Vecka 47 på Instagram

Publicerat den 2012-11-30 klockan 11:39:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Lek i den första snön

Publicerat den 2012-11-29 klockan 20:48:49 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Idag fick jag lite sovmorgon då fadern i hemmet började något senare. Förmiddagen ägnade jag den största delen åt att hänga i telefonen med vårdcentralen, vårdguiden, förskolan och Gud vet vad.
Det här med laktos är för mig en djungel och man har mycket att lära. Elias välling innehåller mjölksocker, så frågan är ju om den går att dricka. Enligt vårdguiden - ikke.
Därför fick det bli en tur till ICA Kvantum i Kungens Kurva där jag köpte mjölkfri välling. Så här i efterhand kanske det var dumt att köpa 2 kartonger då Elias inte tyckte att det var någon större hit...
På vägen hem från shoppandet så passade Elias på att ta en powernap i  bilen, vilket gjorde att han somnade senare på dagen än normalt. Trött mamma, pigg Elias = dålig kombo!
 
På eftermiddagen fick Elias på sig full mundering och vi traskade ut på baksidan för att leka i snön för första gången. Snacka om hit! Han asgarvade när jag sparkade på snön så den flög iväg och han tyckte det var så kul att man kunde skapa hur många bollar som helst!
 
 
 
Elias har som jag skrev igår, käkat väldigt bra dem senaste dagarna och så även idag. Att ge honom den nya "goda" vällingen gjorde att han sa "mätt" och kastade iväg flaskan. Kanske han faktiskt var mätt då jag även testade att göra majsvälling som han tycker om. Detta gjorde precis att han somnade utan välling vilket aldrig har hänt förut. Frågan är hur bra han sover, eller när han kommer att vakna upp första gången?! Det återstår att se....

Längtar

Publicerat den 2012-11-28 klockan 22:01:53 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Så där grovt sagt, så längtar jag efter bajs! Hårda fina kluttar...! Är så sjukt trött på blöjorna man bjuds på nu för tiden. Något som däremot är helt underbart är att Elias inte klagar. Han är glad, goo och leker för fulla muggar.
I 2 dagar har dock blöjbytandet minskat från cirka 20 blöjor per dag till endast 3. Vad det beror på vet jag inte, för de 2 senaste dagarna har han ätit fruktansvärt mycket så det borde ju kanske vara tvärt om..
 
Idag blev det en tur till BVC för hans 1,5 års kontroll.
Denna gången var det inte bara väga/mäta/huvudomfång som gällde, utan dem gjorde små test.
- Leka med kuber. Att bygga torn: Elias älskar att bygga! (bigga bigga biiiigggaaaaa)
- Han fick en krita och ett papper: mala mala mala är också mycket populärt, och testet blev ännu en vinst till Elias.
- BVC-tanten tog fram en stor boll och kastade iväg för att sedan säga åt honom att ge den till mig. Elias älskar bollar, så visst tog det emot att ge den älskade bollen till mig...!
- BVC-tanten gömde saker och ting: Bottaaaa. nä dääääär.
Elias klarade samtliga test vilket var skönt. Hon kollade även ordförrådet på den unge herren och konstaterade att vi har en riktig liten kackelhöna. Som om vi inte visste? ;D
 
Elias är även en brontostor bebis. Strax under 15kg och 88cm lång (om jag nu inte minns fel).
Spruta blev det också.... Denna gång i armen istället för i benet och Elias satt fint i mitt knä, grät ingenting (inte jag heller), och när sprutan var tömd så sa han meeeer.
 
Vi hade även ett samtal om hans lilla kagge, och hon rådde mig till att köra laktosfritt i 1 månad. Hon berättade att om man varit magsjuk som Elias var för 3 veckor sedan så kan man bli känslig mot just  laktos. Jag har dock funderat på om det är laktos rent allmänt, att kanske sedan fortsätta med laktosfritt, men ska ju till vårdcentralen i morgon och höra vad dem har att säga. Vissa av Er här har ju även kommenterat och inflikat om laktos, och för Er som kan mer om detta mysterium får gärna dela med sig av erfarenheter =)
Hur som helst, 1 månad laktosfritt blir det här i hemmet.
Hoppas på förbättring, helst igår!
 

Snyggve

Publicerat den 2012-11-27 klockan 10:49:52 i kategorin Lilleman,


Här hemma rullar dagarna på. Nätterna är dem samma och riktigt långa. Elias gillar att vakna runt 00-slaget för att därefter ligga mellan mig och Yonge och prata om allt mellan himmel och jord..

Imorgon kanske det bär av mot BVC, vi får se om han är frisk tills dess. Har även en tid på torsdag inbokad på vårdcentralen. Riktigt less på hans mage nu.. Tur att Elias själv är superglad och precis som vanligt trots spökande mage.

Idag får vi besök av Babbsan så nu blir det ett nattningsförsök av superglad bebis för att därefter baka något mumsigt :)

Nya tag

Publicerat den 2012-11-25 klockan 18:57:57 i kategorin Allmänt, Festligheter,


Snart är det måndag igen vilket innebär nya tag.
Elias är fortfarande dålig i magen och jag funderar helt ärligt på om det är något annat... BVC-tid är på onsdag och då har vi en hel del att ta upp. Om han fortffarande är dålig på onsdag så får han inte sin vaccinspruta... Återstår att se!
 
I fredags hade vi besök av vänner. Vi åt finmiddag från Grillholken i form av kebab för min del. Därefter käkade vi lussebullar som bakades härom dagen samt en saffranskladdkaka som jag knåpade ihop på fredagsmorgonen. Supergod!
Lördagen innebar dop för lilla Freja på söder i en supervacker kyrka av trä. Mjäkig som jag är så började jag gråta så fort jag hörde låtar spelas...
Idag har vi gjort allt och ingenting. Jag trodde att jag äntligen skulle få dra fram allt julpynt då jag var helt säker på att det var den 1:a advent idag men ikke. Det är ju nästa söndag. Jag försökte flirta mig till att få pynta idag men Yonge satte käppar i hjulen... Får helt enkelt vänta.
 
Allhelgonakyrkan, Stockholm

Så, det blev ett mycket kortfattat inlägg från helgen. Nu kvarstår städ och sedan stup i säng. Är helt slut som person....

Nattuggla

Publicerat den 2012-11-22 klockan 21:02:59 i kategorin Allmänt,


Att Elias är en nattuggla är något som är helt säkert. Jag funderar ärligt på att aldrig mer klaga eller gnälla på att han vaknar, får nog bara finna mig i att det ÄR så.

Idag har jag vart halvt utslagen i feber, halsont och den kvinnliga veckan.. Jag kanske inte borde klaga på det heller då Yonge idag blev påkörd bakifrån...! Olyckan gick bra men hans nacke gör ont så imorgon blir det sjukhuset för hans del!

Framåt eftermiddagen kryade jag på mig och körde igång med lussekissebak. Jag kör på dem jag gjorde förra året, lussebullar med vaniljfyllning.

Bullarna ska nu avnjutas framför finalen av Hela Sverige bakar!

Finns högre makter

Publicerat den 2012-11-21 klockan 10:23:17 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Finns det några högre makter? Jag ber och ber men inget sker. Eller så har jag inte bett, utan bara klagat så här i efterhand.
Hur som helst - Tja tja bloggen klagomuren.
 
Elias är magsjuk - igen. Här i hemmet kör vi sånt där varannan-vecka-sjukdom. Är det inte rännedredda så är det ögoninflammation, och är det inte ögoninflammation så är det feber.
Denna magsjuka är dock något annorlunda än den förra som han hade för 2 veckor sedan. Då - konstant rinnande form. Nu - mer grönt (!) och löst.
Nätterna är som vanligt helt katastrofala, och det blir förståss ännu värre när han är sjuk. I natt har jag sovit cirka 3 timmar och ska nu bege mig iväg på en 2:a intervju på ett företag jag hoppas få arbeta hos.
Intervjun kommer att ske på Engelska.... Hälp mi gad!

Hoppas dom inte tycker att jag ser ut som ett ruckel när jag kliver in genom dörren, för jag kan på rak arm säga att denna natt kan jämföras med en dag då Elias var nyfödd. Brutal, rent av sagt!
 
Trots sjukdom så är Elias full av energi vilket är skönt. Upp, ned, biggabigga (bygga) eller mala (måla). Skönt att ialla fall någon har energi här i hemmet ;)
 
Busungen har klättrat upp i fönstret.... AJ AJ AJABAJJA!

Dancing King

Publicerat den 2012-11-20 klockan 12:08:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


 
Elias älskar musik och han älskar att dansa. Här är ett litet klipp från helgens danslektioner ;)

Vecka 46 på Instagram

Publicerat den 2012-11-20 klockan 09:06:46 i kategorin Allmänt, Instagram,


Tomt hus

Publicerat den 2012-11-19 klockan 20:02:37 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Vid 22:30 tiden i fredags kväll så anlände äntligen mamma och pappa. Eller mojmoj och kofarn som Elias säger :)
Elias låg så klart och sov vid den tiden, men när morgonen kom och Elias fick syn på dem båda blev lyckan total. Mamma har haft Elias hack i häl näst intill konstant och pappa och Elias har byggt en hel del. Biggabiggabiggabigga är väldigt poppis ;)

I lördags blev det en tur till Kungens Kurva för lite små shopping. Mamma skulle ha en del småpryttlar, och vi passade även på att äta en grekisk lunch innan hemfärd. Mamma och pappa har också varit ute på en del promenader med Elias och det är då jag ligger raklång på sängen ;)

Pappa har även hunnit fixa med en del grejer här i hemmet. Jag och Yonge är väldigt osmarta när det gäller praktiska saker, så när pappa kommer hit så får han att göra.... Lampan i köket fick äntligen en normal längd på kabeln, spotlights i badrummena fungerar nu även om Yonge råkade knäcka själva glaset som sitter utanför... Grinden på ovanvåningen går nu mera att låsa. Min mormor är just nu uppe i en flytt och gör sig av med en del möbler, och jag fick en gammal byrå av henne som mammsing och pappsing hade med sig i bilen hit. Får ta bilder på den i ett senare skede, men det blev verkligen perfekt =) Den står nu i sovrummet och i den finns nu alla sängkläder.
 
I morse när jag och Elias hade sagt hej då till mojmoj och kofarn så gick jag och Elias på en liten promenad. Jag vet inte om jag hade Elias i vagnen eller om det var en papegoja, för innan han somnade så gick följande meningar varma: Hejdå kofarn, hejdå mojmoj, hejdå bilen, hejdå beeeuuu.
 

Har försökt att ladda upp en filmsnutt från helgens bravader men orkar inte längre vänta på att den ska uploadas.. måååste i säng - måste sova.
 

 

Vilken start

Publicerat den 2012-11-16 klockan 11:32:03 i kategorin Allmänt, natur,


Vilken illa start på morgonen!
När Elias får flaska runt 5-tiden på morgonen så vill han gärna somna om, vilket också skedde i natt. Däremot vaknade han vid 6-tiden igen och det verkade som om han ville somna om, men att det inte gick. Jag sparkade upp pappa Yonge med Elias och gnället fortsatte. Efter ännu en flaska välling så blev han dock mänsklig.
 
Här hemma är förberedelserna totala. Att försöka göra det rent och fint för föräldrars ankomst är inte lätt. Mamma kommer hitta skit i hörnena både här och där ;D Dom bryr sig nog inte om hur vi har det i vårt hus, men man vill ju liksom imponera på dem båda.
Städa. Fylla kylskåpet med mat. Tända ljus och få hemtrevligt. Hänga tvätten på korrekt sätt och inte bara kasta upp det på torkställningen. Se till att all disk är borta från slasken.
Ja, listan kan göras LÅNG.
 
Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro
 
Dessa frostmorgnar är verkligen fantastiskt vackra. Så länge man inte ska använda bilen
och måste skrapa rutor så älskar jag dessa frostiga tider!

Kakakapä

Publicerat den 2012-11-15 klockan 21:25:00 i kategorin Lilleman,


Ännu en dag börjar lida mot sitt slut och jag ligger just nu raklång på soffan framför Hela Sverige bakar.

Imorgon kommer mina föräldrar hit och gissa vem som kommer bli överlycklig! Jag så klart, men Elias kommer bli såå glad när han vaknar på lördag morgon och får se vem som kommit hit sent kvällen innan!

Idag har jag storhandlat, dammsugit samt bakat tacopiroger. Dem blev SÅ goda! Har fryst in allihopa och dem ska ätas i extrema nödfall, så som när man till exempel är för trött för att laga middag.

På tal om middag: idag körde vi en riktig fuskmiddag här hemma med mamma scans köttbullar, pulvermos och brunsås. Såsen skapade jag, men resten fusk, och gissa vad? Elias åt! Han äter ju som sagt knappt kött, men då köttbullar antagligen är som bollar för honom så satt han och åt köttbulle efter köttbulle, sked med mos och sås och en köttbulle till. Blev helt chockad!
Visserligen må leverpastej vara en form av kött och det är någonting Elias kan vräka i sig. Jag får köpa 2-pack med leverpastejsburkar och Elias käkar upp en hel med hjälp av en smörkniv... Leverpastej = kakakapä. Knappt en bokstav rätt.
Äckligt? Svar: ja!

Myskväll

Publicerat den 2012-11-15 klockan 08:22:47 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Igår blev det visst en lugn och skön kväll, inte alltid det sker här i hemmet kan jag lova. Elias är dock överallt på en och samma gång, men det var inget större gnäll eller tjaffs.
Yonge befann sig på matchen mellan Sverige-England igår för att sedan roa sig vidare med arbetskamrater, så jag och Elias var ensamma hemma igen. Denna kväll hände dock ingenting med hans arm, vilket jag både tackar och bugar för!
 
Efter pannkaka, yoghurt, facetime med min familj och telefonsamtal med min mormor så blev det dags för bad och sedan hopp i säng. När jag nattar Elias så tar det tid. När Yonge nattar Elias så tar det cirka 5 minuter.
Igår klockade jag tiden på 1h34min innan Elias valde att somna. Då också efter 2 flaskor med välling...!
Därefter råkade jag fastna framför fotbollen samt TV3's nya serie: Stalking. Som en mörkrädd dam som jag är så kunde jag inte somna efter det vidriga programmet och valde att glo vidare på ännu ett avsnitt... Därefter var det dags för Elias att vakna ;) Typiskt...
 
Städ + matshopping står på schemat tillsammans med mycket annat.
Lika bra att sätta igång.
 
 
Sebbe och Sabina har precis åkt hem, och det gjorde Elias förtvivlad. Här gråter han efter Kebbe (Sebbe).

Sikket kaos!

Publicerat den 2012-11-14 klockan 09:48:14 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Jag trodde att måndagen skulle bjuda på en härlig kväll för mig och den lille, men så blev inte fallet.
När vi kom hem efter dagis så fixade vi middag. Lillen fick pannkakor, eller så fick han sylt med pannkakor...
När jag såg att han skulle dricka mjölk så gjorde han det med en hand när han brukar göra det med 2 händer.
Jag sa då till han att använda 2 händer och tog då tag i den andra armen varpå han stortjöt och skrek "aj aj ont ont".
 
Armen var helt bortdomnad och jag fick absolut inte röra den. Den bara hängde och dinglade längst med hans kropp. Jag  tänkte att armen kanske "sov", precis som ens egna armar kan göra ibland om man sovit gott på dem under en längre tid, men detta släppte inte hur jag än gjorde. Ringde tillslut till Vårdguiden men dem fattade ingenting av vad jag pratade om så jag gav upp och la på.
Kvällen kom och Elias somnade. Tänkte att NU måste det väl ändå gå över, men ikke.

Klockan 22 vaknar Elias och armen är den samma. Som tidigare skrivet så var Yonge inte hemma denna kväll och jag funderade på om jag skulle åka iväg till akuten med Elias. Utan kläder då eller, för jag får ju inte röra armen?
Tillslut ringde jag till 112, och dom sände en bil.
Dem kände så att ingenting var brutet och ringde sedan en barnläkare som sade att om ett såpass litet barn har haft en närv i kläm kan ha en arm bortdomnad i upp till 24h. Tänk om 112-tanten hade sagt det från början så hade dem sluppit sända en bil?...
 
Natten fortsatte och "aj aj ont ont" fortsatte det med. Morgonen gav inga som helst förändringar men så helt plötsligt så ställer sig ungen och dansar bombomb-dansen till Teletubbies med båda armarna i luften?!
Förstod ingenting!
 
Han fick liknande domningar även igår eftermiddag, men då bara i 2h. Då funderar jag på om den kanske bara är överansträngd på något sätt då han älskar att gå runt och bära på tunga saker. Saken är den att armen hänger som ett kokt spaghettistrå, liksom hänger inte med alls när det blir så här.
 
Om någon kan säga mig vad det är för något eller om någon mamma har haft samma med sitt barn så får ni gärna kommentera här. Förstår verkligen ingenting.
 
Aja, grattis till dig som orkade läsa detta inlägg!

Den så kallade vardagen

Publicerat den 2012-11-12 klockan 13:35:42 i kategorin Allmänt, manniskor,


Om man inte håller koll på vad det är för en veckodag så kan man klicka sig in på Facebook. Där lyder 60% av vänners statusuppdateringar om vad det är för dag. Idag typ "zzz måndag" eller också "så var det måndag igen". Fredagar lika så, då sprudlar folk av glädje och skjuter TGIF i höjden. 
 
Så ja, idag var det tydligen måndag vilket gör att jag och plutten ska få ha qualitytime tillsammans. Pappan ska på VIP på Fotbollsgalan ikväll, så jag behöver väl inte gå in på hur glad den gubben var i morse när han lämnade hemmet?
 
Jag och Elias ska kosa oss rejält. Titta på en mysig film Teletubbies, käka ostbågar majskrokar och popcorn havrekuddar och därefter ska vi ta ett bubbelbad bad tillsammans.
 
Nikon D60 + Sigma 70-300/4-5,6 DG Macro
Arkivbild: 2012-06-05
Pappa Yonges idol, hoppas han dyker upp på galan ikväll.
Annars får jag hem en ledsen gubbe ;(

Vecka 45 på Instagram

Publicerat den 2012-11-12 klockan 10:00:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Bakabakabaka

Publicerat den 2012-11-09 klockan 20:41:23 i kategorin Lilleman,


Ja, som skrivet tidigare idag så glömde jag bort den så kallade "kladdkakans dag", så idag har jag och Elias bakat!
Att baka med Elias är allt annat än lätt, och att under en hel bakstund höra "bakabakabaka baka baka bakabaka" gör en lite smått kokko i huvudet!
Jag fick dock snabbt ned alla ingredienser till en simpel kladdkaka med kakao, samt glasyr i form av nutella, philadelphia och florsocker. God, och mättande!
Kakan fick bli en Fars Dag-kaka då vi förmodligen inte hinner fira pappa Yonge på söndag.

Nu ska jag hämta tandpetare för att bända upp mina ögonlock som faller längre och längre ned.. Sååå trött men måste kolla klart på X-factor!

OMG

Publicerat den 2012-11-09 klockan 11:31:17 i kategorin Allmänt, Lilleman,


OMG, Oh my God, Herre Gud.

Kort och gott så kan dessa ord sammanfatta denna förfärliga vecka. Trots att man bytt cirka 20 blöjor per dag och knappt sovit på nätterna så är det himla mysigt att vara hemma med monstret. Ja, Elias är ett monster. Ett sött sådant!
 
Jag må ha klagat på alla blöjor, men igår sket han inte en enda gång, och vad gör jag? KLAGAR på att han INTE skiter! Vad är det som är fel? Är han förstoppad? Har han ingen näring i kroppen? JAG VILL HA BAAAJSBLÖJJAAAAA
Skitblöjan kom idag istället med en ny färg = Elias är på bättringsväg.
 

I natt har jag nog sovit cirka 2 timmar för att sedan vakna av "bitte bejja". (byta blöja). Elias har en ny storlek på sina UpNGo blöjor vilket tydligen kunde resultera i att pitten fick möjlighet att få plats att resa sig upp i givakt, peka upp utanför blöjan för att sedan pinka ner hela sin mage. Bitte bejja var det ja, och en kalldusch på det!
 
Denna helg bjuder på egentid. Känn på ordet va! E g e n t i d. Tant Sabina kommer i morgon på dagen för att agera barnvakt åt Elias. Jag och Yonge ska ut tillsammans för första gången på bortaplan på år och dagar! Därefter ska vi bo på Scandic Hotel för att få vila ut och äta härlig frukost tillsammans. SÅ SKÖNT!
 
 
När pappa Yonge kommer hem så blir det till att åka till affären för "shopping" och därefter måste jag baka en kladdkaka! HUR i hela friden kunde jag som är kladdkakans drottning missa kladdkakans dag! Visste i och för sig inte ens att dagen existerade, men så var det tydligen! Lär spara en bit till tant Sabina som hon kan mumsa på lördagen!
 

Ägd morsa

Publicerat den 2012-11-07 klockan 17:51:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias - en liten krabat med viljor utan dess like.
Elias - en liten krabat som kräver 0 timmars nattsömn för att sedan springa omkring i hemmet som en påtänd hund.
Elias - en liten krabat som bestämmer över sin morsa och har henne styrt med järnhand.
Elias - en liten krabat som går sina föräldrar på närverna men som är så älskad.
 
Denna natt kan jämföras med tortyr. Att tvinga någon att vara vaken mot sin vilja är ren och skär tortyr. Elias körde på den sortens tortyr med oss båda i natt. Jag tror att jag har sovit i cirka 30 minuter, och ändå klarar jag av att ialla fall stå på benen. Elias klarar av att springa om kring, klättra på möbler, leka med alla sina saker samtidigt, skita 10 sprängfyllda blöjor inom loppet av 4 timmar. Han kan även gå upp och ner för trappan med sin mor släpandes bakom sig för att därefter röjja sönder hela övervåningen.
 
H u r . ä r . d e t t a . m ö j l i g t ? 
 
För övrigt så äger han upp mig i brygga. Fortfarande. Jag skrev om min lilla tävling som jag har gentemot honom för ett tag sedan, det går att läsa här.

Elias: Bash!
Jag kollar ner i hans blöja för att försäkra mig. Inget bajs
Ninni: Du har inte bajsat!
Elias: Bitta bejja!
Ninni: Men du har inte bajsat!
Elias: BASH!
Ninni: Du har inte bajsat!!!!
Elias: BASH BASH BASH BASH BASH BAAAASH
Tar tag i blöjans sidokant för att dra ut den och skrika att han inte har bajsat. Bajs väller ut från sidan och ner över hans ben. Elias har bajsat!
 

Varför inte bara lyssna på krabaten när han fint berättar vad han har skapat i blöjan!
Man lär så länge man lever....
 
 
 

Fars dag

Publicerat den 2012-11-07 klockan 14:41:13 i kategorin Allmänt,


Såg på blogg.se's startsida om någon som lagt upp ett par bilder på presenter man kan ge till sin far, på fars dag nu på söndag.
Jag tvivlar.
Allt som begärs och allt som önskas av en far är sovmorgon.
Just sayin!
 

Hejja karlar

Publicerat den 2012-11-06 klockan 22:27:50 i kategorin Lilleman,


Det är jobbigt att ta hand om ett sjukt barn men INGET slår pesten i att ta hand om sin sjuka vuxna karl!
Igår kväll fick Yonge feber. Han hade 67 graders feber, hjärnhinneflammation, magkatarr, rännskita och brutna ben. Iallafall om ni frågar han själv. Jag kan anse att han fick en nypa feber, thats it! En karl som är sjuk är typ döende. En döende man som fortfarande har ork att klaga. Jag låg och skrattade igår kväll medan Yonge berättade hur illa han mådde. Han blev nog inte så glad. Jag var glad, alltid något.

Elias klagar inte. Han skiter så det står härda till, sedan säger han "bitta beja" och går mot trappan. Den tackar man för. Rätt gött att han nu mera säger till att han vill byta så man slipper kika ner i härligheten...
Man kan även tycka att rännskitan bör ha avtagit, att magen på den lilla sötgrisen borde vara tömd för länge sen men så är inte fallet. Så fort han tar en klunk vatten eller får en smörgåsbit så kan man räkna med blöjbyte och gulsörjiga kläder. Imorgon får han varken mat eller vatten. På så sätt sparar vi pengar även på blöjfronten! HAH!

Nu blir det natten här i huset. Elias ligger som vanligt mellan mig och Yonge och snarkar som en riktig man. Som inte klagar på sjukdomar då.

Magsjuka

Publicerat den 2012-11-05 klockan 13:30:11 i kategorin Lilleman,


Jag vet inte hur jag lyckades glömma bort att under gårdagen skriva om att Elias är magsjuk. Att glömma bort att man byter nerdränkt blöja var 15e minut kan bara handla om att man gått och blivit senil. Eller så handlar det om att man förträngt skiten för en stund.

Hur som helst - HEJ! Elias är magsjuk!
Ringde förskolan i morse och berättade att vilddjuret stannar hemma idag för att skona barn och fröknar. (ja - pedagoger! )
Hon berättade då att magsjuka härjade på avdelningen så det var väl bara att tacka och ta emot. Sponsrar dem med blöjor under sjukperioden? Hade vart gött för plånboken!

Trots sjukdom så är Elias överallt. På bordet, under bordet. I soffan, står i soffan. På bobby car, under bobby car. På toaletten och snart även i toaletten om han inte passar sig. Passar sig för mig alltså!

Vecka 44 på Instagram

Publicerat den 2012-11-05 klockan 11:02:24 i kategorin Allmänt, Instagram,


Längre helg tack

Publicerat den 2012-11-04 klockan 10:20:22 i kategorin Lilleman,


Så blev det söndag och förberedelserna inför ny vecka startade redan klockan 6 i morse.. Det hade ju inte skadat med en extra dag som skulle tillhöra helgen!

I fredags fick vi besök på kvällskvisten och det blev pizza, vin och xfactor. Igår blev det en hel del streaming från ESWC och på kvällen åts god middag hos en i mammagruppen.
Än så länge under denna dagen har jag och Elias röjt på nedervåningen med alla leksaker han äger och har, samt bakat scones.

Vad som sker här näst låter jag komma som det kommer. Att försöka njuta av dagen kanske man ska ge sig på?

Älskade barn

Publicerat den 2012-11-01 klockan 15:01:00 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Älskade lilla barn, som tiden går!
Idag blir Elias 1,5 år, hela 18 månader har altså gått sedan han blev den mest perfekta delen i våra liv. Jag tänker ofta tillbaka på den dagen, det vill säga 1 maj 2011 klockan 22:50. Det var då man fick hålla honom i sin famn för första gången och glädjen var totalt.

Mycket har hänt sedan dess. Då - en liten människa som man inte visste vad man skulle göra av, med eller hur man skulle vara. Nu - en lite större människa som utvecklats till en individ med starka viljor. En bestämd liten karl. Som inatt till exempel; Klättrar över mig i sängen, säger "wäwiii" (välling) och går sedan mot trappen och säger "gå ner". Det var bara att gå ner och göra välling det!
 
Idag blir det mys, fika och en och annan present här hemma med familjen. Elias ska få en egen cupcake och därefter lär nog han inte kunna somna förän sent ikväll ;D
 
 
 
Jag fick ett par förfrågningar angående frostningen som jag använde under gårdagen, det vill säga HÄR och så även på bilderna här ovan.
Jag snodde receptet från Leila bakar rakt av, och hoppas att hon är okej med det ;)
 
Cupcake frostning
60 g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
100g Philadelphiaost
1msk färskpressad saft av citron
Karalmellfärg
 
1) Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft
2) Blanda ner Philadelphia och färga sedan till önskad färg
Supersmidig att spritsa. Lätthanterlig :)


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.