På hemmaplan igen

Publicerat den 2015-06-30 klockan 20:16:14 i kategorin Allmänt,


Så sitter man återigen i Tullinge och saknar allt och alla i Strömstad.
Det blev mer än en veckas vistelse i Strömstad för mig och barnen. Sol nästan varje dag dessutom!
Vi har verkligen njutit även om det har varit riktigt tufft...

Varken Noel eller Elias sov bra på nätterna och vad det beror på vet jag inte..


Resan hem gick bra, bättre än ditresan då både Elias och Noel sov en hel del i bilen. Första dagen i hemmet har bestått av att städa, handla, klippa gräs och häck.
Nu sitter jag nedsjunken i soffan och inväntar fotbollen. Imorgon blir det stranden för min och Elias del, toppenväder i flera dagar incoming! 

Saknar Strömstad, familjen
och By the Weber

Nordens Ark

Publicerat den 2015-06-27 klockan 23:34:52 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Igår efter lunch drullade 2 bilar ner mot Nordens Ark. Jag, bröderna, Cilla, kusin Levi och Elias tog en tur till Nordens Ark samt avslut i Kungshamn för middag.

Vi har verkligen haft tur med vädret under våra dagar i Strömstad. Varje dag har solen visar sig och så även värmen. Igår var inget undantag på vår vistelse vid Nordens Ark.


Jag minns inte att djurparken var så stor ytmässigt som den var och det blev mycket gå hit och dit för att se allt man ville. I och för sig var jag där senast kanske år.. Hm.. 1993?! Alltså för 100 år sedan. Elias redde sig dock fint och klagade ingenting alls. Jocke fick dock bära honom någongång upp för en backe. 


Jag tror nog ändå att "bondgården" var det som gjorde Elias dag. Att mata jordklotets största gris (typ) med päron, att klappa kaniner och hästar. Tigrarna var för långt ifrån och Elias sprang snabbt iväg till nästa punkt. Hur som helst så var det en toppendag, som avslutades i Kungshamn med god middag längst med bryggor i solsken.7 månader

Publicerat den 2015-06-24 klockan 22:09:08 i kategorin Allmänt, Noel,
Jisses vad tiden går! 
Den här månaden har flugit förbi, som alla andra månader. Denna månad har det dock hänt en hel del!


- äter som en häst, älskar all mat
- kryper
- klättrar på allt, han kryper fram till något som är högre för att dra sig uppåt och sedan stå och dansa/gunga. Och sedan ramla i golvet..
- sov riktigt bra i början på 6-månaders dagen. I slutet vägrar han somna och blir totalt övertrött. 
- sover oftast 2 gånger om dagen, om man inte kör bil och att han somnar i bilen 
- jag blev överlycklig i mitten på månaden då han sa "mamma" på kommando, dock fungerar det inte längre..
- älskar att gunga
Daftö land och brandstationen

Publicerat den 2015-06-24 klockan 08:06:31 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Igår hade vi en riktigt härlig dag här i Strömstad. Vid 13-tiden så tog jag och Elias bilen mot Daftö, en stor camping här i närheten. Mamma passade Noel under tiden (som förövrigt inte ville sova, stackars mammsen) 

På plats mötte vi upp Anna + familj och gick mot daftölandet vilket var bra mycket större än vad jag trodde! Dem hade allt ifrån åkattraktioner till rutschkanor. 


Jag måste verkligen ta Elias till Gröna Lund när vi kommer hem igen. Jag trodde aldrig att han skulle åka vissa saker på detta land, men han hade superkul. Även Annas barn sprang runt som vilddjur och åkte både det ena och det andra. Efter glassen så var det förstås ännu mer speed på barnen ;)
Det var svårt att få dem därifrån när vi väl skulle åka. Vi lockade dem med pizza samt besök på brandstationen!


Cillas pappa är brandman i Strömstad och därför fick vi komma in på vandringstur i garaget för att kika på bilarna. Det var faktiskt en hel del som inte jag hade koll på vad gäller bränder och bilar, var himla intressant :) och vilken lycka för barnen!

Strömstad

Publicerat den 2015-06-22 klockan 07:35:26 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


På torsdags morgonen så startade vi vår resa mot Strömstad. Att strukturera packning och få allt att tajmas med två barn är allt annat än enkelt..!

Vi körde från Tullinge strax efter klockan 9. Denna gång hade jag packat all packning i påsar istället för i resväskor och på så sätt fick vi med oss allt utan problem. Dock ser det ut som om man har hela bakluckan full i sopor. Så mysigt! 
Resan gick hyfsat smärtfri. Jag tror vi stannade till 5 gånger varav ett längre stopp för lunch i Karlstad. Annars var det barn som var skitnödig, pinkenödig alternativt helt galet hysteriskt!

Som vanligt så rullar dagarna i Strömstad på väldigt fort och midsommar har redan passerats. Mot mörkare tider!! Midsommar firades här med familjen, syskon, gammelmormor samt Mimmi och Kenth. Och massor med mat! Pappa startade grillen natten mot midsommar för allt som skulle tillagas. Underbart gott!

Igår åkte pappa Yonge hem till Tullinge igen medan jag och barnen stannar kvar här i en vecka till för bus och förhoppningsvis bra väder.


Nu sover Noel igen så jag måste passa på jag med. Hans nätter här är inte att leka med..! Slö dag

Publicerat den 2015-06-17 klockan 20:05:01 i kategorin Allmänt, Noel,


Det är svårt att vara morgonsur när man vaknar upp till denna glädjespridare: 


Noel är överlycklig när han vaknar, till skillnad från en annan. Jag själv kan vara sur och irriterad ända fram tills jag hävt min tredje kaffekopp. Och två mackor. Noel tjuter av glädje från första stund och det är tur att det smittar av sig. 

Idag har vi inte gjort många knop i hemmet. Visst har jag väl drämt in ett par tvättar i vanlig ordning men det har vart skönt med en riktig slöardag.
Vi tog oss en tur ner till tullinge centrum med det briljanta SL. Att inte få åka med bussen för att den är full - 2 gånger gjorde mig smått irriterad. Man står där med en liten bebis som är redo för en shoppingtur på max 30 minuter (alltså ingen mat/ersättning med mig) och får inte åka med bussen. För att den är full. Ninni arg.

Vi flyttade till detta hus år 2009 då det näst intill var nybyggt. Under våra 6 år på plats så har mycket hänt i området. Nya villalängor har byggts, förskola, skola, massor av lägenheter.. Men busstabellerna är dem samma som år 2009. Hur tänker man då? Proppfulla bussar jämt.. 

Aja! Dags för städ! 

Gunga

Publicerat den 2015-06-16 klockan 21:47:36 i kategorin Allmänt, Noel,5/6: gunga för första gången

Jisses, helt glömt bort att tjonga upp dessa otroligt härliga bilder. Noel gungar för första gången, vilken lycka!

Sikken dag

Publicerat den 2015-06-11 klockan 16:29:14 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Vilken härlig dag!

Noel sov hos farmor och farfar inatt vilket gjorde att jag fick en sammanhängande sömn på hela 9 timmar! Jag känner mig som en heeelt ny människa!


Jag hämtade Noel vid 10-tiden för att därefter "leka" lite i den mån det går. I flera dagar har jag matat "säg mamma" och idag fick han fram det! Frågan är ju om han kanske bara hittat bokstäverna men man kan ju alltid hoppas att ordet mamma kom före pappa ;D Elias sa pappa flera månader innan mamma...! Låt mig nu denna gång vinna!

Noel drog ett 2,5h sovpass mitt på dagen och för en gångs skull så passade jag på att göra absolut ingenting! Jag satt ute i solen och plöjde Hells Kitchen avsnitt och bara njöt.
Detta väder ger mig verkligen ny energi! Hoppas det fortsätter på detta vis!Ninni och Elias dag

Publicerat den 2015-06-06 klockan 21:18:23 i kategorin Allmänt, Lilleman,


En lååång dag har nu börjat nå sitt slut. Idag vaknade Noel klockan 4. Uppstigning 4!! Är det ens lagligt?!? Väl då han somnat så vaknade Elias - bara upp och hoppa!

Vid 9-tiden startade jag, Sabina och Elias en kortare resa mot Gnesta. Där arrangerades idag Gnesta dagen vilket var marknad och tivoli. Vädret har varit riktigt nice i flera dagar så självklart var det blåsigt, mulet och kallt idag!


Efter Gnesta så tog jag och Elias bilen tillbaka mot storstaden igen för bio i kungens kurva. Big hero 6 stod på schemat. Tyvärr tyckte Elias att filmen var lite läskig så vi fick avbryta bion. 

I skrivandets stund gottar vi oss på hotell efter en god middag i resturangen. Här sover vi över inatt, bara jag och Elias. Lite egentid med Elias! Det behövs för både han och mig.

Uppe med tuppen

Publicerat den 2015-06-04 klockan 09:48:41 i kategorin Allmänt, Noel,


Jaa, som rubriken lyder så är jag uppe med tuppen. Och hönsen. Och kossorna samt alla andra djur...
Noel har nämligen fått för sig att man ska vakna vid 4-tiden. Visst - det gjorde han förut också, men då somnade han om efter flaskan. Detta sker inte nu.
Förut så nattades han som vanligt vid 20-tiden. Vaknade vid 3-tiden, fick flaska, somnade.
Nu - nattas vid 20-tiden, vaknar vid 23 för att vara klarvaken i 2 timmar, vaknar även vid 4 och tycker att livet leker.

När man äntligen får Noel att somna om vid cirka 6-tiden så vaknar Elias. Hjääääälp... 


Idag är jag faktiskt "ledig" så jag ska inte klaga. Farmor har Noel över dagen och jag ska storstäda. 
Klockan 13:00 ska jag och Elias befinna oss på BVC för 4-års kontroll, och vid 15:00 är det sommaravslutning på förskolan, så jag bör ju sätta fart med städandet... Seg som kola! Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.