.

Anna Maria Isl var det som verkligen fick mig att vilja åka tillbaka till Florida. En ö. Helt kritvita puderstränder och underbar miljö. Därav valde vi vårt boende detta året mer nära till Anna’s stränder. Att köra bil till mitt favvoställe tar 26 minuter. Då korsar man våran ö - vidare in på Long Boat Key och sedan vidare in mot Anna Maria.
Förra året var vi på Bradenton Beach - ett helt magiskt ställe ochdit var även vårt mål idag. Dock hittade vi den perfekta parkeringen mittemellan Bradenton Beach och Cortez Beach vilket då gjorde att våra kroppar hamnade på Cortez Beach. det enda som skiljde dessa två stränder emellan var en liten cementpir.

(null)

Utan att ha vetat om det förra året så var vi också på samma pir även förra året. Jag och Elias tog oss en tur ut på den lilla piren även i år. Lika vackert nu som då.

(null)

(null)

Noel har fått in en skön rytm även på stranden. Han orkar bad och lek i cirka 30 minuter innan han är helt slut som artist och bara vill kosa upp sig i skuggan i vagnen varpå han somnar i över en timme. Då får man tid för lite strandhäng och bus med Elias.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tampa och båttur

Publicerat den 2018-03-26 klockan 04:05:36 i kategorin Allmänt, florida2018,


Grannen ala elefanten här ovan oss har flyttat ut och äntligen kan vi få sova ut på morgnarna utan att någon dundrar runt. Imorse när jag vaknade och kollade Instagram så såg jag att det var våffeldagen.. vi kan ju inte vara sämre vi - bara lite sämre. Det finns inget våffeljärn här i huset så det fick bli amerikanska pannkakor till frukost

(null)

(null)

Efter frukosten tog jag mig en tur ner på stranden medan de numera trött-på-stranden-killarna stannade kvar i huset. Efter en tidig lunch packade vi bilen och körde iväg ut på 75:an och upp mot Tampa. 

I Tampa hyrde vi oss en eBoat och strosade runt på kanalerna runt om Tampa. Hur härligt som helst. 

Till en början skulle Noel inte alls åka någon båt. Han gnällde som tusan innan vi kom igång, halvt livrädd. När väl skeppet låg på havet så trivdes han fullt ut, ända tills han totaldäckade i pappans knä. Han vägrade att vakna då vi skulle av båten igen så det var bara att tacka Gud att vi valde att ta med sulkyn denna dag.

I Tampa hann även besöka ännu en Starbucks och njuta av en kall öl i värmen.

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

Middag serverades på Kentucky fried Chicken på vägen hem, och väl hemma satte vi på oss sandalerna och traskade ner mot stranden för att tillsammans se på solnedgången.

Det gick så där. Noel fick för sig att han minsann skulle bada. Innan vi hann reagera var han ute i vattnet med shorts, blöja och t-shirt. Han hade iallafall roligt (tills vi skulle gå hem dyngsur). 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Hem ljuva hem

Publicerat den 2018-03-25 klockan 15:55:56 i kategorin Allmänt, florida2018,


Igår rodde skutan mot Englewood där vi förra året spenderade en veckas tid. Det var också den veckan som gjorde att jag föll pladask för vackra Florida. Hemmet stod kvar, lika vackert nu som då:

(null)

Väl framme vid Manasota Beach startade jakten på hajtänder på en gång. Alla amerikanare förklarar hajtänder på stranden på olika sätt. Som jag kan sammanfatta det som så är det tusentals år gamla mjölktänder av hajar. Denna gång hittade vi cirka 40st som Elias ska få ta med sig till skolan och ge till sina klasskompisar.

(null)

(null)

(null)


(null)
(null)

Efter stranden så åkte vi inom en mataffär för att plocka på oss lite av diverse, och sedan hemåt igen. Dagsturen blev en långtur, jag tror vi var hemma strax efter 18 med två trötta föräldrar och två pigga barn.

(null)
En större strejk rådde i Sarasota denna dag. Glada amerikanare som står upp för vad dem tycker. Jämfört med svenskar och strejkerna så såg detta ut som en folkfest med sång och glada miner, trots att dom strejkar om något dom inte tycker om


Siesta beach

Publicerat den 2018-03-24 klockan 00:10:33 i kategorin Allmänt, florida2018,


Ja, som skrivet igår så är det alltså uppstigning 6:30 pga grannen här ovan som för ett himla oväsen.. 
barnen vaknade idag klockan 9. 
Efter frukost så gjorde jag o ordning lunch och snacks i kylbagen och vi gjorde oss iordning för en tur mot grannön Siesta Key. Bilresan tog cirka 25 minuter innan vi nådde en kritvit pulversandstrand vid namn Siesta Beach.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det räcker med ett par timmar på stranden för barnen, därefter är dom helt slut. Dock inte så slut så man vill somna tidigt på kvällen eller en sväng i bilen. Nej, nej. Man är bara allmänt trött och grinig. 
När vi kom hem så satte jag mig ute på framsidan med en kall öl medan Yonge sanerade dem båda två från saltvatten och sand. I skrivandets stund är klockan lite över 19 och inte ett tecken av trötthet visas från någon av dem små.

Det blir håll i gång ett par timmar till med andra ord!


Fortfarande vindar

Publicerat den 2018-03-23 klockan 03:14:44 i kategorin Allmänt, florida2018,


Ovanför oss bor ett par i 30-års åldern. Någon av de 2 vaknar varje morgon 6:30 för att, vad jag tror gå på toa och gå mot köket och antagligen dricka vatten. Personen som vaknar är en person som vandrar på hälarna. Brutalt. Det låter ungefär som om någon drar igång en basketmatch och dunkar bollen i golvet. När detta är gjort så blir det tyst - personen i fråga går säkert och lägger sig igen. 
Jag är då klarvaken! Semester, va? 

Idag är den sista dagen med "kallt" väder enligt prognosen. Kallt och kallt, ungarna badar trots storm och frisk luft.
I morse tog jag en långpromenad längst med stranden vi bor vid, Lido Key. Jag konstaterade då att det inte riktigt var dags att gå till beachen med ungarna redan klockan 10.. det var för mycket vind och våg.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vid 13-tiden frågade jag Noel om han ville till stranden och gräva med spaden. Han blev överlycklig och studsade omkring här hemma ända fram tills det att jag började smörja in honom med solkräm. Då blev det istället hus i h-lvete. På med skor, upp i vagnen och Noel somnar på 1 minut. Vi fick istället bära ner vagnen på stranden med en sovande Noel i.

Han fick dock tid att gräva, och båda badade. Jag själv doppade inte ens fötterna denna dag pga att det blåste så mycket. 
Väl hemma kunde jag konstatera att jag slarvat med insmörjning av mina fötter. Jag har liksom tagit resterna av solskyddsfaktorn jag haft på händerna och dragit lite snyggt över fötterna. Dom är nu randiga i vitt och totalt röda på sidorna. 
Vet inte hur många gånger jag gjort detta misstag men jag är glad så länge jag iallafall gör barnens insmörjning korrekt.

(null)

(null)

(null)

(null)

Shopping och långpromenad

Publicerat den 2018-03-21 klockan 22:52:47 i kategorin Allmänt, florida2018,


Även idag var en halvdålig väderdag. Det har blåst som bara den hela dagen, och jag som är väderguden själv hade redan spanat ut vindarna under gårdagen. Därför bestämde vi oss för att idag ta oss en tur lite högre upp här på västkusten mot Ellenton Premium Outlets - mer shopping!

(null)

Jag köpte mig ett par nya promenadskor och stoppade mig själv för att gå in i en Michael Kors butik. Däremot blev det gookaffe på Starbucks.
(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi kom hem så ville Noel gräva. Alltså gräva i sanden igen på stranden. Jag försökte förklara för den unge mannen att det är storm. Den unge mannen vägrade förstå, så vi klädde på oss och gick mot stranden. Stranden var typ borta pga de höga vågorna som vällde in. Noel började gräva. Noel fick sand över hela sig av alla kastvindar. Noel ville gå hem!

(null)

(null)

Vi tog istället senare på eftermiddagen en promenad ut på udden här av ön varpå han somnade efter 4 minuters gång. Noel missade promenaden och den fina stranden på udden. Där blåste det betydligt mindre så dit kommer man kunna åka när det blåser så som set gjorde idag. Tummen upp!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Regn och blixt

Publicerat den 2018-03-20 klockan 22:43:30 i kategorin Allmänt, florida2018,


Noel vaknade klockan 4 på morgonen
Elias vaknade 7 på morgonen

Förstår att det är svårt för barnen att ställa om sina små huvuden till rätt tid så här när man reser, men det jag inte förstår är att dom inte förstår hur sköööönt det är att sova! Ligga och dra sig. Somna om.
När klockan slog 10 så kändes det som om middagen skulle serveras inom kort.

Vi tog en promenad in mot samhället här där vi bor;  St Armands Cirkle Shops. Vi bestämde ganska tidigt att vi skulle äta lunch då barnen var gnällo och hungriga. 

(null)

(null)

Då det var fullt på det enda stället som serverade riktig amerikans brunch så tog Yonge med sig Noel på en promenad varpå han toksomnade i vagnen, medan jag och Elias tappade bort oss i Amerikat. Utan nät, utan att kunna ringa (vette tusan hur jag slår på så allt fungerar i telefonen..) och värmebölja så var både jag och Elias glada när vi såg pappan komma gåendes med en stor jättebebis sova ses i vagnen. 
Jättebebisen sov vidare i mitt knä under lunchen och han missade amerikansk pannkaka med choklad på. Jag och Yonge tog burgare o kycklingburgare. Väldans gott o väldans flott!

Dagen har idag bjudit oss på både sol, regn, åska och blixt. Imorgon står vindar på schemat och därefter följer massor med dagar av 28 grader och strålande sol!

(null)

(null)

(null)

Florida

Publicerat den 2018-03-19 klockan 23:01:36 i kategorin Allmänt, florida2018,Idag vid 14:30 tiden anlände vi Sarasota där vi kommer tillbringa tre veckors semester.

Resan började från Sverige igår vid 13-tiden. Resan gick kanon utöver att jag och Elias var vakna hela resan, och så himla roligt är det ju inte att sitta 10 timmar på ett flygplan..! 
(null)


(null)

Väl på plats i Fort Lauderdale, Florida så tog det 3 timmar för att ta sig ur flygplatsen. Köer efter köer med passkontroller, fingeravtryck och korsförhör om varför man ska befinna sig i landet. En timme därefter checkade vi in en natt på hotell för att få sova ut. 

Det blev hotellfrukost och inpackning i bilen av väskor och ongar för att sedan ta sikte mot västkusten. Förresten - det är kanske bara vi som lyckas bo på ett hotell, men som råkar gå in i fel hotell o käka frukost.. hotellen låg granne med varandra och vi dundrade alltså in i fel restaurang. Pinsamt värre!

(null)

(null)

(null)

Vid halva vår resväg valde vi att återigen stanna till vid shoppingstället Miromar Outlets. Grabbarna shoppade skor och shorts och det blev även lunch på Fords restaurant. Därefter mot ön Lido Key, Sarasota.

Vi kastade in alla väskor, klädde på oss badkläder och gick 3 minuters promenad och var sedan på stranden.  

(null)

(null)

(null)

Än så länge har det alltså bara gått snart 2 dygn. Mobilbilder i hundratal, trött som om man varit vaken i en veckas tid och redan smutstvätt som om en armé varit och dumpat sina kläder mitt framför mig. I skrivandets stund är klockan 20:30 här och vi väntar på Yonge som är och handlar mat. Därefter blir det stup i säng

Kärlek

Publicerat den 2018-03-11 klockan 08:49:21 i kategorin Allmänt,


Då Yonge tog en spontantrip till Hongkong över helgen, så blev det för mig inte en "standard" mellofest. Inga klackar i taket denna gång inte. 
Istället var det jag, Elias och Noel som hade mellomys på soffan. Så snart mello var över så var Elias fly förbannad då hans favoriter Samir & Viktor inte vann, och Noel var trött som en strumpa.
Det blev stup i säng på en gång och dom båda somnade inom loppet av 5 minuter.

Idag blir det tvätt, städ och allt sånt där annat roligt man måste göra i hemmet för att få en fungerande vardag därefter :)

(null)

Dansar loss

Publicerat den 2018-03-11 klockan 08:45:11 i kategorin Allmänt,


Noel dansar loss till melodifestivalen


Mamma på besök

Publicerat den 2018-03-04 klockan 18:49:32 i kategorin Allmänt,


Sedan i torsdags eftermiddag har min mamma varit hos oss. Som vanligt var SJ lite smått sena. Jag och Elias väntade på tågen och att titta på tåg är ju spännande!

Dagarna med mamma går som vanligt snabbt. Vi busar, är trötta, mamma gör tappra försök i att få ut både Elias och Noel men det går ju så där..

(null)

Elias har haft en lös tand väldigt länge och idag föll den äntligen ut - hans tredje tappade tand. Dock svalde han både tanden och våfflan som hjälpte tanden på traven.. tandfen kommer väl ändå? 

(null)Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.