Have a nice one

Publicerat den 2011-09-30 klockan 16:30:00 i kategorin landskap,


This is how we do it

Publicerat den 2011-09-30 klockan 13:59:15 i kategorin Lilleman,
Precis när jag hade skrivit färdigt föregående inlägg om att jag skulle gå och lägga mig en sväng, så vaknade mitt Powernap-barn. 20 minuter sov den lille krabaten, sedan var det dags för lek igen!
Han fick sig en "bit" mat och sedan blev det promenad i det finfina vädret. Innan han somnar brukar han köra någon form av gympapass i vagnen - som bilden ovan visar. Folk som går förbi brukar skratta, le och stanna mig för att kika på Elias där han ligger med benen upp i vädret...
I skrivandets stund så sover han i vagnen, och bara för att jag skrev att han sover så lär han väl slå upp dem två små bruna han har!

En till

Publicerat den 2011-09-30 klockan 11:47:39 i kategorin Lilleman,
En till bild på min lilla gobit som togs härom dagen då han var lycklig i sin pyjamas långt ut på dagen v
För övrigt har han precis somnat och Yonge har åkt iväg té jobbet så nu ska jag passa på att sova en sväng.

Rutin

Publicerat den 2011-09-30 klockan 10:39:17 i kategorin Lilleman,
Lillens rutiner börjar verkligen nå det perfekta. Kvällarna kan variera - antingen somnar han vid 20 för att sova hela natten, eller också så sover han bara en liten sväng. Här kan det även vara en övertrött Elias som visar sitt esse vilket kan bli problem när han väl ska somna...
I normala fall så somnar han inför natten klockan 22:00 och vaknar för första gången vid 6/7-tiden då han vill ha en flaska. Därefter kan han nattas om för att sova ytterligare 2 timmar.

Pingu - den eminenta spelmobilen i spjälsängen (bilden ovan) gör susen vid både uppvaknande och när jag ska grejja med saker och ting, så som tvätt, disk och annat jox som bara måste göras. Han kan ligga och stirra och lyssna på Pingu i evigheter.

I morse fick jag dessutom hjälp av pappa Yonge som börjar så sent som klockan 12 idag. Dock kunde jag inte somna om vid 6-snåret så yes - jag har vart vaken sedan dess.

Strumpkompis

Publicerat den 2011-09-29 klockan 14:20:28 i kategorin Lilleman,Olika strumpor är för mig en vardag. Jag hittar aldrig kompisen till mina strumpor, så jag liksom bara tar två rena strumpor och klär på mig. På så sätt hamnar alla strumppar i osynk och jag orkar inte längre strukturera upp par och par. Rent som rent, måste väl ändå vara OK?

Dock har lillen rykt på samma idioti.... Det hänger små strumpor på tork överallt här i hemmet, och idag tog jag dem två närmsta. Blev dock en ljusblå och en mörkblå. Rätt snyggt ändå tycker ju jag!

Jag har skapat kaos

Publicerat den 2011-09-29 klockan 11:17:19 i kategorin Allmänt,En 15 centimeters hög med framkallade bilder ska sorteras och fixas in i album. Det tar TID, speciellt då limmet tog  slut. På lördag blir det en sväng till Panduro för att shoppa mer mysiga klistermärken och annat smått & gott för att därefter bli "färdig" med Elias album....
Har kommit till hans dag nummer 20 här på Jordlivet, så jag har en bit kvar.... Hjälp!

På grund av detta kaos så äter jag och Yonge middagarna sittandes på soffan. Jag har ju liksom tagit över köksbordet...

Det går frammåt

Publicerat den 2011-09-29 klockan 10:56:53 i kategorin Lilleman,
........ Eller snarare bakåt.
Elias har nog inte riktigt fått grepp på hur man gör när man ska åla, eller så är han helt enkelt för lat för att dra sig frammåt. Bakåt går det i alla fall i en väldans fart då han trycker sig bakåt och glider på kläderna.
Går man på toa, eller ordnar något att äta och sedan går in i vardagsrummet så tar det en stund innan man lokaliserat den lille krabaten.
Man får lyssna på hans stonkande. Eller också följa snigelspår. (dreggelspår, litervis med dreggel sipprar ut ur hans mun dagligen - följ spåren!)

Lata morsan

Publicerat den 2011-09-28 klockan 16:07:14 i kategorin Lilleman,

Elias verkar trivas i sin nya pyjamas. Igår bytte han inte om förän klockan var 12:30. Fast å andra sidan kanske han behöver hjälp med ombyte av sin lata morsa...! Hur som helst så ser han väl inte så besvärad ut?! v

Svar angående objektiv

Publicerat den 2011-09-28 klockan 16:04:33 i kategorin Allmänt,


Jag hittade precis en kommentar som jag inte har godkännt. Hade missat den totalt och kommentaren ser ut som följande:

Jag kan inte annat säga än att jag är supernöjd med objektivet du frågar om. Det stämmer att det är ett närbildsobjektiv, så kallad macro. Den är otroligt lätt att hantera, och jag rekomenderar även ett stativ för bästa resultat.
Jag fick tipset av min far om att objektivet låg till försäljning på fotosidan. Priset var kanon, och jag fick även med kvittot vid säljarens inköp av objektivet. (viktigt!)

Objektivet har fått väldigt fina recensioner, och finns att köpa te.x HÄR , pris 4.475:-
Klart värt vartenda öre!


Klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg vid macro fotografering. Älskar att fotografera blommor!

Blir aldrig färdig

Publicerat den 2011-09-28 klockan 10:30:03 i kategorin annat,


I nästan exakt ett års tid har jag grejat med ett inlägg om min, mammas och Mimmis resa till Rhodos förra året men jag blir ta mig f-n aldrig klar med den. Fråga mig inte varför... Jag sitter inte och pillar med det dagligen, men ibland kommer man liksom på att man inte blivit klar och då skriver man ett par rader för att därefter stänga ner inlägget igen och vänta någon månad tills man kommer på det igen.

Jag gick precis igenom alla bilder, och Gud vad man nu längtar efter sol och värme....Rhodos, Grekland. 2010 - Bild tagen från vår balkong

Rekord

Publicerat den 2011-09-28 klockan 10:25:28 i kategorin Lilleman,


I natt slog Elias rekord i antal sovtimmar. Från 20.00-06:30, alltså i hela 10,5 timmar sov det lilla livet.
Därför passade jag på att göra följande:

- Inte gå och lägga mig när han somnade
- Att ha mardrömmar
- Att ha svettattacker
- Att ha mensvärk (jag som inte haft det på 1år+2 månader + 4 dagar
- Vaknade 8 gånger varav 5 gånger för att kolla till lillen. De resterande gångerna bara POFF vaken...

T y p i s k t

Bänkad framför IDOL

Publicerat den 2011-09-27 klockan 20:28:29 i kategorin Allmänt,


Då ligger man raklång på soffan framför IDOL tillsammans med 4200 kalorier fotsvett (ostbågar), cola light och chokladkakemuffins.
Det är då en jädrans skillnad i skicklighet i kvällens deltagare jämfört med igår. Igår var näst intill pinsamt och till och med jag kunde ha gjort det bättre, och då är det illa!

Igår gjorde jag två satser med kladdkaka som potionerades upp i bullformar på två fulla plåtar. Igår käkade jag och Yonge upp en plåt, och idag har jag smällt i mig 7 stycken... Behöver jag nämna att jag känner mig som Svullo?

 

ä l s k l i n g  &  j a g

 

Saltö

Publicerat den 2011-09-27 klockan 11:39:40 i kategorin landskap,


Saltö, Strömstad
2011-09-01

Nice

Publicerat den 2011-09-27 klockan 11:36:33 i kategorin Allmänt,


Jag får bocka och buga - Blogg.se's iPhone app är här, och för den bloggnörd som jag är så är detta helt underbart.
Det har varit på tal länge om att blogg.se ska släppa en app och folk har tjatat i evigheter, men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge? :D

Nu blir jag ännu mera blogg nörd!
Älskade barn

Publicerat den 2011-09-26 klockan 13:55:51 i kategorin kreativt,


Hösten är här

Publicerat den 2011-09-26 klockan 13:52:00 i kategorin annat,


Jag längtar alltid efter sommaren. Älskar värme och sol, mer eller mindre hatar vintern. Dock är hösten den vackraste årstiden på året utan tvekan. Dess färger, lite halvkallt och det är helt underbart när det väl är sol.

Jag och lillen kom precis hem efter en tur i ett höstlikt Tullinge. Tyvärr så hade jag inte med mig kameran då minnet var fullt (som vanligt...) och batteriet behövde matas på batteri (som vanligt).
iPhonen kan göra underverk, och med hjälp av appen PictureShow så blev det rätt härliga bilder ändå.
Rekomenderar PictureShow starkt! Finns massor med redigeringsverktyg i den appen, och den är superlätt att hantera.


Morgonstund

Publicerat den 2011-09-25 klockan 10:19:08 i kategorin Lilleman,
Mitt morgonhumör är inte att leka med. Jag är sur och vresig och hungrig så fort jag slår upp ögonen MEN detta har förändrats. Med skönsång från Elias rum är det svårt att låta bli att le direkt när man vaknar.
Lillen är nöjd och gó direkt när han vaknar, och två morgnar i rad har han sovit i över 8 timmar på "första sovpasset". Därefter vaknar han efter 2 timmar och pratar för sig själv inne i hans rum. Och bajsar.
När man smyger in i hans rum för att säga god morgon så skiner han upp och det värmer hela mamma hjärtat.

Därefter blir det blöjbyte, lek och nappflaska och därefter somnar han på mig nere på soffan.
MYS i allra högsta grad


Ps. För er läsare som varit in här förut och inte ser någon förändring kan trycka F5 för uppdatering av sidan. Jag har gjort lite färgbyte och småändringar. Är dock låååångt ifrån klar, men man får justera så fort tid finnes. Ds.

Macro på Saltö

Publicerat den 2011-09-22 klockan 10:33:05 i kategorin blommor,


När jag var i Strömstad i slutet på augusti, så passade jag och pappa på att ta oss en tur ut till Saltö för fotografering. Målet var att fotografera havet, solnedgång och klippor för min del, men då pappa är 1000 gånger bättre än vad jag är på det + har världens ballaste objektiv så gav jag upp. Jag tog istället fram min macro som inte blivit använd sedan jag kravlade runt med gravidmage den 16/4-11.

Flodko macrofotograferar, 16/4-11: Att våga trotsa....

Det blev en del fina bilder i kvällssolen som jag anser vara det bästa hjälpemedlet vid macro.
Enjoy
Idag

Publicerat den 2011-09-21 klockan 15:29:23 i kategorin Allmänt,IDAG är humöret helt okej.
IDAG ska jag greja med Elias fotoalbum.
IDAG har jag skippat att göra mig i ordning.
IDAG har jag hällt i mig 4 stora koppar kaffe
IDAG lyssnar jag på Hot Chelle Rae om och om igen.
IDAG fast för ett år sedan befann jag mig i Grekland med mamma och Mimmi.
IDAG är jag halft barnfri och det känns hur skumt som hellst. Elias är med Yonge hos farmor.
IDAG har jag pysslat med designen på bloggen men blir bara förbannad och lägger ner projektet. Gång på gång.

 

Dumbo

Publicerat den 2011-09-19 klockan 18:52:53 i kategorin Lilleman,


Dopmottagning

Publicerat den 2011-09-19 klockan 12:25:23 i kategorin Lilleman,


I lördags hade vi dopmottagning för Elias. Som nämnt förut så ägde själva dopet rum i Strömstad Kyrka då mina släktingar börjar bli till åren och kan därmed inte sitta i bil så många timmar. Det var jättehärligt att släkten kunde delta, och istället blev det alltså en dopmottagning på denna sida av Sverige för våra vänner.Som vanligt stressade jag upp mig trots att maten bestod av smörgåstårta och därmed inget arbete med mat. Stress på grund av dukning och på grund av mycket folk. Tårtorna gjorde jag och Sabina tidigt på lördag morgon så även det var redo att ställas fram. När vännerna hade ätit klart så kunde jag stressa ner. Nödvändigt med stress? Inte mycket va´!Dagen blev lyckad och Elias fick massor med fina och nödvändiga saker.
Nu återstår det lite städning innan allt är i sin ordning igen.

Tack alla som medverkade <3

Förberedelser

Publicerat den 2011-09-17 klockan 07:56:25 i kategorin Allmänt,


I flera dagar har vi nu förberett Elias dopmottagning som kommer äga rum här i hemmet, idag.
Anledning till dopmottagning är för att Elias dop ägde rum i Strömstad för släktingar, och vi vill även ha någonting här i Stockholm för vänner. Därav en dopmottagningsfest.

I flera dagar har vi kört grovstäd, så som ränsning av kläder och där med bortskänkt, skura, damma, dammsuga, plocka skit. Idag blir det till att göra det sista. Yonge sitter just nu och blåser upp ballonger, sedan ska smörgåstårtor hämtas, tårtor bakas. Hämta folk och hämta fler stolar. Klockan 13:00 smäller det :D

... jag kanske borde göra det jag skulle här framför datorn, och det var då inte att skriva ett blogginlägg

Smakprov

Publicerat den 2011-09-14 klockan 10:52:17 i kategorin Lilleman,


Igår gav vi Elias hans första smakpotion, och det blev som väntat matkrig.
Vi började med två teskedar av morot och potatis. Lillen var mer intresserad av skålen och skeden med dess färgglada yttre istället för maten. Han såg inte ut att gilla maten för fem öre, och det tog cirka 20 minuter innan två teskedar var uppätna, alternativt låg på haklappen eller på kläderna... och i håret.Matkrig

Publicerat den 2011-09-12 klockan 19:19:28 i kategorin Lilleman,


Jag ser fram emot kommande matkrig.
Jag är utrustad med plastskedar och tallrikar. Med haklappar och servietter. Med rena kläder och med badbalja.
HIT ME

Vad gör man när man bara går hemma?

Publicerat den 2011-09-12 klockan 14:53:51 i kategorin Allmänt,
Denna kommentar damp in hos mig idag och det fick mig att skratta till lite grand.
"...Bara går hemma..."SKOLA: När man väl gick i skolan så avskydde man skolan, och man längtade ut till arbetslivet. Vad man inte visste DÅ var att i skolan fick man allt serverat på silverfat, så som planering, lunch och man träffade sina vänner dagligen.
ARBETE: När man "äntligen" kom ut i arbetslivet och började få belöning en gång i månaden så var det inte så kul ändå. Belöningen försvann i räkningar och mat, man fick inte längre maten serverad och arbetsliv med tidiga morgnar och utmattande dagar är där för alltid.
MAMMALEDIG: När jag fick reda på att jag var gravid så såg jag fram emot att "bara gå hemma", så som kommentaren lyder. Jag såg fram emot att få sova lite mer, att få dega i hemmet och slöa framför TV:n och självklart ta hand om min lilla prins. Dock uteblev allt degande och slöande - totalt.

Att vara mammaledig innebär att man arbetar 24/7 - 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.
Det handlar om att man ska ta ansvar för det liv man satt till världen, att finnas där dygnet runt med tröst, mat, lek och blöjbyte.
Som mor vaknar man av varje litet ljud ens barn gör ifrån sig. Man vaknar så fort barnet vänder sig, hostar till, gnyr och fiser. Om barnet mot förmodan legat still i mer än 3 timmar på en natt så vaknar man ialla fall. Detta på grund av att man vaknar i ren och skär panik och man reser sig från sängen för att luta sig över spjälsängen.
Andas han? Sover han? Har han bajsat i sömnen? Har han tappat nappen?

Dagarna försvinner snabbt i och med att man INTE bara går hemma.
Tvätt - och diskmaskin arbetar dagligen, och man småplockar skit från alla hörn och vrån. Det är blöjbyte, lek och stoj. Det är mat till en själv som ska lagas, och det är en tutte här och en flaska där.
Man försöker underhålla sin 4-månaders i den mån det går, med så som promenader, lekar och utflykter - allt för att den lille ska få suga in mycket intryck.
Jag älskar livet just nu och njuter av varje dag som går tillsammans med Yonge och vår lille Elias.

MEN....NÄR JAG VÄL FÅR TID ÖVER så ägnar jag mycket tid åt min kamera och fotografering. Jag älskar att fotografera, och gör det så fort jag får en gnutta tid för mig själv.
Att starta Counter-Strike (datorspel) är också ett intresse, men som dock kräver mycket tid om man spelar på en högre nivå.
Jag sitter även en del här framför bloggen då det är perfekt att lägga upp bilder och skriva ett par rader då min familj och släkt befinner sig på andra sidan Sverige. Yonges släkt från Kanada och Korea är även här inne på bloggen, men kan dock endast titta på bilder då språket skiljer sig en del ;)
Att pilla med mobilen gör jag mer än ofta. Just nu är det applikationen Wordfeud som gäller - lite smått beroendeframkallande.SÅ, ATT BARA GÅ HEMMA är det då inte.

BVC

Publicerat den 2011-09-12 klockan 12:50:30 i kategorin Lilleman,


Idag var det återigen dags för en koll på BVC. Lillen var där på sin 4 månaders kontroll och allt såg fint ut  enligt kurvan. Klumpen har nu nått 8.3 kilo och är 68 centimeter lång.
Under samtalet så pratade vi en del om smakpotioner och diverse maträtter man nu kan ge honom i små mängder. Det är verkligen en djungel som man nu ska ge sig in i... Det ska dock bli kul att se hans reaktion när skeden går in i munnen med diverse maträtter på.

Annars då?
Vi är tillbaka efter en två veckors tur i Strömstad, och Elias har äntligen kommit på banan gällande sovtider här i Stockholm. I Strömstad har han nämligen gett oss 7+ timmar per natt, medan här i Stockholm endast 5 timmar. Två nätter i rad har han nu gett oss 9 timmars sömn vilket är otroligt skönt. Det var länge sedan man fick sova såpass länge kan jag lova...
Yonge har semester vilket gör det ännu skönare då han kan avlasta och hjälpa till här hemma under dagarna.
8.300g
68 centimeter

Lamborghini

Publicerat den 2011-09-10 klockan 22:47:17 i kategorin annat,


En mycket lång dag har snart nått sitt slut, och med det menar jag när lillen somnat inför natten.
Det blev uppstigning klockan 7:30 och sedan dess har det varit full rulle.
Vi har storstädat bland all bråte man samlar på sig, så som krukor, trasiga stekpannor, kartonger och en massa annat.
Efter en sväng till tippen för att dumpa av allt så fortsatte städningen, och därefter gjorde vi oss i ordning för en tur till Nacka där en Lamborghini stod och väntade på Sebastian.
Sebastian fyllde 30 förra året och fick då en upplevelse - att köra en Lamborghini.
Efter pojkdrömmen åt vi middag på en koreansk resturang inne i stan - ett perfekt avslut på dagen


Leksaksmobil i tre delar

Publicerat den 2011-09-08 klockan 21:20:30 i kategorin Lilleman,
Sikken tur

Publicerat den 2011-09-08 klockan 21:12:58 i kategorin Lilleman,
Någon blev väldigt glad idag när posten anlände, nämligen Elias. Han (jag...) glömde sin snuttefilt hemma hos mormor och morfar i Strömstad, och det uppdagades då mormor fixade iordning spjälsängen :(
Elias tog emot snutte med glädje och stoppade den rätt in i mun.

Elias Tae-Yang Kim

Publicerat den 2011-09-07 klockan 12:52:38 i kategorin Lilleman,
Den 4:e september blev vår Elias döpt i Strömstad Kyrka under fullständigt namn Elias Tae-Yang Kim.
Jag var otroligt lycklig över att dopet skedde i Strömstad då alla mina släktingar bor i just Strömstad, samt i Norge och därmed kunde dem alla delta vid dopet.
Vi hade inte sänt några inbjudningar till vänner i Stockholm eller övriga delen av Sverige då vi istället kommer att hålla en dopmottagning hemma i Tullinge, men på plats i Strömstad fanns självklart Yonges familj, Åsa & Mattias och Sabina och Sebastian.


Efter själva dopet blev det kalasande av smörgåstårta och tårtor. Elias fick helt underbara gåvor av släkt och vänner. Min faster hade dessutom bakat världens godaste cheesecake, och min farmor och farfar hade med sig den norska traditionen Kransekake.
Elias sov hela dopkalaset rakt igenom och vaknade när han kom innanför dörren hos mamma och pappa. Han skötte sig galant under dopet, men han har ju sina läten när han är trött. Ljuden han gör ifrån sig när han är trött kan väl jämföras med grymtandet från en gris. Det ljudet ekade i hela kyrkan och det var svårt att hålla sig för skratt.

Samtliga bilder är tagna av min far, och får ej kopieras eller användas på något sätt utan tillåtelse.

Hemma igen

Publicerat den 2011-09-06 klockan 16:16:26 i kategorin Allmänt,


Då var vi tillbaka i Tullinge igen efter nästan 2 veckor i Strömstad.
Jag har knappt hunnit lägga upp bilder eller inlägg under tiden i Strömstad, mycket har hänt :)

Bröllop, 50 års kalas och 50 års fest, grillkvällar och dop.
Därmed blir det snart en bomb av inlägg så att släkt och vänner kan ta del av alla bilder.
Just nu vaknar min lille pojk efter en powernap i vagnen, så tillbaka till arbetet! :D

Fyra månader

Publicerat den 2011-09-01 klockan 22:28:49 i kategorin Lilleman,


Idag blir jag fyra månader
Hänt under månaden
- Lillen blev 100 dagar gammal den 8 augusti, vilket man firar i Korea.
- Sover gärna på sidan
- Älskar att hänga och dingla i selen
- Måste ha någonting över ansiktet när han sover, som tex snuttisarna
- Vände sig för första gång från rygg till mage den 25/8
- Viljestark och bestämdNinni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.