Noel 1 år

Publicerat den 2015-11-24 klockan 21:33:19 i kategorin Allmänt, Noel,


Haaaalllåååå, vart tog tiden vägen?!
Jag tyckte att ett år med Elias gick fort, men det här var ta mig sjutton raketfart! Alla säger att man ska ta vara på tiden och njuta av stunden, men ett helt år har passerat och man sitter nu här och funderar på var.
 
 
För ett år sedan satt jag och Yonge och kollade på serier. "Ett avsnitt till hinner vi innan vi ska sova". Det blev inget sova den natten. En värk från klar himmel slog till klockan 23:30 och den värken var som döden. Fler kom och jag klarade inte av att vara hemma mer än en timme innan vi valde att åka den "långa" vägen till sjukhuset. Det är inte alla som har lyxen att bo 4 minuter från ett sjukhus som har förlossning. Vi har den lyxen, men dessa 4 minutrar var som 43 timmar. Smärtan var brutal från första stund.
Bara timmar efter att vi kom in, närmare bestämt klockan 4:16 föddes Noel. "Raketen".
 
 
En stolt storebror möter sin lillebror för första gången och jag minns det som igår. Den där första blicken, leendet och stoltheten Elias bjöd på när han såg sin lillebror för första gången. Det glömmer jag aldrig. Den lyckan.
 
 
Liten blev till stor och det gick fort. Han lärde sig gå vid 9 månaders ålder, skaffade sig en personlighet som heter duga väldigt snabbt. En bestämd liten krabat som ändå på något sätt är "enkel" att hantera. Vi hade en god del sömnproblem till en början, men han sover ändå i sin säng med relativt enkla nattningar, om man jämför med hans storebror som fortfarande sover i våran säng...
Ordet "mamma" kom vid cirka 6 månaders ålder, och i dagsläget förstår han mer än vad man tror. Ord som "vovve" och "titta" används ofta, och den första tanden kom när han var 4 månader.
 
 
 
Det är mycket man kan nämna om Noel, som kanske redan har nämnts här på sidan. Jag skulle kunna skriva en hel bok om detta ljuvliga gossebarn men då skulle Du som läsare nog somna ;)

Vi är iallafall lyckliga. Lyckliga över att ha Noel i våra liv. Lyckliga över att ha 2 friska barn. Noel & Elias, hungriga på livet med glädje som smittar av sig.
 
 
 
 
 

Det håller i sig

Publicerat den 2015-11-20 klockan 22:04:52 i kategorin Allmänt, Lilleman,Ja, det här med host och snörvel håller oss hårt i ett stadigt grepp.
Härom natten vaknade Elias med 10-minuters intervaller och grät vid varje tillfälle. Han sa att han drömde mardrömmar. Tillslut får han fram att han har jätteont i ena örat. Vilket han då säger att han haft i 2 dagar...!
Morgonen därpå passade Elias så klart på att ta igen nattsömnen han missat, men tillslut tvingade jag på honom kläder och bar ut han till bilen.
Mot vårdcentralen.

Väl framme betalade jag parkering för 4 timmar. Man vet ju hur länge man får sitta och glo i väntrum på vårdcentralen. Vi fick glo i 7 minuter..! Plötsligt händer det! Läkarbesöket tog 4 minuter, och under dessa 4 minutrarna så började Elias öra att vara. Öroninflammation och penicillin. Hem och vila!

Jag och Elias har pendlat från att kolla på film i sängen, kolla på film från soffan och kolla på film i hans rum. Ingen ork för lek för fem öre. Nu hoppas vi på att bli friska kan jag lova...

Sjukstuga

Publicerat den 2015-11-17 klockan 22:36:02 i kategorin Allmänt,


I fredags kom kusin Levi, bror och Cilla för att spendera ett par dagar på fel sida landet. Som vi hade sett fram emot detta!
Fredagskvällen bjöd på idol och mys och sedan startade sjukstugan. En efter en blev förkylda och halvfebriga, och den ende som lyckats klara sig undan är Yonge.


Vi hann iallafall umgås, sörpla kaffe i mängder och bara vara. Det blev trots snörvel en sväng på Skärholmen samt Ikea för lite julshopping. Jag är inte klar för fem öre och brukar ha som mål att vara klar med all julhandel innan första advent.. Snart ska ju dessutom huset pyntas och jag måste få upp julgran, trots en totalt galen snart 1 åring..

Glädjen

Publicerat den 2015-11-09 klockan 16:42:52 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Glädjen som dessa två finner hos varandra är oslagbar. 
Noel älskar att leka med Elias i den mån det går. Så som att springa runt runt här i hemmet och leka jage ända tills Noel går på trynet och gråt startar. Eller som att bada tillsammans.
Dessa stunder är guld och det gör ens dag.


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.