Vad är det hääär

Publicerat den 2014-08-31 klockan 16:52:45 i kategorin Allmänt, Lilleman,


 
 
Allt går inte att förklara. Det bara är. Tillexempel ett ekollon.
 
- Mamma vad är det häääär?
- Det är ett ekollon
- Lekollon?
- Neej, ekollon. Den har ramlat ner från trädet.
- Kan du sätta upp den igen då mammaaaaa
- Nej det går inte, den ska ramla ner
- Men den vill inte ramla, den vill leka
 

Liksom. Fortsätt konversationen med en 3 åring i 10 minuter. Om ett förbaskat ekollon!
Ska nu ta och googla vad ekollon är, vad dem är till för och vad deras syfte i naturen är. 
Väl förberedd morsa inför nästa ollon tur!
HEJS!
 

Lördag i sitt esse

Publicerat den 2014-08-30 klockan 22:11:48 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,


Så har första dagen på helgen passerat. Nästan.
Elias och Yonge var iväg på taekwondo träningen i morse för att därefter äta lunch hos farmor och farfar. För en gångs skull la jag mig och vilade. Man kan säga att jag låg på soffan i cirkus 5 timmar! Visst, jag gick på toa och åt emellanåt men att inte göra någonting är ovanligt beteende för Ninni! Brukar alltid städa, fixa och dona men har nu kommit till insikt att kroppen inte längre orkar.

Läkarbesök och sjukgymnast är inbokat av barnmorskan. Jag har väldiga besvär med rygg och foglossning. Vad nu dem kan hjälpa mig med återstår att se, men förmodligen kanske att gå ner i arbetstid?

Dem två senaste nätterna har jag dessutom vaknat med sanslös kramp i vaderna. Efter en stunds googlande så kom jag fram till att det är normalt vid graviditet. Allt är ta mä fan normalt vid en graviditet!! Hur som helst - dricka mera vatten samt använda dom grymt sexiga stödatrumporna
Den jäveln som kom på stödatrumpan borde veta hut. Att få på sig dessa långa, stela, trånga och vidriga strumporna med en mage som är i vägen är inte världens lättaste kan jag meddela. Kunde man inte gjort det lättare på något sätt?!.. 
Hur som helst, jag och städstrumporna har gått och lagt oss medan lillen och Yonge sitter nere och kollar på Alfons Åberg.
Elias råkade nämligen sova si så där 2 timmar mitt på dagen. Då blir resultatet stup i säng vid 23-tiden. Lördagsmys med poppis, ostbågs
och hemmagjord snickers. 

Egentid

Publicerat den 2014-08-30 klockan 11:32:31 i kategorin Allmänt,Det är inte så svårt att gissa vad som står på dagens bakschema va? :)
Egentid = att baka!
Snickers, here we go!

Han gav upp

Publicerat den 2014-08-29 klockan 17:43:44 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,Det har nog varit en lång vecka för den lille mannen. Inte bara morsan som är trött!

6 dagars arbete har passerat och denna vecka har varit fullspäckad med märkliga saker på jobbet. Hur som helst så ska jag släppa det nu och bara slappna av! 

Jag, bulan och nya Sköna hem.
I pyjamas brallor så klart!

Mysfaktor igen

Publicerat den 2014-08-29 klockan 06:34:13 i kategorin Allmänt, Lilleman,Hela Sverige bakar

Publicerat den 2014-08-28 klockan 18:39:26 i kategorin Allmänt,


Äntligen!

Ikväll klockan 21:00 börjar favvoprogrammet ever: Hela Sverige bakar!

Älskar verkligen detta program. Dock medför det negativa konsekvenser: man själv bakar mycket under dessa säsonger av bakprogrammet. Bullar, kakor, gottis, tårtor. Ninni mår bra, Ninnis kropp blir större. I och för sig: just under denna säsong så spelar det ju ingen större roll om jag drar på mig lite bullkilon. Kan alltid skylla på bebis i magen!

Går och laddar en dos kladdkaka..


Programledaren Tilde. Snygga sak!
Hur kan man vara så fräsch efter
att ha klämt ut 4 ongar?!

Mysfaktor

Publicerat den 2014-08-27 klockan 18:07:54 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,


Mamma hur mår bebis då?Mvc tajm

Publicerat den 2014-08-27 klockan 09:59:28 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Sitter just nu och väntar på min tid inför ytterligare ett möte med barnmorskan. Imorgon - vecka 30 och endast 10 veckor kvar. Eller mer, eller mindre. Man vet ju aldrig. Jag skulle vilja kunna spå framtiden för att få redan på exakt leveransdatum. Jag har kontrollbehov!

Drömmarna om nätterna handlar nu mera om barn. Om Elias så klart, och om tillskottet. Den värsta mardrömmen för ett par nätter sedan var väl att vattnet gick pladask på golvet på jobbet. Mina kollegor sa att jag inte fick åka till förlossningen förän jag städat upp efter mig... Hah! :)

Hur som haver - strax min tur och denna gång ska jag försöka få fram lite mer om hur jag faktiskt mår. Jag har en tendens att säga att allt är bra, fast det kanske inte är så!

Bläddra lite i en blaska under tiden

Som ett barn

Publicerat den 2014-08-27 klockan 06:02:04 i kategorin Allmänt,
Mamma, jag vill ha platt gröt!

Jag minns det så väl. Att jag inte mindes vad den goda gröten hette när jag var liten, så det var helt enkelt platt gröt. Mannagrynsgröt. dränkt i socker och absolut ingen mjölk på gröten!
Det är grejer det!

För IKEA lovers

Publicerat den 2014-08-26 klockan 13:46:27 i kategorin Allmänt, Inredning,Här ovan syns ett av mina senaste kap! En Ingen reklam skylt som ska pryda framsidan vid postlådan när jag får tummen ur!

Jag är så sjukt trött på all reklam. Det gäller allt ifrån mataffärers meterstora reklamblad till reklam om valet. Funderar helt ärligt på att rösta på det parti som inte fyller vår låda med deras reklam! Jag har internet, jag har Google! Spara på pengar och natur och låt mig vara ifred!

IKEA Bibeln tar jag dock tacksamt emot!

Frukost

Publicerat den 2014-08-26 klockan 06:03:24 i kategorin Allmänt,


Viktigaste målet på dagen sägs vara frukosten. Så varför inte äta frukost 2 gånger? 

Det är någonting jag gjort nu på senaste tiden: frulle x 2.
En redig frukost på hemmaplan innan jobbet samt en på jobbet. En för mig. En för bebis. Det kan man skylla på!Taekwondo Kid

Publicerat den 2014-08-25 klockan 07:16:54 i kategorin Allmänt, Lilleman,


I lördags var det dags för Elias andra taekwondo träning. Denna gång gick det mycket bättre än den första. Vid första träningen så var han lite reserverad och ville mest kolla på.
Denna gång ville han från första sekund och mycket kanske berodde på de häftiga kläderna man fick ha på sig :)

Det var det sötaste jag sett! Jag själv har tränat kampsport i många år men började då jag var 10 år gammal. Dessa små kläder var så sanslöst söta o häftiga att jag nästan fällde en tår. När han kom hem ville han träna mera och fick slå på soffkuddarna. Dags att köpa hem lite mitsar :D


House rules

Publicerat den 2014-08-24 klockan 07:43:07 i kategorin Allmänt, Inredning,


Jag fullkomligt älskar plåtskyltar med texter. Jag har tappat räkningen på hur många skyltar som existerar här i hemmet, ändå gjorde jag och Sabina en beställning på nätet efter fler.

Här är en av dem:

Denna skylt har jag suktat på länge. Den är verkligen perfekt. Funderar på att ha den i farstun så att det blir lite av det första man ser när man entrar vårt hem. Liksom Bäääm här bestämmer kärringen!

Spelar ingen roll

Publicerat den 2014-08-23 klockan 12:50:25 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Läggdags klockan 19:00 = vaknar 6:00-6:30
Läggdags klockan 21:00 = vaknar 6:00-6:30
Läggdags klockan 23:00 = vaknar 6:00-6:30

Det spelar alltså ingen roll när man nattar Elias. Han vaknar ändå samma tid morgonen därpå. Att han vaknar denna tidiga tid på en vardag är ju perfekt. Då slipper man stress inför dagis, men som igår; Elias somnade efter 23-tiden och vaknade ändå klockan 6:02. 
H ä r l i g t. Not! 
Hur som haver: ingen stress denna morgon. Elias är iväg på taekwondo och därefter kalas. Jag ska passa på att vila, igen!

Pussa babyn

Publicerat den 2014-08-22 klockan 19:17:49 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Måste pussa bäääjbin mammaIdag har jag och bääääjbin varit hemma från jobbet. Jag har haft en del sammandragningar sedan v26, men igår kväll var det helt sanslöst. Lite väl mycket för att jag ska tycka att det är normalt så jag ringde faktiskt förlossningen. Hon sa att det är vila som ska stå på mitt schema och inte jobb.. Hon sa att jag skulle ringa igen om det blev värre eller om jag inte kunde sova. Sova kunde jag.
På tisdag är det samtal med barnmorskan igen så jag får försöka ta upp allt. Därefter se vad som händer.

V29 nu - det närmar sig!

Kluven

Publicerat den 2014-08-22 klockan 12:34:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


Härom dagen la jag upp ett inlägg om vår nya färg i kök och vardagsrum. Fick väldigt bra respons så tack för det :)
Jag bad även om tips gällande var man under höst tider hittar turkosa gardiner och tips vällde in gällande Ellos och Jotrx. Hur kunde jag glömma Jotex..! Supertack! 
Nu har jag hittat så många gardiner att jag inte kan välja istället ;) 
 

Jag tror att det lutar mot gardinkappan i köket (bild ovan) samt gardinen till höger vid utgång baksida men vet inte helt. Många skrev även färgen vit - passar ju till allt, så får tänka vidare...

Sleeping update

Publicerat den 2014-08-21 klockan 22:11:00 i kategorin Allmänt, Inredning, Lilleman,


 
Jag kanske begår världens misstag nu. Att säga att vi äntligen har lyckats. Att lyckats få Elias att sova i sitt rum! Och dessutom hela natten i sitt rum!!!! 
 
För ett par veckor sedan startade projektet sova-i-sitt-eget-rum. Att vid varje tillfälle Elias vaknar och kommer in till vårt rum då leda honom tillbaka till sitt rum. 
Det har varit långa nätter med många uppvaknanden. Många blev till färre, färre blev till 0. Tre nätter i rad har han nu sovit hela natten i sitt rum. 
 
Livet känns helt plötsligt lite bättre, att få sömn igen! Det var över 3 år sedan...
 

Gardinjakt

Publicerat den 2014-08-20 klockan 21:24:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


 
Ja, vi bytte färg i vardagsrum/kök på kuddar, duk, matta och lite allt möjligt härom dagen. Hösten på ingång och vi valde en somrig färg! Problemet just nu är gardiner. Gardiner i denna somriga färg. Just nu florerar "dystra" höstfärger på till exempel Hemtex, Chilli, Ikea och så vidare.. Så om någon vet om en shop som har denna turkosa färg så hojta till. Det ekar tomt i våra fönster!

Allt för en klubba

Publicerat den 2014-08-20 klockan 11:47:55 i kategorin Allmänt, Lilleman,Den här nyklippta gossen gör allt för en belöning i form av en klubba. Nyfriserad och med lite blå färg på huvudet blev det nya modet här i hemmet :) (spray färg för hår som går bort i duschen, tat lugnt!)

Från Cars till Marvel

Publicerat den 2014-08-19 klockan 18:56:12 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias har under lång tid varit väldigt förtjust i Disneys Cars. Dessa bilar finns överallt i huset och har ständigt legat på första plats för honom. Han diggar fortfarande Cars meeeen är nu stormförtjust i Marvel figurer.

Jag känner mig helt plötsligt gammal. Vad är Marvel?!? Jag vet vem Spider-man är, men vem 17 är Captain America och Thor liksom? Ibland måste Elias förklara för sin gamla mor.. Vem som är vem eller vem som gör vad. 


För mig hade det varit bättre om han höll sig till Cars och att bygga puzzel. Då hade jag iallafall hängt med i svängarna. 

Måndag och smällfet

Publicerat den 2014-08-18 klockan 23:22:22 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,


I natt var den bästa natten hittills i projektet lära-en-3-åring-att-sova-i-sitt-rum! Klockan 5:15 vaknar han för första gången under nattens gång och jag hör då en mild röst ropa lite försiktigt på mamma. Mamma går dit och ser att han sparkat av sig täcket och känner samtidigt att gravidblåsan kan explodera pladask ner på golvet. Jag förklarar snabbt att jag strax kommer tillbaka för att natta om honom och rusar på dass. Under toavistelsen hade han somnat om - själv och jag kunde gå tillbaka till mitt innan jag räknade ut att det inte skulle vara någon ide att själv somna om. Väckarklockan skulle strax gå igång ändå.


Måndag. No comment förutom att jag är trött som en sengångare.
Vid 19-tiden blev det kalas för farbror Ibbe och en hej dundrandes 3-rätters meny. Otroligt gott, och jag är nu otroligt mätt. Har försökt somna ett tag men det går si så där.. Magen är på helspänn och totalt fylld med mat och bebis.

Gör ett nytt försök... Jooooohn för i h-lvete Bluuuund. 

Väldans bra tidning

Publicerat den 2014-08-18 klockan 08:40:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


 
Aftonbladets heminrednings bilaga är verkligen hur bra som helst. Tyvärr hittar man alltid något man vill ha, eller något som man aldrig kommer att ha råd med men inspiration är ju aldrig fel!
Jämfört med andra heminrednings tidningar som kostar upp mot 100-lappen så ligger denna bilaga på 15:-. Spela lite dum i kassan och fråga om man verkligen måste köpa själva Aftonbladet, du slipper alltid!
 
I denna utgåva så hittade jag äntligen en snygg kista från Chilli. Frågan är bara var jag ska placera den?
För jag måste ju ha den!
 


Shopping

Publicerat den 2014-08-17 klockan 15:23:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


 
Nu kommer hösten - då gör vi om i vardagsrummet :)
Nya färger på kuddar, matta, stolsdynor mm. Sikket projekt! 
Blir skönt när det är färdigt. Hittade dock inga gardiner så det blir snart en shoppingtur till...
 

Jag vill också

Publicerat den 2014-08-17 klockan 11:01:00 i kategorin Allmänt,


I början på sommaren så överraskade jag och Sabina mina föräldrar och deras vänner i Grekland på ön Skiathos
Jag har varit på Skiathos förut och ville verkligen dit igen. Att åka till Grekland varje sommar är för mig nästan ett måste. Jag älskar verkligen Grekland, folket, maten och framför allt - värmen.
 
Mamma och hennes trogne kompanjon Mimmi ska till Grekland igen! Denna gång blir det till Rhodos där vi var år 2010. Jag vill verkligen åka men jag tror inte att något plan släpper på det preggot jag just nu är!
Jag tänkte istället att jag och Sabina kunde bila ner till Rhodos!
 
Det skulle bara ta 2 dygn och 8 timmar med konstant sträck körning. Att passera Danmark, Tyskland, Tjeckien, Ungern, Serbien, lite av Kosovo och Makedonien för att slutligen ialla fall nå landet Grekland. Därefter båt. POFF framme. Liksom? Vad säger du Sabina? LETS DO IT!
 
 
 
Arkivbilder från Rhodos 2010
 
 

Snart slut på dagen

Publicerat den 2014-08-16 klockan 19:51:15 i kategorin Allmänt,


Dagen för en trött, sliten gravid mamma börjar lida mot sitt slut. Just nu känns det som om jag sitter och väntar på ett trött tecken från Elias sida.. Så fort han hoppar i säng så hoppar även tant i säng!

Kortfattat om slö dagen nr 1:
- Dagen har bestått av regn vilket jag har önskat mig länge. Idag kom regnet. Jag önskade mig återigen sol.. 
- Elias trivdes bra på taekwondon och har gått med på att gå dit även nästa vecka. Det tog dock ett tag innan han vågade sig upp för att göra saker, kanske är han med från start nästa lördag :)
- Tallrikshyllan sitter äntligen på sin plats, och bild på det får komma senare. Jag vet inte hur jag ska dekorera den ännu, men tallrikshyllan - den skulle jag prompt ha! 
- äppelpaj med vit choklad tillsammans med vaniljglass har frossats. Är nu så mätt att jag inte orkar röra en fena!Taekwondo och stress

Publicerat den 2014-08-16 klockan 10:00:58 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Shit vilken morgon! Morgonen startade perfekt men slutade i total stress!

Jag själv vaknade klockan 7 och kunde inte somna om. Vid 8 kom Elias in i sovrummet för barntv i en timme. Därefter stonkade vi fram frukost och tog det lugnt innan Yonge frågade vilken dag det var. Gaaaah! Elias första taekwondo kurs startar i stan om 45 minuter!


Killarna hann iväg och jag tror och hoppas att dem kommer i tid. Pinsamt att vara sen första gången..
Yonge hittade denna kursen då vi försökte leta efter aktiviteter till en 3-åring. Det är verkligen inte lätt! Visst, det finns gympa.. Men inte mycket annat. Åldersgräns på fotboll här i Tullinge är 6 (!) år?! But why??

Taekwondo för 3-åringar fanns! Och självklart handlar det inte från början om rent självförsvar! Enligt deras hemsida är det lek och glädje varvat med koncentrationsövningar, grovmotorisk träning varvat med taekwondo rörelser. Detta låter perfekt!
Vi får se hur det blir med koncentrationen.. Om lärarna går för hårt mot Elias idag så kommer han vägra fortsätta... Hoppas han gillar't!


Stressmorgon med utsölad juice 
varvat med catfight på äggdelaren. 
Jag HATAR våran äggdelare!

Fredag

Publicerat den 2014-08-15 klockan 21:08:29 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Första veckan avklarad efter semestern. Vilken pers!

Nu ska det slöas hela helgen!Ninnzans chokladmousse

Publicerat den 2014-08-15 klockan 08:43:59 i kategorin Allmänt,


Härom dagen hade jag ork att vara vaken lite längre på kvällen. Faktiskt satt jag i soffan till klockan 22:00!
I normala fall lägger jag mig då Elias somnat. Att vakna minst 8 gånger per natt av antingen Elias, en snarkande Yonge eller också att jag behöver tömma gravidblåsan tar på krafterna.

Men som sagt - till klockan 22:00. Att jag orkade hålla mig vaken kan bero på att jag gjort en väldans goo chokladmousse ett par timmar tidigare som ropade på mig inne ifrån kylskåpet.
Här kommer receptet på det:

... Fast nää! Receptet ovan är supergott så testa gärna, men ni tror väl inte tröttkärringen skulle ha engagerat sig så mycket? Pulver i all ära! Ner med 2dl mjölk, vispa och in i kylen. Funkar prima ;DVecka 28

Publicerat den 2014-08-14 klockan 08:09:30 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Vecka 28 och sista veckan i 
den andra trimestern


Nu är jag inne i vecka 28 med den lille krabaten i magen. Tiden har verkligen rusat förbi mig hela denna graviditet, speciellt jämfört med Elias i magen. Med Elias i magen räknade jag dagar, läste appar och tidningar konstant och var väl förberedd månader innan leveransdatum. Denna gång är jag mera lugn gällande shopping och förberedelser - vi har ju kvar allt från Elias (förutom bodysarna som jag klippte upp då Elias som baby hade skitit ner hela blöjan och så även bodyn.. Att dra en body över huvudet på en baby där bodyn var full i nykläckt skit var det liksom inte tal om.. Jag klippte upp dessa..)

Jag får upp app-meddelande om mina gravida veckor och det är ungefär då jag "kommer på" hur långt jag faktiskt vandrat in i graviditeten. Vecka 28. Sista veckan i den andra trimestern och snart dags för slutskedet. Enligt appen så ska jag sjunga för bebin men jag tvivlar... Vill ju inte att bebis störtar ut redan nu - i panik på grund av falsksång! 
Jag får be Elias sjunga lite transformers för bebis istället :)Delicious dinner

Publicerat den 2014-08-13 klockan 17:55:41 i kategorin Allmänt, Lilleman,


När man och barn inte är på plats så spenderar jag cirka 4 minuter i köket. Att göra middag till bara mig blir så mycket enklare! Att sedan inte lyfta ett finger på resten av kvällen är ännu enklare.


Visst borde jag tömma diskmaskinen som ropar fäääärdig. 
Visst borde jag fylla tvättmaskinen som ropar fyyyyylll mig.
Men, imorgon är en annan dag.

Är det någon idé att städa lillens
rum då det ändå blir ett bombnedslag 
dagen efter iallafall?!
Konsten att kunna leka med ALLA leksaker på en gång är för mig ett mysterium...

Blommor från klövermattan

Publicerat den 2014-08-12 klockan 22:03:47 i kategorin Allmänt, Lilleman,Fina blommor plockade av sonen idag.
Hans favvisblommor... Från den plätt klöver som prompt skulle sparas
från gräsklippningen härom dagen.
Pryder nu köksbordet i en äggkopp :)

Skrek mitt namn

Publicerat den 2014-08-12 klockan 10:37:59 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Härom dagen var jag inne på lite olika klädaffärer. Jag roterar mellan Lindex HM och Kappahl. Sen tillbaka till Lindex igen. Fantasin är som bakdelen. Typ.

Hur som helst - jag behövde nya linnen. Jag får plats i mina gamla linnen men dem känns nu mera som korsetter som trycker in både mage och valkar. Inge skönt.
Väl inne i affären så ropade någon mitt namn. Ninniiiiiii. Niiiinnniiiii.
Flera gånger! Jag följde ljudet och hamnade framför detta söta plagg:

Jag fick inga linnen denna dag. Jag fortsätter vandra runt i korsett. Som en uppstoppad körv. Bebis däremot, har nu fått sina första plagg, fast bebis badar gott i magen. Borde köpt badkläder till bebis istället...

Lillgrodan och starten på veckan

Publicerat den 2014-08-11 klockan 20:17:19 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jag hade önskat att starten på veckan hade gått något smidigare. Eller om man tar natten, för det var där allt startade...

För en vecka sedan så gav vi oss fan på att Elias ska sova i sitt rum, i sin säng. Ja, han är 3 år och har aldrig diggat sin säng.. Vi har tyvärr alltid låtit honom sova mellan oss då vi känner att vi måste få sömn. Big misstake!
Innan nummer 2 anländer med storken så måste han sova gott i sitt rum. 
Natten mellan måndag och tisdag förra veckan fick jag natta om honom i sitt rum åtta gånger! Om jag var trött?! Att jag ens stod på benen dagen efter är ett under.. Men för varje natt som gick så minskade antalet. Det blev fyra gånger, fyra blev till tre och innan helgen var vi nere på endast 2 gånger.

Efter denna helg så hamnade vi på ruta ett igen.. Kaos natt och många uppvak. Vid varje uppvak så låg jag vaken i cirka en timme åt gången trots att Elias somnat om. Perfekt inför min första arbetsdag som idag ägde rum efter semestern.. Tror att jag sovit totalt 2 timmar i natt. Så vad gör jag nu? Jag har redan lagt mig :) känner mig som en gammal tant!

Lillgrodan var slut även han och han bad fint om lov att få blunda lite när han låg på soffan. blunda blev till total däck.


God natt önskar grodan och tanten

Sån där måste ha grej

Publicerat den 2014-08-11 klockan 13:00:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


En sån där måste-ha-grej. Bara måste ha!
Vart ska jag ha den? Vet ej
Jag var bara tvungen att köpa den! Den ropade mitt namn och jag svarade. 
Yonge blev mäkta imponerad... Naaaat!
 
Smyckesskåp - för att jag kaaaaan
 

Slut på semestern

Publicerat den 2014-08-11 klockan 07:19:04 i kategorin Allmänt,


Off to work

Semestern är nu över för detta år, för denna sommar och det är nu dags att återgå till jobbet igen. Verkligheten kallar!

Finally

Publicerat den 2014-08-10 klockan 22:54:14 i kategorin Allmänt,


Nyckel. Denna förbannade nyckel har varit borta i snart ett år. Under året så har vi använt torra tvättlappar emellan dörrarna för att kunna stänga detta skåp då dörrarna far upp av sig självt.

Att köpa ny heminredning och göra om i hemmet är tydligen det som krävs för att hitta saker som kommit bort! 
#lyckligTant

Nyckel återfanns i hallen i hallen.. Av alla ställen.Fest och brakfrukost

Publicerat den 2014-08-10 klockan 15:18:30 i kategorin Allmänt,


Igår kväll var det dags för inflyttningsfest. Ibbe flyttade för ett tag sedan in i en 3a, och igår var det ferre. Det bjöds på sjukt god mat och efterrätt, men som det tröttpreggot jag är så blev det tidig hemgång för min del.
Hem och hem, en natt på Scandic i Älvsjö blev det. Superskönt att få komma bort en sväng, få en brakfrukost och stor dusch :)Saknar Strömstad

Publicerat den 2014-08-09 klockan 22:27:50 i kategorin Allmänt, Lilleman,Ja, kort och gott så saknar jag Strömstad och alla där som förgyller våra liv. Önskar att man kunde haft längre semester för att spendera mera tid där.. Min sista semesterdag ägde igår rum och på måndag återgår jag till verkligheten.. Skönt på ett sätt, mindre skönt på ett annat :/

Klövermattan

Publicerat den 2014-08-09 klockan 09:40:38 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Igår klipptes gräs och buske. Det är verkligen skönt att få det gjort men fy f-n var det är trist. Och jobbigt!
Att dessutom ha en unge som önskar ha kvar mammas fina blommor gör inte saken bättre.
Hela gräsmattan är en klövermatta och jag vet inte hur många gånger jag förklarat för Elias att det är ogräs och att det är fult. Men det är fina blommor får man kontring tillbaka. Vi sparade en plätt med klövermatta till den ikke-bortskämde ungen.. Ooh va fint det blev...Elias är inte här

Publicerat den 2014-08-08 klockan 19:35:21 i kategorin Allmänt, Lilleman,Elias är inte här, ser du väl mamma? Det är captain America!

Känns weird att ropa på captain America när man vill fråga Elias om någonting men det är väl bara att göra det antar jag?
Ibland viker han upp masken och säger titta mamma, här är Elias 

Är det inte Elias som är kaptenen så är det hans nya kanin som är det. Kaninen har för övrigt också bebis i magen, enligt Elias.Ikea

Publicerat den 2014-08-08 klockan 15:52:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


Det blev en liten snabbtur till Ikea idag. Att bo cirka 12 minuter från Ikea är livet. Jag skulle kunna springa där var och varannan dag. Hittar man inte möbler så kommer man altid hem med värmeljus eller servetter.
 
Idag hade jag dock ett mission: en tallrikshylla. Jag kikade lagerstatus via Ikea appen och den sa då en i lager vilket menas med noll. Jag gjorde en chansning (eller fuling) och åkte dit ändå. Behövde ändå servetter och ett mini rivjärn. Hyllan fanns så klart inte vilket medför att jag måste åka dit inom kort igen. M e L o v e


Att träffa så rätt

Publicerat den 2014-08-08 klockan 09:56:00 i kategorin Allmänt, Inredning, Lilleman,


Strax innan läggdags så ryker fillingarna av. Vi kör fortfarande med blöja på natten. Kan bero på lat mamma, kan bero på att det inte riktigt fungerar att hålla igen ännu. Oftast är blöjan torr på morgonkvisten så kanske vi skippar den inom kort.. Hur som helst - kallingarna ryker av och det med en väldig fart. Elias ska alltid kasta iväg dem och dem hamnar då lite här och där.
 
Detta slog nog ändå rekordet kan jag tycka:
 
 
Varför inte ha ett par turkosa Angry birds på ljusstaken? Ny trend, copywrite by Elias 2014
 

Jag och kaggen

Publicerat den 2014-08-07 klockan 18:52:29 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,Orkeslös, slö och trött. Här ligger jag och kaggen för oss själva och kollar på Hells kitchen. Hör Elias leka för fullt och det är verkligen jobbigt att inte ha ork att leka med honom konstant som han verkar behöva.

Som skrivet förut så började jag i tisdags att knapra järntabletter. Niferex är märket, och det fungerade halvbra då Elias gottade sig i magen. Denna gång är magen mer än upp och ner, spy ligger  i halsen och laddar för att falla pladask på golvet samt världens blodsmak i hela munnen. Läkerol går varmt här hemma för att slippa äckelsmaken...

Hej - idag går vi in i v.27

Äntligen

Publicerat den 2014-08-07 klockan 11:38:00 i kategorin Allmänt, Inredning,


 
Tog äntligen tummen ur ärslet och köpte en oljespray! Har verkligen saknat det nu under sommaren då jag gjort så mycket färskpotatis med tillbehör i ugnen. All olja är som klumpar om man inte geggar omkring allt.
Så, bättre sent än aldrig! Den kommer att användas flitigt.
 

Jämställdhetsbonus

Publicerat den 2014-08-07 klockan 07:31:49 i kategorin Allmänt, Lilleman,Yonge tog ut pappadagar - sina pappadagar. Jag fick då någonting så fint som heter jämställdhetsbonus.

Förstår inte varför men jag tackar och tar emot? 
$  $  $

Vecka 26 och järntabletter

Publicerat den 2014-08-06 klockan 14:17:55 i kategorin Allmänt, Graviditeten2,


Precis som Elias i magen vid vecka 25 så krävs även nu järntabletter. Jag ogillar verkligen dessa tabletter.. Dem smakar illa även om det är kapslar som ska sväljas och magen vänds upp och ner..

Igår gjorde jag hallonpaj. Hallon är järn. Paj är gott. Därav hallonpaj, och i morse gjordes hallon smoothie i hopp om att öka järnvärdet en aning...


Igår på MVC träffen fick jag även ta emot BB-mappen samt intyg till försäkringskassan. Det börjar verkligen närma sig!


Vi kunde även konstatera att jag nu gått upp 5 kilo. Tänk att ungen redan väger 5 kilo va!! Kommer sluta med en baby på 11 kilo i storlek 86 när denna graviditet är över, för inte har väl jag gått upp 5 kilo?!
När tid finns

Publicerat den 2014-08-06 klockan 09:49:49 i kategorin Allmänt,


När tid finns så står inte längre korv och makaroner på menyn.
Att vara ledig och ha semester innebär en del förändringar i både hemmet och i köket. 
Att laga mat är inte min starka sida, däremot gillar jag att baka och hitta på lite nytt :)


Igår blev det hallonpaj och glass till efterrätt. I pajen öste jag även ner riven vit choklad samt cocos.

Middag blev helstekt fläskfilé tillsammans med hemmagjord potatissallad. Älskar't! Love love love

Publicerat den 2014-08-05 klockan 21:07:12 i kategorin Allmänt, Lilleman,Blixt dunder och MVC

Publicerat den 2014-08-05 klockan 12:02:00 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Inredning,


Just nu pågår världens pissregn utanför, och ingen är gladare än jag! Jag har verkligen längtat efter regn och lite svalare temperatur. Min gravida jättekropp som befinner sig i månad 105 (v.26) gillar inte värme över huvud taget. Svett och svullen - det är jag det!
 

 
Elias och Yonge har tagit en lunchtur till Älvsjö medan jag hamnade på soffan. Jag ska försöka sova en sväng innan det är dags för återbesök hos barnmorskan. 
Här på sofflocket bläddrar jag i inredningstidningar och baddar pannan med en blöt kall handduk. Jag fastnade för Expressens bilaga och deras reportage på Haga slott. Faktiskt lite kul att få se hur Vickan och Danne har det på slottet, mycket fint men vad annars hade man förväntat sig?
Jag funderar på att köpa ett likadant soffbord som dem har. Riktigt snyggt, design av Antonio Citterio. Bordet kostar bara 51.740 svenska riksdaler, för det har jag ju i bakfickan si så där! 
 


Captain America och 35 grader

Publicerat den 2014-08-04 klockan 15:17:39 i kategorin Allmänt, Graviditeten2, Lilleman,


Vid 8-tiden i morse startade vi bilresan hem igen och som vanligt med Elias i bil så går det galant. 
Jag trodde att det skulle bli problem att resa långt med blöjfri unge men ikket. Visst, när jag är kissenödig (som jag är cirka var 10:e minut nu för tiden) så är i te han kissenödig så det blir en del småstopp på vägen men inget som egentligen påverkar den totala reslängden som är under 6 timmar.

När vi hade vart hemma i cirka 20 minuter så anlände Yonge från hans Korea resa. Elias blev överlycklig. I denna totala hetta som råder just nu så SKA Elias ha på sig sin present som Yonge hade köpt... En Captain America dress...Sista dagen i Strömstad

Publicerat den 2014-08-03 klockan 22:10:03 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Så har den sista dagen i Strömstad nu passerat förbi. 
Efter frukosten i morse så åkte jag, Elias och pappa en tur mot norska gränsen och Älgafallet/Elgå fossen. Där hann vi med lite fotografering och fika innan regnet kom.


Vi har även hunnit med att hälsa på "gamla mormor" en sväng, vilat samt lekt med brorsorna och Cilla. 

Imorgon bitti åker vi hemmåt igen och det ska tydligen vara 30 grader och sol i Stockholm. Jag skulle helt ärligt kunna tänka mig en timme med snöstorm bara för att kyla ner både hemmet och mig själv en aning...

Strömstad town och Beach häng

Publicerat den 2014-08-02 klockan 15:25:50 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Idag har vi hunnit med både Strömstad stad och lite strand häng.

I morse träffade vi upp morbror Joakim för att kika på ett cykel lopp som startade mitt i stan. Jag passade även på att köpa några sköna byxor till mig själv samt mjukglass som blev till milkshake. Efter pizza lunch så tog vi bilen ut till stranden där vi fortfarande befinner oss. Elias springer runt och samlar snäckor medan jag försöker bli brun.
H ä r l i g t Härliga dagar

Publicerat den 2014-08-01 klockan 17:09:22 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Härliga dagar flyger förbi här i Strömstad. Vi har hunnit träffa både släkt och vänner och det är snart redan dags för oss att bege oss hem igen. Ett par dagar till här blir det allt :)

Måste nästan säga att det är skönt att värmen nu avtagit en aning. Vind och kyligare luft. Man märker även på Elias att han tycker att det är skönt då han nu orkar lekaNinni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.