Ordförrådet växer

Publicerat den 2013-01-30 klockan 09:45:40 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias ordförråd bara växer och växer. På både Svenska och koreanska kan tilläggas.
Alla ord är förståss inte helt perfekta, men man förstår honom klart och tydligt.
 
Han binder ihop meningar och har sagt 4 ord på en mening som mest. Vad som ska vara "normalt" för ett barn i just Elias ålder har jag ingen aning om och struntar i det också, men det är så roligt att höra.
Igår räknade han sina klementinbitar och fick ihop 1, 2, 3, 4, 5. Då var det en paff mamma som satt med vidöppet gap kan jag lova!

Han älskar också att sjunga, speciellt då han ska sova. Bäbä vita lamm, blinka lilla stjärna och Midnatt råder går varmt vid läggningsdags. Ibland sjunger han en låt, och helt plötsligt snarkar han så han gör ju allt för att hålla sig vaken lite lite till.
 
 
Nu blir det lite städ här hemma. Städ, som för övrigt aldrig tar slut är något av min vardag nu för tiden. Det är jätteroligt...! Har man ingenting att städa så hittar man på saker att städa.

Ha det gött, och förlåt för kass uppdatering.

Bästa vänner

Publicerat den 2013-01-23 klockan 22:55:03 i kategorin Lilleman,


Elias verkar ha 2 kompisar på förskolan som betyder något extra för honom. M och T, kan vi kalla dem :)

Om man frågar Elias vad han har gjort på dagis så utbrister han namnet på dessa barn. Han säger även "M leka" och tillexempel "kramat T".
Idag var han superhärlig när jag hämtade honom och vi tog följe med M och M's pappa ut mot parkeringen. Elias och M härmar varandra i allt dem gör och säger. Om en säger något så agerar den andre papegoja. Ramlar en så kastar den andre sig på golvet.
Goo ungar!

Vi lever

Publicerat den 2013-01-21 klockan 15:56:57 i kategorin Allmänt,


Jo då, vi lever .)
 
Men det har varit lite tjöt med lillgrabbens magsjuka återigen. Äntligen har vi fått tid för att kolla upp allergier som han kanske har. Vem vet, han kanske bara är dålig i magen. Ofta.
Tiden för kollen är dock i början på februari, så det är ju ett litet tag fram tills dess.
 
Jag kan inte sticka under stolen med att jag också varit väldigt trött den senaste tiden. Slitna nätter och brist på kaloriintag är ingen bra kombination har jag märkt.
Dock visar både våg och måttband önskad riktning, så det är ju bara att köra på!
 
Så, en kort och precis info om vad som händer här ;D Får bättra mig helt enkelt.
 
 

Glad pöjk

Publicerat den 2013-01-15 klockan 20:45:51 i kategorin Lilleman,


Idag är det en helt annan Elias som vart hemma med mammsingen. Febern är borta och Elias energi är tillbaka. Magsjukan är ju där den är, alltså kvar.

Elias har röjjt i hemmet hela dagen, både uppe och nere så nu ska jag köra ett snabbrace med städning. Yonge gör ett försök med att natta Elias just nu, men antar att jag snart får komma till undsättning. Det är ett himla gnäll efter mamma när han är dålig. Det är både härligt och jobbigt kan jag meddela. Härligt är det i och med all mys och spontanpussar som han bjuder på. Jobbigt att ingenting duger förutom jag :/

Imorgon får vi besök - besök på egen risk. Jag och Yonge har ju aldrig blivit smittade av Elias magsjuka, så jag tror nog det är en laktosmage han har :/
Gött att det kommer hit lite folk som kan roa Elias :D han har inte direkt sköj med mig här i hemmet. Han klättrar på väggarna efter en timmes lek med mig..!

Aja. Städa var det!

ja herre Gud

Publicerat den 2013-01-14 klockan 11:08:13 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jag kanske inte ska klaga på den där tränings DVDn ändå. Träning och bra mat har gett resultat. -2,5kg på en vecka. EN vecka! Visst rasar man i vikt första veckan i och med chocken man ger kropp med totalförändring, men jag hade inte tänkt att det skulle ge ett sådant resultat! Den tackar jag för, och jag kör vidare.
 
Igår var det dags för magsjuka här i hemmet. Igen. Nu kommer jag att begära en fullständig kontroll på Elias vad gäller laktos. Ni som läst här förut vet ju om alla hans magsjukor, och att vi skulle köra ett test på laktosfritt i en månad, detta var under december månad. Nu är det den 14:e januari och vi har kört lite blandat i hans kost. Mjölk/Yoghurt = laktosfritt. Däremot har vi kört allt annat på "normal" kost. Frågan är om det faktiskt inte är det som gjort att han blivit dålig igen...
Det får bli några samtal under dagen. Jag vet inte om det är BVC som styr med sin barnläkare eller om jag ska bege mig till sjukhuset alternativt vårdcentralen.
 
Lillen har dessutom ytterst lite feber, och denna feber gör honom helt utslagen. Vi har myst på soffan hela förmiddagen och tillslut lockade han igen sina ögon. Fick bära honom till hans säng och hoppas att han vilar och får styrka.
 
 
 

Så där ja

Publicerat den 2013-01-11 klockan 10:29:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Klockan ringde Elias vaknade goo och glad efter nattens bravader vid 7 tiden. Nätterna fortsätter liksom i samma takt som dem alltid har gjort. Det vill säga att han kan vakna 3 gånger innan ens klockan har slått 00:00 på natten. Därefter när han vaknar så är han näst intill pigg. Han får då sova vidare i våran säng, och där ligger han och stirrar i taket.

Frågar man BVC så är det fullt normalt. Mycket utveckling sker. Googlar man så är det fullt normalt. Mycket utveckling sker. Enligt mig är det inte fullt normalt att inte sova hela natten för att sedan vakna upp och vara världens gladaste människa! Hur länge ska detta pågå? Det hade varit skönt om man visste om ett datum där allt kommer att tvärvända. Hade varit lättare att ta tag i dagar och månader då... Just nu är det ett stort mörker i tunneln men man får vara glad över att han är en riktig liten stjärna ändå.
 
Har redan hunnit med dammsugning, skurning och träning. Ska snart ta och käka lite för att sen ringa kusinen min.
Hoppas alla får en fin dag, va!
 
Jag må klaga, men vad hade jag gjort utan dig mitt allt?

Fejsbehandling va

Publicerat den 2013-01-09 klockan 23:12:36 i kategorin Allmänt,


Dagens träning med DVDn var faktiskt väldigt skön. Trots att jag kände mig som Agda-87 år så gick den väldigt smidig, och efteråt så kändes det skönt i kroppen. Avslappnad o goo!

Vid 18-tiden kom Sabina och Sebbe för lite kalasfirande. Redan i morse så berättade jag för Elias att dem skulle komma förbi ikväll. Elias sprang då mot ytterdörren och klockan var då 7 på morgonen...! Inte så vidare värst genomtänkt av mig!
På menyn stod endast varmrätt då det är råbantning här då va..! Det blev fläskfilé i ugn, fylld med fetaost, vitlök och soltorkade tomater. Kunde ju använt lite mer kryddor men den slank ned i magen ändå.
I present fick jag någonting som jag kommer använda ganska snart, en ansiktsbehandling på en salong här i närheten. Klockers!
 
Nu ska jag ta igen lite Sveriges Mästerkock-avsnitt för att sedan stupa i säng. Eller också bara invänta att Elias snart vaknar...
 
 
 

Det här med att träna

Publicerat den 2013-01-09 klockan 13:03:49 i kategorin Allmänt,


Ja. Det här med att träna.
För en massa år sedan så tränade jag nästan varje dag. Ingenting var jobbigt. Idag är det jobbigt att gå upp för trappan här i hemmet, och det är också jobbigt att bära matkassarna från affären.
Därför är det supermegajobbigt att börja träna. Kan inte ens sätta ORD på hur jobbigt det är att träna.
 
Eller träna och träna, det är ett sådant där hoppis och skuttisprogram som gör en lagomt svettig. Dagen efter mår man som en påse bajs som blivit kastad åt höger, vänster, sedan upp i luften för att sedan landa pladask på backen och gå sönder.
Till råga på mosad skit så gör det så fruktansvärt ont av träningsvärken att ja tror jag smäller av lite till.
 
Frågeställning: Är det ens värt att träna om man bara mår dåligt av det, liksom?.....
 
Igår hade vi finbesök här på min 21-års dag. Fick världens finaste blomma, och vi käkade middag ihop. Idag blir det middag tillsammans med Sabina och Sebbe. Ska sätta lite fart här hemma nu. Göra ett ryck med min svårt sargade kropp.
 

Vecka 1 på Instagram

Publicerat den 2013-01-09 klockan 12:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


21 år

Publicerat den 2013-01-08 klockan 11:06:00 i kategorin Allmänt,


 
Just i detta nu fyller jag "21" år. Sååå, grattis till mig!
 
Morgonen startade med en liten gladfis som utropade "heeej mamma". Lilleplutten var på bästa humöret vilket gör att man blir glad av att vakna upp.

Tillsammans med en kopp kaffe öppnade jag två fina presenter från min familj samt mormor. En kokbok från min mormor från Hela Sverige bakar vinnaren Christina, samt ett vackert Thomas Sabo smycke i form av en ängel av min mamma och pappa.
Nu fortsätter dagen med städ, för att sedan få gäster vid 17-tiden :)
 

Mycket tårta

Publicerat den 2013-01-07 klockan 10:59:31 i kategorin Allmänt,


Pewh, så har helgen nått sitt slut och idag börjar man med vardagen igen.
Härliga veckor med jul och nyårsfirande har passerat och denna sida har hamnat lite efter. Jag har passat på att pyssla med annat under dessa dagar, även här i Stockholm.
 
I lördags möblerade vi om totalt här hemma, och efter några timmar blev man faktiskt van med placeringen av möblerna. Elias märkte på en gång vad vi hade gjort, och än så länge har inga olyckor hänt.

I fredags firades min födelsedag lite lätt med vin och moussetårta. I lördags fick jag supergod koreansk mat hos Elias farmor och farfar och därefter tårta. Det är därför det blir med stor sorg jag idag lämnar dessa tårtor för att gå lös på en redig viktminskning.
Jag och Sabina kommer att kämpa tillsammans med vikten och vi börjar alltså idag. Fram tills den 31/3 ska jag ge mig på lite halft LCHF/GI metoder av egna recept samt god mat jag hittar på internet. Träning blir det iform av Jillian Michals 30min metod. Får se hur det här går... Hoppas det går vägen ialla fall :)
 
 
 
 

Galenpanna

Publicerat den 2013-01-04 klockan 08:35:12 i kategorin Lilleman,


Elias är på bästa humöret idag vilket gör att man faktiskt kliver upp ur sängen med glädje.
Vi har redan hunnit med frukost, leka med nya bollen, målat och massa mer.

Strax ska jag ge mig in i att baka en moussetårta. Hoppas det går bra för jag har ingen backup plan alls..! Idag blir det nämligen lite firande av min födelsedag som är nu på tisdag :) jag fyller 21 år......! Eller?

Vecka 52 på Instagram

Publicerat den 2013-01-03 klockan 07:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


The first

Publicerat den 2013-01-02 klockan 21:13:29 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jahaja, så blev det årets första inlägg för detta året!
Det går lite segt på bloggeri fronten va. Har mycket att göra, så som städ och tvätt.
 
Nyårsafton blev en superlyckad kväll, även om jag inte kände mig helt 100. Tog mig en liten vilopaus efter en 3-rätters meny hemma hos Sebbe och Sabina  för att därefter göra ett försök i att parta loss. Det gick så där, men himla skoj var det!
Igår var jag slöare än slöast och det gjordes inte många knop. Därför fick mycket tas igen idag. Jätteroligt! Funderar på hemhjälp med tvätt och städ... Någon frivillig kanske?
 
Idag har jag även plockat ned julgranen. Elias tyckte att det var väldigt roligt att så många bollar fick plats i ett och samma träd. Jag har sagt till honom flera gånger men han kunde bara inte låta bli... Granen gick i backen, och det var faktiskt första gången som jag såg att Elias riktigt skämdes över vad han hade gjort. I 3 sekunder, men ändå! Det kanske finns hopp ändå? ;)

Nu blire nog läsa-bok-läge för att sedan få John Blund på besök.
 


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.