Händerna upp i luften

Publicerat den 2012-12-31 klockan 17:09:56 i kategorin Allmänt,


Med plattången kvar i Strömstad så blev det inte möe jag kunde göra av mitt barr :/ är i allafall nu redo inför kvällen och nyår, även fast jag är hur trött so helst...

Händerna upp i luftN då va \o/

Vårat 2012

Publicerat den 2012-12-31 klockan 11:32:26 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Att backa tillbaka till gamla inlägg här på bloggen får en att minnas. Inte minst för mig själv, men också kanske för andra. Jag älskar att anteckna om våra liv och att min familj och släkt på andra sidan Sverige kan läsa om oss varje dag.
Det här inlägget kommer nog att bli långt, och det sammanfattar det gångna året. Vårat 2012.
 
 
 
 
 
Den 1/1-2012 blev Elias hela 8 månader gammal. Året och tiden hade rusat förbi och vi hade nu en liten krabat med starka viljor och som fått sina första gaddar.
Jag fyllde 20 år några dagar senare, eller var det 28? Minns inte riktigt.. Vid 8 månders kontrollen på BVC konstaterades det att Elias vägde hela 11 kilo vilket jag gjorde runt 2-års åldern. Elias sprang även runt i hemmet med sin lära-gå-kärra.
Under januari månad körde jag mitt sista Counter-Strike event, någonsin. Counter-Strike skulle senare under året gå i graven för att uppdateras till Counter-Strike GO och jag valde att inte hoppa på det tåget. Jag hade liksom gjort mitt. Tävlingen gick inte vägen och avslutet blev trist.
I slutet på månaden tog jag och Elias tåget mot Strömstad för att umgås med familj, släkt och vänner. Att återvända till Stockholm igen efter underbar vecka hemma var mindre roligt.
 
 
Februari månad börjar med att Elias blivit bjuden på sin första magsjuka. En kaskadspya på ryamattan i vardagsrummet blev starten på en veckas magsjuka med blöjbyte var 15 minut... Här började han även uttrycka sig med "Ba-ba" och "Ph-Ph". Inte för att det betydde någonting men mer eller mindre satte ihop bokstäver. Denna månad lärde han sig även att stå utan att hålla i sig, och det var superroligt att rycka i alla köksskåp som ännu inte hade skydd. Jag fick binda luckorna med snören och det var då mindre skoj när man väl skulle in i något skåp. I vardagsrum och hall fick vi ta bort knopparna på byråerna. Dessa knoppar är borta än idag.
Jag skaffade mig en ny bloggdesign, den jag har än idag och februari månad är även Melodifestivalens månad - så många kvällar blev det mys med tant Sabina för att glo på detta event.
Elias gungade för första gången och detta var mycket populärt trots alla minusgrader som var ute. Februari var också den månad där jag och Yonge förlovade oss.
 
 

 
Mars månad inledde jag och Elias med en tur till Strömstad igen. Det blev som vanligt många dagar med mys, framför allt med familjen. Det var även underbart att se snön försvinna, sakta men säkert. Våren var liksom på väg nu!
Någon dag efter vår hemkomst så reste sig Elias upp från sittande läge och började gå. Liksom HALLÅ, vad hände?
Visst var det lite stapplande, men efter 2 dagar så var det full rulle och galenpannan sprang omkring här hemma med en nervös morsa hack i häl hela dagarna därefter...
Här är ett klipp från hans första dag på 2 ben:
 
 
 
Mars var månaden då blogg.se uppmärksammade min blogg gång på gång. Både via inlägg och som "Veckans blogg", vilket jag tyckte var jätteroligt. Besöksantalet gick i taket och via deras kommentarer fann jag många bloggar som jag fastnade för, som jag läser än idag.
Mars månad fortsatte med en hel del shopping till den växande lilla stora grabben. Vi passade även på att äta lyxmiddag med fina vänner, och Elias redde sig galant. I slutet på månaden så sprang han stadigt överallt här hemma, och han passade återigen på att bjussa på en redig magsjuka. Tack!
 
6 tänder hade ploppat ut och man kunde nu börja diskutera med honom och att han förstod. Man kunde be honom att hämta saker och ting, och något som också var roligt var att kasta saker i toaletten. Roligt enligt han, alltså!
Jag fick upp vårgardinerna som Elias såg på en gång. Någonting var ju liksom annorlunda, och han gick sakta fram för att studera dem. Yonge har aldrig märkt när jag byter gardiner om jag inte berättar det för honom, därför blev det mycket uppskattat när det väl märktes av lilleman.
Gunga var också någonting Elias aldrig kunde få nog utav. Vi spenderade många timmar i Körsbärsparken i både bra och dåligt väder.
 
 
Sen kom dagen då Elias förmodligen blev märkt för alltid. 
Den 5 april skulle vi ha åkt till Strömstad, men Elias sov så fruktansvärt illa denna natt och därmed fick vi stanna hemma. Dagen bjöd istället på många timmar på vårdcentralen för att se över hans magkramper och hosta, för att några timmar senare spendera tid på akuten på Huddinge Sjukhus. Elias ramlade in i en bokhylla och slog upp kinden. Han slapp sy, men än idag finns ärret kvar och det kommer det förmodligen alltid att göra.
 
Påsken anlände och vi kom iväg till mitt kära Strömstad ändå, trots kaoset som var under dagarna innan. Den 10/4 firade jag och Yonge vår årsdag tillsammans, 6 år som ett par. Hur står man ut? ;)
I slutet på månaden kom hela min familj på besök. Lillens födelsedag stod på schemat, och så även altanbygge här hos oss. Pappa är lite bättre än mig på det här med att hamra och skruva, men bara lite! Därför fick han ordna. Allt :)
Våra familjer samt Sabina och Sebbe kom och firade Elias födelsedag den 29 april och dagen blev superlyckad. Strålande sol och god mat.
 
Så kom dagen med stort D - Elias 1 års dag.
 
Vår trädgård fylldes med människor som förgyllde våran stora dag. Lillen fick så himla mycket fint, och det är ju något visst med den första födelsedagen någonsin. Allt blev verkligen perfekt!
 
Maj var även den månaden som Elias började köra sitt eget race. Det gick att säga åt honom om rätt och fel, sedan sket han fullständigt i uppläxningen. Om någon annan sa ifrån så lyssnade han noga, och agerade rätt där efter!
Att käka banan och kika på Babar och Badous äventyr var något vi gjorde varje dag. Denna månaden hann jag även med mycket fotografering, mycket på grund av att Elias ändå var ute och lekte. Två flugor i en smäll, kan tänkas men man måste vara snabb. Elias försvann så fort man koncentrerade sig lite väl för mycket i bildernas värld.
 
 
Juni månad började fint. En tur till vackra Falun för att kika på Eric Saade, lycka!
Yonge fyllde år några dagar därpå och han fick fina utemöbler i present. Tyvärr kom vi inte att använda dessa särskilt mycket då Sveriges sommar bjöd på allt annat än sol och värme.. Mamsing kom och spenderade några dagar här i Stockholm och var även barnvakt åt lillen då Sabina och Sebbes bröllop ägde rum.
Midsommar spenderades i härliga Strömstad där lillen fick sig en liten pool. Det var lycka det!
I slutet av månaden så såg jag återigen Eric Saade, denna gången i Norge tillsammans med bror och tös.
 
 
 
 
I mitten på juli månad så återvände vi till Stockholm igen efter många härliga dagar i Strömstad.
Jag och Yonge gjorde allt för att sysselsätta den lilla och det blev många turer till Körsbärsparken och hälsade på vänner. Vi tog även en tur till Eskilstuna och Parken Zoo vilket var mycket poppis! Elias var helt överlycklig över att se alla djuren. I slutet på månaden anlände äntligen våran nya säng, som vi hade väntat! Vädret? Jo - både sol, bad och hagel.
 
 
Augusti månad innebar sol och regn om vart annat. Lillen älskade att gegga i sandlådan och därmed blev det sandlåda i hela vårt hem. Mamsing kom på besök i början av månaden och Elias var nöjd över att ha sin "mojmoj" på besök. Vårat allra första föräldramöte ägde rum under månaden vilket kändes konstigt. Och vuxet. Lillen skulle inskolas på förskolan den 28/8, Så fort tiden går...
18:e-25:e augusti befann jag mig i Grekland tillsammans med mamma, Mimmi och Cinna på den underbara ön Kefalonia. Sol varje dag och över 30 grader, jo man tackar!
 
 
Denna månaden var en ganska lugn sådan. Inskolningen på förskolan rullade på åt rätt håll och i och för sig kom hyss med det. Så som att sitta vid matbordet och bubbla med vattenglaset, springa i väg när man ska klä på honom ytterkläderna och massor där till. Yoghurt/Yoggi stod på schemat varje dag och det var den nya favvisen att käka gå-kiii. Gärna med poff (puffar). Nickelback och Daughtry var på plats i Globen den 12/9 och så även jag, brorsan och Cilla. Underbar konsert, minne för livet. Den 22/9 anordnade jag och Yonge en stor kräftskiva här hos oss, och inte vilken kräftskiva som helst. 10-års jubileum med Counter-Strike laget unFinished! Med 25 människor under ett och samma tak kan det bara bli kaos, och det blev det. Dock för det mesta bra kaos.
 
 
Oktober månad inleddses med besök från mojmoj. Oktober var även den månaden då jag började baka något så in i helv*ete. Allt ifrån kanelbullar till cupcakes... Det är ju så bra för kroppen, menar jag!
Teletubbies stod högst på Elias lista, medan en annan spydde galla efter redan 2 minuter. I slutet på månaden fick jag en ny frisyr. Håret kapades med över 2dm och jag är inte van än idag med denna korta frisyr..!
 
 
Novembers första dag innebar att Elias blev hela 18 månader, alltså 1,5 år gammal! Tiden hade bokstavligen försvunnit snabbt och här satt man nu med en liten människa med egna viljor, och som pratade mer och mer.
Ibland var det svårt att förstå vad han menade, och då blev det hus i helvete. Han blev tokförbannad!
Elias bjöd även på magsjuka, återigen. Denna gång höll det i sig såpass att vi blev rådda att köra laktosfritt i en månad på test.. vilket fungerade!
Elias fick under denna månad besök av 2 killar från ambulansen då jag var tvungen att ringa 112. Hans arm var helt bortdomnad under lång tid, mer om det kan läsas här. Gröna gubbar som kom och hälsade på oss mitt i natten var inte populärt enligt Elias!
Elias klättrade mer och mer på våra möbler. Upp på köksbord och vardagsrumsbord, upp i fönstret för att stå på fönsterbrädan. Kände ibland att jag inte orkade säga ifrån ensin gång, han lyssnar ju ändå inte på vad jag säger! Mojmoj och korfarn kom på besök denna månaden vilket alltid är härligt för både mig och den lille.
I slutet på månaden var det dop för lilla F, och därefter anlände den första snön för iår. Vilken lycka för Elias!
 
 
 
Så anlände den sista månaden på året, december. Vid början på denna månad så hade jag bakat och donat hela november månad, så nu var jag liksom mätt på både bullar och bak.
Julpyntet togs fram, dock kunde vi knappt använda oss utav hälften. Vi äger 5st IKEA-flyttkartonger fyllda med julpynt. Det vi tog fram var gardiner och några få ljus. Resten skulle Elias ha sönder på 5 sekunder, så dem ligger kvar i lådorna...
Månaden inleddes med stadiga -10 minsgrader och mycket mycket snö. När vädret är sådant så är vintern härlig tycker jag. Det tyckte Elias också, och därför var vi ute väldigt mycket. I början på månaden kom Elias farmor hem från en vistelse i Korea där hon hade varit i hela 3 månader. Elias var så glad över att se henne igen, och han började genast att härma alla koreanska ord hon sa. Det var ju så mycket som hade hänt med Elias tal under dessa 3 månader, så det blev som en chock för farmor när hon fick höra hur mycket han pratade.
Jag köpte domänen www.ninnzan.se till denna blogg. Var egentligen sugen på ett annat, men det var redan upptaget.. Bror min kom på besök i början på månaden och tur var ju det! Han kunde rensa frysen på alla bullar jag hade bakat! Elias gick sitt första Luciatåg och både jag och Yonge var på plats för att se vår lilla pepparkaksgubbe.
Julklappar handlades hela månaden och julgranen sattes upp dagarna innan jul. Misstag, den rök i backen några dagar senare.
Julen spenderades i Strömstad. Resan både dit och hem gick bra, trots varningar om snökaos och blixthalka. Elias var även helt underbar i bilen vilket underlättar resan betydligt.
Tomten anlände hemmet i Strömstad, men Elias sa på en gång att det var Kicki, alltså min bror Christofer. Det var väl skumt, va?
 
 
Avrundar detta året med att önska Er alla en god fortsättning, och grattis till Dig som orkade läsa all text i detta inlägg och inte bara glo på bilderna ;)
Ta det lugnt inatt, och tänk på djuren! Man behöver inte panga hela dagen, tolvslaget är ju tolvslaget!

Gott nytt år

Det var det

Publicerat den 2012-12-28 klockan 21:38:52 i kategorin Allmänt,


Fasen som tiden flyger iväg! Imorgon åker vi hem igen och som vanligt har dagarna passerat för snabbt här i Strömstad.

Vi har hunnit med en hel del men skulle vilja ha gjort mer. Har dock varit supertrött hela veckan så det har varit gött att ha kunnat slappa rejält.

Lillen har trivts som bara den. "mojmoj" och "kofarn" har varit uppe med Elias på morgnarna och härjat loss. Denna vecka har han även börjat härma precis allt man säger. Det gäller att passa munnen nu kan jag lova..!

Nu stupar jag i säng. Imorgon måste det packas :/ trist trist..

Julstök

Publicerat den 2012-12-24 klockan 15:22:07 i kategorin Allmänt,


Gårdagens resa gick kanon. Trodde att Elias skulle gnälla och ha sig men inte ett enda gnäll! Så skönt, dutti lillgubbe!

Dagen startade vid 7-tiden och sedan dess har det varit full rulle. Frukost, vart ute och lekt 2 gånger, pulka, hämtat min mormor och öppnat paket från "kicki och illa". Just nu sitter jag på ärslet medan mina föräldrar förbereder maten. Elias och resten kollar på Kalle Anka :)

Härliga tider, underbar dag.

God jul

Publicerat den 2012-12-24 klockan 08:00:00 i kategorin Allmänt, Festligheter,


 
God jul alla fina

Sista rycket

Publicerat den 2012-12-22 klockan 13:31:09 i kategorin Allmänt,


Just nu pågår sista rycket här i hemmet.
Idag vankas det julafton hemma hos Elias farmor och farfar och imorgon bär det iväg till mormor och morfar.

Att packa är lätt, tänker man. Tills man står där med ett berg fullt av Elias smutsiga kläder... Kläderna tvättas och tumlas. Man packar, packar matväskan inför resan, man packar allt som behövs för den lille och man får absolut inte glömma de 5 gossedjurena: Nini, lalle, vavve, muuu & bäää. Måste komma ihåg alla julklappar också. Samt mig själv...

Måste fortsätta innan jag glömmer bort vad som är packat och inte packat... Hoppas ni alla får en härlig julhelg med massa mys och gott.

Det vankas julbord

Publicerat den 2012-12-21 klockan 11:54:38 i kategorin Allmänt, natur,


 Igår kväll tog jag och Elias en liten julfika tillsammans med tända ljus. Pappa Yonge hade liksom somnat på golvet. Vi ropade på honom flera gånger men det kom ingen reaktion. Elias blev glad då han istället fick flera bullar.
Efter bulle blev det sängen och detta var runt 20-tiden. Jag bestämde mig snabbt för att hoppa i säng även jag då jag hade haft ont i huvudet hela dagen. Somnade till vid 21-tiden. Klockan 00 var det dags för Elias att vakna. Han fick en flaska välling och vad händer då sedan? Jag ligger vaken. Till klockan 5! Elias sov oroligt hela natten. Han vaknade till, ropade efter mamma, pappa, nalle och allt Gud vet vad. I sömnen ja. Det gick liksom inte att hjälpa honom med något då han ändå låg och drömde...
 
Aja.. Ska försöka vila lite nu så att jag orkar med kvällen.
Ikväll blir det nämligen julbord tillsammans med Yonges barndomsvänner + respektive.
På menyn finns följande:
Inlagd sill, blåbär och vodkasill, romsill, senapssill, limesill, matjesill, gravad vitlöksströmming, gravad örtströmming, kräftströmming, gravad lax, kallrökt lax, varmrökt nobellax, inkokt lax, rökt böckling, enbärsmarinerad böckling, skaldjurspate, sillsallad, sikromsägg, räkägg, julskinka, rostbiff, rökt kalkon, lammfiol, rökt renstek, rökt älgsalami, munsökorv, viltkorv, gustafskorv, tegelrögt bog, rökt karre, viltpate, lantpate, bakad leverpastej, grisfötter, kalvsylta, rullsylta, dillmajonäs, hovmästarsås, pepparrotskräm, cumberlandssås, äppelmos, skånesenap, västervikssenap, legmysallad, mimosasallad, rödbetssallad, pickles, inlagd gurka, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, lutfisk, vitsås, gröna ärtor, janssons frestelse, stuvad grönkål, rödkål, brunkål, julkorv, svampomelett, dopp i grytan, stureost, gräddädelost, brieost, cheddarost, digestivekex, saltiners, frukt, chokladkladdkaka, mjuk pepparkaka, ris ala Malta, fruktsallad, risgrynsgröt, valnötter, hasselnötter, fikon, dadlar, hallonsås, vispgrädde, julknäcke, rågknäcke, vörtbröd.

Orkade du läsa igenom alla rätter? Det gjorde inte jag. Jag antar att dom har prinskorv, julskinka, brieost, köttbullar och ägghalvor. Det är det som krävs för mig för att skapa ett magiskt julbord!

Hur som helst så ska det bli gott med årets första julbord. Många andra har ju säkert redan tröttnat på både jul och julbord. Detta året har jag sparat mig, och idag råder storbantning fram till kvällens matbravader!

Hoppas ni alla får en härlig fredag :)
 

Misstag

Publicerat den 2012-12-19 klockan 11:35:42 i kategorin Allmänt,


Att sätta upp en julgran när jag har en liten vilde här i hemmet var nog ett stort, stort misstag.
Det är ju snart jul och på grund av det trotsade jag allt och satte upp granen.
Dock så fungerar inte julgransbelysningen då jag inte hittar eldosan.. Än så länge är det en mörk och dyster gran, men ack så rolig för Elias.
 
Jag satte mig framför granen med Elias för att lugnt och stilla prata med honom. Att det var mammas. Att man bara får titta.
Elias tyckte dock att man får pussa på julgranskulorna så ja, en puss kan väl inte skada? Efter ett par timmar så verkade han ignorera julgranen helt. Kanske det fungerar ändå?
 
Misstag nummer 2: Jag och Sabina tog bort spjälskyddet på Elias säng. Jag tänkte att Elias kunde vandra in till mig och Yonge på natten om han vaknar. Istället så hamnade han på golvet. Och sov vidare. Stod på alla 4 och sov. Det såg skönt ut men jag var bara tvungen att flytta upp honom igen...
 

På bättringsväg

Publicerat den 2012-12-18 klockan 14:47:28 i kategorin Allmänt,


Idag är det tusen gånger bättre med mig än de föregående dagarna.
Det är inte ofta jag är sjuk, men när det väl slår till så slår det till. Hårt. Som att få en stol i bakhuvudet ungefär! Det gör ont i hela kroppen och svagheten är total.
 
Förut led jag mycket av min hals. Halsböld efter halsböld kom och gick, och tillslut så opererades dem bort. Det är det bästa jag någonsin har gjort och jag ångrar det inte en sekund. Dock verkar det som om mina förkylningar har förvärrats sedan halsmandlarna försvann. Dock fortfarande värt varenda mandelbit!
 
I morgon ska Yonge ha julfika på sitt jobb och han bad mig därför fixa iordning någonting. Att baka är ju ingenting som är speciellt jobbigt. Jag ser det mer som någonting roligt, som en hobby :) Därför blev det pepparkakscupcakes med polkafrosting samt chokladbollar med smak av pepparkaka :)
 
 
Man kan ju inte annat än att hoppas att dessa bakverk går hem i stugan. Jag kan provsmaka men det blir förgäves då jag inte känner smak av någonting just nu på grund av min förkylning...
Cupcaken bör ju fungera, men däremot chokladbollarna.... Det är chokladbollar i grundrecept. Därefter 10st krossade pepparkakor samt 1tsk pepparkakskrydda. Denna kryddan luktade starkt, och om till och med jag känner att den luktar starkt så kanske chokladbollarna därmed smakar starkt... WuäääÄ! Hoppas det fungerar ialla fall....
 
 

Vecka 50 på Instagram

Publicerat den 2012-12-17 klockan 10:31:56 i kategorin Allmänt, Instagram,


Sjukt sjuk

Publicerat den 2012-12-16 klockan 00:29:53 i kategorin Allmänt, blommor,


Idag har jag varit hemma med sjuk Ninni. Att vara hemma med sig själv som är så förpestad av snor och snörvel är ingen direkt hit kan jag lova.
För det första så klagar jag konstant fast ingen hör, och därför får jag inget medlidande. För det andra så är det sjukt irriterande att ha en täppt näsborre medan den andra är fri som en fågel. För det tredje tog kaffet slut i morse och därför kom huvudvärken smygandes som en förpestad böld som etsat sig fast som en hjälm runt min korkskalle.
Idag har jag dock lyckats somna mitt på dagen, vilket inte hör till vanligheterna. Har legat på soffan nästan hela dagen, slumrat. Vaknat, käkat lite. Somnat igen. Skönt! Dock mindre skönt NU när man SKA sova, men då det inte längre går...
 
Som toppen på detta så har det snöat konstant idag vilket  gör att det blir snöröjning i morgon. Graden ligger även runt nollan, så fortsätter det så blir det tungt att ta bort en god del blötsnö.
Bara för det så längtar jag efter sommaren och bjussar på två bilder från varmare tider...
 

Lussefirande och feber

Publicerat den 2012-12-14 klockan 17:06:42 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Igår firades som sagt var Lucia på Elias förskola. Elias första Luciatåg, så fort tiden går!
Tåg och tåg, vi samlades i ett rum där vi sjöng låtar med barnen och man förstod på Elias att dessa låtar har dem trallat på ett tag då han hängde med vid ord och gester.
Därefter blev det lussefika tillsammans med andra barn och föräldrar för att sedan åka hemåt.
 
Över natten har jag blivit mycket sämre. Förkyld, feber och halsont. Ser fram emot en "härlig" helg med sjukdom...! Ska försöka pynta granen också men jag vet inte om det är så smart. Elias älskar ju bollar, och han kommer nog att se mina julgranskulor som fina bollar man kan leka med ;) Jag tror jag gör ett försök ialla fall. Går det inte så får vi väl riva ner den igen =/
 
 
Idag har jag äntligen lyckats få iväg lite julkort! Jag skrev dem för länge sedan men därefter har dem liksom blivit liggandes här hemma. Får hoppas att dem når fram till nära och kära i tid...
 
Nu vankas det middag här i hemmet! Hoppas ni alla får en härlig helg :)

Lycklig

Publicerat den 2012-12-13 klockan 11:57:44 i kategorin Allmänt,


Hashtag lycklig tjej! Det är jag det!
I flera månader har jag kikat runt på blocket efter Hemnes möbler från IKEA. Hemnes är relativt dyrt enligt mitt tycke, men förstår priset dem tar. Serien är ju helt underbar.
 
Idag när jag tog en titt på blocket så var det en som hade lagt upp 2 nattbord som jag eftersökt samt ett skoskåp för en billig peng. Dessutom, en bilfärd från mig till säljaren á 4 minuter! Jag ringde på en gång, och är nu en mycket glad tjej!
Får se vad Yonge säger... Han diggar inte direkt dessa nattbord, men han har ju inte haft så mycket talan om heminredning hos oss över huvud taget, kan ju lika gärna fortsätta i den riktningen ;D
Hoppas dock att han tycker att det är fint och att jag inte får världens utskällning!

I eftermiddag ska min gosse gå Lucia tåg på förskolan! Det ska bli så mysigt att se. Första Luciatåget :)
Det ska även bli spännande att se HUR dem går till väga med att få alla barn att gå på ett led?! Fröknarna pedagogerna har ju magiska fingrar, så nog går det säkert vägen!
 
 
 

Vecka 49 på Instagram

Publicerat den 2012-12-11 klockan 18:59:00 i kategorin Allmänt, Instagram,


Helvetes nätter

Publicerat den 2012-12-11 klockan 09:43:12 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Elias har återgått till nätter från helvetet.
Han somnar utan problem på kvällarna mellan 19-20-tiden, men vid 00-slaget börjar kaoset.
Han får komma in till oss för att sova vidare, men det är inte helt smärtfritt. Det ska bökas, pratas, leta efter alla gosedjur som ligger precis brevid honom, det ska slåss och gnällas.
Efter 2h med detta så går vi och gör en flaska välling, sedan kanske han somnar om.
Sedan är det dags vid 5 tiden igen. Samma procedur, samma gnäll och bök. Han ÄR trött men får ingen ro..
Många gånger är det en prutt han ska ha ut, men dessa 2 nätter har varit någonting helt annat och jag vet inte vad...
 
I morse var det en mycket trött liten pajsare som skulle iväg till förskolan. Imorse gick det inte att lura honom med varken "åka buss", "åka pulka" eller "snö". Dessutom så ramlade han ned i en stor snöhög utan vantar och det var ännu mindre poppis denna morgon....!
 
Idag åker brorsan hem och Elias kommer nog bli ledsen över det. Elias tycker att det är roligt att leka med "Bobbo", och han har till och med ropat på "bobbo" under dessa nätter. Att förklara för Elias att Bobbo sover är någonting som går in genom örat och ut genom ärslet på nolltid. Om Elias kräver något så ska han få det på 1 sekund, enligt han själv ;)
 
K l a g a t . f ä r d i g t !
Hej då klagomuren
 

Pulkatime

Publicerat den 2012-12-09 klockan 16:08:58 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Så var det slut på ännu en helg. Helgen har bjudit på både tjejkväll, mys med familjen samt att "bobbo", alltså morbror Joakim har kommit till Stockholm.
 
Jocke anlände i lördags och vi slappade rejält framför TVn hela dagen. Elias och Yonge befann sig i Älvsjö för mys hos farmor och farfar. På kvällen blev det bio, Taken 2 och jag funderade länge på när jag var på bio senast. Kan meddela att jag inte kom fram till något resultat...! SÅ länge sedan, så det var riktigt mysigt.

Idag tog jag och Jocke en shopping tur och äntligen hittade vi en pulka till Elias! Efter lunch hos farmor och farfar åkte vi hem och tog på oss varmare kläder för att inviga pulkan. Till en början var det en Elias som såg ut som ett frågetecken, typ "vad är det här för idioti?" men sedan var det mycket skojsigt ;)
 
 
Ja, favoritbollen var på plats även den... Att försöka locka ut Elias utan sin boll är liksom omöjligt... Den klarade dock pulkaracet och även lite lek i snö... Synd! ;)

TGIF

Publicerat den 2012-12-07 klockan 14:51:05 i kategorin Allmänt,


Så var det äntligen fredag, och för en gångs skull så slipper jag dona så mycket i hemmet under dessa dagar. Tvätten är tvättad, diskberget är borta, plockat undan Elias alla miljarder bollar, dammsugit och tagit toaletterna.

Imorgon kommer min ena bror hit, så det lär väl bli en hel del mys framför TVn kan jag tänka mig. Kan även passa på att bli av med alla bullar som ligger i frysen. Får liksom inte plats med mat jag köper på grund av alla bullpåsar som ligger där. Brorsan blir nog inte ledsen över det ;)
 
Hoppas alla får en härlig helg!
Det ska bannemej jag ha!
 

Kakan ville inte det jag ville idag :/ Dekorationen föll pladask. Antar att
den går att käka ändå, för man kan väl inte misslyckas med en kladdkaka?!

Bitter

Publicerat den 2012-12-06 klockan 20:26:15 i kategorin Allmänt,


Snöplogen kom till slut! På själva huvudgatan utanför oss kom den redan igår, men på en sidogata precis brevid vårt hus behagade den att komma idag under eftermiddagen. Bil efter bil har under dagen kört fast här utanför, och folk har bokstavligen fått gräva fram sina bilar.
Som sagt - plogen kom och rammade hela våran häck samtidigt.

Helt ärligt, jag förstår inte logiken. På 3:e bilden här nedan så ser ni en väg, samt 2 trottoarer. Eller, ni ser en trottoar. På vänster sida ser ni Mount Everest av snö. Under snön finns en trottoar samt våran häck som förmodligen är död när den väl får skymta vårsolens strålar. Varför i hela friden inte lägga snön på trottaren på höger sida, istället för på vänster?

 

Nollgradigt

Publicerat den 2012-12-06 klockan 10:09:31 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Efter härliga dagar med cirka 10 minusgrader och en mängd nysnö så kom dagen då väderleken bjuder på nollgradigt.
Att släpa på en vagn i modd och blötsnö är allt annat än roligt och jag funderar helt ärligt på att köpa skidor till vagnen! Eller så får man helt enkelt se en promenad med vagnen som ett träningspass och därmed kunna skippa gympasset. Jag går i och för sig inte på gym heller, så jag får nog bara tacka och ta emot när snön sätter käppar snö i hjulen ;) Gratis träning,  gratis är gott!

Pappan i hemmet snodde min bil till jobbet idag. Hans egen bil stod insnöad på parkering och den liknade mer eller mindre en stor gräddbakelse. Jag själv blir då strandad i hemmet, eller insnöad om så önskas. Bussarna verkar dock rulla på men tror inte dom rullar i rättan tid. Fullt förståeligt.
 

Snow

Publicerat den 2012-12-05 klockan 22:21:42 i kategorin Allmänt,


Avrundar dagen med lite kassa mobilbilder
 

Samma varje år

Publicerat den 2012-12-05 klockan 13:38:15 i kategorin Allmänt,


Ja men alltså, det är ju samma visa varje år.
 
"jobba hemifrån i morgon"
"stanna innomus"
"SL / SJ / FLYG står stilla"
"Bildextra: Kaos i snön"
 

Ändå skulle jag prompt ut med bilen idag. Jag skulle ju bara köra en färd på cirka 6 minuter. Färden blev till 1 timme då man knappt såg vart man skulle köra någonstans och bilar låg i diket eller hade kört fast mitt i vägen. Bara så där. 
 
Jag kom dock både fram och tillbaka, välbehållen och har spenderat ett träningspass ute på vår parkering med att skotta 30cm nysnö. Mer snö kommer, så snart får man väl gå ut och röjja igen...! Jag är så jädrans glad över mina skor som jag köpte för 2 vintrar sedan, ett par kängor från Gore-tex. Priset var cirka 1500:- men så fruktansvärt värt vartenda öre! Idag införskaffades ett par termobrallor och ett pannband så nu e jag bannemig berädd på det värsta! HIT ME!
 
 
 

Ny domän

Publicerat den 2012-12-05 klockan 13:20:39 i kategorin Allmänt,


God morgon i snökaoset! Får kasta upp lite bilder på snön senare... här har det kommit cirka 30cm ny snö och det är fullkomligt kaos. Kom inte iväg till mötet i tid i morse då bilar låg i diket både här och där och man kunde knappt se någonting utanför fönsterrutan...!
 
Som rubriken lyder så  har jag nu en ny domän/adress till denna blogg och det är följande: www.ninnzan.se
Självklart kan man klicka sig in på ninnzanlee.blogg.se också, men för enkelhetens skull blev det ninnzan.se :)

Det som nu återstår att se är för Er som följer ninnzanlee.blogg.se via bloglovin, kanske måste man följa ninnzan.se istället, eller så fungerar båda två? Någon kanske redan vet svaret, uppskattas i sådant fall =) Jag får återkomma med det senare.
Reklam och annat joxx är även borta från bloggen nu, skönt!
 
 

Korea

Publicerat den 2012-12-04 klockan 12:03:17 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Woop woop, ännu en dag med tvåsiffriga minusgrader och en massa snö!
Det känns på något sätt som om detta väder kommer att hålla i sig, och det kanske inte gör så mycket? Bättre så här än nollgradigt och gegg!
 
Idag blir det till att snabbt röjja huset med tvätt och städ för att därefter hämta pluttis från förskolan. Då blir det buss och pendeltåg mot hans farföräldrar. Att åka buss är total lycka för Elias, och det var cirka ett år sedan som han åkte pendeltåg senast, han kommer bli helt galen av glädje!

Igår landade Elias farmor på Arlanda efter att ha varit i Korea i 3 månader.
Elias har endast sett farmor en gång via FaceTime på mobilen, och när vi la på den gången så stortjöt Elias i en kvart. Inte ens kakor fungerade som tröst så nog minns han henne!
Han har lärt sig säga "fajfaj", så nu måste vi öva in "fajmoj" ;D
Till mina föräldrar säger han "mojmoj" men inte "mojfaj", utan det är "kofarn". (Eller också internskämt ord som beuuuu eller pruttljud ;D )

Under tiden då  farmor har varit borta så har ju Elias ordförråd expoderat. Hon kommer att få en chock med alla ord som han kan på både Svenska och Koreanska.
Det är heller inte bara enstaka ord, utan bindningar med 2 och 3 ord till mindre meningar. Han förstår allt man säger och gör, och han förstår oftast innebörden av det han själv säger. Med oftast så menar jag att han kan säga "mätt i magen" när han är mätt. Han säger "dä ä bollen, eller en till boll" och då har han rätt.

Något som är mindre rätt är när jag har skällt på honom, tex om han kastar ned mattallriken på  golvet. Då säger Elias "Dum pappa". Det gör ingenting, tycker jag. Det får liksom vara så, bättre dum pappa än dum mamma ;D

Hur som helst, nu får jag sätta fart här!
Hoppas ni alla får en finfin dag :)
 
 

Vecka 48 på Instagram

Publicerat den 2012-12-04 klockan 11:17:42 i kategorin Allmänt, Instagram,


Rätt härligt ändå

Publicerat den 2012-12-03 klockan 08:20:27 i kategorin Allmänt,


Minus 10 grader, vindstilla, snö och ljudlöst på grund av nysnö. Det är rätt härligt med vintern ändå!
Klart, jag tackar gärna ja till en resa till Thailand NU, men man får också vara nöjd för det man får :)
 
Lilleplutten vaknade upp 2 gånger inatt, men jag märkte ändå att han sov trots att han ropade på mig. Många gånger funderar jag på vad han drömmer om på nätterna då han ropar både det ena och det andra. Det bästa är nog ändå när han skrattar i sömnen. Gapskratt, från tomma intet. Det är mys =)
 
Klockan 6 ville han vakna och då låg vi inne och kollade på barn tv en sväng innan det blev uppstigning.

Nyss diskat och plockat undan på nedervåningen, dags att ta tag i tråkigare saker...
 
mobilbild
 
 

1a advent

Publicerat den 2012-12-02 klockan 12:00:22 i kategorin Allmänt, Lilleman,


Så där ja, nedräkning till julafton är kommen!
Idag är det 1a advent och den 2a december. Det blev pannkakor till frukost tillsammans med tända ljus och med snö på utsidan.
 
Elias, Yonge och Ibbe har precis åkt mot Älvsjö och jag själv ska passa på att handla, städa upp i kaoset här hemma och sedan baka lite. Ikväll kommer Bina (Sabina), Kebbe (Sebbe) och Sabinas mamma på adventsfika. Hoppas att jag blir klar med allt tills dess...
 
 
Elias i morse när han lekte i "nööö"

Avrundar dagen

Publicerat den 2012-12-01 klockan 22:36:20 i kategorin Lilleman,


Så har denna dag nått sitt slut. I detta nu råder filmtajm med Yonge och farbror Ibbe tillsammans med nybakade lussekissar och glögg.

Elias har sprungit runt här hemma hela dagen. Att "pinga" från vardagsrum till kök och sedan kök till vardagsrum är poppis. Även skoj att stänga in sig i lektältet för att kasta ut bollar!
Julpyntet har rört på sig en aning..! Ganska väntat men ändå ;) tomtarna byter plats flera gånger om dagen och min strukna duk blev en servett..

Äntligen

Publicerat den 2012-12-01 klockan 12:12:44 i kategorin Allmänt,


Igår fick jag äntligen julpynta  :D
Visst, det kanske inte är dags förän på söndag, men många har redan tjuvstartat och jag älskar ju julfint i hemmet :)
 
Fyra IKEA-flyttlådor fyllda med julpynt togs igår ned från vinden. Detta år kan vi dock inte pynta som vi brukar då Elias kommer att röja gärnet bland saker och ting... Det blev gardiner, lite småpynt och annat smått och gott runt om i hemmet :)

Idag kommer farbror Ibbe förbi på middag och lussebak. Elias kommer bli överlycklig då han har tjatat om Ibbe i flera dagar..
 


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.