Tröttmössa

Publicerat den 2012-09-29 klockan 22:38:19 i kategorin Lilleman,


Så har denna lördagen nått sitt slut, och snabbt gick det!
Imorse fick jag sovmorgon. Dock var jag tvungen att sparka upp Yonge innan det blev action i honom. Under natten så var jag vaken med Elias i cirka 2 timmar. Förstår inte varför han vaknar...

Dagen har spenderats tillsammans med tvätt och städ. Yonge och Elias tog en sväng till farfar i Älvsjö så att jag kunde röja hemmet i fred.
När dem väl kommit hem igen så har det blivit det vanliga, så som middag, bus och lek, kvällsmat bad och allt där till. Passade även på att göra en kladdkaka som vi käkade med vaniljglass. Mycket gott!
Nu - sova!

Mobilbilder

Härmapa

Publicerat den 2012-09-28 klockan 18:39:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias börjar mer eller mindre likna en papegoja. Eller härmapa om man hellre gillar det ordet.
Hur som helst får man verkligen passa sig för vad man säger nu för tiden. Det är alltifrån svordomar till vad man kallar folk, som nu - tjötkärring. Jag behöver ju inte gå in på vem tjötkärringen är, men efter ordet flög ur min mun så var det någon som försökte återskapa ordet. Denna någon är självklart Elias ;)

Ikväll blir det mys med tant Sabina och sedan ska vi avnjuta helgen.
Hoppas ni alla får en härlig sådan :)

Elias glädjefnatt

Publicerat den 2012-09-28 klockan 13:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Medan ja bakade under gårdagskvällen (ja, ni läste rätt - jag bakade) så fick Elias äta sin kvällsmat i vardagsrummet istället. Det verkar ju inte ha stört honom det minsta då han under kvällisen fick kika på ett favvisprogram från Korea.
 
Det är värt din tid att kika på detta klipp ;D

Det som stod på mitt bakschema var enkelt ljust bröd men ack så gott det blev. Jag och Yonge passade på att avnjuta ett par varma ostmackor efter att Elias hade somnat. Mysigt :)

The past

Publicerat den 2012-09-28 klockan 07:00:00 i kategorin Allmänt, Budskap,


Vecka 38 på Instagram

Publicerat den 2012-09-27 klockan 15:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Aldrig nöjd

Publicerat den 2012-09-27 klockan 08:25:01 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Som mamma är man nog aldrig nöjd, speciellt inte då det gäller att göra - eller inte göra.
När Elias var mindre så sket han ungefär lika ofta som jag ammade. Det vill säga konstant. Jag klagade då även konstant på att han sket så mycket.
Sen kunde det vara en dag då han inte bajsade en enda gång.
Tankarna flög i huvudet. Är han sjuk? Är han förstoppad? Varför bajsar han inte? JAG VILL HA BAJSBLÖJA!
 
Det där syndromet existerar än idag kan jag lova. Jag upplevde precis momentet fast i en uppdatering.
Elias gråter alltid när vi lämnar honom på förskolan. Han klamrar sig fast som en koalabjörn i ens famn och vägrar släppa taget. Med hjälp av fröknarna så får vi bända loss honom för att sedan vinka hejdå till en gråtande Elias.
Idag - Favvofröken mötte upp oss och det gick att lämna över honom utan kofot och tång. Sedan vinkar Elias till mig när jag vinkar och säger hej då!?!
Tankarna flyger! Är han sjuk? Tycker han inte om mig längre? Trivs han bättre på förskolan än hemma? JAG VILL HA SKRIK OCH TÅRAR!
 
Ska nog aldrig mer klaga över någonting för jag tror inte att jag vet vad jag vill ha, eller hur jag vill ha det ;) Är liksom aldrig helt nöjd!
 

Elias med sin kvällsmat under gårdagskvällen.
Sitter i stolen och kikar och pekar mot kylskåpet och frågar efter juice. ("usch")

Föräldramöte

Publicerat den 2012-09-26 klockan 09:00:23 i kategorin Allmänt,


Igår var vi på vårt första föräldramöte för Elias. Visst, vi var på ett föräldramöte för bara några veckor sedan men då var alla föräldrar på plats och det var mer information från förskolan om hur dagarna ser ut, vad dem strävar efter och allt där till. Nu var vi på möte för att höra hur det går för vår lille pojk.
 
Både jag och Yonge hade möjlighet att vara med, och vi fick se en del bilder på Elias när han leker på förskolan.
Vi fick höra att fröknarna har funnit hans två största intressen: Bollar och att äta ris! Dem hade även hört att Elias säger papp istället för ris och det beror på koreanskan :)
 
Bollar springer han runt med dagligen, gärna 2 stycken på en gång. Han sover bra på dagarna och är sällan ledsen. Det sistnämnda var jätteskönt att höra, att han inte är ledsen på dagarna.
Efter mötet hämtade vi upp en liten gladis i lekrummet som då satt och byggde med Lego. När han fick syn på oss blev han helt galen av glädje. Lyckorus!
 

Vintertider

Publicerat den 2012-09-25 klockan 18:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Det vankas vintertider här i Sverige och med det menas en drös nya kläder till Elias. Inte bara för att vintern kommer utan också för att han snart går upp en storlek.
Att handla i dessa tider är verkligen supertrist. Bara för att det snart är mörkt, grått, kallt och trist ute så kör butikerna på samma stuk på kläderna - alltså noll färger och noll glädje.
 
Jag tycker att Elias passar i skrikiga färger, så som turkos, knallblått, limegrönt och sådana färger, näst intill hemska färger. Det som finns i butikerna nu är brunt, orange, grått, mörkblått och om man mot förmodan skulle finna ett pagg som lyser upp tillvaron en aning så är det ett fjantigt tryck på. Bamse, Bilar (från filmen), Superman eller något annat onödigt som även höjer priset på plagget med en 50-lapp. Nödvändigt?
Var dock tvungen att köpa hem lite små saker till Elias. Bodys går ju alltid åt och lika så byxor. Det sölas ju en hel del vid varje måltiid och därmed går maskinen varmt...
 

Kräftskiva

Publicerat den 2012-09-25 klockan 09:33:25 i kategorin Allmänt, Festligheter, gamingresor,


Kräftskiva 2012
unFinished reunion
 
Som sagt, i lördags anordnade vi en kräftskiva här hos oss i Tullinge. Inte vilken kräftskiva som helst, utan även en återträff med gamla Counter-Strike spelare från unFinished. unFinished laget startades år 2002 och det har nu gått 10 år sedan dess. Dags för återträff, eller hur?
 
Jag låter bilderna tala för sig själva, så har jag ingenting sagt ;) Se upp för bildbomb!
 

Fortfarande seg

Publicerat den 2012-09-24 klockan 17:11:21 i kategorin Festligheter,


Uj uj, har nog inte hämtat mig efter helgens bravader.
Övervåningen är ett bombnedslag och datorerna är inte uppkopplade så det blir till att svara på kommentarer en annan gång :)

Festen blev i allafall lyckad, 24 personer intog vårt hem i lördags för kräftskiva och 10 års jubileum med unFinished. Bilder kommer upp, bör nog censurera en del ;)

Härligt

Publicerat den 2012-09-22 klockan 09:56:31 i kategorin Allmänt, natur,


Lillen åmade omkring i sängen till klockan stod på 01.20 för att klockan 5 vakna till och kolla på tv och skita en hejdundrandes blöja! Det känns verkligen lägligt att han gav oss så många sovtimmar just natten till idag då det är en lång dag.
 
Kräftskiva anordnas här för fullt och nu ska vi halft som halft möblera om halva huset för att alla ska få plats =D
Förhoppningsvis blir det en minnesvärd dag :)
 
Trevlig helg gott folkens
 

Förberedelser

Publicerat den 2012-09-21 klockan 10:00:00 i kategorin Allmänt,


I vårt hem så pågår just nu förberedelser inför kräftskiva som ska anordnas här i morgon.
Det är inte vilken kräftskiva som helst, utan det är 10-års jubileum med Counter-Strike laget unFinished.
 
För er som har hängt med på denna blogg under en längre tid vet om att jag har spelat ett dataspel som heter Counter-Strike. Under de senaste 6 åren har jag spelat i laget unFinished med en rad olika tjejer.
Tillsammans har vi gjort en del resor och dem kan ni klicka in på till vänster i min blogg under kategorier i "Gaming".
Yonge - min sambo startade detta lag redan 2002, och har under åren mött många många vänner. unFinished är inte bara ett lag inom PC-spel utan det handlar om vänskap, vänskap för livet. Därav ska vi fira att laget iår fyller hela 10 år.
 
25 personer kommer hit imorgon och tills dess är det mycket som ska ordnas! Jag har redan hunnit med en hel del men mycket kvarstår... Får se om jag hinner med allt!
 
Liten förhandsvisning på vad som komma skall.
Självklart har jag gjort bilderna suddiga ;D Man ska ju inte
få se redan nu vad som kommer hända :)
 

180 säng

Publicerat den 2012-09-21 klockan 08:19:52 i kategorin Allmänt,


Jag vet inte varför vi la ut en mängd pengar på en ny säng.
 
Vi köpte en ny 180-säng då den gamla hade krakelerat. Totalt. Dock så har jag och Yonge under flera dagar fått en liten liten del av varsin kant att sova på. Yonge har till och med vänt på sig för att ha fötterna vid kudden, allt för att Elias ska få plats!
Få plats, och få plats. Han är ju inte direkt så stor så att han tar en massa plats, MEN han ligger gärna på tvären i sängen. Eller med armarna rakt ut.
Ibland faller man nästan ur sängen innan man tar mod till sig för att flytta den lille ihopp om att han inte ska vakna.

Och den lilla mannen, han snarkar som en stor karl! Det är rätt så mysigt att lyssna på, men ack så svårt att somna till ;)
 

Galenpanna

Publicerat den 2012-09-20 klockan 21:27:50 i kategorin Lilleman,


Får bli ett litet snabbt inlägg från mobilen innan jag somnar. Här i hemmet släcks ofta lamporna runt 20-tiden.. Två trötta föräldrar i våra bästa dagar kan man säga!!

Idag hade förskolan gått kanonfint och när jag och Yonge hämtade honom så satt han lugnt (?!) och stilla (?!) och grejade för sig själv! Jag vet inte vad för typ av lugnande medel han hade fått i sig men det var väldigt sött att se. Det är en mycket ovanlig syn kan jag säga.. Det brukar mer eller mindre vara upp, ner, högt och lågt. Konstant.

Typ som på bilden här nedan där han skjutit sin lille stol mot TVn för att nå upp.. Andra gånger e han på köksbordet och härjar, det går på max 3 sekunder från golvläge till att vara på bordet så det gäller att hänga med :)

Ett försök

Publicerat den 2012-09-20 klockan 08:51:18 i kategorin Allmänt, Lilleman, blommor,


Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro
 
Inatt sov lillen en sväng i sin säng för att därefter köra det resterande nattpasset mellan mig och Yonge. Under gårdagen röjde han runt här hemma som aldrig förr och han är betydligt bättre vilket e superskönt.

Därför har vi nu gjort ett försök i att ha honom på förskolan igen, och det skulle inte förvåna mig om han kommer hem och är värre än någonsin... Det är tydligen många barn som är sjuka just nu. Grannen påpekade att deras första vintrar på förskolan var katastrof, så jag har mer eller mindre ställt mig in på världskrig ;)
 

Bulle

Publicerat den 2012-09-19 klockan 15:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


När man är sjuk så får man allt man pekar på. Nästan ialla fall.

Igår när Elias vaknade upp efter sin powernap så var det inte mycket som dög för den lille herren. Lite juice gick ned, och så testade vi att äta bulle, kanelbulle. Trodde att han skulle fräsa ut den illa kvickt som han har gjort med allt annat nu under sina sjukdagar men den gick istället ned illa kvickt. Och att lära sig säga ordet bulle tog cirka 2 sekunder.
OOOPS.....
 
 
Nyvaken kille får bulle till frukost

Babar is back!

Publicerat den 2012-09-19 klockan 10:57:36 i kategorin Allmänt, Lilleman,


För ett par dagar sedan så skrev jag om att Elias blev tvungen att maila in till SVT då dom hade tagit bort hans absoluta favvisprogram Babar & Badous äventyr.
Mailet har nu gjort sin verkan och SVT har skonat mig - Babar is back!
 
 
 
Så här löd Elias mail till SVT:

På bättringsväg

Publicerat den 2012-09-19 klockan 09:35:29 i kategorin Lilleman,


Lilleplutt är äntligen på bättringsväg. Inatt var en bra natt och vi alla fick sova många timmar.

Just nu springer Elias runt och lever loppan, skönt att se :)

Här nedan är det två bilder från gårdagen. Ena där han kikar på favvisprogrammet Keno, och den andra där han får i sig lite glass. Glass gick endast ned då han fick den i en kopp från Pressbyrån...!Jisses

Publicerat den 2012-09-18 klockan 12:25:35 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Det känns som om min blogg agerar klagomur för tillfället, men ett sjukt barn är sjukt jobbigt. För er som inte har barn, och för er som kallar er trötta - vänta bara tills ni får barn och barnet får feber!
 
Elias vaknar 1 gång i halvtimmen hela nätterna. Antingen bara för att gnälla lite, eller också för att bli buren en stud. Man är ju inte så stark i armarna när man knappt får någon sömn alls för att mitt i natten konka runt på si så där 15kg.
Han fick en alvedon i morse och sedan dess har det faktiskt varit rätt okej här ändå, jag har sluppit bära på honom. Dock var det en grabb som tvärvägrar välling och därmed tvärvägrar sova. Han somnade nyss när jag bar runt på honom och lyckligtvis så sov han vidare när jag la ner honom i hans säng.
Ska passa på att sova lite jag med... 
 
Hälsningar Zombiemorsan.....
 
Ett par bilder från härom dagen. En solig härlig höstdag. Löven är gula och äpplena i
trädgården ruttnar snart om jag inte gör någonting av dem...

Galenpanna

Publicerat den 2012-09-17 klockan 21:17:45 i kategorin Allmänt,


Idag är det något bättre, men barar något. En alvedon där bak gjorde dock nyss susen, finns ett litet videoklipp från det här nedan :)
 
Denna dag har bestått av mys på soffan, mys i sängen o sedan ett konstant bärande av Elias. Att sätta ner honom på golvet eller låta honom leka själv är inte att tala om. Det ska bäras!
 
Nu har han vaknat igen, såååå pått igen!
 
 

Sjukstuga

Publicerat den 2012-09-16 klockan 19:32:40 i kategorin Allmänt,


Så var det återigen sjukstuga här i Tullinge. Elias har klarat sig relativt länge utan att insjukna i förskolebaselusker men idag bröt helvetet lös.
En liten grabb med noll ork, feber, gnällig och supertrött :(
Han har sovit om vart annat på soffan och ligger mest stilla. Kollar lite på TV för att sedan somna om igen.
Efter en alvedon så blev det andra bullar. Elias sprang runt som aldrig förr, men man märkte klart och tydligt när alvedonen inte längre gav någon verkan...
 
Just nu har han och pappa somnat på sängen och jag själv måste kika på Xfactor. Därefter blir det stup i säng och förhoppningsvis en någorlunda okej natt...
 

IKEA shopping

Publicerat den 2012-09-15 klockan 16:23:26 i kategorin Allmänt,


Bilen rullar ofta till IKEA. Minst 2 gånger i veckan. Man måste inte alltid köpa något när man väl är där, man behöver bara andas in IKEA-lukten så blir man nöjd. Pappa tycker nog att jag borde gå och träffa en psykolog, i värsta fall en doktor, men IKEA e lite av ett måste i mitt liv ;)
 
Idag var jag dock där för att köpa lite smågrejer. För det första - ett golvskydd som flitigt kommer att användas under Elias matstol. För det andra så köptes det lite smått och gott inför kräftskivan som anordnas här nästa helg.
 
Nu ska jag snabbt fixa till hemmet en aning för att därefter hoppa på bussen mot mina gamla trakter, Visättra. Där väntar Sabina och hennes mor och det blir pizza och en skvätt vin. Hoppas på en myspyskväll :)
 

Tokförbannad unge

Publicerat den 2012-09-15 klockan 09:11:19 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias bjöd som vanligt på en hejdundrandes härlig natt, det vill säga mardrömmar, gnäll och kläng.
I morse var han dock pigg och glad när han vaknade upp mellan mig och Yonge. Det blev lite TV mys men sedan brakade helvetet lös.

Blöjbyte, välling på soffan. Gnäll - gnäll - gnäll. Såg att han bet och tog sig för munnen så det är väl ännu fler tänder på gång, samt att han utstrålade trötthet som heter duga. Jag försökte natta honom men då passade han på att skita istället...
 
När jag skulle ge mig ut på promenad med honom så sa Yonge att han kunde åka till Älvsjö = sova i bilen.
Hoppas han fick göra det, för när Elias är så där brutalt ledsen och grinig så är det ingenting som hjälper förutom att gå runt och bära på honom. Han är tung!
 
En gammal bild på en mycket arg liten Elias. Från maj 2011.
 

Nu ska då jag stupa i säng igen.... God natt. Eller god morgon om du så behagar :)

Instagram

Publicerat den 2012-09-14 klockan 19:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Ris

Publicerat den 2012-09-14 klockan 14:13:19 i kategorin Allmänt,


Ris är favoriten här hemma. Ialla fall om Elias själv får välja!
Ris, majs, gurka. Ja, allt sånt där smått och kladdigt är gott. Och det är jätteroligt att fjonga iväg alla ingredienser på golvet, upp mot väggarna och lite överallt!

Jag själv - jag avskyr ris! Nästan så att jag använder ordet hata. Ris är gott, missförstå mig inte i det men att försöka samla upp alla yasminrispluttar som är över hela köksgolvet, in mot vardagsrummet och ut mot hallen. Det är mindre roligt!
I dessa tillfällen så önskar man att Yonge inte var pälsalergiker. Önskar mig en liten vovve som skulle kunna ordna detta i-landsproblem i ett naffs!
 

Visa alla kategorier för ett inlägg

Publicerat den 2012-09-14 klockan 14:09:22 i kategorin Allmänt,


En ny funktion som finns på blogg.se är att man kan lägga ett inlägg i flera olika kategorier. Just denna funktion har jag väntat länge på kan jag lova, så jag är happyface :)
För att få samtliga valda kategorier synliga vid publicering av ett inlägg så måste man ändra kodningen själv alternativt byta stilmall. Än så länge finns denna kodning endast med i blogg.se's gratisstilmallen som heter Silentium, men det är superenkelt att fixa allt själv.
 
 
Gör så här:
1. Logga in på din blogg och gå till dina inställningar. Det vill säga kugghjulet i menyn längst upp. Välj sedan design.
 

2.
Välj sedan redigera kodmallar.
 
3. Leta upp kodraden: <a href=”{{ entry.category_link }}”>{{ entry.category_name }}</a>
 
4. Ersätt ovanstående kodrad med följande:
{% for category in entry.categories %}<a href="{{ category.link }}">{{ category.name }}</a>, {% endfor %}
 
 
5. Klicka på Publicera ändringar och gör därefter samma sak på dina andra kodmallar. Samtliga fyra kodmallar måste ändras.
 
 
 

Love

Publicerat den 2012-09-13 klockan 14:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


 

Magiskt

Publicerat den 2012-09-13 klockan 10:55:27 i kategorin Allmänt,


Konserten igår var mer än magisk.
 
Daughtry levererade alla sina hits med en perfekt röst och det gjorde även Nickelback.
Favoriten var förstås When we stand together, en låt som både levererar budskap och otrolig musik. Den avslutades dessutom med ett helt magiskt trumsolo av Daniel Adair som sent kommer att glömmas!
 
Tyvärr så fick kameran stanna hemma och jag mådde näst intill dåligt på grund av det... På biljetten så stod det att man ej får ha med sådan typ av utrustning... Att bli av med kameran totalt vid ingången alternativt stå i kö för att få den tillbaka efter konserten kändes inte då värt... Mycket trist...
Fick fotografera med iPhone och med minnet;)
 

Känna på vuxenlivet

Publicerat den 2012-09-12 klockan 11:35:37 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Brorsan och hans tös anlände vid 23-tiden igår kväll. Elias hade precis vaknat till och somnat om i våran säng och jag och Yonge hade precis somnat även vi.
Jag hade låtit dörren där bak varit upplåst så att dem skulle slippa ringa och väcka oss. Väcka oss - det lyckades dem med ialla fall då brorsan rev ner hela gardinstången med ett j*vla brak!
Elias vaknade till men somnade snabbt om igen. Annars hade brorsan fått mycket att göra kan jag lova!
 
Vi har redan hunnit med en hel del och Christofer och Cilla har fått känna på vuxenlivet. Att gå upp si så där 5:30, kolla på barnTV, ge välling, göra frukost. Sanera unge och golv efter frukost. Att gå ut i lekparken klockan 8:50 och gegga med sand. Gå in igen för att käka, leka, byta blöjor och sedan natta unge.
Det är en hel del att göra, och det märkte dem båda två. Båda sover nu nämligen som grisar nere på soffan!
 
Ikväll: Nickelback (+ Daughtry)
Hoppas jag kan få till ett par bilder, sitter ganska långt ifrån scenen ;(
 

Besök på gång

Publicerat den 2012-09-11 klockan 15:29:37 i kategorin Allmänt,


Snart påbörjar min bror och hans tös sin resa mot huvudstaden. Att köra från Strömstad till Stockholm är allt annat än roligt, så han passar på att göra det 2 gånger inom loppet av 2 veckor!
Resan i sig tar strax under 6 timmar att köra och den värsta biten är Dalsland, det vill säga S-vägar ute i skogen mellan Bullarn, Ed, Bengtsfors, Åmål och vidare för att sedan nå Karlstad där vägarna börjar bli någorlunda körvänliga.
Önskar dem en trevlig resa ;) I morgon är det nämligen dags för Globen där vi ska se Nickelback tillsammans med  deras förband Daughtry. Ska bli så förbaskat sköj :)
 
Här i hemmet vankas det middag för att därefter bege oss till Förskolan och föräldrarmöte. Det är för alla föräldrar samtidigt och dem kommer att gå igenom hur dem arbetar och vad dem strävar efter. Både jag och Yonge passar på att gå på detta, så Tant Sabina kommer som jag tidigare berättat att passa lilleman under tiden. Det kommer säkert att gå strålande, Elias gnäller nämligen mest med mig, på andra plats är det Yonge som gäller. Med andra verkar han inte alls gnälla särskilt mycket... Tack för den. Liksom?!
 
 

Snart läggdags

Publicerat den 2012-09-10 klockan 19:49:58 i kategorin Allmänt,


Jaha gott folk, klockan har snart nått 20:00-snåret så snart blir det bingen för min del.
Det kanske låter helt sanslöst att man lägger sig 20, men som sagt - min lille karl sover inte om nätterna vilket resulterar i en mycket trött mamma!

Imorgon är det vårt första föräldramöte, dock i grupp med andra mammor och pappor. Sabina kommer därför över för att köra kvällspasset med Elias. Det magiska kvällspasset med gnäll, trötthet och yoghurtkrig! Önskar henne lycka till ;)
 
Ända sedan Elias började på förskolan har han blivit fruktansvärt mammig. Det är jättemysigt, till en viss grad. När man inte längre får sätta ner honom på golvet, eller när pappa inte längre duger trots att han stoltserar med en mumsig flaska med välling så har det liksom gått för långt. Det känns som om han tror att jag kommer lämna honom för alltid när vi säger hejdå vid förskolan. Det känns även som om han tror att jag lämnar honom för alltid då han nattas, när jag går på toa eller bara går in i ett annat rum än där han är. Paniken bryter ut så fort mamma försvinner i mer än 0.000001 sekunder.
Vad gör man?!
 
 

Trött och sliten

Publicerat den 2012-09-09 klockan 16:36:41 i kategorin Lilleman,


Trött har man alltid varit någon gång i livet, men när det övergår till total trötthet i en lelös kropp så är det inte så kul längre :/

Elias vaknar fortfarande flera gånger per natt, och så då även jag. Skillnaden mellan oss är att han är pigg och lekglad när han vaknar medan jag själv vandrar runt som en zombie.

I helgen har Ibbe varit här och lekt slut lilleplutten. Det blev skräpmat, ostbågar och körslaget under gårdags kvällen vilket var mysigt. Just nu leker Elias slut på Sebbe och Sabina medan jag passar på att vila lite :)

Elias ute och leker i sin nya snygga jacka.


Pottan

Publicerat den 2012-09-07 klockan 20:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Dags att leka in pottan mån tro?
Jag har egentligen ingen aning om när man börjar introducera en potta för ett barn men antar att det är runt 2-års åldern?
 
Saken är den att Elias nu mera säger till när han ska göra nummer 2 och han har även en stor kärlek till att kissa på golvet efter kvällsbadet. Då menar jag inte kissa en stor pöl, utan han lägger en liten skvätt på ett ställe för att sedan gapskratta. Går några meter åt ett håll och gör det samma. Detta kan resultera i 7 pyttesmå kisspölar inom loppet av några minuter. När kisseriet är slut i tanken så tar han i för kung och fosterland för att försöka kräma ur dem sista få små dropparna.
 
Kan han inte göra detta i en potta istället, varpå därefter gapskratta? Kan ialla fall testa ;)
 
 

Härlig morgon

Publicerat den 2012-09-07 klockan 08:11:46 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias bjöd på sovmorgon idag! Till 4:30 vilket var superskönt.
Han sov sedan vidare mellan mig och Yonge, och när Yonge tassade ut från sovrummet vid 6:15-tiden så reste sig Elias från sovande läge och sa "pappa dattaaa". (Pappa borta).
Pappa fick snällt vandra in i sovrummet igen för att kolla på barnTV med oss ;)
 
Vid avfärd till förskolan så passade Elias på att skita när jag satte på honom hans skor. Av med skor, av med brallor och blöjja och på med ny. På med brallor, "kaaa" (sko) och "akka" (jacka) och upp i vagnen. Stressad mamma fick lämna av honom, och även idag blev det vääärldens stortjut när vi sa hej då. Nu väntar jag på samtal som förhoppningsvis handlar om en nu mera glad Elias....
 
Jag själv ska hitta kläder som inte är nerkladdade med tandkräm för att därefter bege mig på arbetsintervju i Södertälje. Spännande!
 

Yoghurtkrig

Publicerat den 2012-09-06 klockan 19:01:43 i kategorin Lilleman,


Elias hade varit mindre glad på förskolan idag, och redan klockan 10 hade han somnat i vagnen, istället för runt 12-tiden. Detta resulterar nu i en mycket gnällig pöjk!

Han fick dock lite glädje med yoghurtskålen alldeles nyss ;)

Nu ska golv och barn saneras och därefter blir det soffläge och Robinson. Hoppas innerligt att Anna vinner ikväll!

Fyndat

Publicerat den 2012-09-06 klockan 10:41:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias växer så det knakar och han har nu nått upp i storlek 92, fast han är en 86:a på pappret.
 
När Elias började på förskolan så förstod jag ju att han bör ha regnkläder på plats vilket jag också såg till.
Jag shoppade regnkläder till Elias i mitten på juni, och nu krävs det alltså ännu mera regnkläder. Inte bara för att storleken börjar klämma åt, utan också för att man bör ha dubbel uppsättning av plagg som just regnkläder och ytterkläder för hem och förskola. Det kanske inte är ett måste med dubbel uppsättning, men är man glömsk och rotig i kontoret som jag är, då glömmer man regnkläderna på förskolan på fredag eftermiddag för att sedan njuta av en regning helg inomhus!

Tradera är då en underbar sajt där man kan storfynda, som jag gjorde härom dagen! Ett set med snygga regnkläder som knappt blivit använda, då till mer än hälften av priset i butiken. Alltid lika roligt när man känner att man lyckats spara på några slantar som då istället kan läggas på andra kläder till den lille karln :)
 
 Jackan och brallorna här nedan klickades hem för billig peng, YäääY
 

Hyss från förskolan

Publicerat den 2012-09-06 klockan 07:49:28 i kategorin Allmänt,


Så har man precis lämnat av sin skruttis på förskolan. Från superlycklig till totalt superledsen. En fröken tog hand om honom då han stortjöt och skrek på mig.... Ingen rolig syn alls!
Väntar på samtal från dem, dom sa att dom skulle ringa och berätta hur det gick. Jag antar att det går bra just nu då han får frukost ialla fall :)
 
Ska göra mig mer i ordning för att bege mig iväg. Att göra sig i ordning medan lillen tvättar händer och borstar tänder är en match. Det slutar liksom med mascara lite här och där...! I eftermiddag ska jag och Elias göra ett tappert försök att stänga ner mitt konto hos Swedbank. Har försökt vid ett flertal tillfällen men dem hittar alltid på ursäkter till att inte lyckas. Igår provade jag igen, och då krävdes bankdosan tillbaka. Vad ska dom göra med min bankdosa? Hänga upp på väggen? Ge den till annan kund? Många andra gånger så krävs ett litet häfte för ena kontot. Ett sådant häfte man hade för 100 år sedan där man på punkt och pricka bokförde belopp man satte in och tog ut. Vart är den boken?!
 
 
Elias har lärt sig att surpla på förskolan

Ett herrans liv!

Publicerat den 2012-09-05 klockan 15:45:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Helvetet bröt lös härom dagen då jag märkte att SVTplay hade tagit bort samtliga avsnitt med Elias favvisprogram Babar och Badous äventyr. Så fort jag numera ska starta ett annat barnprogram så tittar han på mig och säger "Babal", och ser sedan ut som ett frågetecken.
 
Därför fick jag Elias knåpa ihop ett mail till SVT redaktionen i hopp om att dom lägger tillbaka alla avsnitt.
S n a r a s t !
 
 
 
 
 
Videosnutten som visar Elias totala lycka så fort man startar ett program med Babar och Badous äventyr finns att kika på här

Ordningen är återställd

Publicerat den 2012-09-05 klockan 14:07:54 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Natten mellan måndag och tisdag så sov Elias en hel natt, vilket inte har hänt på hur länge som helst. Jag kan härmed konstatera att ordningen är återställd.
 
Elias vaknade upp 2 gånger i går kväll, och vid stortjutet vid 2-tiden på natten bar jag in honom till våran säng där han fick snarka vidare. Vad det är som gör att han vaknar kan jag inte svara på, men jag vill jättegärna veta vad det är som gör att han hela tiden vaknar och gråter....
 
Då han var så duktig natten mellan måndag och tisdag så sprang mamma jag iväg och köpte en liten present till honom iform av favoriten Mumin i Pekbok. Funderar starkt på att sno tillbaka den då hans hela nattsömn bara var en tillfällighet...!
 
 
 
 

Så sköjj

Publicerat den 2012-09-05 klockan 12:27:01 i kategorin Allmänt,


Sikken överraskning man fick när man knapprade sig in på blogg.se's förstasida!

Mitt mastodonta inlägg om vår greklandssemester är på framsidan med Mimmi och Cinna på bild :D
Supersköjj, inlägget om Grekland och Kefalonia kan ni kika på här
 

Grekland, Kefalonia

Publicerat den 2012-09-04 klockan 11:34:34 i kategorin kefalonia2012,


GREKLAND
Kefalonia 2012
18 augusti - 25 augusti
 


Den årliga traditionen av Greklandsresa bröts förra året för min, Mimmis och mammas del. Min lilla Elias kom till världen och det fanns inte en chans för mig att delta vid deras resa. Jag fick stanna hemma och flänga med tuttarna istället :)
I år var det dock dags igen och detta år fick vi tillökning i vår resepatrull. Mimmis barndomsvän Carina aka Cinna. En helgalen, underbar tösabit som kom att förgylla vår resa!
 
Flygplanet tog oss denna gång till Greklands ö Kefalonia. År 2008 var jag och mamma på denna ö, men då i orten Skala. Denna gång gick flyg och buss mot det lilla samhället Lourdas.
 
Lördag 18 augusti
 
Vid lunchtid lördagen den 18/8 körde Yonge mig till Arlanda flygplats. Mitt plan skulle lyfta vid 16-tiden och innan det ville jag strosa runt på flygplatsen samt spana ut var min gate var. När jag lugnt hittade gaten så var mitt andra mission att hitta Starbucks vilket jag gjorde. Jag har ju absolut noll lokalsinne men alla vägar leder till Starbucks! Jag hann även med ett glas vin i min ensamhet på flygplatsen för att därefter få panik. Gaten är flyttad! Totalt svettig och 20 minuter senare fann jag gate och kunde då lugnt, sansat och svettig kliva på planet.

Halft "sjösjuk" efter flygresan kunde jag med glädje kliva av planet i Greklands varma solnedgång. Därefter rådde stor kaos vid väskutlämningen och sedan fann jag bussen som skulle ta mig till hotell Angela i Lourdas. Mamma, Mimmi och Cinna landade med planet från Göteborg, Landvetter i samma veva som min buss startade. Vår plan var att ses på hotellet och att jag kanske skulle kunna ha hunnit fixa vatten och öl under väntan på dem. Det blev inte riktigt så!

För det första fanns det två hotell Angela så alltihop blev väldigt rörigt då jag hoppade av vid "Hotell Angela". Jag kände dock inte igen hotellet alls ifrån katalogen och frågade då busschaffuören om det verkligen stämde. Då sa han "Hotell Angela by the beach". Då kopplade jag 1 + 1 och insåg att det alltså fanns 2 Angela. Rörigt värre!
För det andra så tog de 3 tanterna taxin till Lourdas vilket gjorde att dem anlände innan mig trots att dom landat efter mig. Man lär sig alltid något nytt vid charterresor!
 
Söndag 19 augusti

Att vara på semester innebär inte att få sova länge. Trots att vi tog ett och annat glas under gårdagskvällen så blev det uppstigning march tidigt denna morgon. Man är ju sugen på att känna av värme och bad, så det är ju inte med bitterhet som man kliver upp på morgonen! Efter frukost och tandborstning på balkongen begav vi oss mot stranden, som låg cirka 20 meter från vårt hotell.
Vi drog oss ut mot högerkanten av stranden och fann de perfekta solstolarna och den perfekta bottnen. Dessa platser ägdes sedan av oss resten av veckan!
 
 
Vid 13-tiden hade vi alla fått solsting och det var dags för lunch. Lunch åts på Waikiki Bar och den bestod av Grekisk sallad (så klart) samt Club Sandwich.
Därefter raka vägen ner till solstolarna och det kristallklara havet.
 
När vi alla hade gjort oss i ordning för middag så insåg vi vilken utsikt vi hade från vårt hotell. Solen går ju ned så tidigt i Grekland så solnedgången hann jag fotografera varje kväll innan vi begav oss ut för middag :) En solnedgång är ju alltid otroligt vacker.
 
 
Måndag 20:e augusti
Under gårdagen fann vi vår plats på stranden och självklart bar det dit även idag. Denna dag fann vi även vårt favoritställe för både lunch och drink. En underbar liten strandkrog rätt nedanför vårt hotell som ägdes av en stor grekisk familj á 7 barn och 2 föräldrar. Den lilla krogen rekomenderas varmt, den heter Dimitris.

Denna dag ändrade vi även vårat "solschema". Från att sola - äta lunch i skuggan - sola så gick vi till sola - äta lunch i skuggan - till hotellet och vila - sola. Därmed kunde man njuta av eftermiddagen på stranden utan att känna att man höll på att smälta bort. I och med vilan på hotellet så fick man nya krafter att sola och bada.
För övrigt kan jag meddela att vattnet var otroligt varmt. Att ibland kunna ställa sig i vattnet och inte ens bli avsvalkad var både skönt och mindre skönt. Jätteklart och fint vatten, allt man begär.
 
Denna kväll fann vi WiFi till min, mammas och mimmis stora glädje! En resturang bjussade på WiFi och vi 3 tjöt av glädje. Annat var det för Cinna, som fortfarande kör med knapptelefon och har därmed ingen glädje av WiFi ;)
 
Tisdag 21:a augusti
Ja, schemat som skrivet här ovan var och förblev sola - lunch på Dimitris - vila på hotellet - sola igen.
Så ingenting annorlunda med denna dagen. Greksalladen på Dimitris var underbar och lagom.
 
När vi låg på stranden denna dag så såg vi att rök vällde upp från den grekiska ön Zakynthos där jag och mamma befann oss 2004. Först var det svårt att se, det kunde lika gärna ha varit stora moln, men när vi sedan satt på lunchstället så frågade vi dem om det var en brand, och dem svarade då "a huge fire". Mycket trist att se och höra. Vi såg branden under 3 dagar men kan tänka mig att den pågått/pågick längre då allt är så torrt.
 
 
Efter dusch, vin och tjöt på balkongen begav vi oss mot middag. Lourdas var väldigt litet och hade ett fåtal resturanger men ack så bra. Vi parerade middagen mellan 2 olika resturanger längs med strandpromenaden. Det blev ungefär varannan kväll :)
 
 
Efter en underbar mousaka så rullande man tillbaka till hotellet igen.
 
 
Onsdag 22:a augusti
Denna morgon var det dags för en utflykt. Vi bestämde under gårdagskvällen att vi skulle ta en buss till Skala, där jag och mamma var 2008. Skala är verkligen underbart så det skulle bli roligt att visa Mimmi och Cinna detta ställe. Mimmi har även en vän hemma i Strömstad som bad henne att hälsa en goo gubbe på en resturang vid Skala Beach. Mammas klocka ringde på en gång, Det måste vara han på Sunrise där vi åt nästan varje dag 2008.
 
Hur som helst, vi hade fått information om att en buss avgår till Skala. Dock skulle denna buss gå 3km från Lourdas vilket innebar en promenad i värmen. Endast uppåt! Jag kan inte förklara vägarna men det är brant, och Lourdas ligger så klart längst ned vid stranden. Att vandra sick-sack rakt upp innebär blod svett och tårar!
Gud, Allah, Buddha och alla gudar som möjligtvis finns i denna värld hörde våra böner - En tysk dam boende på Kefalonia stannade oss när vi endast vandrat i 10 minuter!
Hon tyckte att det var idioti att vandra denna väg, och hon brukade ofta stanna turister för att plocka upp dem när hon ändå körde upp för denna djävulsväg! Väl framme förklarade hon vart bussen gick ifrån och vi tackade henne så mycket för hennes räddning i nöden.

 
Grekland är lite manjana när det gäller klockan och tider. Vi hade fått tid om att buss skulle avgå 10:15 men bussen anlände vid 10:55.
Efter 30 minuters bussfärd vid stup och svängar kom vi äntligen fram till underbara Skala.
 
 
Som skrivet här ovan så var det alltså Sunrise som gällde. Mimmis vän ville hälsa till ägaren och han pratade på om denne vän och hennes hästar. På Sunrise åt jag och mamma nästan dagligen 2008 just på grund av att han var så trevlig, det var nära till beachen och så klart - god mat.
 
Efter lunchen blev det ett par dopp vid Skala Beach för att därefter strosa runt i Skala stad. Det var roligt att se allting igen, det var inte mycket som hade blivit förändrat vilket på nåt sätt känns skönt.
 
 
Bussen från Skala stad avgick klockan 17:00 och cirka 30 minuter senare var vi framme vid  busshållplatsen, den hållplatsen som låg 3km uppe på ön vill säga!
När den tyska snälla damen plockade upp oss på morgonen så nämnde hon en "genväg" ner till Lourdas. Vi såg även denna skylt när vi åkte bussen. Vi tänkte dock att vi började gå längs med bilvägen, sedan gena på småställen och detta gjorde vi. Tyvärr!
 
 
Vi började som sagt var att gå på den vanliga bilvägen som innebär S-vägar. Vi hittade sedan små genvägar, och helt plötsligt var vi ute på en "en-filsväg", en skruttig gammal sådan. Den gick ju nedåt så vi fortsatte på denna skruttväg och njuta av utsikten.
 
 
Genvägen blev till grusväg, som sedan övergick i gräsväg. Dumma som vi var så fortsatte vi ändå.
Jag måste inte nämna hur högt det var, och hur varmt det var va? Antar att ni kan räkna ut det själva...
 
 
Gräsvägen ledde till någon form av samlingsplats där vi stannade till och funderade på vad 17 vi höll på med. Att vandra i stup som detta är inte helt okej, speciellt inte när man vandrar runt i tofflor.
Efter denna lilla samlingsplats så kvarstod en stig, en get stig!
Dum, dummare, dummast och dummaste fortsatte ut på getstigen (varför?!?) och när den bakom ett krön började gå uppåt så förstod vi ingenting, vi ska ju nedåt. Tuffa starka Cinna tog kliven upp för den lilla backen och kikade över den lilla kullen och är helt tyst. Stupet nedanför ekar och hon säger att get-stigen faktiskt tar slut.
Det var bara att vända på våra 4 stekar och börja gå tillbaka igen. Taggar i fötter, taggar och rivsår på armar och en vandring tillbaka i den stekande värmen, det var inte riktigt roligt nu...
När vi väl kom ut på asfalt igen så stannade vi till i skuggan, drack en mängd vatten och började sedan gå tillbaka mot huvudvägen.
 
I filmer så har man sett att människor i öknen kan få synvillor. Synvillor på vatten, floder eller hav.
Jag trodde att jag fick en sådan synvilla när jag skymtade en taxibil mitt ute i detta ingen-mans-land, men det var en taxi! Jag och Mimmi flög ut i vägen för att stanna bilen som var på väg mot en annan stad.
Denna räddare i nöden hette Jerry, och Jerry sa att vi var crazy som hade gett oss ut på denna färd. Jerry-the-taxidriver släppte av oss i närheten av vårt hotell vid en supermarket då vi behövde fylla på vattenförrådet.
Medan vi står och dregglar i vattenkylen ölkylen så åker Jerry-the-taxidriver förbi och tutar glatt då han varit nede och vänt för att därefter bege sig åt annat håll. Han måste ju ha trott att vi var helt dumma i huvudet...
 
Väl framme vid hotellet igen så väntade en lång dusch, och ingen av oss var speciellt sugna på att gå ut och käka middag... När vi kom tillbaka till hotellet var klockan ändå cirka 20, så det blev istället hämtmat från Dimitris för att avnjuta den på balkong med goa skratt och snack om dagens bravader :)
 
Torsdag 23:e augusti
Kroppen mör och skör, men då man var otroligt trött och slut efter gårdagens lilla promenad så innebar det tidig läggdags och tidig uppstigning. Tog mig en liten morgonpromenad innan solen nått stranden vilket var skönt. Det blir väldigt svettigt så fort solen slår emot en. 
 
 
Under morgonpromenaden passade jag på att köpa färskt bröd till oss alla. Detta var någonting vi turades om med dessa dagar, och jag - latkorven själv stod ialla fall för 1 dag och det var denna dag ;)
 
 
Denna dag försvann i ett nafs, precis som alla andra dagar men det är nu man inser att en vecka i Grekland flyger iväg. Alla timmar på solstolen, alla timmar på madrassen i havet. Alla njutbara måltider och den underbara värmen börjar liksom nå sitt slut och det är jobbigt när den tanken når en.
 
Fredag 24:e augusti
Återigen ned till våra solstolar. Det är inte mycket annat vi pysslar med under våra dagar i Grekland. Kanske en och annan sångstund i havet och på solstolarna då ingen annan morgonpigg semesterfirare nått stranden är att minnas. Cinna stod som allsångsledare och Mimmi som kör. Under ytan sjöngs ofta och det lät verkligen som en nemolåt. (N-emo) enligt Cinna.
 
 
Sista kvällen anvjöts på balkongen och den sista middagen avnjöts med världens goaste Mousaka.
Så himla trist... All väntan på årets resa och årets värme var över i ett naffs...
 
Lördag 25 augusti
Så var den sista dagen nådd. Vi hade tur att vi även skulle få avnjuta hela denna dagen på beachen då planet gick såpass sent. Vi packade våra väskor så att allt var klart och begav oss sedan ner mot beachen.
 
 
Hemlösa vovvar finns det ofta gott om när man befinner sig i Grekland och här hittade vi 2. Dessa två, en hane och en hona var som bästa vänner. Man såg även att hanen skyddade den lilla tösabiten i många lägen. Dessa vovvar la sig hos oss och solade och det tyckte mamma var mindre kul. Mimmi och Cinna agerade vätskekontroll för dem två små vovvarna och mamma låg och försökte sjasa iväg dem då dem hoppade upp på mammas solstol.
 
Efter lunchen tog vi en dusch och spenderade sedan dem sista timmarna på Dimitris bar. Det blev frappe (grekisk kall kaffe), öl, middag och njutbara timmar. vid 18:30 kom taxibilarna och hämtade upp oss för att ta oss till flygplatsen.
 
Väl framme checkade jag in min väska då jag skulle med planet mot Stockholm som gick innan Göteborgsplanet. Därefter satt vi 4 ute på framsidan av flygplatsen och njöt av den sista värmen. Och vem dyker inte upp då, om inte Jerry-the-taxidriver! Jag förstår inte varför jag inte tog någon bild av honom, varken efter vår lilla promenad eller vid flygplatsen. Det är ju någonting man kommer ångra för alltid!

Resan hem gick bra för mig och för dem 3 mot Göteborg, och nu återstår det en lång väntan fram till nästa sommar. Vart i Grekland går flyget då mån tro?
 
Tack mina tre gringos för denna njutbara tid

En hel natt

Publicerat den 2012-09-04 klockan 07:27:38 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Ja jisses, ska man gå och köpa en Trisslott när man ändå är igång?
Inatt sov Elias en hel natt. En hel natt, kan inte ens förstå det själv!
Under en lång lång period så har Elias vaknat flera gånger på kvällarna, samt nätterna. Tillslut blir man så fruktansvärt trött och zombie att man inte längre orkar vandra upp för att natta om honom. Därför tar vi in han till vårt rum och där får han sova vidare tillsammans med oss.
 
Igår gjorde vi som vanligt, vid 19-tiden så påbörjade vi nattningen och efter 2 flaskor med välling så somnade den lilla krabaten. Klockan 6:30 så ringer Yonges väckarklocka och jag inser då att jag inte har varit uppe på varken kvällen eller natten och det ligger ingen Elias mellan oss i sängen!
Kan nämna att gårdagen innebar Elias första heldag på förskolan, det kanske tog knäcken på honom totalt?
Hur som helst - mycket nöjd Ninni idag! :)
 

Pankisar och sylt

Publicerat den 2012-09-02 klockan 20:04:44 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Så har ännu en helg passerat, och det har gått lika snabbt som vanligt.
I går kväll fick vi besök av min bror + hans tös. Det blev taco tillsammans med ett och annat glas rosé.
 
Lilleplutten sov hos farmor och farfar natten till idag. Farmor kommer att åka till Korea och stanna där i 3 månader, så igår var det den sista gången hon fick träffa Elias innan avfärd :(
Elias kom hem vid 17-tiden och sedan dess har det varit full rulle. Tågbygge, bokläsning, käkat kakor, käkat majs och gurka, badat, dansat och käkat pannkakor med sylt.
Pannkaka med sylt är mycket populärt, speciellt att pilla och kladda med sylten!
 
 
Lillen håller just nu på att somna, och när han väl somnat så ska jag flyga i säng även jag. Min hals är tjock och jag har inte direkt tid att bli sjuk nu! Vila vila...

Morgonmys

Publicerat den 2012-09-01 klockan 09:34:03 i kategorin Lilleman,


Det är mycket roligare att gå upp med pappa på morgonen!
Då får man goo juice och riskaka till frukost istället för välling!Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.