Min stora stjärna

Publicerat den 2015-09-26 klockan 23:23:09 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Tidigt imorse åkte Yonge iväg på jobb och släppte i samma veva av Noel i Älvsjö. Jag och Elias låg kvar länge i sängen och sedan fick jag fick lov att småslumra flera gånger medan Elias lekte på sitt rum.
Det är verkligen skönt att han klarar av att leka själv. Det som innan var ett problem. Han ville absolut inte vara själv på rummet för det var läskigt, inte ens om man satt i rummet brevid. Han ville alltid att någon skulle leka med honom vilket inte alltid går. Men nu funkar det klockrent. 
Han säger själv att han är en stor pojke nu, vilket han är på god väg att bli. Han förstår dock inte varför inte jag kan åka till affären och att han kan stanna hemma under tiden. Försökte förklara att det är farligt, att nåt kan hända eller att polisen kommer och tar mig för man får inte lämna 4-åringar själv hemma. Enligt han så gör det ingenting om polisen kommer och tar mig. Han ska slå ner dem, säger han. Så det så!Idag tog vi en sväng till det Elias kallar blåbärsskogen. Ett ställe som dagis ofta promenerar till. Elias pekade och visade stolt vägen i skogen, vart man inte får gå och vart man skulle hitta mest blåbär. Säsongen för bären var haft över, men vi fick en del, och med dem gjorde vi böåbärsmuffins med krossade chokladbitar i. 

Nu kallar natten, och imorgon blir det lek med hans bästa vän. Sköööön helg!

10 månader

Publicerat den 2015-09-24 klockan 18:55:28 i kategorin Allmänt, Noel,


Alltså,
Om 2 månader så blir Noel ett år. E t t! 
Tiden då elias var mellan 0-1 år gammal gick långsammast i världen. Elias fyllde ett år efter typ 38277 månader.
Med Noel så känns det som om jag födde honom igår. Tiden försvinner verkligen snabbt förbi och den här lille unge Herren har gått och blivit en stor liten man.


Hänt under månaden

- i början på sin 9-månaders dag så började han släppa taget om saker och ting för att utforska världen på stående och gående fot. Redan från början så gick han väldigt bra, men jag menar - ungen var ju bara 9 månader så visst var det vingligt. Man kan jämföra det lite med sig själv när man tagit några glas för många. vingligt och ostadigt. 
- i dagsläget så springer han en bit för att sedan kasta sig ned och krypa sista biten till sitt mål då krypningen fortfarande går snabbare.
- älskar mat och äter gärna hela tiden
- vaknar 1-2 gånger per natt och är totalt otröstlig. Det enda som får honom att somna om är flaskan
- älskar fortfarande Alfons Åberg
- älskar att busa med Elias. Att jaga varandra. 
- älskar att bada men har svårt att låta bli att ställa sig upp i badet...
- vet att han gör fel och gör saker man inte får. Han gör det mer än jättegärna ändå, så som att lirka upp grinden till trappan, ratta på graderna på spis/ugn eller också öppna DVD spelaren. 
- när man skäller ut honom så... Skrattar han.
- älskar vagnpromenader

Alltså

Publicerat den 2015-09-15 klockan 16:43:17 i kategorin Allmänt, Noel,


Var kommer Noels energi ifrån?
Han - liksom jag har knappt sovit inatt men ändå leker han och Elias tafatt över hela nedervåningen?! 
Observera även med en majskrok i truten!

Ge mig styrkaSjukstuga

Publicerat den 2015-09-15 klockan 09:34:32 i kategorin Allmänt, Noel,


Jaa, den "härliga" rubriken lyder: sjukstuga
Efter Grekland så blev jag förkyld. Tokförkyld. Vet inte om det beror på att Grekland bjöd på 35 graders värme och Sverige typ 10 grader, eller om det var på grund av ACn på hotellet. Hur som helst - snor. Och jag har smittat Noel.

För Er som inte har barn så är ett sjukt barn ett världskrig. Sömnlösa nätter, otröstlig parvel och trötta föräldrar. Det är lite så vi jobbar här just nu...
I natt har jag sovit 2 timmar. 
Noel vägrade somna om efter flaskan och kom inte alls till ro. Efter mycket bärande så somnade han tillslut i mina armar sittandes i soffan. Det sanslösa är att noel nu är sjukt pigg. Av noll sömn. Det är inte jag.
Jag var till och med för trött för att åka och lämna Elias på dagis i morse så idag har jag även honom hemma. 
Ösregn ute = film mys inne. Hela dagen!

Lillsjuklingen 

Städdagar

Publicerat den 2015-09-09 klockan 19:02:31 i kategorin Allmänt,


Igår morse åkte den lille hem till farmor och farfar medan jag då fick tid för städning och tvättberget jag skapade i Grekland.
Det blev även en mindre shoppingtur under gårdagen. Elias behövde höstskor samt nya jeans. Han har en tendens att fixa hål på jeans på nolltid och jag är sämst på att laga.. Oftast är hålen så nedrans stora så att det inte ens går att laga dem, och det här med mjukisbyxor vägrar han! Fint ska det va, serrö!


Även Noel fick nytt. Ett par vinterpjucks. Det är bara början på september månad men ändå känns det som sen höst. Att jag var i Grekland för 5 dagar sedan känns mer som 5 månader sedan... Mörkret på ingång, kyla och skit! 
Måste hitta en overall till honom också, får se när det blir av :) 

Kontrasten

Publicerat den 2015-09-08 klockan 20:52:14 i kategorin Allmänt,


I lördags: sista dagen på Samos, Grekland med sina +35 grader 
Idag: Sverige, cirka 12 grader. Kontrasten är enorm.


Vi hade en otroligt härlig vecka på Samos, jag mamma och Joakim. Inte ett moln syntes, konstant sol och värme. God mat. Sena kvällar med goa skratt. Tidiga morgnar då jag och mamma ville till stranden snabbast möjligt.
Får lägga upp mer bilder från denna goa tur senare från datorn istället, annars tar inlägget år och dagar :)


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.