Träna nacke

Publicerat den 2015-01-30 klockan 13:39:51 i kategorin Allmänt, Noel,


BVC säger att det är bra att träna bebisens nacke. Jag minns att vi gjorde det med Elias också. Inga större medel behövs; endast en bebis liggandes på mage.
Elias var fly förbannad när hans nacke skulle "tränas". Han bara skrek.
Noel är dock ännu svårare att träna. Han bara spyr. Eller somnar!Jedward

Publicerat den 2015-01-29 klockan 13:41:52 i kategorin Allmänt, Noel,


Igår när lillknoddis vaknade så kunde man tro att han skulle gå på en uttagning för att bli en 3:e medlem i gruppen Jedwards
Att håret står åt alla möjliga håll och kanter på hans huvud har jag nästan blivit van med, men allt rätt upp? Antar att han sover riktigt gött om nätterna ;)Stoppa tiden

Publicerat den 2015-01-29 klockan 08:23:32 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Tänk att Noel är så liten tänkte jag, tills det slog mig; när blev Elias  stor?!

Leka lite

Publicerat den 2015-01-28 klockan 10:21:38 i kategorin Allmänt, Noel,
Det här med att få styrning på händerna verkar lite svårt. Han kan stirra på sin knutna näve i minuter för att sedan boxa sig själv i ansiktet.
Nu har han precis förstått att det är hans näve och att man kan slå till annat än sig själv. Smart grabb...! 

Knas

Publicerat den 2015-01-27 klockan 17:28:04 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,
Ett tappert försök i
att ta en fin bild på 3 trötta
människor. Går si så där ;)

Hjärta

Publicerat den 2015-01-27 klockan 16:36:50 i kategorin Allmänt, Lilleman,Falukorv och stekt ägg i hjärtform.. Allt för att få den största pojken att äta. 
Kräsen i maten är bara förnamnet!
Detta äts dock just nu för fulla muggar ;)

Trötter

Publicerat den 2015-01-27 klockan 10:25:21 i kategorin Allmänt, Noel,Här har vi en trött liten rackare som blir väckt av storebror om morgnarna. Noel gillar att sova till 10-tiden men det blir lite svårt då en Elias vaknar klockan 6. Att försöka få Elias att vara tyst och titta på tv i timmar är omöjligt. Därför vaknar Noel för att sedan bli superdupermegatrött när storebrorsan lämnats på dagis.

I dessa lägen så passar jag på att stirra på någonting trist på tv och avnjuta så många koppar kaffe som möjligt. Att försöka att göra så lite som möjligt. Försöker iallafall :)

Inte nöjd

Publicerat den 2015-01-26 klockan 12:57:11 i kategorin Allmänt, Noel,


Idag har jag en mindre nöjd pojke här hemma.
Dagen startade med att han vaknade för tidigt gentemot vad han brukar göra. Detta på grund av jordens bajs kavalkad. När ärslet var rent så började gnället. Ingenting har hjälpt idag och de enda sovstunderna han gör är på mig. Och då 10 minuter åt gången.. Har försökt lämpa över honom i nästet flera gånger men då blir han klarvaken.

Tur att middagen redan är klar och huset är städat, annars hade jag stressat sönder!

Lite mysigt är det nog ändå :)

Kvalitetstid

Publicerat den 2015-01-25 klockan 16:12:29 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Idag tog jag och Elias en tur till Skärholmen för lite shopping. 
Elias fick 2 par jeans och den minsta mannen fick pyjamas, brallor och body. 


Vi passade även på att pressa ner lite fika. Mamman bjöd sig själv på en vaniljlatte och kladdkaka mitt i bantningen medan den yngre fick saft och några smarties kakor.


Elias ålder bjuder numera på pinsamheter i tid och otid. Tillexempel frågar han mig med hög stämma om varför paret brevid pratar så högt, eller när vi precis var klara med fikat utbrister mammaaa jag är bajsnödiiig, så där högt och tydligt att hela fiket skrattar till. Alla utom jag vill säga!

Nu har vi precis landat i soffan efter lite pärlplattepyssel. Filmtajm står på schemat!
Dutti pöjk

Publicerat den 2015-01-25 klockan 10:45:29 i kategorin Allmänt, Lilleman,Elias skrev sitt namn för första 
gången idag v

Egentid ala städa

Publicerat den 2015-01-24 klockan 18:25:10 i kategorin Allmänt, Inredning,


Idag har mina tre grabbar varit hos farmor och farfar. Att vara ensam hemma är märkligt. Så tyst, så stillsamt.

Dagen har jag inte spenderat på soffan, även om jag kanske borde ha gjort det.
Jag har städat, plockat undan allt småkrafs som legat framme, rensat i kökets skåp, dammsugit, vart iväg och kastat glas, tvätt/disk, rensat i min garderob... Ja listan kan göras lång men det är otroligt skönt att få gjort allt. Att inte behöva irritera sig på all skit som ligger framme.

Nu, för första gången idag har jag kraschat i soffan för att invänta handbollen. Ljusen är tända och jag har ett lugnt hus i cirka en timme till. Sedan kommer boysen hem igen :)2 månader

Publicerat den 2015-01-24 klockan 04:16:41 i kategorin Allmänt, Noel,


Tiden både går fort och långsamt. Det är lååånga dagar här hemma, och med det menar jag att man gör allt för att sysselsätta en 2 månaders bebis.

Hur sysselsätter man en 2 månaders bebis?
Svar: man ammar. Man bär. Man byter blöja. Man pratar med bebisröst hela dagarna så om någon ringer mig mitt på dagen så svarar man även med bebisröst! Man sitter lite i sittern. Man ligger lite i baby gymmet. Man ger flaska. Man bär lite till. Typ så!

Vad har hänt under den senaste månaden?

Noel vill vara med och vaken mer och mer. Han sover 20 minuters stötar 4 gånger per dag, men mycket av anledning till endast 20 minuters sovpaus beror på rapar och spyor. När man får den lille mannen att sova så är det nätt och jämt att man själv hinner kasta i sig något att äta, gå på toa och hänga en tvätt innan han vaknar. Då av en rap eller en fin spya. Därefter går det inte att natta om honom.

Han har fått syn på sina händer vilket jag tycker är mycket roligt! Han knyter dem som en boxare, svingar den runt omkring för att sedan knocka sig själv i ansiktet (stackarn)

Älskar att bada
Älskar mat
Roas av storebror Elias 
Älskar att sitta i sittern och "prata". Pratar tills han får hicka 
Sover 4h i stören på natten x 3. Matpass vid varje uppvaknande.

Komma i form

Publicerat den 2015-01-23 klockan 18:56:00 i kategorin Allmänt,


Som många andra i vårt avlånga land gör i januari månad så försöker jag att komma i form. Detta tillsammans med min kompanjon Sabina. 
Att komma i form och vara nöjd med sig själv gör att man mår bättre, inte bara mår bättre utan mår bättre med sig själv. Jag hoppas även att jag kommer kunna sova bättre efter att man tränat. Det gjorde jag iallafall förr då jag var aktiv.

Jag har satt upp en målvikt och när jag når den, det får vi se. Startvikt och målvikt är hemligt tills vidare ;) både jag och Sabina har vägt in oss samt måttat mage/bröst/ärsle/lår/armar. Hoppas att man kan tappa några centimetrar innan sommaren. Annars kör jag på Beach 2023, inte mer med det!

Hur som helst - kosten är totalt förändrad gentemot förut. Jag försöker att inte få i mig potatis/ris/pasta men det är svårt. Elias ska ha en maträtt, Yonge en annan och jag den tredje så visst fuskar jag! Men försöker och kämpar, det gör jag.

Träning sker inne hos Sabina framför TVn med vikter. Utöver detta så försöker jag ta mig långpromenader men det är svårt att få in detta varje dag med 2 småbarn runt halsen. Till mamman

Publicerat den 2015-01-22 klockan 15:34:56 i kategorin Allmänt,Ibland måste man unna sig själv någonting. För mig blev det dessa två ringar.
På framsidan är barnens namn graverade, och på insidan deras födelsedatum.
Nöjd mamma :)

Hej torsdag

Publicerat den 2015-01-22 klockan 08:56:18 i kategorin Allmänt,


Tjena hej torsdag. Redan!

Gårdagen bjöd oss på mindre spyor. Kanske för att dagen blev något kortare och därav mindre mat? Noel fick nämligen för sig att sova till klockan 11. När han väl vaknade så blev det ju lunch för oss båda, lite soffhäng för att sedan gräva fram bilen ur snön och hämta Elias på dagis.

På kvällen kom farmor för att passa barnen en sväng. Det var möte gällande fiber att ansluta till hemmet. Att ansluta fiber kostar bara 20.000kr! Tjugotusen! Helt galet.. Känner att jag hellre kan ta en sväng till Thailand för det beloppet. Eller påbörja vindsbygget för vår tredje våning. Nja, det där tänker jag på en stund till..

Nu är det återträff på sjukhuset som gäller och därefter måste jag åka och handla. Kylen ekar när man öppnar den!Inte nu

Publicerat den 2015-01-21 klockan 13:04:07 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Här har vi killen som ville spela liiiite mera bamse innan det bar iväg till dagis i morse. 
Bara liiiite till
Nej, inte nu. Sen!
Vääänta då!

Lite så rullar hans motargument när det är dags att gå. Här sitter han i full mundering och vill spela lite lite mera.Råd sökes

Publicerat den 2015-01-21 klockan 09:45:44 i kategorin Allmänt, Noel,


Ett inlägg till dig med barn: råd sökes

Hej du!
Då BVC inte kan ge mig tips och råd så vänder jag mig till dig som läsare - som har barn!

Bebis väger 5660 och åt 150ml per måltid. Vi minskade till 120 då spyorna sprutade rakt ut. På dagarna ger jag honom 60 eller 90 ibland innan han ska sova, så får han det större målet sen.

Problem
- att sova på dagen går ej, man matar honom, rapar och byter om. Nattar. 
Därefter vaknar han efter 10 minuter och rapar eller spyr. Sedan får man natta om honom igen. 
Härom dagen räknade jag ut att han sov/låg i sängen i 110 minuter. Av dessa 110 minuter så var det omnattning I 90 minuter.

- natten: här spyr han knappt. Det är alltså dagtid han spyr som mest och flest. Kan det vara nattens mål (120) som kommer upp?

Vad göra?!
- hur mycket åt/äter Er lilla?
- hur mycket sover Er lilla på dagen? 
- spys det ofta?

Har provat: 
Bära ännu mera i hopp om fler rapar
Semper magdroppar
Lägga ned honom ett par minuter för att sedan bära igen och se om rap kommer
Minskad mat


Sabina och Noel 
Noel är rätt glad ändå, trots spyor 
och tur är väl det...

Banta

Publicerat den 2015-01-20 klockan 09:36:34 i kategorin Allmänt,


Banta? Ja visst - i morgon!

Lätt att försöka tappa vikt när Yonge kommer hem med en bag sprängfylld med olika chips sorter, popcorn och dip! 

Jag blev ledsen. Elias blev glad. Tokglad!Noel

Publicerat den 2015-01-19 klockan 15:18:39 i kategorin Allmänt, Noel,
Morgonfrillan

Publicerat den 2015-01-18 klockan 17:03:55 i kategorin Allmänt, Noel,
Så här såg Noel ut i morse när han vaknade :) 
Hur får man ned den här party kalufsen?!

Spykalas

Publicerat den 2015-01-18 klockan 12:21:49 i kategorin Allmänt, Noel,


Jag vet inte hur man bäst ska sammanställa gårdagen, men det lutar åt spykalas. Brutalt spykalas.

Noel brukar spy små mängder efter måltiden, eller om man har lagt ned honom för snabbt så att han vaknar av spy. Gårdagen innehöll dock brutala mängder spy, och efter samtal med släkting som arbetar med små barn så kom hon fram till att det borde vara på grund av vaccineringen härom dagen: rotavaccinet.

Dagen innehöll sovpauser från Noel på max 10 minuter åt gången. Därefter vaknade han och spydde. Han spydde även kaskadspyor vid vaket tillstånd.
Maskin efter maskin med tvätt rullade och bebis rök i baljan.

Sabina la ned honom på sidan
i hopp om att rap lättare skulle
komma ut istället för spy. 
Misslyckades 

Han var dock goo och glá :)

Nu blir det samtal till vårdguiden för att få fram hur länge detta kan hålla i, för info på nätet finns det ej.
Jag minns inte att det var så här med Elias?!

Lillen somnade dock vid 22-tiden och Sabina sov över hos mig. Yonge är nämligen på kick of på Gotland och Elias hos farmor och farfar. Sabina tog nattpasset vid 3-tiden vilket var skönt :)

Tappert försök

Publicerat den 2015-01-18 klockan 10:00:04 i kategorin Allmänt,


Här görs det ett tappert försök till att städa bort julen.
Det är lite kaos kan jag meddela. Igår såg det ut på följande sätt:6 flyttkartonger plus 2 julgranar senare så är nästan allt julpynt nedplockat. Det som kvarstår är gardinerna och det är tur att dem är vita i år. Då gör det väl inte så mycket om dem hänger kvar till påsk eller så? Trots att det står Merry Christmas på dem? :)

En utslagen kämpe

Publicerat den 2015-01-17 klockan 10:46:58 i kategorin Allmänt, Noel,Här ligger en utslagen kämpe och sover. Ja, med skitiga naglar! 

När Noel är riktigt trött så somnar han gärna för sig själv i babynästet. I normala fall så går vi runt och bär på honom tills han somnar, för att sedan lägga ned honom i säng eller näste. Därefter håller man andan. 
Måtte det lyckas, måtte han sova vidare.
-ååh hej mamma står du där!
Attans - upp igen och så bär vi vidare.

I vissa fall kan det se ut på följande sätt:

Ögonen vägrar gå igen helt och ungen ligger och lurpassar. Jag vill att du ska vara hääääär mamma. Hela tiden. Om du så reser dig så gör jag mig klarvaken på en millisekund, det vet du!
- ja, jag vet min gosse. Och därför sitter jag kvar här och tittar på dig samtidigt som min urinblåsa exploderar. Allt för dig, allt för er. v

Mys

Publicerat den 2015-01-16 klockan 16:06:02 i kategorin Allmänt, Noel,


Bästa sovplatsen om Noel själv får välja!Ordning och reda

Publicerat den 2015-01-16 klockan 10:36:05 i kategorin Allmänt, Inredning,


Födelsedagspresent från Sabina 

Perfekt pryl som nu pryder hemmet. Yonge har en tendens att lägga fjärrkontrollen på tv-bänken. Fruktansvärt störande! 
Tänk dig att man sitter fruktansvärt djupt nedsjunken i soffan, filten är på och latten i näven och att Hem till gården startar på tv. Det mysiga går då från mys till helvete. Hem till gården är ett helvete och man vill byta kanal så fort man hör introlåten. Dosan ligger på tv-bänken. Buäääääh!!

Nu är det ordning och reda. Tv-dosan är i stället och lika så baby monitorn.
Ordning och reda just nu iallafall.. Steg 1 är att lära Yonge att han ska sätta kontrollen på sin plats!

Plask

Publicerat den 2015-01-16 klockan 08:49:11 i kategorin Allmänt,


Passa på att fynda gummistövlar på Stadium! 
Såg precis en tjej som tipsade om dessa stövlar. 25 kronor! Rena kapet ju!
Klickade precis hem ett antal storlekar, nu redo för det svenska vädret :)Första besöket på BVC

Publicerat den 2015-01-15 klockan 22:02:29 i kategorin Allmänt, Noel,


Idag var det dags för det första besöket på BVC. Jag kan tycka att det har tagit lång tid, Noel är ändå snart 2 månader (24:e), men vi har haft hembesök och som många nämnt här; för andra barnet sker inte lika många besök. Iallafall inte om kurvan går uppåt. Vilket det gör med råge...! 
Lillheffaklumpen väger nu 5660g. 

Allt annat skötte han galant också, det vill säga blick och nacke. 


I morgon måste jag verkligen gå upp på vinden för att hämta ned kläder för nästa storlek. Vissa av hans bodys går inte på honom längre..

För övrigt så blev jag lurad till träning idag. Sabina hade köpt några nya tränings dvd'er och vi körde ett pass i hennes vardagsrum framför tvn. Jag avled! Dock var det sköna grejer man körde och jag måste verkligen komma igång! Jag tror detta kan bli lagom. Sån där skön kom-igång-träning innan man ger sig på lite hårdare träning. Vi får se :)

Nu ska jag istället komma igång med att försöka somna! Hare'hej.

Att fylla mobilen

Publicerat den 2015-01-14 klockan 19:52:07 i kategorin Allmänt, Noel,


Att fylla mobilen med bilder är enkelt. Det är bara att skaffa barn, då fylls den med alla möjliga bilder. Och inte raderar man heller, även om dem är suddiga. Kan ju vara roligt att ha kvar. Jo rå!

Att försöka ta fina bilder på den lille när han ler är ett exempel. Man kan då ta 20 bilder varav en blir okej. 

Exempel på detta:


Heffaklumpen

Publicerat den 2015-01-14 klockan 11:29:15 i kategorin Allmänt, Noel,


Våran lilla heffaklump växer så det knakar. Han är betydligt större än Elias vid samma tidpunkt, men frågan är hur mycket. Imorgon får vi reda på det då det är vårt första Bvc besök. 
Vi har endast haft hembesök från Bvc men inget besök där vilket jag tycker är lite märkligt. Han är ju ändå...6 veckor gammal nu. Är det bara 6 veckor? 7 veckor kanske? Känns som 6 långa år :D

Hur som haver - det är iallafall dags att byta klädstorlek på klumpen. Vi fick mycket fint i julklapp till Noel och som tur var i dem större storlekarna.

Kläderna här nedan fick vi från bror och hans tjej, och hur söta är dem inte?! 

Storlek 62 here we come
Kastar in handduken

Publicerat den 2015-01-13 klockan 22:40:49 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Tisdag är snart över och äntligen får man lov att sova!

Lillgrisen aka Noel har fått för sig att när man har sovit cirka 8 minuter så ska man vakna för att rapa. Eller spy. Eller fisa. Detta går inte att göra i sömnen utan man måste självklart vakna helt och hållet. Därefter måste man natta om honom. 
Sedan ska det rapas/gasas/spy igen efter ytterligare 8 minuter. Man blir lite trött faktiskt. (Ööh Skrev jag lite?! Bautamegasuperdupertrött menade jag)

Den ena tröttare än den andra

Jag hämtade Elias vid 14-tiden och idag kunde jag inte klaga på oplogade vägar. Snön hade gått och blivit till is och ett par skridskor hade suttit fint på fötterna vid dagens promenad till dagis.

I skrivandets stund sover barnen. Samtliga familjemedlemmar är nybadade och samtliga sängar är renbäddade. Såå gött!
Tack och bock! 

Söt nalle

Publicerat den 2015-01-13 klockan 13:15:18 i kategorin Allmänt, Noel,


Hemfärd från BBDet var sött så länge det varade, men det är inte många dagar kvar som vår söta Newbie overall går på Noel.
Han växer verkligen så det knakar och det är strax dags att gå på nästa storlek. I den storleken har vi ingen overall så det blir till att skaffa en ny, antagligen lik den ovan. Dom är ju för söta!

Matkasse

Publicerat den 2015-01-13 klockan 08:05:57 i kategorin Allmänt,


Någon som har erfarenhet av Linas matkasse? Eller annan kasse?

Jag är sanslöst trött på den mat jag alltid lagar här i hemmet. Det blir alltid samma vecka ut och vecka in. Man läser recept och finner inspiration på nätet men jag testar det aldrig av någon anledning. Kanske är lättare att få en kasse hem till dörren där allt är redo för tillagning?
Får man hem självaste Lina på köpet som då tillagar maten åt en? :p


Har du testat? 
I sådantfall vilken av kassarna?

Valium plz

Publicerat den 2015-01-12 klockan 21:29:47 i kategorin Allmänt,


Bästa starten på veckan. Ever!

Håll i hatten och förbered Dig på klagan!

1) natten
Natten började fint. Jag somnade vid 23 och fick sova till klockan 1:30. Dags för mat till Noel. Till min förtjusning somnade han om snabbt. Det gjorde inte jag.
Jag låg vaken till 4:30, och då vaknar Elias och är piggast in town.
Klockan 6 får Yonge nog och går ner med Elias.

2) Ingen dagsvila
Idag har Noel tvärvägrat sova på dagen trots att han har vart superdupermegatrött. Han snodde dock ett par minuters sömn i vagnen på väg till dagis. 

3) promenaden
Aha, det har snöat. Jag bor i Stockholm. Här kan man inte ploga. Allt är bara kaos och man får infon att stanna inne. Jag har idag vadat i snö för att hämta Elias på dagis. Med vagn. Jobbigt?

4) strömavbrott 
Yonge arbetar på Bromma flygplats. Idag har dem haft strömavbrott. Först blev jag lycklig då han skrev att han påbörjar resan hem, vad ska han där och göra när ström ej finns. Sen blev det platt fall då Yonge inte kommer igenom bommarna då tydligen dessa går på el. Han är fast.

5) trötta barn och trött morsa
Skulle natta den övertrötta Noel när vi kom hem från promenaden. Det slutade med att Elias somnade istället.
Det blir därmed kaos kväll på Elias Selfie

Publicerat den 2015-01-12 klockan 15:49:01 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Vada hem på oplogade vägar, but first take a s e l f i e

Familjen

Publicerat den 2015-01-12 klockan 09:32:19 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Det blev ett mindre lyckat gruppfoto igår kväll. Resultatet blev följande:


Från vänster: 
Ett stycke nyvaken paff bebis
Ett stycke trött pappa-som-kör-fakesmile
Ett stycke argt och trött barn som borde lagt sig för timmar sedan
Ett stycke mamma sedd i fönstret. Gör allt för att få samtliga individer att le.
Misslyckas totalt.

Ägd

Publicerat den 2015-01-11 klockan 20:47:26 i kategorin Allmänt, Lilleman,Pappa: Elias ät nu annars tar jag plattan!
Elias: sluta pappa, nu måste du skärpa till dig

Okaaaaaaj!!!!

Inte många knop

Publicerat den 2015-01-11 klockan 15:09:06 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Här har vi en sån där riktig slö dag. Uppstigning klockan 7:45 efter en brutal natt. Var det inte Noel som väckte mig så var det Elias. Och dem förbannade j-vla snöplogarna som självklart börjar sitt arbetspass klockan 00:00. Vi har kört Pippi Långstrump marathon, fika om vart annat och tittat ut när dem andra leker i snön. Elias vägrar gå ut...

22:30 jag somnar
23:00 vaknar. Noel ska äta.
23:45 Noel somnar
03:30 jag somnar efter att plogarna kört klart och även Elias somnat efter mardrömmar.
04:00 Noel vaknar och ska äta.
04:50 Jag somnar
07:45 uppstigning 

Det liksom rullar på så, och det värsta är ju att inte jag kan somna om efter första passet med Noel. Man liksom bara ligger där och vänder och vrider på sig och man blir bara mer och mer frustrerad.


Norsk choklad! Det är det bästa som finns och det är idag det som får mig att orka stå upp!


Kalas nummer två

Publicerat den 2015-01-10 klockan 18:00:34 i kategorin Allmänt, Inredning,


Även idag blev det kalasfirande till min ära. Att bli tant kanske inte är så pjåkigt ändå?

Idag kom farbror Ibbe, Freja, Oko och Åsa förbi på fika. Det blev tårta samt ett tappert försök i att bli av med allt julgodis som vi har kvar. Det blir ju en del småätande då man har så mycket godis och kakor i skåpet men det verkar aldrig ta slut..! Får bjuda över fler folk som kan äta upp allt så att jag inte kommer se ut som en sumo..

Present från Ibbe och Jenny.
Texten passar mig perfekt ;) 
Älskar plåtskyltar som dessa!

Perfekt födelsedag

Publicerat den 2015-01-09 klockan 10:21:59 i kategorin Allmänt,


Gårdagen blev perfekt trots att man passerat nu över 30-strecket.
Många gratulationer strömmade in och här i huset blev det kalas med mat och tårta. 

Jag fick allt jag önskade och mycket där till. Jag trodde aldrig att jag skulle få en ny kaffebryggare, en moccamaster som jag så länge suktat efter. Mycket på grund av hastigheten den brygger, men nu under bryggandets stund så är den ju näst intill ljudlös! Jisses vad jag kan sörpla kaffe nu! 
Pengar, krämer, norsk choklad, almanacka, tavla, kuddfodral med Strömstad motiv inpräntat, sabo berlock och mycket annat fint fick jag! Lycklig gammal tös!Inte nu igen

Publicerat den 2015-01-08 klockan 12:44:14 i kategorin Allmänt, Noel,


Nääää inte ska det väl sovas nu igen vällan?!?

Okej då, jag bjussar på en powernap, sen vill jag sova på din mage. Tack!

Birthday girl

Publicerat den 2015-01-08 klockan 06:21:54 i kategorin Allmänt,Ska man skratta eller gråta? Idag fyller jag i allafall år. 25 år! I år igen!... 

Ikväll kommer Yonges föräldrar samt ett par goa vänner över till oss för en lite enklare middag samt tårta. 

Idag är även dagen då vi går över till vardag. Yonge har varit hemma enda sedan Noel föddes vilket har underlättat massor här i hemmet. Idag återgår han till jobb, Elias till dagis medan jag och Noel ska få dagarna att rulla här hemma. Spännande!


Paket från LA

Publicerat den 2015-01-07 klockan 19:42:55 i kategorin Allmänt,


Klockan 7:50 knackade det på dörren. Jag brukar aldrig öppna då jag inte väntar någon men när jag stod i köket så såg jag ändå att det var DHL.

Till Elias stora förtjusning så visade sig paketet innehålla mums till honom. Och babyn. Yonges goa kusiner från LA hade postat massvis med saker. Filmer, kläder till både Elias och Noel samt en sån där slajmigt ful Marvel figur som Elias blev upp över öronen glad över. Till hans stora förtjusning gör den ifrån sig ljud. Detta till min stora besvikelse! 

Hur som helst, så underbart snällt av dem. Detta fick mig att tänka på hur kassa vi är med att sända dem gåvor... Pinsamt!Egentid

Publicerat den 2015-01-07 klockan 14:39:05 i kategorin Allmänt,


Egentid. E g e n t i d. Egentid. Smaka på ordet: egentid.

Just nu har jag egentid. Barnen och pappsen är hemma hos farmor och farfar medan jag får en stund för mig själv. Att få tid för sig själv är någonting jag tycker är viktigt och värderar högt. 

Vad gör man på sin egentid då kan man undra?
Jo - man städar. Lyssnar på hög musik. Tvättar och bäddar rent men kanske bäst av allt - man kan sitta kvar en extra stund på dass utan att någon skriker på en ;) 


Till Elias stora förtjusning kom det en massa snö natten till idag. När man förklarar för honom att den kommer försvinna snabbt pga att det är för varmt ute så är det mitt fel. Som det mesta nu för tiden! Dumma mig!

Noel

Publicerat den 2015-01-06 klockan 21:15:50 i kategorin Allmänt, Inredning,


Pinterest

Så här ska det pyntas i vårt hem!
v Noel v

Drog ner brallorna

Publicerat den 2015-01-06 klockan 18:14:22 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Idag har jag och Elias haft lite mys på tu man hand. Det blev lunch och shopping i Skärholmen för att därefter vandra omkring på leksaksaffär och mataffär. Ja, man måste ju locka med någonting om man ska ha in honom i mataffären...!

I Skärholmen hittade vi äntligen en pyjamas till Elias. Den var fruktansvärt ful! Det var med Avengers, det vill säga Hulken, Spider-Man och alla dom där fula figurerna. Motivet på pyjamasen var som en gammal serietidning. Jag kände igen motivet och frågade Elias:

- är det inte exakt detta motivet du har på ett par kallingar?!
- "jo", svarar Elias och drar ner sina byxor mitt inne på Hennes & Mauritz! Titta mammaaaa de e samma!!
Jo vars, inte ska man väl skämmas?!...


Frisyren?! :D

Just nu pågår lek på övervåningen medan Noel sover på soffan. Jag själv kör lite spa inne på en toa som stinker bajsblöja. Färgar ögonbryn och lägger ansiktsmask. Det är lyx det! Trots bajslukt!

Fälla en gran

Publicerat den 2015-01-06 klockan 13:57:22 i kategorin Allmänt, Inredning,


När ska man få tid att fälla granen, mån tro?
Att sätta upp granen fanns det tid för. Det är ju jättemysigt att äntligen få upp granen, men att ta ner den är ju bara tråkigt och jobbigt!
Sitter kvar här på sofflocket och funderar vidare...

Födelsetavlor

Publicerat den 2015-01-06 klockan 08:52:56 i kategorin Allmänt, Inredning, Lilleman, Noel,


Så var båda tavlorna på plats i hallen!
Elias fick sin födelsetavla av en vän till hans dop och jag var ju bara tvungen att skaffa en till Noel också. I dessa söta tavlor så finns namn, födelsedatum, födelsevikt, klockslaget och födelselängden inskrivet. 
Sanslöst söta enligt mig :) Finns att beställa hos
Elisabethstavlor.se

Klurigt att få ihop det

Publicerat den 2015-01-05 klockan 16:10:57 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Det är svårare att få ihop det än vad jag trodde. Det här med två barn. Ibland tror jag att jag är den enda i världen som är tvåbarns mor och att bara jag "lider" av detta i-landsproblem men ändå!

Att natta Noel med Elias som leker ironman är svårt!
Att natta Noel med Elias som gasar sina cars med en decibel på 4367 är svårt
Att natta Noel när Elias skriker om frukost är svårt det med

Hela förmiddagarna här hemma går ut på att vara dem båda till lags. Noel kan inte somna och Elias kan inte leka med mig då jag försöker natta. Noel var helt slut efter lunchen idag och passade därför på att dra en 3-timmars sovning. Det hade alltså varit ett ypperligt tillfälle att själv få lite vila men istället gjordes annat roligt. Så som tvätt och städ...

Måste

Publicerat den 2015-01-04 klockan 23:14:16 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


I morgon måste jag verkligen ta fram kameran! Att fotografera med mobilen duger inte... Då Elias var nyfödd så gick kameran varm. Speciellt då man äntligen kunde lägga ifrån sig honom vid cirka 1 månaders ålder utan att han gallskrek på en gång. Noel skriker ju knappt så jag vet inte varför jag knappt tagit bilder..

Skummade igenom bilder på Elias när han var en månad och jag tycker dem är otroligt lika varandra. Visserligen är Noel en riktig heffaklump jämfört med Elias under samma period, men lika är dom verkligen!Elias 1/6-2011 1 månad gammal

Lillgodis

Publicerat den 2015-01-04 klockan 14:34:54 i kategorin Allmänt, Noel,


Här har vi dagens gladskit :)
Mys

Publicerat den 2015-01-04 klockan 10:24:20 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,

Mys hos

Härom dagen åkte Noel till farmor och farfar för första gången tillsammans med Elias och pappa.
Jag själv skulle vila vilket resulterade i storstädning och ommöblering på ovanvåningen!

Noel hade klarat sig fint på besöket förutom en period där antagligen övertröttheten spelade in. För min del var det skönt att allt fungerade. Jag vet inte hur många meddelanden jag skickade till Yonge för att fråga hur det går men han e ju alltid lugn som en filbunke :)

Vända på dygnet

Publicerat den 2015-01-03 klockan 11:41:38 i kategorin Allmänt, Noel,


Noel sover väldigt bra och är en väldigt snäll liten kille. Dock tror han att hela förmiddagen tillhör natten. Iallafall de senaste dagarna.
Sista nattpasset kan äga rum klockan 7. Han får då mat och somnar på en gång. Därefter vaknar han vid 10:30 och äter igen för att sova en timme till. Det hade verkligen varit skönt om dessa sovstunder placerades på kvällen istället men man kan inte begära allt för mycket.

Hans goa sovpass på morgonen gör att jag kan gå runt i pyjamas till klockan 12. Tyvärr kan jag inte somna om efter klockan 7 så jag ligger bara raklång på soffan. Har länge funderat på att klubba mig själv till söms men vet inte hur det ska gå till...
Hoppa från soffan ner på golvet med huvudet före kan ju vara ett alternativ. Funderar vidare...Att hinna med

Publicerat den 2015-01-02 klockan 11:20:03 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Klockan är nu över 11 och jag, Elias och Noel har fortfarande inte kommit ur soffan.

Natten som var bestod av mardrömmar hos Elias. Många vakentimmar blev det. När väl Noel vaknade vid 7 så sov Elias, och när Noel somnade om så var jag helt slut och Elias vaknade.


Jag sitter fortfarande i pyjamas, Elias är nakenfis och Noel sover på min mage. Funderar lite på hur folk hinner med både hushåll, barn och lek?

Jag kanske felprioriterar. Jag gillar soffläge, och jag gillar Ikea (älskar ikea). Idag blir det första besöket på ikea för iår. Det var ju stängt igår, jag var mycket besviken! Har faktiskt hunnit med att starta en balja kaffe och dagens första tvätt så det kanske inte är så illa pinkat ändå.

Något jag inte lyckats med ännu är att väcka pappan i hemmet... Funderar på att starta brandlarmet?! 

Nyårsafton

Publicerat den 2015-01-01 klockan 22:07:23 i kategorin Allmänt,


Det blev ett lugnt och sansat firande på hemmaplan för våran del. Med oss firade även Mattias, Åsa och lilla Freja. 

Jag fick stor hjälp med maten av Åsa. Åsa gjorde såser, sallad och den supergoda förrätten som även syns på bild. Varmrätt gjorde vi det lätt för oss: ris och pulled Chicken. Färdigköpt i chark och otroligt god kan jag lova!


Alla barn redde sig fint hela kvällen. De två äldsta nattades vid 20 tiden av papporna. Pappa Yonge läste Alfons och den som somnade först var Mattias :D

När barn sov så passade vi andra på att äta hallon cheesecake och spela Alfapet innan det var dags att skåla in det nya året. När det smällde som mest så sov alla barnen som bäst :)


God fortsättning

År 2014

Publicerat den 2015-01-01 klockan 00:00:25 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


En liten snabbspolning på vårt tvåtusenfjorton v


Man kan väl säga att år 2014 började stenhårt. Jag fyllde 30 år! Eller 25 år om man så vill. Det ville jag!

Mamma och Joakim överraskade mig genom att skrämma slag på mig den 8 januari genom att dem redan var på plats i mitt hem då jag anlände hem från jobbet. Med hjälp från Yonge så var allt planlagt i minsta detalj och jag blev mycket överraskad!

Januari, februari och mars månad försvann i ett nafs. Februari var den månad då jag blev på tjocken, detta gick vi ut med i vecka 15. Att jag kunde hålla mig så länge med att inte säga något är ett under.


April månad kom och våren visade äntligen tecken på hopp om liv. Värme var på ingång. Jag återgick även till Scania Front Office efter nästan ett år på dotterbolaget DynaMate.


Maj månad startar alltid med lycka för oss. Den 1 maj fyller nämligen Elias år och detta år fyllde storpajsaren 3 år. Det som är skönt med Elias födelsedag är att dagen alltid är röd vilket gör att min familj har möjlighet att fira dagen med oss. Så blev det även iår.


Bara några dagar efter hans stora dag, nämligen bestämt 5/5 lades Elias in på Huddinge sjukhus för att operera bort halsmandlar och polyper. Jag bestämde mig tidigt för att låta Yonge vara där med honom på sjukhuset. Om jag hade varit med så hade jag inte varit något vidare stöd för Elias då jag hade gråtit floder hela dagen lång! 
Operationen gick kanonfint och smärtan i halsen försvann dag 2. (Vi har alvedon och Ipren för barn i 7 år framöver..)

I maj månad fick vi även världens bästa grannar: Sabina och Sebbe!

Juni månad anländer och jag och Sabina tog oss en tur till Grekland, Skiathos. På denna ö hade mamma, pappa, Mimmi och Kenth landat på en timme innan oss samma dag. Dem visste inte att vi var där och jag kan meddela att dem blev väldigt överraskade!

Juni, juli och augusti försvann lika fort som januari februari och mars. De tre sommar månaderna bjöd oss i allafall på riktigt goo värme och semester tillsammans.
Det blev turer till Strömstad, besök från Strömstad. Tur till Kolmårdens djurpark med övernattning på hotell samt många besök på badstranden och poolhäng på baksidan. Juni var även den månad vi fick se vår tillökning för första gången via rutin ultraljudet.Och så kom hösten. Här tyckte jag att tiden började gå otroligt segt och detta må vara på grund av slutsträckan på min graviditet. Jag blev jättegravid, tung och smärtor i ryggen som blev ohållbara. foglossningen satte stopp för mig och arbetet och jag blev tvungen att tacka för mig. Jag blev sjukskriven.Jag var helt inställd på att få ett oktober barn trots att beräknad födelsedatum var den 13/11. Det blev inget oktoberbarn. Inte heller ett barn på beräknat datum. Jag gick över tiden och var superdupergravid. 
Sabinas födelsedag den 23/11 klockan 23:30 sätter det dock igång och det med buller och bång. Sabina fick komma in omedelbums för att passa sovande Elias medan jag och Yonge for mot Huddinge sjukhus. 24/11 klockan 4:16 for Noel ut som en raket och vi var nu mera 4 i familjen.


December knackade på dörren och allt som har med julen även så. Som tur var hade jag julpyntat redan den 16/11 så det var i stort sätt bara att invänta tomten!Familjen från Strömstad anlände den 23:e för att fira julen med oss, samt farmor, farfar och Ibbe. Elias fick allt han önskade och mycket där till. Till och med snö hade han önskat sig och snön damp ned på julaftons kvällen.


Året har varit fantastiskt på många sätt och vis. Att summera ett år av ens liv är svårt och tar tid, men ovanstående text och bilder är i allafall en bråkdel av det vi varit med om.

Vi har nu två fantastiska vackra barn som förgyller våran vardag med glädje, bråk, gråt och underbara stunder. 
Elias - som är den mest bestämda människan jag träffat kör med mig varje dag. 
Noel - som gör framsteg varje dag.
Vi går med glädje och spänning nu in i år 2015. Nu får vi se vad detta året har att bjuda på!Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.