Blir tjock på köpet

Publicerat den 2012-10-31 klockan 15:49:17 i kategorin Allmänt,


Ja, som skrivet förut så blir det en hel del bakning här i hemmet och jag skyller fortfarande på det underbara programmet Hela Sverige bakar.
Idag har jag passat på att baka lite inför morgondagen - Lilleplutt blir då hela 1,5 år gammal, så i morgon kväll blir det familjemys för hela slanten!
 
Då det blev en hel del frosting och muffins över, så fick det även bli ett par stycken Rosa-bandet cupcakes. För ni missar väl inte programmet ikväll för Guds skull? TV3 KLOCKAN 20:00!
 
 

Photo challenge 15 Childhood

Publicerat den 2012-10-31 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


1. Bild på mig och mormor. 2. Bild från när jag fyller år, tillsammans med Farmor och Farfar.
3. ja.... låter bilden tala för sig själv!

Barret är borta

Publicerat den 2012-10-30 klockan 21:29:57 i kategorin Allmänt,


Barret är borta. Ogräset är väck. Det slitna håret har altså försvunnit med andra ord!

Att gå och klippa mig är ungefär som att gå till tandläkaren - det sker på något sätt mot min vilja. För det första svider det i plånboken och för det andra gör det ont. Det gör ont att klippa sig mentalt och det gör ont i tänderna, brutalt.
Dock går jag mer ofta och klipper mig än vad jag går till tandläkaren för det syns liksom mer på det yttre.
Senast gång jag var och hälsade på farbror tandläkaren var år 2006 då min visdomstand höll på att mörda mig. Tanden rök, bokstavligen, för jag fick den inte med mig! Tandläkaren lurade mig på slant i glaset vid midnatt men smärtan försvann ialla fall, så tur var väl det.
 
Idag rök nästan 2 decimeter hår. Slitet hår, näst intill svinto om jag ska vara helt ärlig. Att ha så här kort hår är väldigt ovan och vid första ögonblicket kan jag likna en tant. Jag känner mig som en tant, men jag börjar bli van. Med att se ut som en tant.

 
 
 

Som på räls

Publicerat den 2012-10-30 klockan 09:22:14 i kategorin Allmänt,


Jaha vad hände?
Jag har nämnt det förut och nämner det igen - Elias äter inte direkt bra här i hemmet. Han käkar desto bättre på förskolan som tur är. I hemmet käkar Elias ris/pasta/pommes - Det vill säga att han har missförstått GI konceptet  totalt!
Han äter inte alls mycket av köttsidan. Det han brukar få ned är korv stroganoff samt färsk tortellini med tillexempel skinka i.
 
Igår lurade jag lillen med pasta i korven och det gick vägen! En korvbit fann jag inne i vardagsrummet långt efter middagen, men resten måste ha gått ned i hans lilla magpåse! Mat i vardagsrummet tänker du? JA - matresterna som hamnat under hans matstol efter en måltid kan man finna lite överallt. Under hallbyrån, i vardagsrummet, i hans förvaringsboxar för leksaker med mera. Det gäller att finna dessa matrester innan dem börjar mögla....
 
Som toppen på denna lyckade måltid så sov Elias hela natten!
Senast som Elias sov hela natten var hans första dag på förskolan. Stackarn måste ha varit helt slut, men det var skönt för vår del! Som skrivet här ovan så sov han hela natten till idag, och det kan vara för att det var hans första förskoledag efter 1 vecka hemma med ögoninflammation. Man kan ju hoppas på förändring, har hört om många andra barn som sover hela nätterna nu mera! H o p p a s . H o p p a s . H o p p a s !
Skönt för mig med en hel natt kanske du tänker? Mja - Jag var uppe för att kolla till Elias 2 gånger, undrade liksom vad sjutton som var fel. Dessutom har jag en karl brevid mig som utför snarkmarathon på nätterna. Tillslut sparkade jag ned honom så att han fick sova vidare på soffan istället.
Jag på soffan? NEJ!
 

Photo challenge 14 Addiction

Publicerat den 2012-10-30 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Måste sluta med dessa illaluktande underbara bågar!

Populärt

Publicerat den 2012-10-29 klockan 11:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Helgen har passerat och vintertiden är kommen. Lika så har frosten anlänt. Idag var det premiär för att använda overall.
INTE POPULÄRT!
 

Att klä på ett barn en overall var inte så lätt som jag hade förväntat mig. Jag har längtat efter att få använda overall på Elias då det alltid är problem med att få på honom en jacka. Tänkte i min vildaste fantasi att en overall måste väl vara som en slags påse, bara att kasta ner ungen i overallen och dra upp dragkedjan.
Måste nog vända på steken och säga att det nog är lättare att få på mig en våtdräkt än att få på en overall på Elias.
I med ett ben. I med 2 ben. Hur gör man nu? Lägger ungen raklång på golvet. Ungen kan då inte röra sig. Ungen blev paralyserad. Fick i armar, fick upp dragkedjan. Ska på med skorna. Klockade tiden till 12 minuter. Hann med bussen ändå! S c o r e.
 
Ja, idag fick det bli en busstur då Elias vagn stod på förskolan... Bilens rutor var förståss isbelagda, och då Elias ändå älskar att åka buss så fick det bli på det viset. Buss - i en station. Alltså 1 minut. Som sagt, Elias älskar att åka buss. Elias älskar inte att åka buss i 1 minut. Protester.
Fick även stämpla bussremsan då jag inte hade barnvagn - för en station.
F a i l.
 

Helgen som passerade bjöd på 2 sovmorgnar samt mys med familjen. Hade även den stora pantardagen i lördags. 144 flaskor och burkar resulterade i 186:- att shoppa loss för. Igår kom Bina och Kebbe (Sabina och Sebbe) på middag och efterrätt. Tacogratäng + Halloweentårta. YUMM!
 
Nu - röjj i hemmet.
 
 

Vecka 43 på Instagram

Publicerat den 2012-10-29 klockan 10:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Photo challenge 13 Love

Publicerat den 2012-10-29 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Love tilldelas till personen jag älskar mer än allt annat på denna jord. Elias,
du är det bästa som hänt mig!

Photo challenge 12 Colour

Publicerat den 2012-10-28 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Underbara hösten bjuder på härliga färger

Photo challenge 11 Water

Publicerat den 2012-10-27 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Elgåfossen / Älgafallet: Gränsen mellan Sverige och Norge

Photo challenge 10 Flower

Publicerat den 2012-10-26 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Mitt favoritobjekt att fotografera - Blommor!

Jag ser det snöar

Publicerat den 2012-10-25 klockan 21:54:58 i kategorin Lilleman,


Ja, som rubriken lyder - det snöar!
Hela Facebook löper amok med statusuppdateringar om snö, och jag lika så. Denna förbannade snö kan ta och försvinna lika snabbt som den landar, vilket jag också tror att den gör. Dessutom så blåser det så det knakar i huset, inge roligt alls!

I två dagar i rad har jag kunnat agera husmor! Elias äälskar att stå vid slasken och leka med vatten, så varför inte? Igår gjorde jag ett torn av pannkakor, och idag bakade jag en Silviakaka. Kakan blev gudomligt god men helt fördjävlig att dela upp i bitar.. Funderade ett tag på att hoppa på plåten i all vrede men lugnade ner mig.. Fick ut några bitar iallafall...
Och det här med att jag bakar var och varannan dag - det har med programmet "hela Sverige bakar" att göra! För det första blir man ju gottesugen så fort man kollar på programmet och för det andra så är vissa så himla dåliga och därmed måste jag bevisa för mig själv i min ensamhet att jag är sååå mycket bättre vilket alltid går åt skogen ;)

Aja, nu - sängläge. Imorgon en viktig dag...

Photo challenge 9 Memory

Publicerat den 2012-10-25 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Bästa minnet genom tiderna. Vilken underbar stund!

Klickade hem

Publicerat den 2012-10-24 klockan 17:20:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Klickade hem lite nytt till Elias i måndags eftermiddag, och redan igår fick jag SMS om att produkterna hade anlänt på posten. Snacka om snabb leverans!
 
- LEGO förvaringsbox: Vi har lego överallt. Denna legobox var ju ursöt, och jag har tydligen high hopes för att Elias ska placera sina legobitar i denna box efter lek. Tvivlar...
- Spjälskydd: Har kört länge med IKEAs vita standardspjälskydd men det fungerar inte längre. Köpte därför ett nytt som var högre och dessutom tjockare. Han far och flänger som en virvelvind i sängen och dunkar i huvudet konstant i spjälorna. Hoppas denna kan lindra smällarna en aning... Och skyddet är inte så neongrönt som bilden visar. Mer lugnare grön.
- Blöjpåse: Kanske världens mest onödigaste pryl, men blöjor finns även dem överallt. Elias gillar att leka med blöjor. JA - oanvända blöjor!
Fyndades på Jollyroom
 
 

Man får mycket gjort

Publicerat den 2012-10-24 klockan 11:35:58 i kategorin Allmänt, Lilleman,


När klockan ringer Elias vaknar så är det bara till att kliva upp. Idag gav mig Yonge dock 1h extra sovmorgon innan han var tvungen att åka till jobbet.
Jag fick gå upp klockan 7:30 och redan klockan 8 så var dammsugaren framme. Det här med kakor, havrepuffar och allt annat som man trampar på konstant gör mig galen. Därför fick Elias ta och dammsuga upp alltihopa medan jag kunde titta på med en kopp kaffe i handen ;)
 
Elias har varit väldigt mysig idag. Det har blivit en del TV tittande, bygga torn och bygga tågbanor, ätit smörgås puffar och mjölk och en massa annat. Helt plötsligt började han tokgnälla, ryckte i grinden vid trappan så det var bara till att göra välling och kasta han i säng. Ska passa på att vila lite jag med.
 

Photo challenge 8 From a distance

Publicerat den 2012-10-24 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Älskade Strömstad stad - på avstånd

Helt slut

Publicerat den 2012-10-23 klockan 21:33:28 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Är totalt slut, och ändå har vi inte gjort så vidare värst mycket under denna dag.
Visserligen har Elias hjälpt mig med att diska vilket resulterar i vatten överallt, vilket genererar en hel del städ och skur därefter men utöver den katastrofen så har det mest vart mys, soffhäng och vila.
 
Det som kanske tar på ens krafter är att jag måste hålla koll på den lilla krabaten, näst intill jämt och ständigt. Om man smiter ut i köket för att göra en kopp kaffe så hinner han upp på ett litet bord som står breve TVn. Han gillar att klättra, och det fungerar inte om man säger ifrån... Andra kan säga ifrån och då lyssnar han. Om jag säger ifrån så tittar han på mig som om jag vore dum i huvudet...!
 
 Någonting annat som han tycker är skojjsigt är att stå på sin Boby Car. Jag bara inväntar den dagen då bilen skenar frammåt och Elias går på ärslet...
 
Här nedan finns ett filmklipp när han står på bilen och dansar till Teletubbies och bom bom dansen. Om ni undrar vad han säger när han ser solen så är det hans namn, alltså Elias ;) (Eiiijasch)
 

Photo challenge 7 CloseUp

Publicerat den 2012-10-23 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Älskar närblder, älskar macro

Ögoninflammation

Publicerat den 2012-10-22 klockan 21:30:35 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Pudding, underbara pudding!
Idag fick jag samtal från förskolan. Det var Elias favvofröken som ringde och sa att Elias hade hostat tills han spytt, samt att han har ögoninflammation...
 
För att backa bandet så kan jag meddela att Elias har hostat ett bra tag, och det vi har fått som råd är "att barn kan hosta mycket och under en längre period utan att det är någon fara". Han har spytt ner sängen efter hostattacker under den senaste tiden, och det man kan bli erbjuden är någon form av slemlösande droppar. Dessa droppar fungerar inte, enligt mitt tycke!
Dessutom, så frågade jag Yonge igår om Elias hade gråtit mycket under lördagskväll/natt när jag var ute med Tant Sabina. Jag frågade detta då jag tyckte att Elias ögon var något svullna, och när jag själv gråter så sväller mina ögon till 2 gigantiska meloner.
Därför var det något pinsamt att hämta lilleplutt på förskolan idag. Liksom, oansvarlig? Eller bara okunnig?
Hur som helst så lär man så länge man lever - nu vet jag symptom och jag ser nu att det inte är vanlig standard John Blund-grus som kommer ur ögonen. Tyvärr är det ögoninflammation.
 
Dock kan jag meddela att plutten briljerar med samma goa humör som alltid. Samma tokiga unge har vi här hos oss, så det går ingen nöd på honom inte :) Det är skönt att se!
 
Ett par riktigt suddiga och dåliga mobilbilder, men det är inte lätt
att fotografera en tokunge som aldrig är stilla ;) Inte ens vid sjukdom kan han ta det med ro.
Och NEJ - man får INTE stå på bordet! Dock hör inte Elias mig när jag säger det till honom.
Hade jag däremot sagt ordet "bulle" så vet jag någon som hade lyssnat på en gång
med alla ingångar som existerar på en människokropp!
 
 
 

Vecka 42 på Instagram

Publicerat den 2012-10-22 klockan 12:59:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Photo challenge 6 What I read

Publicerat den 2012-10-22 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Heminredningstidningar - älskar att kika på heminredning, hatar att jag inte är rik
Jag är ZLATAN - Boken om Zlatan. Mycket läsvärd, läser dock cirka 10 sidor i månaden
Photoshop recept - Härlig bok att hitta inspiration i
Mumintrollets Pekbok - Läses flera gånger dagligen

Söndagslyx

Publicerat den 2012-10-21 klockan 13:11:41 i kategorin Allmänt,


Här i hemmet har vi haft söndagslyx. Eller ialla fall jag!
Jag kom hem klockan 2:30 inatt efter en galet bra kväll med Sabina. Därefter åt vi finmiddag på McDonalds tillsammans med hennes man innan bilen rullade hemmåt. Väl hemma hittar jag far och son snarkandes i vår säng, så det var bara att krypa ned och gosa!
 
Klockan 5:45 vaknar Elias och klättrar upp på mig och säger heeeeeeeej med världens gladaste tonläge. Pappa Yonge gick upp så att morsan fick ligga kvar. Mycket skönt!
Hittils har vi hunnit med att leka, få smör i håret, gjort pannkakor och fixat tvättmaskinen.
Just nu sover lilleplutten och när han väl vaknar så blir det nog lite matshopping. Sånt där behövligt men ack så boring....
 
Hoppas ni haft en gooo helg :)
 

Jätteglad kille som käkat pannkakor med sylt. 

Photo challenge 5 Happiness

Publicerat den 2012-10-21 klockan 09:00:00 i kategorin Allmänt,


Glädje är givetvis Elias, men för att slippa Elias i varje inlägg i denna fotoutmaning
så får det även bli andra bilder ;)
Glädje - Att resa

Latteblask

Publicerat den 2012-10-20 klockan 13:13:00 i kategorin Allmänt,


 
Pappa har rätt. Mitt kaffe ser ut som diskvatten.
Enogh said

Photo challenge 4 Nature

Publicerat den 2012-10-20 klockan 07:00:00 i kategorin Allmänt, natur,


Skogsbryn i Sundbyberg

Mockarutor slash chokladrutor

Publicerat den 2012-10-19 klockan 14:09:59 i kategorin Allmänt,


Idag har jag tagit tillfället i akt att agera Hela-Sverige-Bakar-wannaB genom att baka en kaka.
Förutom att jag idag har insett att bakplåtspapper kan brinna så var kakan busenkel att göra.
Ja, angående branden då så får jag nog ta och slå en signal till mitt försäkringsbolag. Köket är nu mera en kolbit och ingenting gick att rädda.
S k o j j a
Faktum är att bakplåtspappret faktiskt tog fyr då jag råkade bära upp formen lite väl högt inne i ugnen när jag skulle ta ut den. Då var pappret när gallrena där uppe och vips så uppstod fina lågor. Genom att tillföra extra syre då jag blåste i ren panik så brann det mera. Kakan klarade sig, köket klarade sig och ordningen är återställd!
 
 
Fredagsmys, du är SÅ välkommen!

Höstpepp

Publicerat den 2012-10-19 klockan 10:50:00 i kategorin Allmänt,


Igår morse deltog livsterapeuten Karin Nordlander i tv4 morgon. Hon diskuterade tips som man kan ta del av nu när höst och mörker anländer.
 
Livsterapeut - Fasen vad flashigt det låter! Karin verkar ha gått en utbildning som kostar en hel del pengar, och för att få ett terapitillfälle hos henne så får man punga ut 1200:-.
 
Alltså, det där behövs inte. Jag kan hjälpa dig! Gratis!
Allt som behövs i denna så kallade höstdepression är följande:
 
- Utlandsresa
 
Har man inte råd med ovanstående så kanske man istället har råd med en påse godis och ett 100-pack värmeljus från IKEA. Be happy, don't worry.
 
Allt som krävs, enough said.
Grattis, du sparade nu 1200:- ;o)
 
 

Photo challenge 3 Something you ate

Publicerat den 2012-10-19 klockan 07:00:00 i kategorin Allmänt,


Hemmagjorda bullar direkt från frysen - in i micron på högsta effekt och JUMMIE!

Tummen mitt i

Publicerat den 2012-10-18 klockan 12:46:21 i kategorin Allmänt,


Jag har ett stort problem. Problemet kallas för tvättmaskin!
 
Sedan en tid tillbaka så har tvättmaskinen börjat läcka under centrifugeringen.
Jag har inte riktigt lokaliserat vart ifrån det läcker men börjar ana att det är där vid röret där vattnet liksom ska ut.
Pappa sa till mig att det kanske är stopp där. Liksom ludd och sådant.
Pappa vet att jag har tummen mitt i handen. Det värsta är att Yonge har tummen mitt i röven så vi kommer liksom ingen vart med problemet.
Just nu befinner sig fint placerade handdukar på golvet som fångar upp det mesta av det läckande vattnet. På så sätt slipper jag festa loss på poolparty varenda gång jag ska in på toaletten.
 
Tvättmaskinen besvarade inte min fråga om varför den läcker. Han bara stod kvar i hörnet. Hånlog. Skvätte ur sig mer vatten. Jag blev ägd.
Ska nog se till att bjuda över smarta vänner på strimlad bulle. Någon kanske nappar, menar jag?
 

Photo challenge 2 Evening

Publicerat den 2012-10-18 klockan 07:00:00 i kategorin Allmänt, landskap,


Solnedgång i Tullinge

Tronen

Publicerat den 2012-10-17 klockan 21:47:56 i kategorin Lilleman,


Tronen tillhör fortfarande Elias! Han äger detta hem och allt går enligt hans planer. Att styra morsan med järnhand gör han på ett bra sätt. Skrämmande bra, om jag ska vara helt ärlig!

Idag gjorde jag ett försök i att köra över honom. NEJ jag menar inte med bilen, herre Gud!!! Menar förstås köra över hans vilja!

- Elias satt i matstolen och bad om "mökk". (mjölk) jag gav honom juice!
= Elias kollar på mig som om jag vore från en annan planet, tappar hakan och bonar golvet med 1L dreggel. Därefter agerade Elias en papegoja. Mökkmökkmökkmökkmökk.
Slutsats: Elias fick mjölk

- Elias gnällde som tusan och skulle prompt bli buren.
= jag gnällde tillbaka, precis i samma tonläge som han själv. Elias kollar återigen på mamma-das-alien och därefter kommer krokodiltårar. Från tomma intet.
Slutsats: jag bär på min son. Stackarn kan ju få men för livet av alla dessa tårar...!

- Elias får en bulle.
= han äter bara det goa i mitten, därefter kräver han ny bulle då han anser att han minsann ätit upp sin bulle. Jag gör ett tappert försök i att rulla tillbaka bullen till sitt ursprung utan det goa i mitten. Alien morsan träder tydligen fram igen. Krokodiltårar.
Slutsats: 6 bullar värmdes i micron. Elias käkade mittenpartiet. Jag har defekta bullar hemma om någon e sugen på fika!

Mamma 0:3 Elias

Aja, dags för bingen. Får se hur länge man får sova. Han har redan hunnit vakna en gång sedan han nattades inför natten. Detta ständiga uppvaknande på kvällar o nätter gör mig mer till en zombie än en alien. Ska säga det till Elias i morgon. Jag är ingen alien. Jag är en zombie!

Photo challenge 1 Morning

Publicerat den 2012-10-17 klockan 10:57:50 i kategorin Allmänt, landskap, natur,


Tidig morgon i Tällberg

Photo challenge

Publicerat den 2012-10-17 klockan 10:51:00 i kategorin Allmänt,


 
Jag har gjort det förr och tänkte göra det igen - En utmaning här på bloggen.
Två bloggtöser som jag följer, Myflowergirl och Kiwiberries har båda gjort denna typ av utmaning på det sätt den passar dem. Jag har valt att göra om listan en liten aning för att den ska passa mig, och jag startar på en gång :)
 
1. Morning
2. Evening
3. Something you ate
4. Nature
5. Happiness
6. What you read
7. Close-Up
8. From a distance
9. Memory
10. Flower
11. Water
12. Colour
13. Love
14. Addiction
15. Childhood

 
 

Sjukt kul

Publicerat den 2012-10-16 klockan 20:46:30 i kategorin Allmänt,


Jag har många gånger funderat på att strunta i att göra sysslor här i hemmet. Så som att plocka, städa upp, laga mat, städa toaletterna, tvätta, hänga tvätt, torka upp matrester från golvet - ja - allt som har med hushållet att göra.
Problemet med mig är att jag inte står ut med att det är skitigt....!
 
En 3-barns mamma från Kanada har nu lyckats med detta projekt - att totalt strunta i att plocka upp efter sina 3 döttrar. För er som missat att läsa Jessica Stilwell 's blogg om hur hon gick till väga så gör det!
Hon berättar om sina 6 dagar i totalt kaos på ett härligt och ironiskt sätt som får en att skratta både två och tre gånger. Helt klart värt att läsa :)
Här finner ni hennes blogg

There will be no laundry washed unless its sorted and beside the laundryroom, and  lunches
will be send in plastic bags if their lunches are not brought to the counter and emptied from the day.
 
Olivia took a look at the kitchen after school and announced "this kitchen is disgusting", then
walked downstairs.
 
"I don't wanna eat out of pooh bags anymore, I don't want paper plates or beer cups for breakfast"
 
"I found a clean fork today. It was like I had won the freaking lottery"
 
 
 
 

Herren på täppan

Publicerat den 2012-10-16 klockan 15:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jag: Elias, har du bajsat?
Elias: Nää
Jag: Det luktar skit, kom så byter vi blöja!
Elias: änta! (vänta)
 
Nog för att jag visste att jag inte längre är kung här i hemmet. Min tron gick automatiskt över till Elias den 1/5-2011 klockan 22:50. Därefter har jag inte haft någon talan här i hemmet.
MEN när en grabb som inte ens är 1,5 år gammal säger åt mig att vänta så har det gått för långt.
 
Måste nu planera hur jag ska återta min tron. Att bli herren på täppan igen!
 

Ruggigt väder

Publicerat den 2012-10-16 klockan 09:24:07 i kategorin Allmänt, vatten,


Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro
 
 

Vecka 41 på Instagram

Publicerat den 2012-10-15 klockan 10:31:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Skoj

Publicerat den 2012-10-15 klockan 09:23:40 i kategorin Allmänt,


 
Alltid skoj att gå in på blogg.se's hemsida för att se
att man finns i rampljuset. Egoboost.

Här går det undan

Publicerat den 2012-10-13 klockan 10:58:58 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Klockan har inte hunnit slå 11:00 denna lördagsmorgon och ändå har vi/jag hunnit med en hel del.
- Vaknat mot min vilja
- Sparkat på Yonge så att han skulle gå upp med Elias
- Legat kvar i sängen och lyssnat och funderat på varför Elias inte fick flaska på en gång
Han kan ju dö om han inte får den på en gång menar jag!!
- Gick ner för att kolla att ordningen stod rätt till
- Kollat på Babar och Badous äventyr 934282 gånger
- Gjort pannkakssmet som sedan Yonge fick steka upp. (jag är grymt dålig på att steka pannkakor!)
- Käkat pannkakor
- Sanerat bord, stolar och unge därefter
- Skrivit ett brev till Elias farmor som Ibbe ska ha med sig till Korea. Eller, det var faktiskt Elias som skrev det!
- Kastat ut Yonge, farbror Ibbe och Elias för en tur till Älvsjö
- Dammsugit och färgat ögonbrynen på samma gång. Kallas multitasking!
- Tvättar och viker tvätt
- Fastnade här framför datorn
- Funderar på vad jag ska göra nu, även fast jag vet vad som borde göras
- Kollar istället ut genom fönstret och ser att det är strålande väder. Fototur mån tro?
 
Det är rätt gött att ha gjort så mycket när klockan ändå är såpass lite, så jag vet inte varför jag klagar på tidiga morgnar. Hatar morgnar och Yonge är 100 gånger värre än vad jag är.
Det enda som får en lycklig när man blir väckt är Elias när han klättrar upp på en och befinner sig cirka 2mm från ens ansikte och säger "heiiiiiiii" med världens gladaste ton. DET är lycka, kärlek och livskraft!
 

Morgonstund

Publicerat den 2012-10-13 klockan 07:54:38 i kategorin Allmänt,


Morgonstund har guld i mun, eller? :)
Elias sov hela natten inne hos oss och på så sätt fick både jag och Yonge sova till klockan 7. Visserligen är det aldrig hela nätter man får sova med Elias då han verkar utöva både kampsport och boxning under hans nattetid. En spark lite här och där är att räkna med!

Nu blir det strax brakfrukost, tänkte sätta Ibbe på det arbetet :D

underBARA BARN mässa

Publicerat den 2012-10-12 klockan 15:44:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


underBARA BARN mässa
Stockholmsmässan
12-14 oktober
 

Om du väntar eller har kids och har möjlighet att gå på denna mässan så är det att rekommendera. En mängd olika utställare, allt ifrån försäkringar till barnkläder finns på plats. Jag passade på att ta en sväng med Åsa och lilla "F" idag då underBARA BARN slog upp dörrarna. Jag tänkte att det är smartast att gå idag, för i helgen lär det ju vara kaos.
Kan säga att det var kaos redan idag, men ack så värt. Om ni inte får/fick chansen detta året så se till att boka in Er till nästa upplaga. :)
 
 
Vagnar till höger och vagnar till vänster. Mammorna yrde fram och vid vissa bås rådde det större kaos än vid andra. Jollyroom stoltserade med goodiebag och lika så loppi, och vid dessa 2 bås var det nog som värst.
 
Jag passade på att fynda vid Kids Concept. Dems prylar finns att köpa på till exempel jollyroom men det är riktigt dyra priser. Jag har länge trånat efter många möbler, barnrumsinredning och annat smått och gott men har tyckt att priserna är lite väl.... Idag var det kanonbilligt så det blev ett par påsar :)
 

Teletubbies

Publicerat den 2012-10-11 klockan 20:27:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Teletubbies må vara det mest knasiga barnprogrammet jag någonsin skådat. Mystiskt nog så fungerar det klockrent på barn!
Allt dom gör och säger, alla färger och konstiga filurer som syns gör att Elias sitter som förstelnad i soffan!
Att få dessa lugna minutrar är guld värda!
 
Ett par suddiga mobilbilder på Elias när han kollar på sina "puppis"

Helg incoming

Publicerat den 2012-10-11 klockan 09:21:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Dagarna rullar på och vi har nu nått torsdag. I morgon blir det fredagsmys för hela slanten och till helgen blir det till att umgås med Ibbe innan han åker iväg till Korea. Att han åker till Korea kom lite plötsligt och han kommer att vara borta i 3 veckor. Innan han åker ville han träffa Elias :)

Idag när jag lämnade över plutten på förskolan så satt där en förälder och ett barn. Elias säger "T***" (namnet på barnet) och först så reagerade jag inte alls. Trodde att Elias svamlade om någonting annat, men sedan när föräldern upprepade vad Elias sa så förstod jag att Elias sa namnet på barnet. Herre Jesus vad Elias kan och förstår mer än vad jag tror! Helt sanslöst vad tiden flyger iväg!
 
Mobilbilder. Ett försök till en fin pussbild men det går ju si-så-där!

Vecka 40 på Instagram

Publicerat den 2012-10-10 klockan 07:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Picknick

Publicerat den 2012-10-09 klockan 11:31:20 i kategorin Allmänt, Lilleman,


I söndags var det ett helt underbart väder här hos oss. Solen sken och färgerna ute var sanslöst fina.
Jag och Yonge passade på att göra iordning kaffe, bullar och kakor och vandrade sedan den korta biten med Elias mot Körsbärsparken.

Att äta bullääää har blivit en favorit för Elias, och visst förstår man honom ;) Det är även roligt att snurra upp hela bullen för att äta det som är i mitten. Även där förstår man honom. Klart man äter upp det godaste :)
 

Pannkakor och kaos

Publicerat den 2012-10-06 klockan 19:34:53 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Idag var det dags för mamma aka mormor att åka hem till Strömstad igen =(
Dagarna då hon har varit här har passerat alldeles för snabbt och Elias märkte på en gång att mommo inte längre är kvar. Jag körde mamma till tågstationen, och när jag kom hem igen så möttes jag av Elias som sprang mot mig i dörröppningen med världens leende. Sedan försvann leendet och han sa mommo och såg ut som ett frågetecken. Vad säger man liksom?! :((
 
Denna dag har bestått av en hel del kladd. Elias fick vara med och göra pannkakssmeten. Jag drog köksstolen mot diskbänken och det var ju hur spännande som helst enligt den lille. Det gick faktiskt ganska så bra ändå, klart att det var pannkakssmet öööverallt men det får man tåla :)
 
Då Elias behagade att vakna klockan 4:47 i morse så var det någon som somnade innan klockan 19:00 idag. Jag funderar på att gå och sova jag med, är helt slut av att egentligen inte göra någonting.
 

Bulle och raggisar

Publicerat den 2012-10-05 klockan 09:08:02 i kategorin Allmänt,


Igår var det som sagt Kanelbullens dag och jag kan väl anse att dessa dagar är helt hypade. Kanelbullens dag, våffeldagen, fettisdagen och allt Gud vet vad som existerar, men det är ju gott så why not? :)
Bullar käkades hela dagen och Elias satt nöjd innan middagen med sin "boläääh" och mumsade.
 
 
Igår blev det även en hel del shopping. Min garderob är överfylld med kläder, dock ingenting som går att använda så jag vet inte varför jag inte bara skänker bort det... Jag hittade ialla fall några plagg, så som byxor, ett par tröjor, världens sötaste lilla stekpanna (som Yonge förmodligen kommer tycka är fullkomligt onödig - men den kostade inte ens 100:- + att den blir perfekt för pannkaka o ägg!). Köpte även Babar och Badous äventyr till Elias saaaamt världens goaste raggsockar!

Det var den fina Mirre som tipsade om dessa strumpor i hennes blogg under september månad. Strumporna finns i flera färger men jag härmade Mirre rakt av - det blev gråa för min del med :D Tack för tipset söto :)
 

Viktig dag

Publicerat den 2012-10-04 klockan 09:36:58 i kategorin Allmänt,


Idag är det en mycket viktig dag, av två skäl: kanelbullens dag samt min syrras födelsedag! Lilltjejen Ellie fyller hela 8 år idag, och är den goaste Leonbergern som vandrat på denna jord :)

Igår förbereddes bullar, och jag diggar inte just kanelbullar utan gjorde med smör/vaniljfyllning istället. Idag ska det frossas tillsammans med familjen och mamma/mormor som anlände igår :)

Diskhon för ett år sedan

Publicerat den 2012-10-03 klockan 15:00:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Det är så underbart att gå igenom gamla bilder. Just nu är min PC-maskin full av bilder och jag får hela tiden rensa. En formatering är på ingång men f-n vad det är tråkigt att formatera datorn! Inte för att det tar lång tid, utan för att alla program ska ominstalleras, bilderna måste sparas över till externa hårddisken och hemsidor måste antecknas så att man minns alla goa sidor! Därför sparar jag på den formateringen lite till...
 
Hur som helst - har fastnat för ett par bilder från oktober förra året. Bilden kom sedan att hamna i min header, älskar dessa :) Ska nog testa att bada Elias i diskhon den 30/10 även iår. Det kommer bli full kaos, men det får man ta ;)
 
 

Mamma är på väg

Publicerat den 2012-10-03 klockan 10:30:47 i kategorin Allmänt,


Som jag skrev igår så är mammsing på väg till huvudstaden. Färdmedlet från Strömstad har precis startat och jag har en hel del att pilla med innan hon anländer vårt hem.
Storhandlade igår och idag har jag dammsugit och skurat nedervåningen. Nu fattas bara våning 2, men frågan är om hon ser det? Kanske kan få henne att bara vara där nere?
 
 
 

Storhandlat

Publicerat den 2012-10-02 klockan 22:13:53 i kategorin Allmänt,


På två dagar har jag två missions och det ena kan avskrivas: storhandla. Imorgon sker storstädning för mor min kommer på besök imorgon och då får man ju passa på att föregå med gott exempel. Liksom bli en exemplarisk dotter med städat hem och välfyllt kylskåp.
Mamma vet i och för sig att jag är sämst på att städa och att kylen ofta ekar tomt. Hur som helst så var jag ändå tvungen att shoppa mat idag, vilket är himla boring för plånboken!

Shoppingen gick på 1500 riksdaler och egentligen finns där inte många middagar. Denna gång stod mycket städartiklar på listan samt kaffe vilket höjer summan rejält.
En till kundvagn av detta slag så kunde det istället ha gett mig ett nytt objektiv som jag går och trånar efter. Självklart förstår jag att maten är i prio ett, men kundvagnar med mat känns trist!

Just nu ligger jag i sängen och inväntar Elias ankomst. Han lär vakna när som helst i sin spjälsäng för att spendera resten av natten mellan mig och Yonge.

Stilig sötsak

Publicerat den 2012-10-01 klockan 13:40:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Mobilbild från gårdagen
 
 

Hej hej då

Publicerat den 2012-10-01 klockan 10:37:26 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Här i hemmet fortsätter ordutvecklingen i en snabb takt. Som jag tidigare skrivit så gäller det att passa munnen, annars finns det en papegoja som upprepar vart enda ord som flyger ur ens mun...
 
Dock simpelt och lite finare ord som hej och hej då får ju gärna upprepas. Elias gillar att öppna och stänga dörrar för att även säga hej och hej då. Dessa stunder kan pågå i 15 minuter för att därefter hitta på något annat bus.
 
 


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.