ESWC 2006

Publicerat den 2011-10-16 klockan 17:59:54 i kategorin ESWC2006,


FRANKRIKE
Paris 2006
29 juni - 4 juli

Palais Omnisports of Paris Bercy


År 2006 var det året som jag befann mig på VM för Counter-Strike för första gången. Laget jag spelade med på den tiden hette Aurora-Gaming, och vi var ett tjejlag med 3 danskor respektive 2 svenskor, och därav gick vi under dansk fana under eventet.

Eventet ESWC arrangeras i Paris, Frankrike och dit tog vi oss ned med Ryanair vilket kanske inte alltid är så bekvämt... Då man landade långt ute på vischan så blev det över en timmes bussresa in mot huvudstaden av France. Väl framme i centrum så var jag glad över att ha Yonge med mig då han förstod sig på det franska tunnelbanesystemet, Metro. För mig såg det ut som ett spindelnät i en mängd olika färger, förstod ingenting!Eventet hölls på en arena som heter Bercy och kan med dess insida jämföras med Globen. Alltså en arena för både konserter, ishockey och massa annat. Utifrån såg det mer ut som en stor gräsplätt och det såg inte alls ut att vara någon arena. Fick väl mer eller mindre chock när vi väl kom in till år 2006's ESWC.
Vi reste dit två dagar innan vår första match gick av stapeln. Detta på grund av incheckning på hotellet samt invigning av ESWC där även grupperna skulle lottas fram. Då Paris bjöd på chock-värme under våra samtliga dagar i Paris så blev det en hel del turistande i denna vackra stad.

Självklart så blev det ju en titt på Eiffeltornet. Vissa av tjejerna i vårt lag hade varit i Paris förut och ville inte åka upp i tornet, så därför blev det bara en titt denna dag, för att därefter åka en turistbåt i kanalen längst med Paris. Då såg man en hel del, så som tillexempel Notre Dame. Värme chock - JA!
Under lördagen den 1 juli så spelades våra första matcher. Vi spelade i grupp 1, och vi såg att vi hade 2 hårda motstånd i gruppen. Ett av dessa motstånd var vi tvungna att slå, annars kunde vi hälsa hem och vara ute ur tävlingen.

Det gick kanon för oss denna dag, och vi vann samtliga matcher i vår grupp förutom 1. Motståndet vi förlorade mot var BTB, och det skulle visa sig att detta lag senare gick som segrare i damturneringen av årets upplaga av ESWC.
Då vi tog oss ur gruppen så väntade altså ännu en gaming dag.
Söndag, 2 juli

 

Denna dag kan man säga att allt gick åt h-lvete. Vi förlorade stort mot USA och China, medan vi spelade jämt mot de spanska x6tence. Härmed var vi altså ute ur tävligen efter samtliga 3 förluster och placerade oss totalt på en 5:e-8:e placering på ESWC år 2006.

Då vi nu var ute ur tävligen så passade jag, Yonge och Sabina på att turista lite till i Paris. Vi var dem tre som inte hade varit i Paris förut, så de andra danskorna stannade kvar på eventet för att kika på matcher.
Även denna dag bjöd på +30 graders värme och Sabina var rödare än en tomat i både ansikte, över bröstet och på hennes rygg... Solkräm, vad är det?!

 

 

 

Kommentarer

Nathalie

Usch va jag saknar ESWC -06... det var verkligen eventernas event! <3

2011-10-18 - 09:53:42
Blogg/Hemsida: http://nat0.se

Ninni

ja fy satan =/ Det är det största eventet jag varit på, helt klart. det året var ju top of the line när det gäller de nästkommande ;/ förstår att du saknar det då ni kom 2a också <3

2011-10-18 - 10:13:09
Blogg/Hemsida: http://ninnzanlee.blogg.se/

Nicco

Aww, Paris är sjukt härligt! Väldigt mysig och fin blogg btw :)

2011-10-18 - 12:46:23
Blogg/Hemsida: http://nicolinahamlin.blogg.se/

Lotta

Så coolt med progamer tjejer. Själv spelar jag inte samma, lirar bara starcraft II :) Dock inte på någon högre nivå direkt

2011-10-18 - 22:08:04
Blogg/Hemsida: http://dollyjane.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget!

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar

Trackback


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.