Första advent

Publicerat den 2014-11-30 klockan 18:34:20 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Pepparkaks kladdkaka

Jag är så sanslöst glad över att jag julpyntade innan förlossningen! Att stå och stryka gardiner i baby bubblan man just nu lever i hade nog inte fungerat. Klart att det kändes märkligt att pynta den 15/11 men ändå :)
Idag är det första advent och de mesta pyntet är avklarat.

Yonge och Elias var idag och köpte en ny julgran till hemmet. Elias fick även välja färger på kulorna till sin gran som just nu står på ovanvåningen. Den granen blev... Färgglad kan man säga ;)
Vår nya får pyntas en annan dag. Ny julgransfot och matta måste införskaffas.
Hemma

Publicerat den 2014-11-28 klockan 16:10:30 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Vi är hemma :)
Det känns otroligt skönt och samtidigt märkligt. Ska nog vänja mig tids nog. Och ett namn måste vi verkligen komma på nu.. Det är så svårt! Just nu är det baby som gäller, eller Elias för jag säger fel hela tiden..!

Just nu är Yonge och Elias på flygplatsen för att hämta mormor som landat i el stockholmo. Det blir några dagars mys i lugnan ro. Ska bli skönt.

Hemfärd

Publicerat den 2014-11-28 klockan 10:11:21 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Idag vankas det hemfärd från Huddinge sjukhus. Yonge är just nu och hämtar den stolta storebrodern för att vi därefter ska åka hem som en större familj.
Det känns helt overkligt! 4 i familjen. 2 barnsmor. 2 söner. När ska man greppa och förstå det?

Huddinge sjukhus med dess BB har varit heelt fantastiska. Vilket bemötande och vilken service. Dem har verkligen gjort allt för oss och tro det eller ej - lärt oss massor om barn! Vi har äntligen förstått varför Elias bara skrek hela tiden och detta ska inte upprepas! 
Den nye lille krabaten är cool lugn (än så länge iallafall) och mycket beror på maten. 
Är iallafall så otroligt tacksam för deras hjälp och stöd. Det har verkligen gett oss lugn inför 2-barns livet!


Förlossningsrum nummer 4, precis
som med Elias. Därefter rum nummer 
4 på BB. 
Tack för oss 

Långa dagar

Publicerat den 2014-11-27 klockan 11:00:46 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


I morgon kommer vi att åka hem från BB. Då har vi varit här sedan i måndags morse. Många dagar kanske du tänker? I normala fall så får man åka hem redan dagen efter, vilket vi också fick men varför? Har redan skrivit anledningen till varför man bör stanna men det tål att upprepas: man får hjälp med att komma igång, får maten serverad och allt stöd man kan tänka sig.


Igår kom stolta storebror på besök igen. Jag och Elias smet i väg på en fika på tu man hand när ändå lillebror sov. Elias fick allt han pekade på vilket resulterade i jordens största kladdkaka med grädde, en donut, en Geisha choklad, drick Yoggi samt en "fin choklad". Han är inte bortskämd alls? ;) 

I övrigt har vi fått grepp på nytillskottet. Han är väldigt lugn och nöjd, speciellt med tanke på hur Elias var som nykläckt! Han sover kanonbra på dagarna och mindre bra på nätterna. Måste försöka styra om dygnet :) i morgon åker vi alltså hem, och då i perfekt timeing att mormor landar i Stockholm denna dag! Ska bli superhärligt!

Dags att försöka få egen vila då mini ändå sover :) hejs!!


Namn ännu? Svar nej, vi kan inte
bestämma oss \o/

Första mötet

Publicerat den 2014-11-26 klockan 13:11:08 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Storebror möter lillebror

En dag gammal

Publicerat den 2014-11-25 klockan 17:05:24 i kategorin Allmänt, Noel,


Vi befinner oss fortfarande på BB. Att stressa hem finns inte på kartan. Det lärde jag mig från födsel av Elias. Här kan man få vila upp inför vad som komma skall, samt att mat för mig är otroligt viktigt på grund av amningen. Här servas det med mat från alla håll och kanter.
Det går ju som det gör med amning, det tar ju ett par dagar innan allt kommer igång men det som förvånade mig otroligt mycket denna gång jämfört med Elias är att man kan få små koppar med ersättning - utan tjat om amning! Bebis vägde ju över 4 kilo och dem sa att han så behöver mera. Jag har en nöjd liten bebis! Självklart vill jag att även amningen ska komma igång och det är därför dem ger ersättning i små koppar istället för på flaska. Då blir ungen lat och nekar tillslut bröstet.

I skrivandets stund så är Elias och Sabina på väg hit. Det blir första mötet mellan bröderna!! Spännande!20141124

Publicerat den 2014-11-24 klockan 13:15:20 i kategorin Allmänt, Noel,2014-11-24
Klockan 4:16
4085g
52cm 

Det blev äntligen våran tur! I natt kom lillebror med en väldig fart! Mer om det får jag berätta lite senare :)

Lillebror var större än vad jag trodde och även större än vad Elias var. Inte en chans att jag anade en bebis på över 4kg!
Lilla raketen är i allafall frisk och kry, sovit nästan hela dagen för att säkert snart sätta igång med vrålskrik ;)

Får uppdatera när tid finnes. Kanske mer blir bilder än text nu ett par dagar så min mormor i allafall kan få se den lille. Nu är det baby bubbla som gäller

Jättebebis

Publicerat den 2014-11-23 klockan 11:17:30 i kategorin Allmänt, Lilleman,Elias leker bebis

80s

Publicerat den 2014-11-23 klockan 10:28:01 i kategorin Allmänt,


Igår var det en riktig seg dag. I och försig så behöver jag det nu, men timmarna gick otroligt långsamt. Elias var en sväng i Älvsjö medan Yonge var på golfbanan. Jag själv låg på soffan hela dagen och glodde på skidor och sedan Masterchef marathon.

När Elias kom hem så blev det lördagsmys framför film. 

Därefter gjorde jag mig i ordning för 80-tals fest hos Sabina. Egentligen hade jag under dagen sagt att jag inte kunde komma då jag mådde risigt men ångrade mig tillslut. Alla på festen var såå snygga... Eller ;D


Idag står absolut noll på schemat vilket är skönt. Vi borde dock åka och handla. Det liksom ekar när man öppnar kylskåpet!


Juletider

Publicerat den 2014-11-22 klockan 10:21:09 i kategorin Allmänt, Inredning,Det börjar bli helt klart för julfirande här i hemmet. Att vara färdig innan bebis behagar anlända känns otroligt skönt. Klapparna står redo, lussebaket är avklarat men visst kvarstår all julmat. Det får bli ett senare projekt :)

Idag ska jag nog ta tummen ur och slå in de sista klapparna. Måste även hitta en ny gran. Plast gran. förra året spanade jag på en större plastgran på Rusta som var fin men i år så känns det som om dem gjort om granen - till det sämre. Såg igår att Hemtex säljer en gran via deras sida, men man vill ju gärna se, klämma och känna. Någon som har tips på en snygg en?!

Tålamod

Publicerat den 2014-11-21 klockan 23:55:23 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,


Ultraljudet idag gick som på räls. 
Bebis har det otroligt gött där inne och behöver inte pillas ut! Sköterskan sa att ett stort paket tålamod krävs inför de sista dagarna. Hur stort undrar jag? Jag är ju redan i vecka 204! 
För att vara mer exakt: 8 dagar över tiden. En evighet med andra ord.


Under eftermiddagen åkte jag och Sabina på en tröstshoppingtur samt köpte det sista inför hennes fest imorgon. Tant Sabina blir 31 år och 80-tals tema står på schemat. Jag har hittat "snygga" 80-talskläder i limegrönt samt kommer krusa håret så där snyggt som det var då. Ska bli skoj, för jag tror helt ärligt att jag kommer att kunna gå. Bebisen kommer ju ändå inte ut. 2015 baby here we come!

Snart dags igen

Publicerat den 2014-11-21 klockan 11:54:29 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Snart är det dags för ultraljud. Igen.
Rutinuntraljud i vecka 20 samt 2 tillväxtultraljud har hittills gjorts. Nu är jag + 8 dagar över tiden och nu är det alltså dags igen.
Jag vet inte riktigt vad som kommer att ske idag men jag antar att dom kikar så att allt fortfarande står rätt till där inne, att dem kikar vattenmängd, vikt och näringstillförsel.
Jag önskar att dem säger att allt står rätt till men att dem säger vi sätter igång dig nu, men det kommer ju inte ske.
Funderar på att kasta mig på golvet för att skrika och grina och be dem dra ut den lille på en gång.
Att vara 8 dagar över tiden må ju vara en sak, men för mig som var så dum som var helt inställd på att denna gång föda för tidigt - till och med i oktober månad så är jag i mitt huvud i vecka 47 just nu!


Bild från tillväxtultraljud 2 för några
veckor sedan. Ni kan säkert helt klart 
gissa könet med hjälp av denna bild ;)) 

Dags att göra sig i ordning. Ha det gött!

Inte tillgjord alls

Publicerat den 2014-11-21 klockan 07:13:11 i kategorin Allmänt, Lilleman,Det tillgjorda smilet! Det dyker upp allt mer ofta. Jag har länge funderar på att gå till en riktig fotograf med min stora lilla parvel, men om fotografen säger "få nu se ett leende" och Elias bjuder på smilet som här ovan, då vette fasen om det är värt kostnaden alltså ;D

Poppis

Publicerat den 2014-11-20 klockan 18:42:23 i kategorin Allmänt,


Idag är jag poppis här hemma!

Klagomuren

Publicerat den 2014-11-20 klockan 16:21:46 i kategorin Allmänt,


Kära Klagomuren.
Idag känner jag för att kasta galla och klaga. Du får ursäkta mig om jag låter negativ. Jag är negativ och bitter just nu. 

Vi startar med Jotex.
Den 27/10 blev jag medlem på Jotex.se för att klicka hem nya julgardiner. Jag hittade en superläcker serie som ropade mitt namn. Bilder på gardinerna kommer upp när jag orkar.
Till sak: Jotex har nominerat sig själva till Sveriges sämsta service och kundbemötande.
Motivering: beställning gjordes den 27/10. Totalbelopp 1100 kronor. 3 dagar senare sänks alla gardiner med höga belopp, och ytterligare några dagar senare så sänks hela denna serie med ytterligare 30%. Totalbeloppet för samma varor skulle nu bli 640 kronor. 
Jag mailade lite snällt och frågade om jag kunde få erhålla denna rabatt istället för att returnera alla gardiner för att därefter beställa om allt igen. Liksom - merarbete för alla parter. Fakturan är dessutom inte ens ställd ännu.
Svaret blev nej, dom vill ha merarbete.
Jag mailade igen och försökte förklara mer ingående med hur jag menade.
Svar nej. Igen.
Jag bad dem sända mig min faktura omgående så att jag blir av med skiten samt att dem makulerar mig från deras system. Fakturan är fortfarande inte skapad och därmed ska dom kunna korrigera. Dem ska även kunna korrigera med kreditering och omfakturering. Detta valde dem att inte göra då dom i sådant fall skulle ha varorna i retur, lägga dem på hyllan för att därefter få in min nya order. 
U r k!Väljer även att spy lite galla på Jimmie Åkesson. Stackarn är utbränd. Som väääldigt många andra i vårt avlånga land. Stackarn blev sjukskriven omedelbums. Andra får kämpa tills dem dundrar ännu hårdare in i väggen. Stackarn erhåller 70.000 kronor minst i månaden. Han borde testa a-kassan som erbjuder ett maxtak på 18.000 kronor. Innan skatt!

Spyr även lite på domen som fölls på grund av misshandel av 2 fångar på Norrtälje anstalten. Misshandeln riktades mot äckel Anders Eklund. De 2 fångarna borde i min mening få betalt istället för förlängda straff!!

B l ä ä ä 


Lussekissar

Publicerat den 2014-11-20 klockan 09:32:26 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Recept,


Lets do it!!!

Idag trodde jag att det var dags för ultraljud men ikke! I morse ringde jag in till Karolinska för ett ultraljud då bebis inte behagar att komma ut. Detta på grund av att barnmorskan sa att jag skulle ringa och att jag skulle få en tid samma dag. Jag fick istället tid i morgon. 
Funderar starkt på vräkning från kaggen. Eller att ta ut en extra avgift från bebisens framtida konto som extra hyra! Bebis är ju klar där inne så jag förstår inte varför man inte bara kommer till skott?!

Därför blir det idag lussekisse bak. Jag tänkte köra 3 doser. En med vanliga standard kissar, en med vaniljfyllning samt en med Nutella fyllning. Då jag avskyr att baka med jäst så får vi se om jag orkar 3 satser på en dag, det återstår att se!
Om inte vattnet går som Niagarafallet under dagen så kommer det upp recept lite senare :)

Bountybollar

Publicerat den 2014-11-20 klockan 08:00:01 i kategorin Allmänt, Recept,


För ett tag sedan testade jag ett nytt litet recept, nämligen Bounty. Då jag är lite lat av mig så orkade jag inte att göra traditionella Bounty längder, utan jag knåpade snabbt ihop dem till bollar istället. Är ju även enklare att bara kasta i sig en boll lite snabbt så där ;) 
Så, kort och gott Bountybollar.


Recept på Bountybollar 
ca 20 stycken

- 50g smält smör
- 100g riven kokos
- 2dl florsocker 
- 0,5dl vispgrädde 
- 200g valfri choklad

Gör så här
- Blanda samman smält smör med riven kokos, florsocker och vispgrädde 
- Rullas till bollar för att därefter ställas i frysen i cirka 1 timme
- Smält chokladen och rulla sedan bollarna där i. Dekoreras frivilligt.

Jula till det med att ha i 1 paket saffran i! Blandas i sådant fall ned i det smälta smöret. Kanske även använda vit choklad istället för mörk? :) jul Bounty! Mums!

Seg natt

Publicerat den 2014-11-19 klockan 14:59:57 i kategorin Allmänt, Inredning,


Igår somnade Elias efter mycket om och men klockan 22:00 (!) jag själv placerade min snärta kropp på soffan tillsammans med en skål ostbågar framför fotbollen. 
Jag ogillar fotboll. Jag tycker att det är supertrist, men man kanske ska hänga med lite när det är sånt där EM-kval. Fick lite kräk i munnen när Yonge vid matchslutet sa att matchen igår mellan Sverige och Frankrike inte ens var en kvalmatch, endast nån löjlig vänskapsmatch. Jag gick och la mig...

Klockan 3:45 vaknade jag för att sedan ligga vaken till 6:30. Elias vaknade också för ovanlighetens skull - klarvaken, förkyld och han pratade om mormor. Våra vakentimmar resulterade i sovmorgon till 9:30. Elias är förkyld och tjock i halsen så det fick bli en hemmadag för han. 

Lussekissar skulle bakas idag men har inte kommit någon vart på den fronten.. Att baka med jäst tär på min uthållighet. Det ska gå fort - och ska smaka gött! Inte ta tid! 


Den nya ljus granen pryder hemmet nu
Från Markslöjd 

Falskt alarm

Publicerat den 2014-11-18 klockan 10:39:06 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Recept,


Under gårdagen så höll jag igång hela dagen. Jag bakade en saffranskaka med chokladganache, 2 matpajer, dammsög, städade, julpyntade, promenerade, fick farbror Ibbe på middag och tant Sabina på fika. Ja, inte en lugn stund på hela dagen!

Detta resulterade i stora förhoppningar om förlossning! Det började trycka på rejält både fram och bak, sammandragningar deLux samt svårt att få andas in tillräckligt med luft. Detta höll på i lite mer än 2 timmar för att sedan försvinna ut i tomma intet! Tack för den!

Idag ska jag därför inte göra ett smack! Det hjälper ju inte att hålla igång så varför trötta ut sig själv i onödan? Ska iallafall slå in dem sista julklapparna. Därefter är jag nästan helt klar med både shopping och pynt! Grannarna måste tro att jag fått frispel Med julpynt redan nu, men jag kommer inte att hinna det när väl 1:a advent kommer.

Recept på saffranskaka med chokladganache

Saffranskaka
- 2 ägg
- 2dl socker
- 75g smör
- 0,5g saffran (1 påse)
- 2tsk bakpulver 
- 4dl mjöl
- 1,5dl filmjölk

Chokladganache 
- 1,5dl vispgrädde
- 150g choklad i önskas styrka

Gör så här
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Vispa ägg och socker poröst
- smält smöret och rör ned saffranet och rör om. Låt svalna.
- Blanda bakpulver och mjöl och blanda sedan ned detta tillsammans i äggblandningen. Häll därefter ned smörblandningen och filmjölken och rör om till en slät smet.
- Häll smeten i en form med löstagbar form, 24cm i diameter. Gräddas i mitten av ugnen i ca 30 minuter

Chokladganache 
- Koka upp grädden i en kastrull. Lägg sedan ned chokladen och rör om till en slät chokladsmet. Ställ i kylen i 1 timme tills chokladen tjocknat en aning. Rör om då och då

Bred sedan chokladen över kakan.Overtime

Publicerat den 2014-11-16 klockan 12:25:01 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,Tycker väldans synd om mig själv

Diplom och trött pått

Publicerat den 2014-11-15 klockan 19:40:51 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,Bilden ovan säger egentligen sitt. Det här med beräknat datum kan fara och flyga. Elias kom 2 dagar efter bf. Om den här lille krabaten ska göra exakt det samma så kommer vattnet gå i natt. Jag vågar inte tro det. Är helt inställd på att istället bli igångsatt i slutet på november. Visst är jag positiv???

Mamma åkte tidigt i morse. Vi hoppades in i det sista att bebis skulle komma under hennes tid här hos oss men ikket. Jag och mamma har gjort allt tänkbart för att ongen ska komma ut.

- ätit massa godis i hopp om att det blir för trångt och obekvämt för bebis i magen.
- gått långa och korta promenader
- lagt upp och hängt upp samtliga julgardiner
- julpyntat (ja, du läser rätt: j u l p y n t a t. Jag kommer inte hinna det sen
- ätit mera onyttigheter 
- shoppat
- gått upp och ned i trapporna
- hoppat på stället 
- ätit ännu mer gottis
- dansat till Rasmus Seebach (trodde att det danska språket skulle skrämma ut ungen.. )

I morgon ska jag köra Lordi - hard rock hallelulja tills ungen kommer ut i ren panik!!


.... Och så lite positiv anda ....


Tidigare idag var det terminsavslutning för Elias på taekwondon. Lillgrabben kom hem med ett märke på bältet och ett diplom. Stolt mamma! Mindre stolt över pappa som parkerat för nära ett övergångsställe i stan och drog på sig en bot 1000 riksdaler under taekwondo träningen... 
Lite senare under denna härliga dag så passade han även på att backa in i en bil. Trots varningssignaler. Trots kamera sensorer. Thumbs up!

Nu blir det stup i säng framför fotbollen. Då somnar jag omedelbums - fotboll är ju sååå intressant!

Leveransdatum idag

Publicerat den 2014-11-13 klockan 18:27:14 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,Leveransdatum idag - men här ligger
jag på sofflocket. Inte ett tecken!

Leverans i morgon

Publicerat den 2014-11-12 klockan 11:27:25 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,Må dagens besök hos barnmorskan bli det sista!
Sitter just nu och väntat på min tur. Beräknad i morgon, inställd på oktoberbarn men är fortfarande smällfet. Blir det igångsättning mån tro?!
Man är så himla inställd på sitt datum. Beräknad 13/11 - det är i morgon. Tankarna går. Vilket klockslag blir det mån tro? Det är ju i morgon som jag har fått leveransbesked! Då ska det ju bara vara så. Tycker jag.

Det hade varit otroligt kul om det satte igång nu när jag har mammsen här på besök. Att även hon kan komma och hälsa på mig på BB. Frågan är..

Under de 2 senaste kvällarna och nätterna har jag haft grova sammandragningar som varat i timmar. Jag har verkligen trott att det har varit på gång. Att sedan somna en sväng för att vakna vid 4 tiden och då känna absolut ingenting är himla tjatigt... Det är något jag kommer ta upp på samtalet idag - hur vanligt är detta, hur mycket är vanligt samt hur länge innan förlossning är detta normalt? Kanske ni vet?
Det handlar som sagt var om timmar. Säg från 19-01, sen kan jag även vakna upp av det mitt i natten.

Vilken jävla start

Publicerat den 2014-11-11 klockan 14:11:35 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Börjar med att be om ursäkt över svordomen i rubriken, men jag kan tycka att den passar in på denna dagens start.

Jag och mormor tog en promenad med Elias till dagis idag. Väl framme så pratade jag lite med en av pedagogerna medan mormor och Elias gick upp mot dagis för att få på honom regnbyxor. När dem väl kom ut igen så konstaterade Elias att hans bästa vän inte kommit dit än, men han såg en annan kompis och sprang emot denne. Halvvägs så ser jag en 6-åring som möter Elias, går fram till honom och slår honom med knytnäven redigt hårt, rakt över bröstkorgen.
Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag kan förstå att barn gör dumma grejer, och jag antyder inte att mitt barn är ett änglabarn men vad är det för fel på människor?! Först och främst: när jag var 6 år gammal så hade jag mer vett bakom pannbenet - man slåss inte. Jag kunde även se skillnad på en jämgammal gentemot en 3-åring!

Mormor sa till denne pojk, att man inte får slåss och till hans försvar så kom vi leker robotar. Elias lekte inte robot och hade inte bett om att få en knytnäve i bröstet!


Elias grät, jag grät. Är nog tacksam över att jag inte får se allt som händer och sker på dagis.. Vill man ens veta?!
Det blev tröstande och därefter såg jag att han återigen gjorde ett försök i att gå till sin vän som han såg från början, och jag gick mot grindarna. Sedan hör jag hur han skriker förtvivlat efter mig, jag vänder och han rusar emot mig och gråter så han hulkar...
Att då få höra men mamma jag älskar ju dig, gör ju inte saken lättare. Att försöka förklara att man självklart älskar honom också och samtidigt få honom att förstå att han ska vara på dagis en liten sväng... Jätte härlig start på denna dagen.. Mamma hjärtat blöder...Långa dagar

Publicerat den 2014-11-10 klockan 09:36:29 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,


Jag går fortfarande i väntans tider. Dagarna är otroligt långa och det kan bero på att man inte gör så mycket. Jag kan inte göra så mycket. Rygg och mage tryter, och under gårdagen hade jag väldiga sammandragningar. Ett ljus tändes - kan det vara på G nu? Ikket!


Med mormor på besök så har jag fått en god del hjälp i hemmet och med Elias. Med Elias - till den mån det går. Mormor får ju tillexempel inte natta.. Nej nej! 
Det har blivit lite shopping och ett par timmar på soffan :)

Även nu är det soffläge som gäller. Är helt slut efter gårdagens förvärkar.

Monster jam

Publicerat den 2014-11-08 klockan 17:17:11 i kategorin Allmänt, Lilleman,Sådan timeing! Monster jam i Marvel! Elias älskar dessa bilar, han älskar Marvel och just nu har han sitt livs upplevelse på Friends Arena. 

Spännande

Publicerat den 2014-11-07 klockan 22:24:14 i kategorin Allmänt, Lilleman,Här satt vi och fikade i väntan på att mormor skulle anlända med tåget. Första parkett att se på alla tåg som inkom på stationen! Mycket poppis :)

Se där

Publicerat den 2014-11-06 klockan 12:17:12 i kategorin Allmänt,Mammmaaaa det är snö ute

Say what?! Drog upp rullgardinen och fick se det traditionella svenska snöslasket. Snö i all ära, men då ska det vara mycket snö, vindstilla och -10 grader. Inte snöblandat regn med +1 grad. Då kan det lika gärna kvitta!
Så idag håller jag mig inne. Ingen promenad idag inte!

Lite senare idag kommer mammsen hit. Jag och Elias ska hämta henne på tågstationen, Elias älskar att titta på tåg så vi åker kanske dit en sväng innan. Bara för att. Det ska verkligen bli supermysigt att ha henne här igen, och tänk vad kul om förlossningen hade satt igång under hennes tid här! Två galna kärringar med panik :D kan bli grejer det!

Besök och lek

Publicerat den 2014-11-04 klockan 09:20:17 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Härom dagen hade vi besök av Elias bästa kompis. Dessa två har hållit ihop sedan första dagisavdelningen. Då var Elias 1 år och 4 månader. Dessa busar drar igång dagis till kaos och ibland får dem säras på - att en får vara inne och en vara ute ;D

Det var mysigt att ha dem här. Dem reder sig själva och leker hyfsat lugnt. Till middag blev det falukorv och Hulken mos. Även bästa vännen är inne på Hulken, Spider-Man och allt vad nu dessa superhjältar må heta. Maten blev mycket poppis :)


Nu ska jag göra iordning mitt ansikte och bege mig till sjukhuset en sväng. Därefter blir det lite shopping, förhoppningsvis hittar jag dem sista julklapparna då för att därefter vara helt klar med det! Så skönt!

Trött grabb efter bus och lek i timmar

Choklad cupcake med plopp fluff

Publicerat den 2014-11-03 klockan 17:38:00 i kategorin Allmänt, Recept,


Vi har lyckats hålla Elias borta från godis. Ja, benämning godis kan variera. Han äter choklad, popcorn och ostbågar. Detta brukar vi kalla lördagsgodis. 
I lördags blev det dock choklad cupcakes med plopp fluff. Mycket mumsigt!
 

Choklad muffins
- 100g smör
- 2 ägg
- 2,5dl socker
- 1,5tsk vaniljsocker
- En nypa salt
- 4msk kakao
- 2dl vetemjöl
- 0,5tsk bakpulver 
 
Plopp fluff
- 3dl grädde
- 200g plopp (jag körde en påse med dubbelplopp á 175g, fungerade fint)
 
Gör så här:
- sätt ugnen på 200 grader
- vispa upp ägg och socker poröst
- smält smöret
- blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt smör och äggblandningen
- portionera upp smeten i 12st stora muffinsformar
- gräddas i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
 
Ploppfluff
- häll upp grädden i en kastrull och ös i plopp. Värm sedan på svag värme så att all plopp smälter samman med grädden.
- placeras i frysen tills temperaturen gått ned till kylskåpskall grädde. Först då kan detta vispas upp som grädde för att därefter spritsas ut på cupcakes 
 
Yum yum...
 
 

Helgen i ett nafs

Publicerat den 2014-11-03 klockan 10:25:29 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Som vanligt försvinner helgerna i ett nafs. Visserligen så befinner jag mig på hemmaplan nästan alla dagar i veckan, men att slippa stressa upp ur sängen på morgonen är ju väldigt skönt! Som igår - Elias vaknade 6:30 men vi låg kvar och kollade barntv i 3 timmar. Man tackar!

Helgen som passerade visade sig vara halloween. Jag själv är mitt upp i julförberedelserna, allt för att hinna med detta innan bebis anländer. Julgardinerna anlände härom dagen och klappar är inhandlade. 
Elias fick dock en liten Halloween på dagis. Han hade skapat ett sött litet spöke :)


Idag blir det inte många knop för min del. Tvätten avklarades i helgen så idag kan jag agera soffpotatis med gott samvete :)

Lååånga dagar

Publicerat den 2014-11-01 klockan 15:17:34 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


En nykläckt Elias, 1/5 2011

Jag trodde på ett oktober barn men det blev det inte.

Idag är det exakt 3,5 år sedan Elias föddes, och visst hade det varit häftigt med en förlossning med syskonet på detta datum?
Inte ett tecken, inte en värk. Inte mer ont än vanligt. Dessa dagar är otroligt långa och man bara går runt i hemmet och inväntar förlossning. Tittar på serier, går små promenader, äter och sover. 

Lillen får mer än gärna ploppa ut idag, imorgon eller helst för en vecka sedan. Längtar efter bebis, att få se dess utseende och önska all välmående. 
Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.