Att gunga var populärt

Publicerat den 2012-02-29 klockan 14:35:53 i kategorin Lilleman,
Jag och lillen tog en tur till den nybyggda lekparken här i närheten, Körsbärsparken. Där fick Elias gunga för första gången vilket var mycket populärt :o)

Det var dock svårt att ta sig dit då själva gångvägen ner till gungorna var ren is. Jag började gå, Elias började hoppa i vagnen, jag stod blickstilla, hade kameran hängandes runt axeln. Funderade på om jag skulle sätta mig på ärslet för att "åka" ner med både mig och vagnen. Jag lyckades tillslut ta mig ut mot kanten där gräset syntes och fick då fäste. Jisses, det hade kunnat bli en Funniest Home video om jag hade drattat på rumpan där kan jag lova!
Trots is, så är det idag kanonväder med värme och strålande sol. Så himla härligt att våren börjar närma sig.

Ärade mobil

Publicerat den 2012-02-28 klockan 22:58:32 i kategorin Lilleman,


Jag knäpper en heeel del bilder på vår lille parvel dagligen. Många blir med mobilen då den oftast finns till hands, och det är faktiskt himla roligt att gå igenom alla bilderna lite då då. Många bilder kan man ju kasta på en gång då dem är suddiga, kort på ingenting och så vidare, samt att när lillen gör någonting roligt så tar jag cirka 10 bilder som blir näst intill identiska.
Hur som helst, älskar bilder :)Mobilbilder

Ny rutin

Publicerat den 2012-02-28 klockan 11:16:12 i kategorin Lilleman,


Det kan hända att vi äntligen börjar få en ny rutin här hemma när det gäller att natta Elias. Ända sedan Elias kunde ställa sig upp, så gjorde han ju även det i spjälsängen. Innan han kunde det, så la vi endast ner honom i sängen, bäddade om och så fick han ligga där tills han somnade. Ofta utan problem, men även att man fick vara med honom och lägga handen på ryggen tills han somnade.

I ett bra tag har vi nu nattat honom i våran säng, för att sedan bära över honom sovandes till sin egen säng. Där kan det bära eller brista - det vill säga att han vaknar när man bär över honom, och man får då påbörja en ny nattning. Kanske även göra lite mer mjölkersättning..

Ett par dagar har vi nu fortsatt med flaskan i vårat rum, men sedan lagt han i spjälsängen. Visst ställer han sig upp och hoppar och har sig, men till slut har han tröttnat och har faktiskt somnat. Visst skriker han, men det är istället:

-" WOOOAAAAH" (någon som hörde mig?)
- "WÄÄÄÄÄÄÄÄÄH" (Hörde någon mig nu då?)
- "BAAAAAAAABA" (NU DÅ?)


De där "skriken" kan han faktiskt få göra hur mycket han vill, för dem är inte störande på något sätt.
Dock gjorde han vid den senaste nattningen i från sig världens vrål, gång på gång och det var inget test så jag rusade ju in. Stackarn hade då fastnat med benet mellan 2 spjälor, sedan dragit ned benet = till hans lite tjockare parti på låren och där satt han tvärfast. Jag var nära att knäcka spjälorna innan jag fick loss benet... Det är då jag känner mig som en riktigt dålig mamma. "Hur kan jag låta han ligga här själv?"

Vi får se om detta är en ny rutin eller om han bara är sjuk och utmattad. Det hade ju varit skönt om det kunde fortsätta :)


På bilden här ovan var Elias 6 månader. Då gick det inte längre
att natta honom i hans egen säng längre.

Sjukstuga i Tullinge

Publicerat den 2012-02-27 klockan 18:36:22 i kategorin Lilleman,


Ja, om man vill bli smittad med snor, host, feber och halsont så är ni varmt välkomna hem till oss!
Lillen blev toksjuk redan förra veckan med nästäppa, febertoppar och hosta.
Återigen fick vi låta honom sova i våran säng då han ändå vaknar var 20:e minut för att få vatten, tröst och återigen bli nattad. Tre nätter vaknade han 423984928 gånger. Dag 4 kunde vi ialla fall bära in honom till hans egen säng igen vilket underlättar en hel del för vår egen nattsömn...

Lillen har blivit bättre, men förkylning och hosta kvarstår. Han har nu smittat sin mor med allt han hade, samt sin far med hosta och halsont.
Mycket härligt!

Idag tog vi oss, trots förkylning till Huddinge Centrum. Lillen har krypt sönder de flesta mjukisbrallor och pyjamaser han äger = Han behöver nya. Visst - man kan köpa fina märken och sy på dem för hand, men jag antar att märket kostar lika mycket som ett par nya brallor på H&M...
Det blev 2 par brallor, 2 bodysar och världens sötaste jumpsuit. Måste försöka få till nån bra bild på Elias med den på :)Mobilbild på en trött liten pajsare


PS: Tryck F5 för att uppdatera din webbläsare om du fortfarande ser min gamla design :)


Ny design

Publicerat den 2012-02-26 klockan 22:27:21 i kategorin Allmänt,


Äntligen! Äntligen har jag en ny fräsch design som jag verkligen älskar!
Jag är halft som halft värdelös när det gäller kodning. Mycket kan man googla fram, men jag finner inget ork till att göra det, samt att jag blir förbannad när jag inte förstår...

Jag älskar att surfa runt i fotobloggar, och för bara några veckor sedan så fann jag en kalmartös vid namn Sofia. För det första blev jag stormförtjust i alla hennes bilder, men också hennes sätt att redigera och hennes design.
Jag slängde helt enkelt iväg ett mail och hon hade tid att hjälpa mig - med ALLT.
Det känns verkligen helt underbart!

- Då min tidigare design var en aning bredare kan bilder i tidigare inlägg "sticka utanför designen". Det är något ni får leva med, och jag ska försöka hoppa in i varje inlägg för att minska bredderna.
- Om ni surfar runt på min  blogg i kategorier och arkiv, och då ser min gamla design - ja: F5 för att uppdatera så klart ;D

Love life

Publicerat den 2012-02-25 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


Protest

Publicerat den 2012-02-24 klockan 09:49:59 i kategorin Lilleman,


Tvn är flyttad. Elias protesterar.Melodifestivalen Malmö

Publicerat den 2012-02-24 klockan 09:42:04 i kategorin Allmänt,


Så har vi kommit fram till den sista deltävlingen. Då tänkte jag för mig själv: "Nu, det är NU alla dem bra låtarna kommer då resten av deltävlingarna mer eller mindre har bjudit på ren skit", men så blir inte fallet.

 

1) Charlotte Perelli - The girl
Charlotte Perelli vann den svenska uttagningen år 2008 med låten Hero. Den låten var helt kanonbra enligt mitt tycke. Dock klädde hon sig som en transa och såg även ut som en med hennes sminkning. Det tror jag att många andra också tyckte och det skrämde nog hela Europa.. Låten hamnade på en 18:e plats i Eurovision trots sin underbara röst.
I morgon kör Perelli en låt som gör att hennes röst inte ens når fram. I verserna låter det dessutom falskt. Refrängen är det enda som gungar. Resten står still.

 

2) OPA - Allting blir bra igen
VA? Sedan när blev Sverige Grekland? Fram med Mythos, fetaost och oliver, tänd samtliga värmeljus du äger för att skapa varm greklandsstämning. Denna låt kommer knipa 7:e platsen med den grekiska melodin tillsammans med falsksång.

 

3) Dynazty - Land of broken dreams
F-n vad synd att inte The Poodels kör denna låten! Sångaren i Poodels har ialla fall en röst som klarar av tonerna, och hans scenspråk är guld värd. Land of broken dreams är en rockdänga med en leadsinger som inte klarar av tonerna, samt att han står still som en pinne. Eller golfklubba. Låten i sig är riktigt nice, därav hade jag hellre sett Poodlarna köra denna..

 

4) Lotta Engberg & Christer Sjögren - Don't let me down
Måste jag ens gå in på denna låt? Lotta och Christer säger väl allt? Med lim under fötterna så står dem helt stilla på sceen och bjuder på några huvud-svängningar lite då då, lite ögonkontakt. Sedan är det plåga rakt igenom.

 

5) Hanna Lindblad - Goosebumps
Alltså. en till blond tjej i färgade kläder ska göra ett försök i Melodifestivalen, och lika illa låter det denna gång. Jag förstår inte ens hur man har mage att ställa sig på scen och stå för en sådan här bedrövlig låt.

 

6) Axel Algmark - Kyss mig
Håkan Hellströms hemlige broder? Lika är dem inte, men rösterna är de samma och hur man kan slå igenom med absolut noll sångröst är för mig ett mysterium. Visst, Håkan har ett scenspråk utan dess like, och Axel försöker även att apa efter det. Han studsar runt på sceen och har med "häftig" effekt hängt upp mikrofonen i taket. WAO, eller?

 

7) Lisa Miskovsky - Why start a fire
Lisa - känd för sina låtar som är segare än sirap. Så även ikväll. Om man tycker om denna typ av musik så är nog detta bidrag riktigt bra, men jag går hellre och surfar på Google än att ta mig igenom hela hennes bidrag.

 

8) Danny Saucedo - Amazing
Årets snackis - ska han få vinna nu när Saade inte ställer upp? Svaret blir nog en 2:a plats i finalen iår igen.
Dannys vers håller inte, men så fort refrängen startar så når Danny sin topp. Rösten håller och låten blir 100%. Riktigt snyggt shownummer bjuder grabben på, så visst går han direkt till final. Inget snack om saken.

 

 

Direkt till final: Danny Saucedo & Charlotte Perelli
Till andra chansen: Dynazty & Lotta + Christer (Tror dessa 2 skräller)..

 

Dripp dropp

Publicerat den 2012-02-23 klockan 13:56:49 i kategorin vatten,Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro + Tele Converter 1,4x

Ägd

Publicerat den 2012-02-22 klockan 13:57:12 i kategorin Lilleman,Då var skåp- och lådknopparna avmonterade från hallbyrån, och även knopparna inne i vardagsrummet är ett minne blott. Att lillen älskar att öppna saker och ting är ingen nyhet, men vårt hem börjar sakta men säkert bli ett barnanpassat hem. Elias visar vart dem spännande sakerna finns, och därefter får vi agera.
Elias farfar var här i måndags och ordnade med alla skåpluckorna i köket. Dem kan han inte längre öppna och mamma kan då laga mat i "lugn och ro".
När Elias kom på att dem inte längre gick att öppna så fann han knappen till diskmaskinen och vips så var den startad... Det är då alltså nästa projekt tillsammans med spisen:
Jag stod och stekte korv härom dagen. Korven blev svart och jag visste med mig själv att jag hade sänkt värmen. Elias kan alltså sänka och höja spisplattorna om man har dragit igång en platta. Dem som är av måste man ta i lite mera för att komma förbi en liten spärr, det klarar han inte av ännu...

Dessutom blev det en liten ommöblering i vardagsrummet. Elias älskar att stå och dansa framför TVn, men jag gillar inte riktigt att han då befinner sig 3cm från skärmen. Vi fick därför flytta TVn till en annan bänk i vardagsrummet = Jag måste skaffa nya glasögon på grund av avståndet mellan soffan och TVn.


Sjukt barn är sjukt jobbigt

Publicerat den 2012-02-21 klockan 10:37:44 i kategorin Lilleman,


Att se sin lille älskling må dåligt är absolut ingenting roligt. Att se när han försöker kämpa med att somna, leka och äta gör ont i hjärta och själ.
Lillen har rykt på en dunderförkylning. Igen. Hosta, snor och även halsen verkar vara skum. Jag vet inte om det är mer tänder på gång i samband med detta, det var exakt så här förra gången då de 2 första tänderna kikade fram.

I går kväll somnade han som vanligt runt 21-tiden, men vaknade strax därefter. I natt fick han sova vidare i våran säng, och han vaknade först med 20 minuters intervaller. Efter 3-tiden ändrades rytmen till 40 minuters intervaller. Jag behöver inte nämna att jag är trött idag va?!
Karma

Publicerat den 2012-02-21 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


Its all about you

Publicerat den 2012-02-18 klockan 14:00:00 i kategorin Budskap,


Sätta fart

Publicerat den 2012-02-17 klockan 14:57:38 i kategorin Allmänt,


Jag tyckte att grannen stirrade lite konstigt på mig när jag nyss var ute för att hämta posten.
"Har jag smink under ögonen?", "står håret och alla håll och kanter?"

Näh, jag har pyjamasbrallor på mig klockan 14:56 mitt på dagen. Det kan ju ha varit därför.
Dags att sätta fart här.

Melodifestivalen Leksand

Publicerat den 2012-02-17 klockan 14:04:32 i kategorin Allmänt,


Då var det dags för den 3:e omgången i årets Melodifestival. Att gissa låtar som går till final respektive 2:a chansen verkar vara svårare än vad jag trodde från början. Jag tippar - folket röstar annorlunda. Jag vet inte om det är jag som har kass musiksmak eller tänker Eurovision, eller om det är små töser som röstar på sina popidoler istället för på låten i sig.

Men vi kör på!

1) Youngblood - Youngblood
5 grabbar dansar och sjunger till en mer än okej låt. Hårda trumslag gör att ialla fall jag sitter och gungar med. Som jag skrivit förut så har jag ju förkärlek till småpojkar som sjunger, så även dessa boys. Tyvärr så brister deras röster när dem kör sina solo delar. Som grupp sjunger dem helt okej.

 

2) Maria BenHajji - I mina drömmar
Webbjokern Maria sjunger kvällens ena bidrag på svenska. Ett försök att apa efter Sonja Alden alternativt Shirley Clamp misslyckas totalt då hennes utstrålning och röst inte ens håller som förskolefröken. Låten är mysig och kommer spelas på Lugna favoriter, men mer än så blir det inte.

 

3) Mattias Andreasson - Förlåt mig
EMD-medlemmen Mattias gör nu ett försök att sjunga på svenska. Och snabbt går det. Texten bara rabblas på och man hör inte rösten han faktiskt har. En riktigt kass låt är det dessutom, så denna låt hamnar nog inte ens bland de 5 bästa. OM nu inte hans små tjejer till fans röstar vill säga.


4) Love generation - Just a little bit
Fem tjejer kan inte hålla ihop. Som många av er läsare vet så spelar jag ett dataspel tillsammans med 4 andra tjejer och det är bråk och tjaffs konstant. Så verkar det även vara inom musikbranchen. Love generation hade från början 5 kvinnliga sångare varav 2 har hoppat av. 1 valde att lämna på grund av interna problem, och den andre - faktiskt IDOL-sångaren Roshana Hoss valde att lämna i samband med just IDOL. Hon ville ha solo kariär men åkte ut först av alla.
De 3 resterande bruttorna är iår tillbaka i Melodifestivalen i sina slimmade dräkter med en låt som det inte händer speciellt mycket med. Ljuseffekterna är dock häftiga ^^,

 

5) Carolina Wallin-Pérez - Sanningen
Åh jisses - kvällens första skämt. Denna tjej blev mer eller mindre känd för sina tolkningar av gruppen Kent's låtar. Ikväll blir det eget material som är helt bedrövligt. Dessutom skär hennes röst in i öronen, vidare genom hjärnhalvorna och vidare in i själen. Det gör ont mina vänner!

6) Andreas Johnsson - Lovelight
Jag tycker inte Andreas har rätt att klaga på förra årets Eurovision finalister från Danmark med låten New tomorrow. Andreas tyckte att verserna i New Tomorrow liknade hans egen låt Sing for me och visst är det så. Han kanske bara var sur på danskarna då det gick bra mycket bättre för dem än för han själv, för nu har Andreas gjort det själv. Snott annat material. Hans låt iår, Lovelight är enligt mig halft som halft stulen från Suede - The beautiful ones i både tonart och accord ackompanjemang. Right back at yá!

 

7) Molly Sandén - Why am I crying
Molly Sandén med kass engelska och röst som spricker. Det är vardagsmat i mina ögon när det gäller Molly Sandén. Dock har hon fått en finfin låt som vanligt och den är det inga fel på. Återigen en lugn låt vilket jag tycker är lite tråkigt i ett sammanhang som Melodifestivalen. Om hon vill sluta fundera på varför hon crying, så kan jag berätta för henne att det är för att det tog slut mellan henne och Saade - Sveriges näst snyggaste karl!

 

8) Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel
H e r r e G u d ! Jag finner inga ord för denna så kallade låt. En skåning står och pratar om kärleken i mitten av en stor sceen i Globen medan electropoppen strömmar ur högtalarna. I refrängen tar Sara Li över och sjunger några rader med barnslig tjejröst och åmar sig sedan i något som hon kallar dans.
Denna låt bör komma sist, men jag antar att folket ändå röstar den till en eventuell 2:a plats. SKÄMS!

 

Jaha, detta var nog den sämsta omgången hittils i Melodiserien och därför blir det svårt att tippa. Då jag faktiskt bara ser en enda bra låt bland dessa 8 finalister, så tror jag att svenska folket istället röstar på sina idoler alternativt kvällens skämt.

 


Direkt till final:
Youngblood & Andreas Johnsson
Till andra chansen: Molly Sandén & Love Generation (här tror jag dock Mr. Ranelid kan skrälla. TOTALT)

 

Hjälp

Publicerat den 2012-02-16 klockan 11:41:01 i kategorin Allmänt,


Jag fattar inte hur man ska montera IKEAs skåplås. Jag köpte 5 påsar igår men förstår ingenting. Eller så vill jag inte förstå... Tills vidare är det snöret som gäller, och som dagligen måste klippas upp då jag själv måste in i både skåp och luckor... Tjötigt värre!

Mys

Publicerat den 2012-02-15 klockan 16:16:35 i kategorin Allmänt,


På gårdagens schema stod det en hel del mys. Promenad med lillegubben i nysnö med vagnen var väl inte att rekomendera för mamma jag, men Elias somnade dock skönt trots att det skumpade en GOD del.
Vi tog en sväng ner till Tullinge för att köpa ingredienser till cupcakes vilket jag senare under dagen bakade. Dem blev kanongoda. Dock krävdes det florsocker att mätta en hel armé med, samt ett bombnedslag i köket som jag var tvungen att städa upp.
Yonge kom dessutom hem med en stubbe Budapest tårta, så jag vet inte om det var någon direkt idé att baka en massa cupcakes? Hur som helst - mina 2 veckor med GI har totalt förstörts och det var värt med dessa goda bakverk!

Blombud anlände dörren och det var från pappa Yonge <3

Idag befinner han sig i Skåneland, Malmö för kundbesök och kommer inte hem förän i morgon. Det är alltså jag och bajsmaskinen på tu man hand. Jag tvingade med honom på en IKEA tur idag, och det gick strålande. Jag tror bannemig Elias har varit på IKEA mer än en gång i månaden sedan han föddes. Jag vet inte om det är barnplågeri eller om han finner det roande. Han kan få svara på det i framtiden.

Nu ska jag återgå till städ och röj här hemma. Vette tusan vem det är som stökar ner så mycket....


heart

Publicerat den 2012-02-14 klockan 00:00:00 i kategorin Budskap,


Att äta med känsla

Publicerat den 2012-02-11 klockan 10:42:02 i kategorin Lilleman,

En måltid innebär en hel del här hemma. Allt ifrån en glad liten pajsare, till ett grinigt monster. Det kan vända på nolltid. För det första har han knappt tid att få på sig haklappen, han bara SKA ha mat på en gång. När han äntligen får den första tuggan med mat så ser det ut som om man bjudit på en citronskiva. Grimaserna är totala. På den andra skeden med mat så ser man en nöjd Elias.
Efter 10 skedar mat sker förvandlingen. Han har helt enkelt inte tid att äta längre, och gör allt för att vända sig bort från skeden som man nu mera får lura in i munnen.
Kampen Mamma vs Son är igång och jag brukar faktiskt vinna. Än så länge ialla fall....

Melodifestivalen Göteborg

Publicerat den 2012-02-10 klockan 10:45:56 i kategorin Allmänt,


Jaha, då var det dags för deltävling 2 som iår hålls i Göteborg i morgon klockan 20:00.
Morgondagen verkar även stå för svensktema? 5/8 låtar är på vårt svenska språk, och hur tror dom att det kommer att slå i en eventuell Eurovision final för dessa deltagare? För det första når dem inte en Eurovision final, men logiken ser jag inte.

1) Ulrik Munther - Soliders
Jag har ju alltid diggat små pojkar som spelar och sjunger, så som Hanson (fr. 1997), The Moffatts (även dem 1997), Aaron Carter och så vidare. Därför blir jag även lite smått förälskad i Ulrik där han står med sin gitarr och sitt munspel och sjunger lite halvfalskt fast på ett gött sätt. Låten är dessutom väldigt bra, kanske något dyster melodi och accord ackompanjemang.

2) Top Cats - Baby Doll
Här har vi sveriges motsvarighet på den tyska hitgruppen The Baseballs. 50 tals rock'a'billy verkar vara här för att stanna, även om hysterin om musikstilen verkar ha lagt sig en aning. Leadsångaren har en lite halvtråkig ton i verserna men låt och sång växer i refrängen och det är DÅ man börjar sitta och gunga med en aning. Faktiskt helt okej.

3) Sonja Aldén - I din himmel
Så kör kvällen igång med de svenska texterna, och först ut blir Sonja Aldén. Vacker röst, vacker låt och text men hujeda mig så tröttsamt med en låt i tempo som en sengångare. Låten kommer definitivt att spelas flitigt på radiokanalen "Lugna favoriter" ett bra tag framöver, men jag själv somnar till i soffan. För att höjja effekten har Sonja fått låna Carolas fläkt som gör att Sonjas hår och klänning svajjar fint.

4) Andreas Lundstedt - Aldrig aldrig
Den gamle Alcazar räven Andreas kämpar på utan sina gruppmedlemmar i låten Aldrig aldrig. Jag tror inte att Alcazar hade valt att ställa upp i Melodifestivalen och sjunga på svenska. Låten är dessutom väldigt tråkig och texten lika så. Här hade jag hellre sett en ny popdänga födas med gruppen Alcazar, och inte med Björn Helge Andreas Lundstedt.

5) Timoteij - Stormande hav
De fyra snygga blondinerna i gruppen Timoteij slog igenom år 2010 när dem tillsammans med Darin tog sig direkt till final i Melodifestivalen med låten Kom. Nu är töserna tillbaka och ser exakt lika dana ut som år 2010, och står där igen med fiol, gitarr, flöjt och dragspel som inte ens är inkopplade till högtalarna - playback. Toppen på bullen är även här - Carola fläkten OCH dessutom slutposen. Låten kommer dock att gå hem i stugorna.

6) David Lindgren - Shout it out
"Vem är David Lindgren", tänkte jag och lyssnade igenom bidraget. Jag var tvungen att googla vem denna pojk var, och det visar sig att han är en musikalnisse i både Sverige och Tyskland i uppsättningar så som Mamma Mia!, High school Musical och har även medverkat i Så ska det låta. Låten han kommer uppträda med i Melodifestivalen skulle jag som arrangör hellre gett till Danny Saucedo, den hade passat honom som handen i handsken. För att vara musikalnisse så BÖR man ha en underbar klar sångröst. David ligger offpitch konstant (falskt), och det blir riktigt irriterande att lyssna på. Låten - som sagt helt ok.

7) Mimi Oh - Det går för långsamt
Ja, det går för långsamt innan plågan kan ta slut. En text som är otroligt barnslig till ett försök i att vara sångare gör mig spyfärdig. Denna låt kommer hamna sist i delfinal 2 och dom få rösterna denna låt kommer få bör vara från vänner, familj och en och annan 10-årig flicka i vårt avlånga land. Falsksång har vi här!

8) Thomas Di Leva - Ge aldrig upp
Så har vi kvällens sista bidrag, rymdvarelsen Thomas Di Leva. För mig växte Thomas som person i programmet "Så mycket bättre". Han ÄR riktigt musikalisk och han vet vad han pratar om. I och med "Så mycket bättre" så tror jag att även andra såg en annan Thomas än bara en "konstig" person, och det kommer ge honom många röster i morgon kväll. Låten är i Di Leva - stilen, och klänningen är på.

Att tippa denna omgång med finalister och finalister till 2:a chansen är svår då många låtar är på svenska, många låtar har en bra artist och kass låt. Att en låt kan vinna på grund av att artisten är känd är riktigt tråkigt, tror dock att det kommer att hända i kvällens omgång.

Tippar:
Direkt till final: Timoteij & Top Cats
Till 2:a chansen: Ulrik Munther & Sonja Aldén.
Jag kan inte riktigt sätta finger på vart Di Leva hamnar, han kommer i mina ögon bli kvällens skräll, och någon av de 4 ovanstående kommer att åka ut. Kan det bli Munther mån tro? Hoppas dock på att Sonja ryker...


Snö snö

Publicerat den 2012-02-09 klockan 10:19:58 i kategorin vatten,
Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro + Tele Converter 1,4x


Den där snön kan jättegärna få sluta komma ner nu. Är riktigt trött på vintern trots att den kom betydligt senare iår än förra året, och året innan det. Inte nog med att man får problem med att gå ut och gå med vagnen, utan plogbilarna kör gärna här utanför runt 23-tiden. Rally race med skopan rakt ner i snö och asfalt. Lätt att försöka somna då.

Igår var vi bortbjudna på middag hos Åsa och Mattias. Var riktigt proppmätt när vi lämnade deras nya hem. Det hade blivit riktigt fint där hemma :) Ikväll kommer Yonges barndomsvän över på middag, och på söndag blir det middag i Solna. Middagarnas vecka helt enkelt!

Mister Strumplös

Publicerat den 2012-02-07 klockan 22:08:07 i kategorin Lilleman,
Elias avskyr att ha på sig strumpor. Eller så tycker han bara att det är roande att ta av sig dem. Det spelar ingen roll hur högt upp jag drar upp strumporna på hans ben för av kommer dem lika snabbt ändå.
Därefter pågår strumpjakt på hela nedervåningen. Hans strumpor synkar inte längre i tvättmaskinen = hans strumpor har ingen sambo.

Tips? Ska man låta han vara barfota eller ska jag ta till med Karlssons Klister och Silvertejp? :)

Här ska det sjungas

Publicerat den 2012-02-06 klockan 14:47:24 i kategorin Allmänt,


Äntligen dök min beställning upp. En beställning av böcker gjordes för cirka 2 veckor sedan. Idag behagade dem anlända vår brevlåda.

Det blev en present till mig själv - Photoshop Recept, samt en hel del små böcker åt Elias. För ett par månader sedan så fick han boken "Tre pepparkaks gubbar" av gammelmormor. Den lilla boken har gått varm här hemma, i både läsform, sång och så klart att ha i munnen. Boken är riktigt stryktålig så att sitta och tugga på boken lite då då skadar den inte allt för mycket. Nu har jag kompletterat dem tre pepparkaksgubbarna med en mängd nya barnsånger i samma serie.
Minus 20 grader

Publicerat den 2012-02-05 klockan 10:09:34 i kategorin natur,Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro + Tele Converter 1,4X

Äntligen helg

Publicerat den 2012-02-03 klockan 22:43:38 i kategorin Allmänt,


Ett litet inlägg från mobilen då man ändå inte kan sova. Utanför kör just nu plogbilen. Brutalt och stenhårt. Att dem alltid lyckas dyka upp på kvällar och helger? Gött med OB antar jag....

I helgen blir det Melodifestivalen, pyssel och förhoppningsvis en frisk son. Det har blivit bättre i hans mage men långt ifrån helt återställd. Dock är han lika glad och pigg för det vilket underlättar en hel del. Det har blivit många bad under veckan och det är ju tur att han trivs som en fisk i vattnet.

Ne, nu går ögonen i kors och nu kör TVÅ plogbilar utanför.. Ska leta öronproppar och sova.
Hare'hej

Melodifestivalen 2012

Publicerat den 2012-02-03 klockan 18:45:17 i kategorin Allmänt,


Så imorgon kväll smäller det. En höjdpunkt enligt mig då jag år efter år sitter fastklistrad framför TV:n då Melodifestivalen går varm.
Varje år blir jag dock förbannad av flera anledningar. Varje år sänds tusentals bidrag in i hopp om att bli valda. Därefter letar dem kändisar, alltså inga nya stjärnskott. Dem är inte välkomna. (Dock får nya människor det svårt bland kända namn...) Bland alla tusentals låtar så har dem, som bara ett exempel - i år valt ut Sean Banan med låten Sean den förste Banan. Var finns logiken? Menar dem helt seriöst att inte någon annan av 6000 bidrag var bättre än Sean Banan? Men visst, SVT vill ha tittare och Bananen är populär.

Jag lyssnade precis igenom kvällens bidrag och känner avsky. Så fruktansvärt illa. Lancia, här haru ;D

1) Sean Banan - Den förste Banan
"Kingen" glider in som en sheik, och låten är inte helt värdelös. Tvärt emot riktigt nice. Däremot passar inte hans text in i det som kallas familjeprogram. "Ser bara string, blir glad i min ding-ding", kanske inte faller alla i smaken -_-

2) Abalone Dots - På väg
Tre okända brudar kör folkmusik, eller dyligt. Påminner lite om tjejerna i Timotej. Dem kan verkligen sjunga och spela, men låten får mig att välja kisspaus istället för att lyssna klart på låten.

3) The Moniker - I want to be Chris Isaak
Förra året var The Moniker's "O-lala" låt en hit. Den svängde rejält och den var trallvänlig. Därför hade jag sett fram emot en liknande variant från den hyperaktive Daniel men ikke. En riktigt trist låt där jag inte förstår varken text eller melodi.

4) Afro-dite - The boy can dance
Dessa 3 brudar vann melodifestivalen 2002 med låten Never let it go. Nu försöker dem igen med en låt som går i samma stuk som 2002:an. Denna låt är inte helt värdelös men musiksmaken på låten (i mina öron) är ingenting som diggas. Dock tror jag att dem tar sig vidare. Till andra chansen.

5) Dead by April - Mystery
Otippat som tusan! Att hårdrocksbandet Dead By April skulle ställa upp i Melodifestivalen var ungefär lika troligt som om Elivs skulle återuppstå. Överdrivet ja, men wtf! Visst, finnarna i Lordi har ju gjort det, och det gick ju faktiskt hela vägen. Dead by April är riktigt duktiga, och denna låt var mer än godkänd. Frågan är hur +40 publiken ser på saken.

6) Marie Serneholt - Salt & Pepper
Ännu en menlös titel. Och menlös text. Och Marie bjuder även på menlös engelska. "Såå hAtt, såå hAtt" ska i låten stå för "so hot, so hot", alltså "så het, så het". Då tjejen har varit på turne världen över sedan barnsben så trodde jag att hon kunde bättre engelska än så. Låten? Aha. Mjaaa, halvt ok!

7) Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Bara namnet Thorsten Flick ger mig kalla kårar och jag vet inte varför. Konstig typ, konstig låt. Detta är bottenskrapet.

8) Loreen - Euphoria
Förra året sjöng Loreen låten "My heart is refusing me", och jag blev riktigt chockad över att den inte gick direkt till final. Däremot gick Loreen till andra chansen men återigen fick jag chock. Sara Varga - Spring för livet puttade ut Loreen från tävlingen. Vilken låt har spelats flitigt under det föregångna året av dessa 2?....
I år gör hon det igen - En riktigt bra låt med hennes kraftfulla röst. I år måste hon vidare till final, och ingen omväg via 2:a chansen.

Vidare till final och 2:a chansen går Loreen, Dead by April, Afro-Dite och The Moniker men, jag tror dock att Sean Banan kan ta någon av mina gissningar.... (!)


9 månader

Publicerat den 2012-02-01 klockan 22:30:18 i kategorin Lilleman,


Idag blir jag 9 månader
Hänt under månaden:
- Andra tanden har kommit ut
- Nattas fortfarande (!) i våran säng för att sedan bäras över till sin egen
- Älskar majskrokar. Gillar även bröd med leverpastej på.
- Ligger INTE stilla på skötbordet. Blöjbyte sker snabbt på skötbordet, kläder får man lirka på medan han kryper runt eller står vid någon möbel.
- Älskar att åka i vagnen
- Fått sin första magsjuka, slutet på januari. Håller i fortfarande
- Började prata mycket i slutet på januari, så som "Ba-ba-ba", "Ph-Ph".
- Förstår var den "magiska" lampan är någonstans, så länge han inte är på bushumör och bara ler när man frågar "var är lampan".
- Vinkar
- Sover oftast 2 pass om dagen, inte längre 3.

ÅÅh Gud hjälpe mig

Publicerat den 2012-02-01 klockan 09:16:09 i kategorin Lilleman,


.... Eller hjälp Elias.
Han har gått och blivit magsjuk...

Det hela började i måndags eftermiddag då han med öppen mun kaskadspydde. Det såg ungefär ut som om man satt på vattenslangen ute i trädgården. Fast ut ur munnen kom en annan färg än vatten. Och lukt. Mumset hamnade på vår ryamatta, så jag försökte så gott jag kunde att skrubba och dammsuga den ren...
Därefter tog vi det lugnt.

Tisdagen kom, och Elias bajsade som vanligt runt 10-tiden. Man får ju alltid en överraskning när man byter bajsblöja. "Ryggbajs?", "mjuk bajs?", "hård bajs?".
Öppnade pyjamasen försiktigt och inser att denna gång har det kommit ut genom blöjan och ut på hans båda lår. "jag trädde väl inte på blöjan riktigt bra". ELLER?
Bajs ut genom båda benen, upp över ryggen OCH ut genom vänster arm.

(Elias kommer bli jätteglad om han någon gång i framtiden läser detta inlägg. Snacka om att skämma ut pojken.)

Hur som haver - vid varje prutt han lägger så blir det en bomb av vätskefylld bajs. I morse när man plockade upp honom låg han i en nypruttad sörja... det blev bad och sängombyte innan jag slog en signal till vårdguiden. För en gångs skull hamnade jag hos en människa som hjälpte mig fullt ut. Fick massor med råd och tips så nu på morgonen har jag vart i väg och handlat. Dock måste jag införskaffa vätskeersättning, detta fanns inte i affären..
Har DU något tips som kan lindra magsjukan så tas dem emot med öppna armar.


Tur att hans humör (än så länge) är som en solstråle.
Gårdagens promenad (bild) i kylan gjorde gott för oss båda.


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.