Leende

Publicerat den 2014-12-31 klockan 10:28:15 i kategorin Allmänt, Noel,


Ett litet leende så här på morgonen innan vilanGott nytt år

Publicerat den 2014-12-31 klockan 09:38:03 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Gott nytt år

Här har vi nyss stigit upp. Självklart vaknar både jag och Elias innan Noel. Vi kikar då lite barn tv i sovrummet innan den lille skriker efter mat.
Nu luktar det kaffe i hemmet men Noel ska få hänga kvar i bröstet lite till. Därefter blir det förberedelser inför lugnt nyårsfirande hos oss.

Ibland så

Publicerat den 2014-12-30 klockan 10:32:46 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Ibland är det mysigt med lillebror tycker storebror. Men inte när han skriker. Det är jobbigt enligt Elias, han skulle ha hört sig själv hur han lät de 2 första månaderna! Det var skrik skrik bajs spya och skrik det! :)

Jisses

Publicerat den 2014-12-29 klockan 23:39:44 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Denna dagen har varit lång. Jättelång. Jag menar j-ä-t-t-e-b-r-u-t-a-l-t låååååång!!!!

Idag har Elias varit i full gång hela dagen och så även jag. Vi har vart ute två omgångar med snowracern, varit och handlat, lekt, fikat, lunch/frukost/mellis och allt annat man dukar fram under en dag, ätit glass 2 gånger, gått igenom alfabetet gång på gång samt läste 2 böcker vid nattningen. Ändå är jag dumma mamma. Dessa 2 ord dyker upp i var och varannan mening nu för tiden. I morgon ska jag bokföra antalet gånger för i ärlighetens namn tippar jag på att han under en dag säger att jag är dum cirka 150 gånger. Jag känner mig så älskad! 

Nöjd kille? Idag fick han reda på att polkagrisarna som hängt i granen under en månads tid var ätbara! "Tandkrämsgodis" var gott!

Noel's dag har knappt bestått av sömn över huvud taget. Jag skulle tippa på totalt 2h under dagen. Detta resulterade i en totalt övertrött unge på kvällen. 


Noel somnade tillslut i min famn medan jag cirkulerade mellan hall-kök-vardagsrum gånger 132 samtidigt som man nästan studsar, allt för att vagga honom till söms. Lägg även till dask i rövva!
Elias somnade under tiden som jag läste en Alfons bok. Notera att jag fullföljde boken trots att han somnade. Ändå är jag dumma mamma!

Underbart väder

Publicerat den 2014-12-29 klockan 12:42:29 i kategorin Allmänt, Lilleman,Minusgrader, sol och snö. Hur härligt som helst!
Jag och Elias drog fram snowracern ur skjulet för lite åka i parken. Jag kan meddela att jag var helt slut efter att dra runt på honom samt dra upp den för backen om och om igen..! Men härligt var det allt :)
Inte många knop

Publicerat den 2014-12-28 klockan 11:02:30 i kategorin Allmänt, Inredning, Noel,


Min julklapp från Elias. Eller om det var som så att jag köpte den till mig själv - från Elias ;) 

Idag går det inte snabbt här hemma. Tvätt och tumlare är startade, plockat i köket men jag själv sitter fortfarande i pyjamas och funderar på att ha kvar den outfiten resten av dagen. 
Just nu har jag en bebis som däckat med tutten i munnen, jag avnjuter en stor latte och hejar på tjejerna i det alpina.
Trött, tröttare förbannat trött!

Slitsamt

Publicerat den 2014-12-27 klockan 20:23:43 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Hard working dad

Elias ska ha mys. Noel ska ha mys. Noel har bajsat. Elias ska bajsa. Elias vill ha frukost. Noel ska ha tutte. Elias fryser. Noel skriker. Elias vill bygga med lego. Noel vaknar. Elias vill se på film. Noel vill ha mera tutte. Elias börjar gnälla. Noel börjar skrika. Mamma och pappa får dåndimpen. Elias och Noel bryr sig inte.

Sedan rullar det på som ovanstående ungefär hela dagen.

Men, dem är väääldans söta ändå dessa två :)

Tomt

Publicerat den 2014-12-27 klockan 12:05:05 i kategorin Allmänt, Noel,


Tomt och tyst. Så här blir det alltid när familjen reser hem till Strömstad igen. Ett par härliga men intensiva dagar har spenderats hos oss och julen har varit perfekt.

Noel har dock varit lite "bråkig" om kvällarna och jag vet inte om det beror på mage, hunger eller trötthet. Jag tippar på det sistnämnda då han somnar så fort jag går runt med honom. Däremot vaknar han så fort man lägger ned honom i sängen och måste rapa. Alltså hur svårt är det att rapa och prutta egentligen?! Uppenbarligen jättesvårt för en spädis! 


Varför sova i egen säng med
napp när man kan sova på mamma med tutte i munnen?!

Elchock

Publicerat den 2014-12-26 klockan 16:07:32 i kategorin Allmänt, Noel,Fått en elchock?!

Nybadad lillskit med håret åt alla håll och kanter ;)
Noels virvel på bakhuvudet är sanslös dock. Att få ner håret som står upp fungerar inte alls. Kanske kan funka med hårgelé, spray och vax men jag får nog vänta några år! 

Julafton

Publicerat den 2014-12-26 klockan 11:03:50 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,
Julafton passerade snabbt. Man förbereder i månader och så tar dagen snabbt slut. 
Hos oss firade vi med min familj samt yonges familj och många klappar blev det. Nästan för många då Elias nästan blev tokig av alla klappar!

För Elias var dagen lååång.. Att få vänta tills efter maten innan tomten kom var en jobbig plåga men tomten kom tillslut.
Elias fick hur mycket som helst, allt ifrån lego och bilar till kläder och pengar. Tomten kom även till mig och jag fick så mycket fint. Ett nytt Thomas Sabo armband, Sabo berlock i form av Evighet, en Stelton kaffekanna och salt-och pepparkvarnar. Massor med annat fint packades också upp. Dagen blev lång men perfekt och mysig! 
Hoppas även ni hade en fin afton1 månad

Publicerat den 2014-12-24 klockan 15:13:16 i kategorin Allmänt, Noel,Noel 1 månad

Tänk att det redan har gått en månad sedan Noel föddes. Månaden har gått otroligt snabbt men även otroligt långsamt. Ibland har dygnet 736 timmar och det är ett evigt bärande och diskning av flaskor. Noel är dock väldigt lätt att hantera och hans signaler på vad han vill och behöver är tydliga. Våran nöjda lilla kille :)

Utveckling under månaden:
- tagit sina första steg
- sagt både mamma och pappa
- slutat med blöja
- sover hela natten
Öööh, ovanstående gäller om Yonges önskan gått i uppfyllelse. Han har glömt bort spädbarnstiden!

Verkligheten:
- han bjuder på små leenden
- följer oss med blicken sedan 2v tillbaka
- sover bra på både natt och dag
- hans läten och uttryck gör det lätt för oss att förstå vad han vill och behöver

God jul

Publicerat den 2014-12-24 klockan 00:00:50 i kategorin Allmänt,

Arkivbilder

Med ett par gamla julbilder från
tidigare år önskar jag Er alla en
riktigt god jul!Julstressen

Publicerat den 2014-12-23 klockan 14:27:15 i kategorin Allmänt,


Jag har sedan lång tid tillbaka varit färdig med alla julklappar, men ändå blir man stressad. 
Det ska städas, handlas, tvättas och lekas. Måste måste måste...
Idag står verkligen s t ä d a på schemat. Varje fotsteg man tar här i hemmet resulterar i strumpor fulla i knäckesmulor och grus. Bordsduken ska strykas och kläder måste in i maskineriet..

Jag önskar att jag kunde vara lika lugn som mina två äldsta killar... Tyvärr är jag bara full i stress!

Ikväll kommer äntligen familjen från Strömstad hit. Jag kanske kan sätta mamma på att städa? Det hade väl varit snällt mot henne? :) det blir ett par dagar med mys och förhoppningsvis en lugn Ninni!

Dekoration

Publicerat den 2014-12-23 klockan 08:34:25 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,Elias följer sin mammas fotspår när det gäller intresse för inredning och dekorationer?

Här ovan: en dekorerad rumpa med iron man!

Förmiddagarna

Publicerat den 2014-12-22 klockan 12:11:28 i kategorin Allmänt, Noel,Att sammanfatta förmiddagarna på ett enkelt sätt är att ta en titt på ovanstående bilder. Noel blir fruktansvärt uttråkad och man gör allt för att försöka tillfredsställa det lilla pyret. 
Det är oftast inte gallskrik men gnäll och sura miner är poppis. 

Förmiddagarna blir som en rundgång tills han somnar på riktigt. 
Han tar gärna tupplurer på mig, och när man lägger honom i nästet så slår han upp sina små ögon och ger mig stora blicken som säger vad 17 gör du? Ta upp mig omedelbums, jag ska ha myyyyys. Samtidigt ska man leka med iron man och feeda nummer ett.

Flaska, tuttar, bära, spyor, gnäll och ett och annat leende. Det är våra förmiddagar det! 

Älsklingarna

Publicerat den 2014-12-21 klockan 19:34:58 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,
Det finns inte ord nog som kan beskriva hur mycket jag älskar dessa två små liven. 

Vildbusar

Publicerat den 2014-12-21 klockan 11:57:40 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Är precis hemkommen från en promenad med två vildbusar.
Att ens ta sig ut på promenad är projektet nr 1. En som vägrar klä på sig själv fast han kan, och den andre har inte tid att ligga i vagnen och vänta medan man klär på nummer ett.
Vi kom i allafall både fram och tillbaka från Pressbyrån som ligger cirka 687 meter härifrån. Därefter var det gallskrik från vagnen och gnäll från nummer 1.
Mysig promenad i solen? Mja, vette tusan jag!!
Konst

Publicerat den 2014-12-20 klockan 11:41:38 i kategorin Allmänt, Inredning, Lilleman,


I torsdags så kom Elias hem med en liten present till mig. En ljusstake i silver och glitter på. Jag blev hur glad som helst. Elias pysslar nämligen ingenting på dagis och jag bara väntar på det första pärlarmbandet som jag kommer bära med stolthet! Det kommer dock inga armband, men en och annan teckning kommer han hem med. Och nu fina ljusstaken :)Julhandla

Publicerat den 2014-12-19 klockan 09:44:15 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Klapparna är införskaffade sedan lång tid tillbaka, men idag ska jag kriga mig fram på mataffären. All mat ska handlas och jag hoppas att många befinner sig på jobbet idag och alltså inte i affären med mig!

Elias sov hos farmor och farfar i natt medan jag fick sova från 23-tiden till klockan 7. Visserligen så vaknar jag cirka en gång i timmen för att kolla till den lilla men jag somnar ändå om hyfsat snabbt igen. Och svaret på din fråga; sover Noel hela natten?! Svar: nej, nej och åter nej. Yonge och Noel sover nere och äter cirka klockan 00, 03 och 06. Jag sover uppe.
Yonge sover på förmiddagarna istället för på natten. Så rullar vi :)

Nu ska jag försöka ta mig ur soffläget och göra lite nytta här. Får se hur det går :)

Påminn mig att INTE köpa peppishus nästa år, snälla! Går ej att få ihop och delarna går sönder. Elias var måttligt intresserad av bygget så meningen med huset vet jag ej ;)

Scania och övertrött

Publicerat den 2014-12-18 klockan 19:28:14 i kategorin Allmänt, Noel,


Idag vid 12:30 tog jag och Noel bilen mot jobbet för att hälsa på. 
Jag tänker alltid att det ska gå åt skogen när man är ute med den lille. Så som att han gallskriker konstant, skiter ner sig själv och vagnen där till eller spyr ner sig själv och mamman.


Det gick iallafall så där!
Vi kom fram vid 13-tiden och Noel hade då fått sova cirka 15 minuter i bilen. Det blev fika på Scania med alla goa kollegor och Noel fick fina kläder och en mysig nalle i present :)

Sedan började kaoset. Som jag kan stå för! Jag glömde flaskan hemma! Med mig hade jag alltså bara kokt vatten och ersättning. Fram och flasha rattarna inför alla kollegor... Och ungen var inte nöjd. Det blev koppmatning och ersättning över hela ungen. Sedan dess har den övertrötta lilla krabaten levt rövare. Vägrar sova och är sanslöst trött och gnällig. Vakentid är alltså från klockan 14:30 till nu!

Just nu har han i och för sig placerat sig på mig för en traditionell powernap och jag vågar inte röra mig ur fläcken!Nöjd

Publicerat den 2014-12-18 klockan 10:06:07 i kategorin Allmänt, Inredning,


Äntligen hittade jag världskartan som jag så länge varit ute efter, och detta av en slump.

Tavlan hittades på Mio vid julshoppingen. Tavlan liksom ropade på mig och när jag gick fram till den svarta kartan så såg jag denna gråa. Den passar bättre in hos oss och vips hade jag köpt oss en för tidig julklapp. Frågan är vad jag ska ha på sidorna/en sida. Klocka? Tavellist? Hjälp!Äntligen

Publicerat den 2014-12-17 klockan 21:31:59 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Äntligen kom det snö, men det varar nog inte särskilt länge. Imorgon är det säkert blask och då vet jag en som blir besviken..

Elias vill aldrig gå ut och leka när jag frågar honom men idag blev det en väldig fart på honom. Det hade ju kommit snö! 
Enkelt

Publicerat den 2014-12-17 klockan 14:23:28 i kategorin Allmänt, Inredning,Enkel julstämning Pepparkaksbak

Publicerat den 2014-12-17 klockan 09:44:05 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Härom dagen så tänkte jag baka pepparkakor med den äldsta sonen. Deg är jag för lat för att skapa själv så denna köptes i färdigt format och nya peppisformer hade jag också köpt.

Jag kavlade ut degen då detta var sååå jobbigt enligt Elias. Därefter tryckte han snabbt ut 2 stycken tomtar för att efter det vara klar med baket!
Kul, där stod man själv och fick göra klart allt.

Alltså: roligt är det faktiskt inte att baka pepparkakor så jag förstår honom faktiskt.
För det andra är det godare att köpa färdiga peppisar på burk.. Äckelkakorna hängdes upp i fönstret :)
Detta med hjälp av kristyr, pyntströssel, inslagningssnöre som jag delade 
på mitten samt sugrör för att trycka ut hål för snöret innan dem for in
i ugnen :) 

Stil

Publicerat den 2014-12-16 klockan 13:38:51 i kategorin Allmänt, Noel,Att sova med stil
Mammas lilla fågelholk :)

Saffranskladdkaka

Publicerat den 2014-12-16 klockan 11:11:17 i kategorin Allmänt, Recept,


I söndags hade vi besök hos oss och 3:e advent bjöd på fika i form av saffranskladdkaka med vit choklad. Supergod om jag får säga mitt, så testa :)


Saffranskladdkaka med vit choklad
- 100g smält smör
- 200g vit choklad, smält
- 2msk vaniljsocker
- 1/2dl socker
- 1 1/2dl mjöl
- 1krm salt
- 3 ägg
- 3msk sirap
- 1 påse saffran

Gör så här
- Starta ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form med löstagbar kant
- smält smöret tillsammans med den vita chokladen. När allt lösts upp, tillsätt då saffran, ägg och sirap. Rör om.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör därefter ner smörblandningen och rör om till en jämn smet.
- Gräddas i ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan stå svalt innan du toppar med florsocker.

Trööööttt

Publicerat den 2014-12-15 klockan 18:49:43 i kategorin Allmänt, Noel,Trötter och piggelin! 

Mys

Publicerat den 2014-12-14 klockan 14:02:16 i kategorin Allmänt,Klapparna är på plats.
Mysigt för mamma, kaos för Elias ;)


Trötta familjen

Publicerat den 2014-12-14 klockan 08:55:43 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Även om Noel sover mycket så är man sanslöst trött. Yonge tar hand om nätterna för att sedan sova ut mellan cirkus 06:00-13:00. Lillen vaknar med 2,5h/3h mellanrum på nätterna medan dagarna varierar.
Igår efter klockan 12 så var han vaken ända fram till 17 vilket var rekord, medan han härom dagen sov från 13-18. 

Utslagen kämpare

Igår "firades" lucia. Fira och fira, jag kollade på TV4 morgon som bjöd på skönsång och på eftermiddagen bakade vi en ny dos av lussekissar. Denna gång blev det 51 stycken och jag hoppas att dem räcker fram till julafton..


I skrivandets stund så sover pappa och Noel. Noel ligger här på soffan i sitt babynäste som han näst intill vuxit ur. Elias och jag kollar på transformers. Mycket spännande!

Premiär

Publicerat den 2014-12-12 klockan 12:38:25 i kategorin Allmänt, Noel,


Idag tog jag äntligen tummen ur röva och gav mig ut på en promenad. Att ta vara på varje sovtillfälle som Noel ger mig är något jag verkligen försöker göra. Jag somnar aldrig men jag brukar oftast ändå ligga och vila. Att ge sig ut med vagnen innebär att ungen sover i vagnen och vaknar när man kommer in - trodde jag!

Jag måste nu sluta tro att Noel är som Elias! Elias vaknade så fort man stod stilla med vagnen. Det innebar konstant vaggande av vagn och vaket barn när man kom in. Gissa hur många gånger jag vaggat kundvagnar i butiker?...
Noel kunde jag lyfta ur vagnen när vi kom innanför dörren, klä av honom och lägga honom i babynästet där han just nu sover vidare.
Det får definitivt bli fler vagnturer :)

Sol och vindstilla. Underbar dag

Förlossningsberättelse

Publicerat den 2014-12-11 klockan 18:14:42 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Att skriva Elias förlossningsberättelse tog tid och den blev lång. För det första hade jag med mig kameran till förlossningen vilket resulterade i cirkus 400 bilder, och för det andra tog förlossningen 23 timmar.
Denna förlossning tog endast 2,5 timme innan raketen var ute. Därmed hann vi knappt ta bilder eller suga in vad som faktiskt hände. 

Vi tar det från början :)

Beräknat födelsedatum för Noel var den 13/11. Den 13/11 kom men ingen bebis ville anlända. Att gå över tiden är sjukt tråkigt. Man har ju liksom fått ett leveransdatum, så vart är leveransen?! Dagarna gick och jag hann gå till MVC samt vårt andra planerade tillväxtultraljud. Bebis mådde bra där inne så att plocka ut honom fanns inte på kartan. Jag gav upp hoppet om att få en förlossning som startar av sig själv och jag ställde helt enkelt in mig på att bli igångsatt den 28/11.

Söndag 23/11
Sabinas 31 års dag ägde rum denna dag, och gårdagen bjöd på fest i 80-tals tema. Vi skojade om att den lille mannen säkert kommer att komma ut på hennes födelsedag. Hela dagen gick. Jag städade, tvättade, storhandlade på Willys, va ute och lekte med Elias samt var redigt förkyld och hostade en god del. Kvällen kom och Elias somnade runt 21 medan jag och Yonge startade ett par avsnitt av serien 24. När vi skulle starta det sista avsnittet för kvällen var klockan 23:30 och jag fick fruktansvärt ont i en värk. Vid den värken så kom jag på hur ont faktiskt värkarna gjorde med Elias, men det här var mer brutalt och plötsligt. Jag sa ingenting vid denna värk till Yonge. Då skulle jag säkert inte få flera värkar! 8 minuter gick och ytterligare en värk kom. 8 minuter gick igen och jag sa då till Yonge att det händer grejer! Jag ringde in Sabina på en gång så att hon kunde lägga sig med Elias samtidigt som värkarna kom med 2-3 minuters mellanrum. Jag ringde förlossningen som frågade om jag kunde stå ut hemma i 30 minuter vilket jag sa ja till då vi åkte in väldigt snabbt med Elias. Då var jag bara öppen 3cm och den dagen blev lååång...


Jag tankade ner en värk-app till mobilen för att försöka hålla koll på värkarna samtidigt som jag gick igenom packningen. Dessa värkar tog död på mig och jag kände efter de 30 minutrarna att det blir ohållbart i hemmet. Jag började nästan skrika här i hemmet vid varje värk så vi bestämde oss för att åka in. Den "långa" resan till Huddinge sjukhus tar 4 minuter och frågan är om jag hade stått ut en enda minut till i bilen?

Klockan 01:47

Vi togs emot och släpptes in i ett rum där man kollade värkar och ctg kopplades in. Jag spydde och var allmänt yr. Efter ett par minuter kom en sköterska som konstaterade att jag var 5 centimeter öppen och det bar i väg till förlossningssal 4. I denna sal föddes även Elias. Good old memories...

Klockan 02:25
Jag får den förbannat äckliga lustgasen och tvingas stå upp en stund. Jag verkligen avskyr lustgas. Jag tappar både tid, rum och mig själv. Jag bad dem stänga av gasen för att istället bara ge mig syre att andas in genom plastkåpan. Skönt!


Resten av denna "härliga" stund är för mig ett töcken. När jag bad om att istället få lägga mig ner så kom nästan krystvärkarna på en gång. Det tryckte på något så djävulskt och jag drömde mig bort mot epiduralen. Detta var förstås inte ett alternativ då lillen var på väg ut och det med en väldig fart.

Dem startade lustgasen igen vilket nu gjorde sitt. Att andas in och sedan skrika rakt ut i plastkåpan gjorde sitt. Flera gånger fick barnmorskan "kalla" på mig då jag var helt i min egen värld. Både av smärtor och lustgasen kan jag tänka mig. Flera gånger kände jag även att jag hade svårt att få luft över huvudtaget. Som om att försöka andas under vatten..

Jag minns speciellt tre tillfällen vid denna förlossning:

Oooj så mycket hår han har
Ja men så dra ut ungen då för bövelen? Ta tag i kalufsen å draaaaa!! 

Oj vad stort huvud han har
Jag vill INTE veta hur stort huvud han har just nu då jag ska pressa ut denna soffgrupp! Mer panik till mig och mer lustgas till mig. Man tackar för den infon...

Jag såg huvudet....
Och till den tredje händelsen jag minns mycket väl och jag kommer nog heller aldrig att få bort den bilden från min näthinna...: jag råkade se huvudet...
Jag skulle ta en värk och tog sats. Strax innan jag satte hakan mot bröstet för att ta i för kung och fosterland så råkade jag se huvudet mellan mina ben...! Många kan tycka att det är en vacker syn, många tar även själva emot sitt barn för att själv lägga barnet på bröstet. Jag skrek. Rakt ut. sköterskan bad mig att lugna ner mig och att inte pressa på i denna värk. Jag kastade mig bakåt, stirrade upp i taket och började räkna lampor och tralla på MMMBop (Hanson) i mitt huvud. (Ja, den låten gör mig fortfarande glad). 
Samtidigt säger sköterskan oj då, och ut ploppade raketen av sig själv. 

Noel kom ut med navelsträngen ett hårt varv runt halsen. När väl den togs loss så kom ett litet skrik och barnet lades på mitt bröst. Känslan är total. Att nyss ha haft så j-vla ont att man bokstavligen ville avlida på plats, till att sekunden efter inte känna någon smärta alls över huvudtaget är helt magiskt. 


2014-11-24
Klockan 04:16
4085 gram
52 cm lång

Det var mig en stor pojke fick jag höra. Hur då? Tänkte jag - vi har ju varit på 2 tillväxtultraljud och det senaste ultraljudet var för 2 dygn sedan. Då konstaterades vikten 3500g. Snacka om fel?! 4085g heffaklump hade precis anlänt! Och på pricken lik Elias.

Yonge tycker det är jobbigt
att föda barn...! 

Klockan 09:24
Efter kontroller och allt som hör till efter födsel så rullande vi in på BB. Vi hade redan inställningen att vi skulle vara kvar här ett par dagar, inte för att förlossningen krävde detta utan för att vi ville. Med Elias så åkte vi hem omedelbums och därefter kom kaoset. Vi ville nu få tid att varva ned och suga in vad som hade hänt samt få den hjälp man faktiskt behöver!


Under det första dygnet så sov han, som spädbarn gör under de första 24 timmarna. Jag ammade då det var dags, ringde vänner och familj och blev ompysslad av personalen. 

Första mötet mellan storebror och lillebror
Redan på tisdag fick vi besök och det började tidigt på morgonen. Farmor och farfar anlände för att få se den lille som då bara sov. Framåt eftermiddagen så mötte jag upp Elias och Sabina för pannkaksmiddag på sjukhusresturangen. Att få träffa Elias igen kändes helt underbart. Visst, 2 dagar innan så var jag ju med Elias men det kändes totalt annorlunda nu. Elias sprang emot mig med en teckning han gjort på dagis. Tårarna var nära..! Efter maten så tog vi hissen upp där pappa och lillebror väntade. Med sig hade Elias en snuttekanin som han skulle ge till sin bror. De kommande dagarna
De kommande dagarna på BB gick sakta men säkert framåt. Jag ljuger inte då jag tror att jag sov totalt max 15 timmar mellan måndag-fredag. Jag var jättetrött men det kändes som om man gick på adrenalin och högvarv. Att bli 2-barns mor kändes stort, och det känns stort än idag. 

Elias hälsade på oss två gånger under vistelsen på BB och båda gångerna var han jättestolt över sin lillebror, och supersnäll. Jag trodde att han skulle be mig att stoppa tillbaka bebis in i magen igen men så blev inte fallet. Istället var han mycket snäll, försiktig och kärleksfull.

Fredag
Vi bestämde oss för att åka hem fredagen den 28/11. Vi hade kommit på banan med den lille, och denna eftermiddag skulle även mormor komma på besök igen vilket skulle ge oss stöd i hemmet ett par dagar. Yonge åkte till Älvsjö på förmiddagen för att hämta Elias medan jag packade ihop våra saker på BB. Utcheckningen skedde vid lunch och vårt nya liv på hemmaplan trädde i kraft. 


Lång dag

Publicerat den 2014-12-10 klockan 23:19:45 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Idag har dygnet haft 734 timmar. Dagen har varit otroligt lång trots en timmes sovmorgon.

Elias sover oroligt och därmed vaknar jag av både honom och lillebror på nätterna. Mardrömmar och någon sorts klåda över kroppen gör att han vaknar flera gånger per natt. Jag har googlat vattkoppor och vissa symptom stämmer, men de röda prickarna existerar inte på Elias. När han väl kliat på ett ställe ett tag så ser man vita små knottror, liksom brännässleutslag fast mindre? Får se vart det här leder någonstans...


I morse fick lillebror hänga med till dagis. Elias visade stolt upp sin bror och pekade på honom där han satt i sin bilstol. Han ropade på alla fröknar och barn så att alla skulle få se brorsan. Härligt att se :)
Därefter blev det soffhäng för mig och mini ett par timmar innan det bar iväg för att Yonge skulle få bli pappa "på riktigt" ;) att skriva på en massa papper hit och dit för att bekräfta att han är pappan känns lite gammaldags. Men nu är det i allafall gjort.

Eftermiddagen bjöd på pyssel med Elias, fika med Sabina samt promenad med Sabina framåt kvällskvisten vilket var väldigt skönt. Jag brukar ta kortare promenader på dagarna och dem längre med Sabina på kvällarna. Skönt att komma igång igen, samt i ett högre tempo än vad man klarade av med kalaskulan på magen!

Under denna dag kom vi äntligen fram till beslut om namn! Tre namn har stått överst på listan och vi har verkligen haft svårt att välja. Vi valde idag NOEL :)

Tjena! Jag fick heta
NOEL JA-YEON KIM

Hembesök

Publicerat den 2014-12-09 klockan 11:07:48 i kategorin Allmänt, Noel,


Igår fick vi vårt hembesök från Bvc. Tur var väl det. Egentligen skulle jag till vår första Bvc träff idag, men då hon fick förhinder så ringde hon igår och frågade om hon fick komma då istället. Anledningen till "tur var väl det" var att jag trodde att jag skulle dit. Så hade hon inte kommit igår så hade jag åkt till bvc och hon åkt hit ;)

Hur som helst - kärt återseende då vi även har henne till Elias. Det är alltså andra gången hon besöker oss i hemmet. Tyvärr ska hon i mars månad sluta på Bvc för att arbeta på annan ort och vi kommer därmed få en annan. 
Lillen kanske reagerade på detta då han kissade henne rakt i ansiktet när vi skulle väga honom ;) mycket kul tycker då jag! 

Lillen väger nu 4640g och då han följde henne med blicken så väl så testade hon att göra kontroll för en 1-månaders bebis vilket han klarade galant.

Kikar på när storebror
spelar på plattan

Nu ska jag försöka sno lite sömn. Lillen och pappan sover, Elias är på dagis. Det är hosta och snörvel genom nätterna samt hungrig bebis så man är ju något mör i kroppen.. 


Är det inte den ena

Publicerat den 2014-12-08 klockan 08:03:17 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Är det inte den ena så är det den andra..

En sån där klassisk mening. Med bebis i magen så kunde jag använda mig av meningen också då Elias sov som en stock medan Yonge snarkade som en ko.
I natt lät Yonge mig sova. Jag nattade Elias vid 21 och totaldäckade därefter. Visst vaknar jag varje gång bebis skriker samt av mig själv för att "kolla läget" men har ändå kunnat somna om. Förutom i natt. Elias var vaken från klockan 1:47-4:55! Varför? Jo, hosta, snörvel, törstig, kissenödig samt pratglad. Jag var inte så pratglad kan jag lova..! Får se hur länge killarna sover, hur som helst så får det bli en hemma dag för Elias då jag inte tror att han är så sugen på dagis idag...

Söt bild va? :D

Det tar sig

Publicerat den 2014-12-06 klockan 10:27:59 i kategorin Allmänt, Inredning,


Även om bebis sover mycket på dagarna så finns det knappt tid för annat. Nummer 1 kräver sin tid, så som lek, mat och uppmärksamhet. Nummer 2 sover, ammas, flaskmats och bajsar floder. 
När nummer 2 sover så kan tyvärr inte jag sova, i allafall inte på dagarna. Därför blir det städa för min del.

Just nu håller han på att vakna medan jag och Elias kollar på barn tv. Jag har passat på att pynta granen här nere. Vi köpte en ny större gran i år då vi har högt i tak. Vår gamla gran såg verkligen fjantig ut i detta hem..
Granen är på 210 cm och är från Biltema. Riktigt fin för att vara plastgran!


Nu blir det till att återgå till babybubblan :) ha en fin lördag!

Bröderna

Publicerat den 2014-12-05 klockan 20:51:23 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,
Håller lillebror för första gången

Nätterna

Publicerat den 2014-12-04 klockan 09:37:53 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Nätterna går si så där. Egentligen är det inte stor skillnad mellan natt och dag men den lille vill verkligen inte somna om så där smidigt och snabbt som han gör på dagarna.

Jag gick och la mig vid 00-slaget för att därefter vakna upp till skrik vid 1:30. Visserligen var det dags för mat igen då han tog tid på sig att somna efter den förra måltiden. Efter matande så var han totalt klarvaken till 4-tiden. Och då liksom mat igen.. Yonge tog över medan jag kröp ner hos Elias - som även han då var klarvaken!
Vi låg och pratade om presentkalendern och röda Corvette bilar tills klockan slog 5, därefter fick jag 3 välbehövda sovtimmar.

Nu är det vila på soffan som gäller :)

Det är mysigt att kika på lillebror

Pepparkakskladdkaka

Publicerat den 2014-12-03 klockan 19:38:40 i kategorin Allmänt, Recept,


Härom dagen fick vi besök av Barbro. Hon kom med en superläcker blomma samt present till både store- och lillebror. Denna dag var 1:a advent så jag passade på att knåpa ihop en Pepparkakskladdkaka. Den blev nomnom så här kommer den :)


Pepparkakskladdkaka 
12-14 bitar 

- 150g smör
- 200g mörk/ljus choklad
- 3dl socker
- 2tsk pepparkakskrydda 
- 2msk kakao
- 1 nypa salt
- 3 ägg
- 1 3/4 mjöl

Till formen 
- smör
- krossade pepparkakor

1) Sätt på ugnen på 180 grader. 
Smält smöret i en kastrull och dra av från värmen. Bryt ned chokladen i bitar och blanda tillsammans med smöret. Rör ner socker, pepparkakskrydda, kakao och salt. Rör sist i mjöl och ägg.
Rör till en jämn smet.

2) smöra en löstagbar form och bröa den med krossade pepparkakor. 

3) häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Kakan är mycket kladdig efter 25 minuter men den stelnar till då den svalnar!

Tårta och Pingu

Publicerat den 2014-12-03 klockan 06:31:37 i kategorin Allmänt, Noel,


Igår på eftermiddagen kom farmor och farfar förbi på besök. Det blev middag och tårta. Lillen sov bort nästan hela deras besök förutom en vaken liten stund då det var dags för amning. Dem hann se honom i sovande skick och se hans ögon ett fåtal sekunder ;)


Igår under dagen så testade jag att lägga honom i det nya Pingu baby gymmet. Jag var beredd på att det inte skulle vara poppis över huvud taget men det visade sig att även där trivdes.
Det är sån stor skillnad mellan Elias och bebis så det inte är klokt. Utseende mässigt är dem kopior, men till sättet natt och dag. Att lägga Elias i ett baby gym under denna period av 8 dagar i livet gick då inte! Att ens lägga honom ifrån sig på soffan för att rusa på muggen gick inte heller, även om det var ett måste. Stress kiss och gallskrikande bebis!Tomt hus

Publicerat den 2014-12-02 klockan 10:00:18 i kategorin Allmänt, Lilleman, Noel,


Idag har jag och Elias lämnat av älskade mormor vid tåget. Idag åker hon hem till Strömstad igen efter ett par härliga och intensiva dagar här hos oss.

Mormor kom samma dag som vi kom hem från BB. Första dagen hemma blev lite kaos. Lillen gnällde mer än vad han gjort innan och storebror visste nog inte hur han skulle vara och agera. Under dagarna därefter har allt flutit på underbart. Elias är något förändrad, lite hyper och hispig men lillebror vaknar inte för ljud över huvud taget så det får bara vara så. Kanske han lugnar sig när allt fallit på plats?! Den lilla sover mest hela tiden.
Nätterna är lite kruxigare. Svårare att natta om och pyttelite magont. Det går att överleva :)

Om man jämför Elias första tid på jordelivet jämfört med lillebror så är dem som natt och dag: lillebror är nöjd, mätt och lugn. Elias var inte nöjd mätt och lugn. 


Mysproppen

1 vecka

Publicerat den 2014-12-01 klockan 13:11:57 i kategorin Allmänt, Noel,Lillgossen blir idag 1 vecka gammal. 

Ända sedan första ultraljudet så har vi vetat om könet på bebis. Trots detta har vi inte kommit överens om hans namn ännu. Jag trodde att det skulle bli lite lättare när man fick se honom men ikket.
Bebis kallas fortfarande för babyn. Eller Elias då vi alla säger fel...! 

Pepparkaks chokladbollar

Publicerat den 2014-12-01 klockan 09:57:00 i kategorin Allmänt, Recept,


Pepparkakschokladbollar. Vilket långt ord! Kanske chokladbollar med pepparkaka låter bättre? Hur som helst så smakar dessa bollar otroligt gott och passar så klart för julbaket nu i december månad. 
Dessutom är dem otroligt lätta att göra.
 
 
 
Ingredienser
- 100g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 3 dl havregryn
- 3 msk bryggt kaffe
- 10 krossade pepparkakor
- 1 tsk pepparkakskrydda
 
Garnering
- 100 g blockchoklad
- Valfritt pynt (strössel, pärlsocker etc.)
 
 
Gör så här
- Rör samman margarin och socker till en porös konsistens
- Mixa pepparkakor tillsammans med havregryn
- Blanda ihop samtliga ingredienser och arbeta ihop till en deg
- Forma till önskat stora bollar och placera på en tallrik. 
- Ställ in i frysen i cirka 30 minuter
- Smält blockchoklad över vattenbad eller i micro. Rulla sedan chokladbollarna i chokladen för att därefter dekorera dem med valfri strössel
 
 


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.