Mors dag

Publicerat den 2015-05-31 klockan 09:30:04 i kategorin Allmänt, Inredning,


Till min älskade mammsing

Barnakuten

Publicerat den 2015-05-27 klockan 14:44:14 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Natten till idag har verkligen varit ett rent helvete.

När jag hämtade Elias från dagis igår så sa han att han hade ont i magen. Jag tänkte inte mer på det förrän under middagen då han inte ville ha någonting att äta. Inte ens godis... Han gick och la sig normal tid utan mat i magen... Han sov i cirka 30 minuter och sedan började den ljuvliga natten!
Han har verkligen haft ont i magen då han inte ens kunde ligga stilla.. Alvedon hjälpte knappt, och tillslut vaknade Noel för flaskan.. Sedan har natten fortsatt på detta härliga sätt - vaknat var 20:e minut.
När morgonen kom så sa han att det kändes bättre, han fick till och med ner en macka. Vi kunde åka och handla utan problem, men när vi kom hem så kom allt tillbaka igen. 


Nu sitter vi och glor på barnakuten på Huddinge sjukhus. Parkeringen låg cirka 100 mil härifrån och jag fick bära Elias hela vägen fram. När vi äntligen kom fram så skulle inskrivning ske på själva akutmottagningen. Bära lite till med andra ord! 
Här på barnakuten har dem världens otrevligaste personal i kassan, och dem har även anställt en ny personal som är under upplärning. Alla har vi varit nybörjare på ett jobb men att anställa någon som inte ens vet hur man dubbelklickar på en datormus är väl lite att ta i... Elias skulle kissa i en kopp för prover och denne nye vet ej hur man dubbelklickar på musen vilket gjorde att inskrivningen här tog dubbelt så låg tid. Elias höll på att pissa ner sig så jag tog unge och kopp och lämnade kassan... Blir så trött!!!!!

Mys i morse

6 månader

Publicerat den 2015-05-24 klockan 23:27:14 i kategorin Allmänt, Noel,


Hallåååå, vart tog tiden vägen?!?
Idag blir Noel hela 6 månader gammal. Ett halvår! I början var dagarna långa som bara den. Ett barn som satt fastklistrad vid tuttarna konstant och sömnlösa nätter för min del. Nu rusar dagarna iväg och jag hinner knappt med!


Hänt under månaden
- för cirka 2 veckor sedan så ställde han sig upp i krypposition. Han ålar dock fortfarande bakåt, men när han står i krypposition så "hoppskuttar" han frammåt en aning, speciellt då det ligger en leksak framför honom.
- älskar att bli hållen så att han kan stå upp och hoppa
- bytt till sittvagn - jisses vad poppis!
- älskar mat! Matar man honom för sakta så får man höra det med en gång. Älskar även majskrokar.
- haft vattkoppor 
- "pratar" massor, är en otroligt glad bebis.
- somnar vid cirka 20:00-tiden. Vaknar 2:30 för flaska och somnar oftast om på en gång. Uppstigning vid 6:30-tiden.
- sitter hyfsat stadigt, men om han sträcker sig efter en leksak så glömmer han bort balansen helt.
- snurrar runt från både mage och rygg 
- sover mellan 3-4 pass dagtid. När han vaknar så är han vääärldens gladaste onge.

Så här kan det se ut när
man ska nattas...! Så här glad är
han även då han vaknar från de 
dagliga sovstunderna

Elias avengers kalas

Publicerat den 2015-05-24 klockan 17:07:47 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Äntligen har Elias fått ha sitt 4-års kalas, som han har väntat! Då magsjukan ställde in kalaset så fick datumet bli idag istället.

Under gårdagen bakades det ungefär hela dagen. Det blev två tårtor då Elias fick bestämma. Tårtoblat beställdes från eBay med texten "Elias 4 år". 


Som tur var så bjöd vädergudarna på strålande sol, så efter korv, fika och lek inne så fortsatte leken ute med fotboll och annat. 
Nu är man helt slut som artist. Lite vila innan det blir grill med Sebbe och Sabina.Kalasbestyr

Publicerat den 2015-05-23 klockan 17:08:02 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Äntligen lite paus i allt kalas bestyr man just nu är mitt uppe i.
Elias blev ju magsjuk då han skulle ha sitt kalas för dagiskompisarna och kalaset ställdes in. I morgon är det äntligen dags till Elias stora förtjusning.


Äntligen lite paus som sagt. Varit igång sedan klockan 8 i morse med förberedelserna av avengers kalaset... Prosit

Publicerat den 2015-05-21 klockan 09:38:40 i kategorin Allmänt, Noel,


Vänster: ren och fin
Höger: råkade visst nysa
precis när skeden skulle in...

Noel är riktigt duktig på att äta, och det mesta i matväg går ned. Gällande Elias så vägrade han ungefär all mat och ville hellre ha flaskan, och dem få gånger han åt mat i denna ålder så såg det ut som om en matbomb landat i köket.
Jag ska nog dock kika på en annan gröt. Noel är riktigt hård i magen och jag vet inte vad det kan bero på men misstänker gröten. Havregröt. Det finns ju andra grötsorter så tänkte börja med det så får vi se.

Så, idag då! Idag blir det lite småshopping för min och Noels del. Det sista inför Elias kalas måste ordnas, så som "pynt" och bak grejer. Får se när vi kommer iväg!

Strömstad och dop

Publicerat den 2015-05-18 klockan 01:09:16 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Efter hektiska dagar med magsjuka som gick från Elias, till Yonge och tyvärr slutligen till farmor, så blev det tillslut jag och Elias som åkte till Strömstad. 
Denna gång stod dop för kusin Levi på schemat!

Jag och Elias åkte till Strömstad i fredags. Resan hit gick fint förutom att den gyllene barnvakten plattan dog redan i Örebro. Laddaren är pajj och plattan hade inte fått nog med ström under natten... Från Örebro och ända fram till Strömstad så fick jag höra att det här är inge roligt och vart ääääär mormor och morfars hus dåååå...!

Lördag -  lunch spenderades på en pizzeria i Strömstad där förmodligen Sveriges godaste kebabsås finns. Efter lunch blev det lite häng hos Christofer, Cilla och Levi innan vi åkte mot grebbestad för att spana in Sean banan till Elias stora förtjusning. Innan Sean uppträdde så fick vi kika på JTR och bamse & lilleskutt. När väl Sean banan startade så somnade Elias...! I pissregn stod vi alltså och väntade på idolen och då somnade pajsaren ;) 


Idag söndag så har lille Levi döpts i Strömstad kyrka. Levi tyckte att det var måttligt skojsigt och halvt sov sig igenom hela dopet! 


Elias fick vara med föräldrar och gudföräldrar vid dopet och precis som Noels dop; hänga upp duvan. Nu hänger Noels och Levis duva brevid varandra :)


Dregglisen

Publicerat den 2015-05-12 klockan 11:02:38 i kategorin Allmänt, Noel,Idag ska jag och pajsaren till öppna förskolan för första gången! Det har liksom inte blivit av. Det har alltid varit någonting i vägen. Sjukdomar har avlöst varandra men idag är det äntligen dags!

Jag trodde dock att vi skulle behöva ställa in även idag... Imorse när jag reste mig ur sängen så fick jag spy i munnen! Jag trodde att jag tillslut faktiskt blivit smittad av Elias. Som tur var har inga andra symptom visat sig hittills och jag tror kanske att kräket berodde på att jag körde i mig ett helt paket singoalla igår kväll framför hockeyn... 

Hur som haver - mammaträff Idag! Ser fram emot det :)

Bakåt bakåt

Publicerat den 2015-05-11 klockan 18:42:54 i kategorin Allmänt, Noel,Jaa, nu blir det till att gräva fram grinden till trappan. Frågan är om vi inte måste köpa ny grind då det är något annorlunda sedan vi rev väggen mellan kök och vardagsrum för öppen planlösning. Frågan är också var jag la själva fästena...!

Krabaten tar sig nu - bakåt. Både i krypposition och ålposition. Om man lägger honom på ryamattan så drar han tag i stråna för att därefter dra sig framåt. Annars går det som sagt, bara bakåt!

Fjärilstavla

Publicerat den 2015-05-08 klockan 16:05:45 i kategorin Allmänt, Inredning,Så var jag äntligen klar med min fjärilstavla :)

- Tavellisten hade jag sedan innan, men har slipat bort färgen och laserat om den.
- Tavlan till höger har jag gjort själv av en bit planka, lasyr och schabloner.
- Själva fjärilstavlan är ena kortsidan av ett gammalt skoställ (resten av delarna byggde jag garage till Elias av). Även denna är laserad.
- Fjärilarna hittade jag på Tradera!

Nöjd tjej!

Liten blir stor

Publicerat den 2015-05-08 klockan 06:51:24 i kategorin Allmänt, Noel,Härom dagen hände det mycket på en och samma gång.
Den lilla starka jättebebisen ställde sig i plankposition vilket Elias också gjorde precis innan han lärde sig krypa. Han satt även helt själv under en längre stund utan att jag behövde vara där med en stödjande hand. 
Dessutom invigdes sittdelen till vagnen. Det var mycket populärt! Jag och Noel gick först en liten promenad i vårvädret för att därefter hämta Elias på dagis. 
Han sa knappt ett ljud och verkade tycka att det var fruktansvärt roligt! Nu kanske man kan ge sig ut oftare med vagnen. I liggdelen har han nämligen inte tid att ligga i... Det är trist!

Spykalas

Publicerat den 2015-05-07 klockan 19:08:44 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jaa, som rubriken lyder så har vi idag bajs- och spykalas här i Tullinge!
Morgonen startade med att Elias sa att han hade ont i magen. Efter toabesök så konstaterades det att han var lös i magen. Efter ytterligare några minuter så konstaterades det även att han var brutalt magsjuk. Kaskadspy så där PLASK på golvet...

Han har vilat mycket och vi gjorde ett tappert försök i att snabbt springa in på affären för lite ljust bröd, laktosmjölk och blåbärssoppa. Det gick åt helvete, Elias spydde i affären och jag sjönk genom golvet...
Väl hemma så smuttade han på blåbärssoppan som vi ändå fick med oss hem för att sekunden efter få upp det lilla han fick i sig, och lite där till..

... Får fortsätta saneringen här hemma!
Mvh,
Astrött morsa 


Härliga vår

Publicerat den 2015-05-07 klockan 10:20:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


 
 
 

Happyface

Publicerat den 2015-05-06 klockan 08:50:58 i kategorin Allmänt, Noel,


Idag har vi ett stycke bebis som är överlycklig, samt ett stycke mamma som är brutalt trött!

Noel vaknade vid 2-tiden i natt och var på tok för pigg för att ens lägga tanken på att somna om. Jag matade, bar runt honom, la honom på både mage och rygg, bar lite till, fick mjölksyra i armarna, la ner honom igen för att återigen bära på honom... Si så där 2,5h senare så var det någon som lajade runt med John blund....


På dagens schema står följande:
- kaffe
- kaffe
- kaffe
- kaffe


Sparkcykel

Publicerat den 2015-05-05 klockan 10:12:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias är just nu mitt upp i att lära sig cykla. Jag vet inte om vi faktiskt borde ha köpt en cykel redan förra året, eller en sån där populär balanscykel. Cykeln han fick i födelsedagspresent är en 16 tummare, och det finns ju faktiskt även 12 tum.
Hur som helst - det är mycket svårt att lära sig cykla, men det går framåt. Han vill ändå gå ut för att cykla, men man ser hur frustrationen växer och växer när han inte får till det. Att trampa, titta framåt, ramla till och mitt upp i allt så bara måste han hålla på med ringklockan!
 
Ibland kan det då vara skönt med en paus för att istället återgå till sparkcykeln istället ;)
 
 

Lite pyssel

Publicerat den 2015-05-04 klockan 15:58:20 i kategorin Allmänt, Lilleman,Jag håller på att dona inför Elias avengers kalas som han ska ha här inom kort. Gjorde därför Hulken med hjälp av presentpapper, flyttkartong, lim och tejp. Tanken är att barnen ska kasta bollar in i munnen på honom. Elias såg dock inte ens att det var Hulken.. Får se om den kommer till användning haha :) 

How 2 do:
- bygg ihop en flyttkartong. Bilden ovan har en flyttkartong från Claes Olssons, den lite mindre modellen.
- skär ut en stor fyrkant som mun med hjälp av en kniv på ena långsidan.
- packa in hela kartongen (inklusive munnen) i grönt presentpapper. Jag köpte mitt presentpapper på Panduro.
- leta reda på munnen och skär ut munnen. Skär cirka 0,5cm in mot mitten så att munnen kan "packas in" fint runt kanterna.
- svart hår, även det presentpapper är från Panduro. Här klippte jag ut håret innan jag limmade fast det på kartongen.
- ögon och mun är endast vanligt vitt A4-papper. Ögonen måttades ut med hjälp av glas. Använd sedan en svart tuschpenna för att måla dit lite rynkor, tänder och pupiller

Simple as that :) lite southpark ala Hulken utseende :)

4 år

Publicerat den 2015-05-03 klockan 14:47:51 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Sent på torsdagskvällen anlände mamma och pappa för att fira Elias 4-års dag. F y r a år! Jisses, var tog dessa år vägen?! 

1 maj, i fredags fyllde min stora lilla kille år. Morgonen startade med att han syntes på SVT's morgonshow i "dagens grattis". Såå roligt att han blev utvald! 


Därefter fick han sin efterlängtade present, en lego polisstation! Han fick även då legobordet som jag har byggt. Yonge spenderade därefter cirka 6 timmar med konstant legobyggande till Elias stora förtjusning. 

Vi fick god koreansk middag och därefter tårtor. Elias fick även en cykel som han genast var tvungen att prova. Det är väldigt krångligt att trampa, titta frammåt och hålla balansen, men det går bättre och bättre :) 

Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.