Lillpudding

Publicerat den 2014-06-29 klockan 11:31:10 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Idag är det en stor dag för lillen. Han har pratat hela veckan om att han ska flyga flygplan och idag smäller det :)

Han är även glad för han vet också att tåg samt buss står på schemat. Synd bara att han somnade på tåget och sover sig just nu igenom hela bussresan ;D han kommer bli jättearg på Yonge när han vaknar och inser detta!Gravidpizza deLux

Publicerat den 2014-06-28 klockan 18:42:59 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Tänk att en äcklig 10 kronors fryspizza kan gå och bli gravid pizzan deLux?


Tillsätt:
- skinka
- fetaost
- rödlök
- paprika
- bea
- massa ost
Eeh, listan blev lång. Tillsätt ALLT och njut!


Busungen

Publicerat den 2014-06-28 klockan 11:54:18 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias fortsätter att leva loppan hemma hos mormor och morfar medan jag försöker ta det så lugnt som möjligt på hemmaplan.
Idag åkte pappan mot Strömstad för att imorgon återvända hem igen. Idag kunde jag då legat på soffan hela dagen framför en kass serie, men istället står garderobsrensning på schemat. 
Lillens kläder sorteras och sållas bort - bakluckeloppis står nämligen på schemat inom kort! Sorterar även bort tavlor och annat krimskrams som jag "bara måååste ha"-köpt vid något tillfälle för att därefter aldrig ha använt.
Typiskt mig!


Jaja, återgår till garderoben :)


Bus

Publicerat den 2014-06-26 klockan 13:49:01 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Någon lever loppan hos
Mormor och morfar ;D Ser bra ut

Publicerat den 2014-06-25 klockan 17:33:04 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Idag var det återbesök på mödravården. Allt såg bra ut. Är glad över att inte behöva knapra järntabletter - än.
Jag och järntabletter går inte riktigt hand i hand. Annat i kroppen tar illa upp så fort järntabletter ryker ner i kaggen så att säga! 
 
Väl klar på besöket så mötte jag vår BVC handledare i dörren. Det var länge sedan jag träffade henne. Yonge gick på 3-års kontrollen med Elias, och innan dess var lillknodden bara 1,5 år då jag var på kontroll. Det var roligt att få prata ett par ord med henne, förmodligen får jag snart se henne mer ofta om allt går vägen!
 
 
Utöver att just blodvärde såg bra ut så har jag rykt på foglossning. Jag trodde att foglossning satt mer upp i ryggen, men tydligen inte. J förklarade med hjälp av en plastdocka formad som bäckenet där ena punkten hon visade är där jag har brölont. Jag trodde kanske att min hållning var fel när jag jobbar, eller att det faktiskt var något helt annat men ikket. 
Med Elias hade jag absolut ingenting. Inget ryggont, ingen förkylning som många gravida ryker på, ingen halsbränna, så jag kanske mer eller mindre förtjänar lite smärta. Det blir google på hur man kan göra det lite skönare för sig samt besöka en sjukgymnast. Fun stuff!
 

Lillen på bortaplan

Publicerat den 2014-06-23 klockan 22:27:36 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Det är verkligen tomt här! Elias stannade nämligen kvar i Strömstad efter vårt midsommarhelgs firande för att mysa med mormor, morfar och resten av min familj.
Elias kommer att vara där i en hel vecka. Jag försöker finna lite ro. Kollar på serier, städar och har mig men det är svårt när man vet att han ska vara borta så länge.

Elias däremot - han verkar inte ha några problem alls att vara borta. Idag har mamma och brorsan lekt slut på den lilla krabaten så att han somnade på golvet. Jag trodde inte det var sant när jag fick en bild på min sovande groda mitt på golvet :D
En liten liten detalj

Publicerat den 2014-06-22 klockan 22:29:00 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


En liten detalj:
 
 
Ja - en liten detalj :) 

Den lilla detaljen är nu 20 veckor gammal och halva tiden har gått. Jag hade planer på att nämna det för ett tag sedan men det har inte hunnit bli av. Jag måste försöka få tag på en pc-maskin för en hel del uppdatering och kategoriuppdatering här på bloggen. Just nu sker uppdateringen endast via mobilen och jag har äntligen funnit glädje och tid att kunna lägga upp lite bilder och text för nära och kära. Jag hade då lust att ordna till med en ny kategori till min tjockismage men nu får det bli på detta vis :)
 
Som sagt - redan vecka 20 och mycket har redan hunnit hända! Jag har mått pest och kolera under i stort sett hela graviditeten. Jag var så nöjd med att jag inte hade några bekymmer alls med Elias men ryker nu på det mesta av det värsta.
Trött och molande värk i magen är nu mera en vardag. Jag har nästan fått sluta dricka kaffe (ja, jag vet att man ändå bör sluta dricka kaffe) på grund av illamående eller kräkningar. Ryggen verkar inte riktigt hänga med i svängarna den heller, så lite daglig svank massage hade inte skadat.
Utöver mina klagomål så är jag väldigt lycklig. Elias, min lilla stora pojk ska bli storebror! 
 

Jag och mini i vecka 15
 
I torsdags var vi på vårt första ultraljud. För första gången fick vi se den lille vilket var lika underbart som när vi såg Elias för första gången. Allt såg bra ut vilket gör att man kan andas ut. Vi tog även reda på om det blir en flicka eller pojke, men detta ville Yonge hålla hemligt för omvärlden, inte vet jag varför :) som om jag kan hålla mig?! 
 
 
3 blir fyra i november månad :)


För fort

Publicerat den 2014-06-21 klockan 21:37:06 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Tiden går alltid för fort när man är hemma i Strömstad på besök. Visserligen så är jag bara här under midsommar denna gång, men tiden går för fort.

Resan till Strömstad gick hur bra som helst. Ingen trafik alls och anlände innan klockan 12! Pappa hade startat grillen klockan 2:30 (!!!!) natten mot midsommarafton. Jag kan meddela att maten var förbaskat god! Idag var det uppstigning klockan 6:45 och vi har hunnit med en del. Promenad till mataffären, lekt, spanat in brorsans nya lya och åt även pizza där. Har aldrig sett Elias äta så mycket mat förut - han drämde en halv pizza! Därefter lekte Christofer med Elias så att tröttmorsan fick sova en sväng :) gammelmormor var även här till middagen så det känns ju som om man fått ut mycket på denna korta stund man varit här. Som sagt - nu sova och imorgon köra bil, tillsammans av resten av Sveriges befolkning.. 

Hem

Publicerat den 2014-06-20 klockan 05:51:32 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Så bär det av mot Strömstad!
Elias har tjatat om Strömstad hela veckan. "Nu är det fredag", "vi kan åka NU". Nu är det dags!

Elias somnade klockan 17:20 på soffan igår vilket resulterade i pigg unge mellan 20:15-23:00. Att väcka honom nu blir allt annat än lätt.. Jag själv vaknade 4:30 (!) hoppade in i duschen, packade klart och har förberett frukost i bilen. 

Väckningsförsök ska nu starta, wish me luck!
Tröttmössa

Publicerat den 2014-06-19 klockan 18:30:24 i kategorin Allmänt, Lilleman,


En trött liten lirareTadaa

Publicerat den 2014-06-19 klockan 12:37:43 i kategorin Allmänt,FrillaN

Publicerat den 2014-06-19 klockan 09:08:33 i kategorin Allmänt,


Får äntligen frisyren ordnad av bästa Sara-Maria :)

Le Folieböööömb

Impad

Publicerat den 2014-06-17 klockan 22:38:47 i kategorin Allmänt,


Som rubriken lyder - impad. Imponerad över hur pigg jag lyckades få mig att se ut i fredags då det var fest för Sebbe trots att jag i själva verket kände mig som en sengångare. Eller som en koalabjörn. Vem är segast av dessa 2? Det är i sådant fall min kopia. Trött, tröttare astrött!


Lite smink gör då susen!

I lördags hälsade vi på vänner ute på Tyresö för att återvända hem med en utslagen pöjk. Pojken däckade i bilen och gick därefter inte att väcka - 2h senare var det full rulle och sent hopp-i-säng.
Söndagen bjöds på kalas som tidigare antecknats och sedan var den helgen över! 

Längtar redan nu till the upcoming weekend. Och torsdag!

Kalasdags

Publicerat den 2014-06-15 klockan 13:48:23 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Nu bär det iväg på kalas till Å och F. Båda fyller år i juni månad så det är dubbelkalas på ingång :) 

Vädret är just nu supervarmt så det ska bli skönt att spendera några timmar utomhus vid deras kolonilott :)

Älskar dig

Körsbärsparken

Publicerat den 2014-06-14 klockan 20:20:08 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jaa, eftersom Elias behagade att slå upp sina små bruna klockan 6 i morse så blev det tidig utelek denna morgon.
Klockan 8 befann vi oss i körsbärsparken för lek. Bättre det, än som det var när Elias var cirka 8 månader så vi kunde vara där innan klockan 7...! I mörkret. Mitt i vintern!


En glad liten pajsare var det trots tidig morgon :) underbart var det, trots att the mama var hur trött som helst. Lycklig älskling = lycklig mama :)Galen morgon

Publicerat den 2014-06-14 klockan 15:49:45 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Uppstigning klockan 6:00
Bus från första stundHajen

Publicerat den 2014-06-13 klockan 12:11:40 i kategorin Allmänt, Lilleman,


En söt liten haj på väg mot förskolan i morse :)Sommaravslutning

Publicerat den 2014-06-12 klockan 19:39:37 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Idag från kl 15 samlades föräldrar till barnen på förskolan på deras stora gård - dags för sommaravslutning :)

Vädret var till en början kanonfint. Vi gick på tipspromenad, fikade och föräldrarna fick lyssna till skönsång av dem små. 
Därefter kom åskan. Och blixten.. 
Elias trodde att Yonges kompis Oskar var på väg när vi sa att det åskar, hur förklarar man detta? :)Sol och bad

Publicerat den 2014-06-12 klockan 19:30:18 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Härom dagen hämtade jag Elias lite tidigare från dagis än normalt. Jag hade packat badväskan och det blev stranden för fulla muggar!

Kanonvarmt, massa bad och middag åts vid stranden denna dag.Glass

Publicerat den 2014-06-08 klockan 12:33:03 i kategorin Allmänt,


Äntligen hemma med mammas glassgoingSista dagarna

Publicerat den 2014-06-07 klockan 10:04:00 i kategorin Allmänt, Skiathos,


Torsdag och fredag genererade äntligen sol och värme här på Skiathos i Grekland. Jag och Sabina tog bussen till en strand vid stopp 16, men där var det storm och kulingvarning så vi tog snabbt en taxi till safe card: Koukounaries Beach.
 
 
Efter många timmar i solen, för många så begav vi oss mot hotellet igen. Jag mådde verkligen illa. För lite vattenintag och för mycket sol. Det blev tidig säng för min del.
 
Även på fredagen körde vi mot Koukounaries stranden, och denna dag placerade jag mig i skuggan. Mycket bra val!
 
 
Kvällen avnjöts i en gränd i Skiathos stad tillsammans med mamma, pappa, Mimmi och Kenth. Det blev en sista Mousaka för min del.
 
Just nu avnjuts de sista timmarna vid hotellet. Lunch och taxi mot flygplatsen sker inom kort. 
 

Det känns tråkigt att det är över, samt att man bjöds på Sverige väder ala regn ett par dagar men tiden här har varit underbar!
 


Kallt

Publicerat den 2014-06-04 klockan 23:22:00 i kategorin Allmänt, Skiathos,


 
Denna dag har verkligen varit superkall och lång. Många timmar har spenderats på hotellrummet i hopp om sol och värme men ikket! Två dagar kvar i Grekland och dessa dagar ska vara soliga enligt prognoserna! 

Blött

Publicerat den 2014-06-03 klockan 17:03:00 i kategorin Allmänt, Skiathos,


Och det spådda regnet, det kom.
Jag och Sabina promenerade in mot stan tidigare idag i hopp om att hinna fram innan regnet. Regnet vann och vi blev blöta!
 
Vi satte oss på ett café i hamnen för en macka och jordens godaste crepes; sprängfylld med smält vit choklad tillsammans med glass och grädde! 20 kalorier va? :)
 

Just nu är tiden på dygnet 18:00 greketid och jag tror det vankas middag på hotellet ikväll. Ingen lust att vandra in till stan igen och bli en blöt katt!
 
Detta är bilderna av en nedlagd
resturang vid namn Poseidon. På
denna resturang åt vi många middagar 
år 2000 när jag var här på Skiathos senast. Lite tråkigt att inte kunna göra ett återbesök :(
 

Vankas ösregn

Publicerat den 2014-06-03 klockan 09:29:00 i kategorin Allmänt, Skiathos,


 
Kanske svårt att tänka sig att det ska bli ösregn i två dagar när man ser på bilder som dessa men tyvärr är fallet så. Det ska totalt forsa ner regn i 48 timmar, så nu står shopping på listan. 
 
Idag blir det en sväng in till Skiathos stad för shopping och onyttigheter

Grillbiff

Publicerat den 2014-06-01 klockan 17:52:00 i kategorin Allmänt, Skiathos,


6 härliga timmar avklarade på Koukounaries Beach. Kan meddela att ryggen blev något grillad! 
 
Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.