Snurrigt värre

Publicerat den 2011-10-31 klockan 11:11:00 i kategorin Allmänt,


Jag har läst både här och där att när man slutar amma, så kan man tappa en del hår. Vad som däremot inte står på de sidor jag har läst, är att man tappar en hel Afghanhund per dag, och att hårbollar sedan finns överallt i hemmet.
Det står heller inte att man kan få panik över detta, så jag antar att jag är onormal.
Trots att jag fäller värre än en hund så har jag lika mycket hår kvar på huvudet, och den logiken förstår jag inte.

Hur som haver. Klockan är förflyttad en timme, men inte våran sovrumsklocka vilket snurrade till det en del när lillen vaknade i morse för första flaskan. Han brukar vakna klockan 6 och på klockan stod det just 6. Jag fick för mig att klockan då var 7 (tack ICA reklamen), men i själva verket var hon 5. Ja, ni ser - ni förstår säkert inte ens vad jag just skrivit, så försök sätta dig in i min sits som morgontrött morsa att försöka förstå vad klockan var.

Idag blir det en sväng till öppna förskolan för att leka med de andra barnen. Man märkte på Elias att han tyckte att det var spännande att träffa andra bebisar när vi härom dagen var och fikade med några mammor och bebisar på ett fik här i närheten. I och för sig satt han och stirrade mer på mammorna än på bebisarna, men han är ju kille.Faith

Publicerat den 2011-10-31 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


Lortpajas

Publicerat den 2011-10-30 klockan 15:26:50 i kategorin Lilleman,
Matvrak

Publicerat den 2011-10-29 klockan 16:52:06 i kategorin Lilleman,


Kliar sönder mig

Publicerat den 2011-10-29 klockan 14:49:26 i kategorin Allmänt,


Jaha, då har jag rykt på någon form av kli. På hela kroppen! På armar, ben, fötter, händer. ÖRONSNIBBARNA!
Jag och Sabina var precis på Huddinge sjukhus där jag fick någon tablett som skulle dämpa detta kliande, och som var mot allergisk chock. Vi får se vad den kan bidra med.

Hela kalaset gick på 487,00:- varav 350,00:- gick till Närakuten.
Känns inte helt okej!Önskar dig en

Publicerat den 2011-10-28 klockan 15:30:00 i kategorin annat,


Lattemorsa

Publicerat den 2011-10-27 klockan 11:14:16 i kategorin Lilleman,


Idag är det meningen att vi från mammagruppen ska samlas på ett fik här i närheten. Luncha ihop. Och leka Lattemorsor hela bunten.
Elias ligger dock just nu och sover nu, och jag väcker då inte den björn som sover!
Knodden börjar nog få tänder nu, för det är ett himla gnäll, dreggel och bitande hela dagarna. Om han vaknar i någorlunda lagom tid så kommer vi ta bussen mot fikeriet.

Det kan ju trots allt vara trevligt att möta andra mammor, och prata lite bajs och så?

Utslagen kille

Publicerat den 2011-10-27 klockan 10:41:00 i kategorin Lilleman,


Mobilbild

 

Utslagen tiger med kanin och nalle över sig. Att somna i vår säng är väldigt populärt nu mera. Det verkar som om han somnar snabbare, och finner ro till att somna. I sin spjälis kan han ligga länge och fnula med både det ena och det andra innan han tillslut somnar. Eller bajsar så att man får ta upp honom....

Missing

Publicerat den 2011-10-27 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


Kladd

Publicerat den 2011-10-26 klockan 17:44:00 i kategorin Lilleman,


Jag förstår inte riktigt varför BVC sa att barnet ska få testa att äta själv, för att känna och klämma på maten. Han är ju bara snart 6 månader, vad förväntar dom sig?
Hur som hellst så tycker han att det är roligt att gegga, eller så är det pappa Yonge som tycker om att se när Elias geggar. Sedan får jag städa upp efter kalaset, medan Yonge städar upp Elias i badbaljan.

Grötkvällarna är alltid kaos, men det är på något sätt mysigt ändå. Lillen brukar få gröt runt 19-tiden och därefter blir det plums i badbaljan. Då har lillen gröt i hela ansiktet, över händerna, i håret och i näsborrarna.
Rosa bandet 2011

Publicerat den 2011-10-26 klockan 17:39:48 i kategorin Allmänt,


Ett år senare

Publicerat den 2011-10-26 klockan 11:38:26 i kategorin Lilleman,


Det har nu gått exakt ett år sedan jag "gick ut" med att jag och Yonge väntade barn.

Jag minns så väl när jag skrev inlägget här på bloggen. Jag liksom bubblade av glädje. Jag tyckte även att jag var smällfet redan då vid vecka 13, och att man egentligen redan borde ha sett min stora feta mage. Min stora feta mage såg då ut så här:Vid denna tid, altså vecka 13 så hade jag gått upp ett par kilo. Jag vet inte om det berodde på all choklad jag proppade i mig eller om det var lilleman. Man kunde ju säga till Yonge att det var hormonerna som styrde mitt godisbehov, eller helt enkelt "men jag är ju gravid". Så om det var bebis som vägde, eller om det var godiset, det får liksom bli oskrivet!

Jag var för övrigt gravid i 13 år, 8 månader, 3 dagar och 13 timmar. Ialla fall så kändes det som det. En väninna till mig väntar deras första barn. Hon är beräknad i slutet av november, hon har minsann bara varit gravid i ett par dagar. Jag tyckte att det var nyss som man fick reda på att dem väntar barn. Men hon själv kanske har varit gravid i 14 år. Tiden går så djävulskt långsam när man går med en bula på magen. Man hörde varje sekundslag slå på köksklockan, trots att man stod och lagade mat som förde oväsen.

Varje dag då man pendlade till jobbet var en krigszon som man aldrig vann. Att vara gravid är ingen sjukdom enligt Försäkringskassan, och så anser även Stockholms befolkning. Ingen reste på sig för att ge sin sittplats till mig. Ingen tog hänsyn till mig när man försökte gå i en lugn och harmonisk takt från pendeltåget till tunnelbanan. Alla sprang in i mig - precis som vanligt.

I slutet av graviditeten såg jag ut på följande sätt:+ 13 kilo allt som allt, och sömmarna hade spruckit på samtliga linnen.
När man äntligen nådde mållinjen med en vattenpöl på tröskeln vid badrummet så stannade världen upp.
Man hann fundera på vad man hade gett sig in i, på vad f-n som skulle hända nu och på om man kunde hälla tillbaka vattnet i kroppen igen för att slippa själva förlossningen. Man kanske kunde be sjukhuspersonalen om en nedsövning, för att sedan få vakna upp med sitt älskade barn vid sin sida?

När väl vattnet gick så lät det ungefär som om jag tappade 10 liter vatten rätt ner på golvet. Trots situationen så fick jag ändå fram till min karl: "Yonge, vattnet gick".
Paniken växte dock när svaret blev "är du säker på det?". Vid det laget så stannade världen upp igen och man funderade på om man verkligen skulle klara av detta. Om karln min frågar om jag är säker på att mitt vatten har gått, när jag precis tappat ut 239058290835 liter vätska från min kropp på ett snabbt och obehagligt sätt så blir man rädd!

Trots att det nästan tog 22 timmar för Elias att komma ut från det att vattnet gick så måste jag ändå säga att allt gick bra. Så här i efterhand så gjorde det nog inte så ont att föda barn ändå, men hade Du frågat mig dagen efter  förlossningen, så hade jag nog gett ett annat svar... 
Jag hade också en himla tur som hade min älskade Yonge med mig. Vilket stöd! Yonge tyckte att den 1:a maj var ett bra datum att få barn på. Alltid ledig på lillens födelsedag. I själva verket funderar jag på om det är för att han ska kunna komma ihåg att Elias har födelsedag.
När klockan var 22:30 den 1:a maj iår, så fick ialla fall Yonge nog och bad mig trycka på, precis som om jag inte hade försökt skita ut min soffgrupp tidigare.

Klockan 22:50, 1 maj 2011 är ett datum och en tid som vi alltid kommer att bära med oss med glädje och lycka.
Då kom Elias till världen och sedan dess har mycket förändrats i våra liv. Att en sådan liten krabat kan sprida lyckorus i min kropp varje dag är helt otroligt. Nu ligger han och sover sedan nästan 2 timmar tillbaka, och det är nu man funderar på om man ska gå in och väcka honom, bara för att få vara med honom. För att få mata han, byta en välfylld bajsblöja och fånga hans spy med handen. Det kan låta helt befängt, men det är total lycka.

Gävle

Publicerat den 2011-10-25 klockan 12:08:00 i kategorin stadsbilder,
Ett par gamla bilder från en vistelse i Gävle

Crazy

Publicerat den 2011-10-24 klockan 12:45:41 i kategorin Allmänt,
Jag har sagt det förr, och säger det igen: Ljudet av speldosan gör mig galen. Dock gör den Elias sömnig och det är väl det som är poängen med en spelmobil. Jag förstår inte på hans Pingumobil då den har en stressande låt som klinkar om och om igen. Borde det inte vara harmonisk musik? Eller blir Elias även galen av Pingu? Snurrig i huvudet, yr eller hypnotiserad så att han somnar?
Förstår inte...

Högerklicksskydda din blogg

Publicerat den 2011-10-24 klockan 12:00:00 i kategorin Allmänt,


En annan fråga som ständigt dyker upp bland de kommentarer jag får, är hur jag har lyckats högerklicksskydda min blogg.

Man kan högerklicksskydda bloggen antingen med eller utan popup, och jag har valt att skydda min blogg utan popup - för mig är popup störande!

Att högerklicksskydda sin blogg så att folk ej kan kopiera text och bilder är inte säkert för fem öre. Trots högerklicksskydd så finns det alltså andra vägar att komma åt både text och bild. Högerklicksskyddet försvårar endast kopieringen, men det duger för många.

Det finns olika tillvägagångssätt för att högerklicksskydda bloggen, tillexempel detta alternativ:


Gå in på Design > Kodmallar > Framsida (1)


Leta upp <body> i kodmallen. (sökväg: CTRL + F)Lägg till följande kod efter <body> : oncontextmenu="return false"


Det ska alltså se ut så här:Spara Kodmall - SAMT gör samma procedur även på Arkivsida, Kategorisida och Inläggssida. Annars sker bara högerklicksskydd på din Framsida eftersom det var där vi startade!

Learn

Publicerat den 2011-10-24 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


Svullo

Publicerat den 2011-10-23 klockan 08:37:58 i kategorin Allmänt,


Vi alla minns väl Svullo? Agne & Svullo. Jag känner mig som Svullo just nu trots att det var igår som jag konstant hade någonting i munnen. Igår lyckades jag proppa i mig följande kostcirkel:

- En skål fil och flingor
- Rester från fredagens ostbågar, därmed gummiostbågar
- En pizza
- 1,5L cola light
- 3 donuts
- Chips
- Tacoköttfärs + sallad
- Glass

Att ovanstående lista ens får plats i en mage är helt otroligt, och jag är fortfarande mätt!
Jag vet inte om jag ska skylla matintaget på Sabina, som var här hela dagen igår eller om det helt enkelt var jag själv som behövde måltiderna. Vi avslutade dagen med att fastna framför TV4 som visade filmen "Allt för min syster", originaltitel "My sister's keeper". Får väl tacka filmen för tömning av tårkanalen, för det var väldigt länge sedan som jag grät så där hejdlöst. Helt underbart sorglig film.

Neh, åter till att städa för att klockan 14:00 se ESWC finalen.


Önskar dig en

Publicerat den 2011-10-21 klockan 15:30:00 i kategorin landskap,Finns alltid något man kan göra

Publicerat den 2011-10-21 klockan 15:22:07 i kategorin Allmänt,


Alltid när jag kommer hem från en fototur så har jag tryckt 2903857 oplanerade bilder. Egentligen borde man ta bort mer än hälften av dem man lägger in i datorn, men det är jag för lat för...
Man kan dock fixa till en hel del bilder som man egentligen har totalmisslyckats med.

Som till exempel denna:Följande har gjorts i Adobe Photoshop Lightroom 3:

Grundläggande
- Ökat exponeringen, 0,94
- Ökat svärta, +15
Närvaro:
- Ökat klarhet, +50
- Ökat lyster, +27
Region:
- Ökat Högdagar till hela, +100
- Minskat Ljus, -100

Okej då

Publicerat den 2011-10-21 klockan 12:03:00 i kategorin Lilleman,


Ja, men okej.
Elias overall var väl lite väl för stor! Jag och Sabina var och shoppade för ett tag sedan och hittade då en jättefin overall. Jag räknade ut att storleken KANSKE kunde räcka hela vintern ut. Härom dagen skulle jag och Yonge testa den på Elias, samt testa sittdelen på vagnen. Elias grät.
Jag vet inte om det berodde på att han satt fastspänd i en sittdel eller satt med en alldeles förstor overall på sig så att han knappt kunde se någonting över huvud taget på grund av kragen.
Men jag erkänner, den var för stor... Men fin!


Redigering av en mobilbild

Publicerat den 2011-10-21 klockan 11:00:00 i kategorin Allmänt,


Det är inte alltid man har sin älskade Nikon i närheten när vår lille krabat gör framsteg, kaos eller roliga miner. Oftast så ligger ändå mobilen i fickan och man man fånga stunden med kameran på mobilen.
Dock, kameran på framsidan av iPhone4 är inte direkt i topklass och bilderna blir mer än dåliga.

För ett tag sedan så tog jag en bild på mig och Elias med just den främre kameran. På något sätt fastnade jag för själva bilden, då båda ler och båda kollar in i kameran. Dock blev själva bilden katastrof på grund av den dåliga kameran, men med lite småändringar på nolltid så blev bilden underbar och är redo för framkallning.
Det finns en mängd olika sätt att kunna göra denna typ av redigering, men jag kör på det absolut enklaste sättet - det ska gå fort och smidigt, och det ska vara enkelt.

För mitt recept behövs Adobe Photoshop Lightroom. (jag använder Lightroom 3)
I punkterna här nedan så går jag igenom de endast 3 förändringar jag gjorde med bilden.


Starta Adobe Photoshop Lightroom och importera bilden du vill arbeta med.


Tryck på Framkalla, och du får nu upp en mängd möjligheter att arbeta med.


Vid Närvaro - dra ner till -100 = bilden blir svartvit

Resultat vid Närvaro -100:

Scrolla ner till Detalj > Brusreducering och för upp Luminans till 70

Resultat vid Närvaro -100 samt Luminans +70

Då bilden i sig var mörk, så ökade jag även på Fyllandsljus och Exponering

Slutresultat:

I miss you

Publicerat den 2011-10-20 klockan 21:00:00 i kategorin Budskap,


Lite kottar

Publicerat den 2011-10-20 klockan 14:37:00 i kategorin natur,

Jahopp, det fanns inga roliga löv kvar ute att fotografera. Hösten verkar ha passerat snabbare än vad jag trodde... Löven ligger nu mera på backen, geggiga och förstörda :/ Jag - lika trög som alltid när det gäller att ge sig ut missade alltså att fotografera denna hösten också -_- Hittade bara några kottar... "YAYY"...

Förhindra spamkommentarer

Publicerat den 2011-10-20 klockan 14:22:20 i kategorin Allmänt,


Jag har fått en hel drös med nya läsare på min blogg vilket är superkul! Det är alltid roligt när saker och ting uppskattas, speciellt då man brinner för något - så som min lille Elias samt Fotografering.

När man får nya läsare så genererar det även en hel del spam. Människor klistrar in länkar gällande tävlingar och annat strunt som "hur mår du? :D", allt för att erhålla mera läsare?!

Detta är för mig sjukt irriterande och jag hittade den perfekta lösningen för att minska ned deras copy/paste - Superenkelt, gör på följande sätt:Gå in på: Design - kodmallar och välj Entry Page alt. Inläggssida

Leta upp koden som ser ut på följande sätt: (CTRL+F för sökord)

<textarea name="comment" onchange="doChange(this)" cols="52" rows="7"></textarea>

 


Nu ska en kort liten text läggas in efter "7":an som ser ut som följande:
onpaste="return false">


Den fullständiga texten ska då se ut på följande sätt:

<textarea name="comment" onchange="doChange(this)" cols="52" rows="7" onpaste="return false"></textarea>Spara din kodmall och gå in på din blogg för att se om allt fungerar korrekt.


Kaoset har lagt sig

Publicerat den 2011-10-19 klockan 22:38:27 i kategorin Lilleman,


Jaha, då har kaoset lagt sig för denna dag. Elias har vägrat somna samtliga sovstunder han har haft denna dag, men när han väl har somnat så har det varit 1 timme åt gången så lite skönt var det nog allt!

När jag och Elias låg och sov i våran säng så knackade Sabina lätt på dörren, så jag "byggde" in Elias bland kuddar och täcken för att umgås en sväng innan arbetet skulle starta igen. Jag hann precis göra klart middagen då Elias vaknar, lika överlycklig som vanligt.
Dags för gröt(krig), och jag behöver nog inte nämna att det blev badbaljan efter detta kvällsmål....Tvärvägrar

Publicerat den 2011-10-19 klockan 15:40:21 i kategorin Lilleman,


Den lille tvärvägrar att sova idag. Det har tagit 40 minuter på båda hans sovpass idag att få honom att somna. Han ÄR trött, men vill helt enkelt inte somna. Man kan ju missa något om man sover liksom...
Dock har jag grejjat med tvätten under tiden som han ligger och pratar med Pingu. Sedan blir det tyst helt plötsligt, och man går in i hans rum för att hitta honom under Kaninisen. Toksover!

Mobilbild
Utslagen kille helt enkelt.

Om mig

Publicerat den 2011-10-19 klockan 14:56:00 i kategorin Ninnzan,
Namn: Ninni
Ålder: 34
Ort: Utanför huvudstaden
Status: Min sambo Yonge och våra två söner Elias och Noel.
Arbete: SweDeltaco, ekonomi
Intressen: Fotografering, barnen, skidsporter (endast att glo på TV. har knappt stått på ett par skidor!)
Bloggen: Denna blogg startade jag år 2008, och hade en tid innan det en blogg på Metro. Anledning till att jag bloggar är för att min släkt och familj bor på andra sidan Sverige. Bloggen är då ett perfekt hjälpmedel till att visa dem hur vi har det med bild och text. Jag tycker även att det är kul att skriva av mig ibland, i både vrede och glädje.

Ninni heter jag, och jag bor söder om söder i ett 3 våningsradhus tillsammans med min sambo Yonge samt våra söner Elias som kom till världen den 1 maj 2011 och Noel som kom ut som en raket den 24 november 2014.

Innan barnen kom till världen så ägnade både jag och Yonge en hel del tid åt datorspel. För min del var det Counter-Strike som gällde. Laget jag spelar i heter unFinished och vi startades år 2007. Sedan dess har vi rest runt en del, jag och 4 andra tjejer. Det har blivit Tyskland, Polen och Ukraina, Paris 3 gånger samt en hel del även här i Sverige. Spelet är mer än bara ett "döda-spel". Det handlar mycket om gemenskap och vänskap och man blir på något sätt som syskon och därmed en hel del bråk...

Min kamera
införskaffades i april 2009 och har sedan dess varit en utav mina bästa vänner. Jag förstår knappt hälften om hur kameran fungerar, men man lär så länge man lever. När man blev tvåbarnsmor så förminskades tiden för foto, och mobilen tog mer eller mindre över all fotografering. Tyvärr! 

Bilderna som finns på denna blogg är fotograferade av mig om inget annat anges, och får inte kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.


Kontakt: ninnzan@hotmail.com
Instagram: Ninnzan
 
Senast uppdaterat 2018-02-06 

Finally

Publicerat den 2011-10-19 klockan 12:21:32 i kategorin gamingresor,


Då har man äntligen lyckats få ihop inlägg om de tre resorna till Paris: 2006, 2007 och 2010.

Inlägget för år 2010 gjorde jag klart nästan på en gång då vi hade kommit hem från Frankrike, men 2006 och 2007 har liksom bara legat och väntat. Det tar ju sådan tid att göra dessa reseinlägg...


C

Publicerat den 2011-10-18 klockan 19:00:00 i kategorin Budskap,


Fel inställning

Publicerat den 2011-10-18 klockan 16:24:00 i kategorin annat,

Fel inställning på kameran när jag skulle fotografera i mörkret på Rhodos. Blev lite ballt ändå med hjärtan :)

Som vanligt

Publicerat den 2011-10-18 klockan 15:27:17 i kategorin Allmänt,


... Och där dog internet och alla TV kanaler. Att Comhem ens vågar ringa hit och försöka pracka på oss mer tjänster av dem är bara pinsamt. Internet dör flera gånger i veckan, och vi får inte heller ut det vi betalar för.

Jag ger dig rådet att aldrig skaffa Comhem!!!!

/Räddad av 3G nätet

Vad gör man en dag som denna

Publicerat den 2011-10-18 klockan 12:43:00 i kategorin djur,
Vad gör man en dag som denna, det är då frågan.
Egentligen finns det rätt mycket att pyssla med, så som städningen som inte blev av i helgen. Eller disken där nere, eller bädda rent i sängarna. Låter kul va? Näh - därför skippar jag det idag också.

Igår blev det en sväng till IKEA med lillegubben och hans farbror. Vi köpte matstol till Elias, samt lite nya haklappar. Dem går åt som tusan då han inte har kontroll på maten som går in i munnen för fem öre... allt åker ut i en enda gegga igen. Bilder på det kan ses HÄR

Kikar igenom gamla bilder från den externa hårddisken och hittade pippin här ovan. Det fick liksom bli en repris på bilden :)

ESWC 2007

Publicerat den 2011-10-18 klockan 12:35:24 i kategorin ESWC2007,


FRANKRIKE
Paris 2007


Då var det återigen dags för världsmästerskap i Counter-Strike. Till skillnad från fjolårets ESWC, så åkte vi detta år med en helsvensk lineup för att försöka nå toppen. På så sätt blev det smidigare med kommunikationen.

Ninnzan Miranda Snotra Mandie IpSa
Yonge + Ibbe

Efter att ha vunnit det svenska kvalet, och DreamHack summer 2007 så kände vi oss väl förberedda inför detta event. Vi tog oss ner med Ryanair och träffade gänget från faxzup och Lancia på nedvägen. Resan gick smidigt och snabbt då vi hade kul på vägen. Dock dundrade piloten ned planet i backen så allt skakade. Himla kul för den som är flygrädd! Väl på backen så kvarstod 10 mils bussfärd från Beauvais Airport in till City.


Väl framme i Paris, som nästan var kallare än Sverige så fick Yonge leka Metro guid med oss andra hack i häl. Vi hittade tillslut hotellet som vi skulle bo på, Ibis. Därefter kikade vi på invigningsseremonin av årets event samt åt en äcklig middag... Maten i Frankrike sägs vara underbar, men jag kan allt annat än att hålla med. Att lägga in ett ägg i en inbakad Pizza, är det normalt? Uppenbarligen så gör man det, och uppenbarligen så tar dem över 100SEK för den äckliga Pizzan! Därmed blev det nästan bara hamburgare under våra dagar i Paris, ett litet hak som låg nästan vägg i vägg med vårt hotell.

Hotellfrukosten slank ialla fall ned...Tidig uppstigning för att vara i tid till eventet. Att få 5 kvinnor att samlas på en tidpunkt på ett ställe är inte lätt kan jag lova, och det blev väntan redan från tidig morgon.
När väl alla var samlade så tog vi Metro'n till eventet, släpandes på en stor resväska med alla våra gaming prylar.
Väl framme vid Hall 5 av Porte De Versailes så fick vi snällt sitta ned och vänta. Och vänta. Och vänta... Fördröjning hade redan skapats och tiderna sköjts upp. När man är peppad för att tävla så blir man riktigt trött när sådant händer, och hur det kan ske på en gång, på första dagen - det är för mig en gåta. Klockan 16:00 körde matcherna igång, och då vi hade fått en topseed inför detta årets event så fick vi en relativt bekväm grupp.


unFinished ingame


Den 5:e juli spelades 2 matcher av oss i unFinished, och de 2 matcherna blev vinster med goda mariginaler. Ett lag som vi skulle ha spelat mot denna dag var ett lag från Chile. Dessa tjejer dök aldrig upp på eventet och därmed "vann" alla lag i vår grupp denna match med 30:00.

De två lagen vi spelade mot denna dag var:

unFinished 25:05 BadGirls, Poland
unFinished 24:06 Allured, Österrike

Nöjda - belåtna: "Hem" till hotellet för vila.Den 6:e juli
startade tidigt då vi skulle infinna oss på eventet klockan 9 för att säkra starttid för första matchen klockan 10:00. Detta fungerade idag klockrent.unFinished 26:04 Fainted, Norge
unFinished 16:14 RedCode, Spanien

Med samtliga matcher till vinst för unFinished var vi nu redo för gruppspel 2. Grupperna släpptes ganska tätt inpå vår sista match, och vi stod på helspänd och kikade på monitorerna som skulle visa de resterande 8 lagen som var kvar i tävligen, fördelade i 2 grupper.
När väl gruppen släpptes så gick jag under jorden, medan Miranda pustade ut - Detta skulle vi ta lätt!

Andra gruppspelet:
unFinished, Sverige
Les Seules, Sverige
eHonor, China
ID-Gaming, Tyskland

Vår första match i denna grupp startade redan under denna dag. Det var mot det andra svenska laget Les Seules, och matchen spelades på stora scen av eventet med 4000 personer i publiken.
Förberedelserna var stora. Det var fotografering efter fotografering, och all utrustning skulle på plats. Matchen startade klockan 17:00 för fullsatt publik.

unFinished 18:12 Les Seules

Trots nerver så gick spelet galant, och det blev ännu en vinst mot Les Seules i bagaget. Kartan som spelades var de_inferno, och det var även på den kartan som vi spelade mot detta laget på själva ESWC kvalet - då med vinst med exakt samma score.

Dagen var över och vi drog oss tillbaka till hotellet för snack och vila.

Den 6:e juli hade vi två matcher kvar att spela i gruppspel 2  vilket resulterade i en vinst, och vår första förlust under eventet. Förlusten var mot det kinesiska laget eHonor, och matchen slutade 14:16 till kineserna - kanonjämt!
Den sista matchen i gruppen var mot de tyska ID-Gaming. Detta laget hade vi mött vid ett flertal gånger online och det var alltid jämna scores mellan oss. Denna dag vann vi dock med hela 20:10. Härmed var vi vidare mot semifinal.

 

Här  slutade vår väg mot finalen. Vi fick möta SK.Ladies, det  lag som senare kom att vinna hela världsmästerskapet med endast vunna matcher i sitt bagage.
Kartorna som spelades var de_dust2 samt de_inferno och det var mycket jämt på båda kartor.

 

unFinished 14:16 SK.Ladies
unFinished 10:16 SK.Ladies

 

I ett gott försök att hålla god min fast tårarna var på väg så kunde vi inte annat än att gratulera tjejerna från USA. Dom gjorde prestigematch efter prestigematch och det var inte vår tur att vinna detta event. Strax efter den förlorade semifinalen så var det match om 3:e pris. Med endast Jannice "Snotra" Sundberg som peppade laget kunde vi inte vinna de två kartorna här heller. Laget hade gett upp och deppat ihop, och en fighter räcker inte.

unFinished 14:16 BTB
unFinished 12:16 BTB

Slutplacering för unFinished på ESWC 2007: 4:a

Efter gråt och utmattning så tog vi det lugnt. Vi hann med att se Eiffeltornet även denna gång, men i totalt skitväder. Kan tippa på att graderna var runt 16-18 i luften och det ösregnade näst intill konstant. Då var det inte roligt att se Eiffel, eller ens vistas utomhus... MEN, vi gjorde det :)


 

 

Bilder:
- Privata
- ESWC.com
- Faxzup
- Fragbite.com

Frankrike, Paris

Publicerat den 2011-10-18 klockan 09:04:00 i kategorin stadsbilder,En öde och nedklottrad basketplan
Frankrike, Paris.

4 life inside

Publicerat den 2011-10-17 klockan 14:05:00 i kategorin manniskor,


Hungrig

Publicerat den 2011-10-17 klockan 12:21:00 i kategorin stadsbilder,
"Liten" fiskmås tycker också om Pizza.
Den där bjässen landade på bordet bakom oss i somras när jag, Yonge och Jocke var och käkade nere på stan i Strömstad. Det måste ha varit en turist som vågade lämna sin Pizza för att gå in och köpa en extra cola, för samtliga Strömstadbor VET att man inte kan lämna ifrån sig maten. De där fiskmåsarna störtar rätt ner i näven på dig och tar det du äter - allt från korv i bröd till glass!

ÅÅÅh

Publicerat den 2011-10-17 klockan 08:45:51 i kategorin Allmänt,


- Vaknar klockan 4 av karlns väckarklocka
- Somnar inte om förän klockan är 7
- 7:10 vaknar Elias och vill ha mat, han somnar sedan om
- Jag kan inte somna om

J a g . ä r  . d ö t r ö t t

Secret

Publicerat den 2011-10-17 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


ESWC 2006

Publicerat den 2011-10-16 klockan 17:59:54 i kategorin ESWC2006,


FRANKRIKE
Paris 2006
29 juni - 4 juli

Palais Omnisports of Paris Bercy


År 2006 var det året som jag befann mig på VM för Counter-Strike för första gången. Laget jag spelade med på den tiden hette Aurora-Gaming, och vi var ett tjejlag med 3 danskor respektive 2 svenskor, och därav gick vi under dansk fana under eventet.

Eventet ESWC arrangeras i Paris, Frankrike och dit tog vi oss ned med Ryanair vilket kanske inte alltid är så bekvämt... Då man landade långt ute på vischan så blev det över en timmes bussresa in mot huvudstaden av France. Väl framme i centrum så var jag glad över att ha Yonge med mig då han förstod sig på det franska tunnelbanesystemet, Metro. För mig såg det ut som ett spindelnät i en mängd olika färger, förstod ingenting!Eventet hölls på en arena som heter Bercy och kan med dess insida jämföras med Globen. Alltså en arena för både konserter, ishockey och massa annat. Utifrån såg det mer ut som en stor gräsplätt och det såg inte alls ut att vara någon arena. Fick väl mer eller mindre chock när vi väl kom in till år 2006's ESWC.
Vi reste dit två dagar innan vår första match gick av stapeln. Detta på grund av incheckning på hotellet samt invigning av ESWC där även grupperna skulle lottas fram. Då Paris bjöd på chock-värme under våra samtliga dagar i Paris så blev det en hel del turistande i denna vackra stad.

Självklart så blev det ju en titt på Eiffeltornet. Vissa av tjejerna i vårt lag hade varit i Paris förut och ville inte åka upp i tornet, så därför blev det bara en titt denna dag, för att därefter åka en turistbåt i kanalen längst med Paris. Då såg man en hel del, så som tillexempel Notre Dame. Värme chock - JA!
Under lördagen den 1 juli så spelades våra första matcher. Vi spelade i grupp 1, och vi såg att vi hade 2 hårda motstånd i gruppen. Ett av dessa motstånd var vi tvungna att slå, annars kunde vi hälsa hem och vara ute ur tävlingen.

Det gick kanon för oss denna dag, och vi vann samtliga matcher i vår grupp förutom 1. Motståndet vi förlorade mot var BTB, och det skulle visa sig att detta lag senare gick som segrare i damturneringen av årets upplaga av ESWC.
Då vi tog oss ur gruppen så väntade altså ännu en gaming dag.
Söndag, 2 juli

 

Denna dag kan man säga att allt gick åt h-lvete. Vi förlorade stort mot USA och China, medan vi spelade jämt mot de spanska x6tence. Härmed var vi altså ute ur tävligen efter samtliga 3 förluster och placerade oss totalt på en 5:e-8:e placering på ESWC år 2006.

Då vi nu var ute ur tävligen så passade jag, Yonge och Sabina på att turista lite till i Paris. Vi var dem tre som inte hade varit i Paris förut, så de andra danskorna stannade kvar på eventet för att kika på matcher.
Även denna dag bjöd på +30 graders värme och Sabina var rödare än en tomat i både ansikte, över bröstet och på hennes rygg... Solkräm, vad är det?!

 

 

 

Jahaja

Publicerat den 2011-10-16 klockan 13:41:04 i kategorin natur,
Helgen blev inte direkt som planerad. Karln min var tvungen att åka in till jobbet på grund av diverse omständigheter, medan jag var tvungen att proppa i mig ett halft paket Ballerina Choko. Trots att jag inte ens tycker om dem....

Det blir i alla fall en sväng till Elias farmor och farfar så fort gubben kommer hem, och därefter så måste vi handla. Lillen avverkar blöjor på löpande band och nu återstår det bara ett fåtal blöjor kvar innan en paniksituation kan uppstå! Den vill jag inte vara med om....

Återgår till mitt fotoalbum nu när lillen ändå sover.

Finally

Publicerat den 2011-10-15 klockan 15:54:21 i kategorin Allmänt,
Nu har jag äntligen lyckats bli klar med inlägget om Rhodos resan - som ägde rum FÖRRA året....
Att jag inte lyckats förän nu beror på ren lathet då jag egentligen kunde ha suttit hela förra hösten och knåpat.. aja - bättre sent än aldrig ;)

Tryck på bilden för att komma till inlägget

Grekland, Rhodos

Publicerat den 2011-10-15 klockan 11:13:53 i kategorin Rhodos,


Grekland
Rhodos 2010
19 september - 26 september
Söndag 19:e september
Klockan ringde vid 3 tiden denna "morgon". Den sista packningen gjordes innan taxin anlände utanför dörren. Varför taxi hela vägen till Arlanda? Well, bor man på landet så gör man. Inga bussar går, inga pendeltåg går samt att jag inte hade någon vidare lust att sova på Arlanda flygplats över natten. Det var fast pris á 710:- så det får man leva med. Väl framme på Arlanda gick incheckningen som smör, och väl inne blev det smarrig frukostsmörgås och latte i väntan på planets avgång - Som visade sig avgå cirka 1,5h försenat....

Väl framme i ett betydligt varmare land så var det total kaos på flygplatsen. Fyra rullband med väskor på ett hav av människor som bokstavligen slogs för att nå åt sina väskor. Plan efter plan landade med cirka 8 minuters mellanrum och havet växte. Min väska kom efter en timmes väntan, och därefter fick jag sitta en timme i bussen för att invänta de andra som inte fått sina väskor. Det hann bli kväll innan jag äntligen anlände till hotellet där Mimmi & Mamma glatt väntade min ankomst.
Mythos + väntan = glädje

Mamma och Mimmi åkte från Landvetter nästan samma tid som jag åkte från Arlanda, men deras väskhantering och transfer gick betydligt smidigare än min. Det blev en mysig kväll på balkongen samt en supergod grekisk middag denna kväll.
Måndag 20:e september
Att resa med Mamma och Mimmi innebär tidiga morgnar. Som tur var "slapp" jag deras morgonpromenad och låg därmed kvar i sängen en timme extra varje morgon. Efter deras dagliga promenad var det dags för frukostbuffé där allt ifrån smörgås till ägg till omelett och grekisk sallad fanns att välja bland. En helt underbar jordgubbsyoghurt tryckte jag i mig varje dag. Yummie!
Denna dag låg vi på stranden som låg närmast vårt hotell: Ixia beach. Stranden var även känd för ett surfparadis, och med det menades större vågor och en hel del vind. Denna vind kunde vi endast tacka och ta emot med öppna armar då värmen låg på cirka 30 grader varje dag.Att "ta något litet till middag" försökte vi med varje dag och kväll. Dock misslyckades detta och vi slog på stort nästan varje måltid med grekisk sallad och huvudrätt... Denna kväll blev det även ett par drinkar i hotellbaren.


Traditionell mongobild på de tre musketörerna


Tisdag 21:a september
Denna dag tog vi en tidig buss mot Rhodos stad tillsammans med 39285892375 andra turister. Väl framme i Rhodos stad bestämde vi oss för att ta en taxi vidare mot vårt slutmål: Agia Marina beach.
Denna strand hade betydligt lugnare vind vilket gjorde oss till grillbiffar allihopa.

Onsdag 22:a september
Även denna morgon satt vi proppmätta efter avnjutning av en god och stor frukost. Idag blev det ett arbetspass på stranden nära vårt hotell - mer vind - känner ej brännan.
På eftermiddagen tog vi oss in mot staden med taxi för att besöka the Old town. Den var gammal kan jag lova. Och stor.

 Efter att ha avnjutit en supergod middag inne i Gamla Stan var det dags att bege sig hemåt. Kvällarna blir mörka fort i Greece, och på något sätt även lite småkyliga. Kan i och för sig bero på den sol och värme man lapar på dagarna som gör att man ligger i frossa över nätterna.... Grekiska kvällar är ändå ljuvliga :)

Torsdag 23:e september
Denna dag orkade våra ben bära oss ett par meter, alltså endast ned till Ixia Beach igen. Att ha en strand nära hotellet gör själva semestern på något sätt. Man behöver inte röra på döfläsket mer än nödvändigt. (Om man inte heter Mimmi och Maria vill säga... dom promenerar mer än gärna....)
Denna dag kom vi fram till att Rhodos verkligen ÄR en turistö - utan dess like. Rhodos är inte en superstor ö, ändå landade det flygplan efter flygplan med bara några minuters mellanrum konstant hela dagarna. När man låg på Ixia Beach så såg man nämligen när planen tog sig ner, som på den vänstra bilden här ovan. Flygplatsen måste vare hypertrafikerad konstant, och jag förstår inte vart alla människor tog vägen när dem väl landat. Stranden hade vi nästan för oss själva, vilket jag tackar Gud för. Panik hade annars uppstått från Mor ;)

Efter timmar av pösande på stranden så gjorde vi som man ska: Packar ihop, hoppar i duschen, slappar på balkongen och inväntar middagstid. Denna rutin går inte att tröttna på, den måste vara på detta sätt och det är semester! Det blev middag på en resturang i närheten denna kväll, samt lite barhäng vid hotellets poolområde.Fredag 24:e september
YAMAS


Efter ännu en dag på Ixia Beach bar det återigen in mot staden för lite shopping och sevärdheter.

Under de sista dagarna så njöt vi på de båda stränderna. Den betydligt mer vindstilla stranden Agia Marina beach var min vavvostrand. Dock så var det även 392857´s favoritstrand också, och man låg nästan på varandra. Dessutom så var stranden väldigt smal och liten, så när man låg på solstolen så låg man nästan med tossingarna i havet. Dock - en härlig plats på jorden!

Resan med mamma och Mimmi var underbar, som vanligt och denna resa var även lite annorlunda då jag vid denna tiden var gravid med Elias. Det medförde ju förståss att jag inte drack alkohol, vilket brukar slinka ner vid våra resor tillsammans. Ingen grekisk öl - Mythos, inga vinglas. Jag vågade heller inte äta fetaost som är ett grekiskt måste, så när en grekisk sallad beställdes in så fick jag fint pilla bort den goda fetaosten. Hur vida feta ost är farligt för gravida eller ej vet jag inte helt säkert, utan jag googlade och läste om att den måste vara pastöriserad. Hur frågar man en grek om deras ost är pastöriserad?!
Önskar dig en

Publicerat den 2011-10-14 klockan 15:30:00 i kategorin landskap,
Det planerar i alla fall jag att ha :)

Det blir kalas på söndag för Yonges pappa / Elias farfar på söndag, det blir IDOL och mys med Sabina och Sebbe ikväll. I morgon kanske Yonge tar en tur till farmor och farfar även då = jag hinner fixa och trixa lite med Elias fotoalbum. Har ju en hel drös med nya klistermärken, limstift och pennor att använda! Ska även göra grovstädning om tid finnes, och då menar jag bokstavligen grovstäda. Ska ligga med en tandborste och skrubba mellan klinkerplattorna på båda badrummena. Det kanske inte är så himla kul, men kul när det är färdigt!
Ha´t gött alla!

Sköna dagar

Publicerat den 2011-10-14 klockan 11:25:00 i kategorin natur,

Ibland är det rätt skönt att vara mammaledig. Vissa dagar är det pest och plåga, så som när det regnar ute. Då är man inte direkt sugen på att ta en sväng med vagnen och man blir sittandes inne för mat/sova/bajsblöjor/lek om vartannat.... Soliga höstdagar däremot, dom är varmt välkomna! Lillen får följa med lattemorsan på promenad som ofta leder till Pressbyrån för en latte, för att därefter ta en sväng i det fina vädret. Kameran är med - så klart. Ibland tar det en stund innan lillegrabben somnar, han vill gärna kika över kanten för att se vad som händer utanför hans lilla vagn.
Sånna dagar är härliga, det är då man älskar livet som mest.

Uppdatering

Publicerat den 2011-10-14 klockan 11:00:00 i kategorin Allmänt,Jag har uppdaterat min kamerautrustning en aning. Det gäller objektiv och uppdatering av priser :)
Antingen klickar ni på utrustningen i menyn ute till höger, eller också på objektiven i detta inlägg.

Vid frågor gällande mina fotoprylar, skriv den i inlägget som utrustningen finns i :)

Friendship

Publicerat den 2011-10-13 klockan 07:00:00 i kategorin Budskap,


Ny kategori

Publicerat den 2011-10-13 klockan 06:55:00 i kategorin Budskap,

Jag har nu lagt till en ny kategori under FOTO.
Rubriken heter Bild & text, och det är så simpelt som rubriken lyder: En bild + en text.

- Texten kan ha ett samband med bilden
- Texten kan vara långsökt gentemot bilden
- Texten kan vara riktad mot en eller flera personer
- Texten har ett syfte, tanke eller en poäng

b u d s k a p

Många gånger kommer det kanske bara att vara jag som ser sambandet mellan texten och bilden, men jag tror även att texterna kommer att kunna passa in på Er andra också.

Första bilden kommer om ett par minuter, och förhoppningsvis hinner jag fixa och trixa med 2 bilder i veckan.
Enjoy :)

BVC

Publicerat den 2011-10-12 klockan 23:32:00 i kategorin Lilleman,


Så har vi återigen varit på BVC, denna gång på 5 månaders koll.
Jag är helt slut som person efter den träffen då Elias återigen skulle få spruta. Två stycken dessutom.
Han grät och jag grät... Det är verkligen inte roligt att höra de tjutande skriken som han får till när han får så där ont... Han grät tills han somnade i pappa Yonge's armar och då begav vi oss hemmåt :(

Hur som haver så växer lillen som han ska vilket är skönt att höra. Han har nått hela 9.360kg och blivit 69cm lång. Det är inte längre något spädbarn vi bär runt på. Vi konkar nu mera runt på en heffaklump!

Höst

Publicerat den 2011-10-12 klockan 18:01:00 i kategorin natur,Ut på promenad

Publicerat den 2011-10-12 klockan 09:34:00 i kategorin Lilleman,


Jättemums

Publicerat den 2011-10-11 klockan 17:20:00 i kategorin Lilleman,

I nästan en månads tid har jag försökt få Elias att äta gröt. Gröt verkar vara något som förföljer barn i många år, och det låter nästan som ett måste att barn SKA äta gröt.... Jag köpte gröten som BVC rådde - "Mild havregröt".
Altså jag förstår att han inte tycker om havregröt, vem gör det?!
När vi var i Strömstad så gick jag och mamma en sväng på affären och hittade då istället en banangröt - vilken jackpot! Den går i fort som bara den, och han kan gärna ta en pavva till om han skulle få!
MUMS

Light

Publicerat den 2011-10-11 klockan 10:04:00 i kategorin annat,


Pappa knäppte lite häftiga ljusbilder härom kvällen när jag, pappa & mamma
satt och myste i deras uterum.

Fulsnygga

Publicerat den 2011-10-10 klockan 21:24:00 i kategorin Lilleman,
Äntligen hemma

Publicerat den 2011-10-10 klockan 18:14:28 i kategorin Allmänt,


Och med "äntligen hemma" menar jag inte med att lämna familjen i Strömstad, utan att resan och denna dag äntligen är över. Hitresan, altså tillbaka till Stockholm igen gick 1000 gånger bättre än resan mot Strömstad. Lillen sov 1 timme på tåg nummer ett, och även 1 timme på tåg nummer 2 samt 20 minuter i min famn. Resten var gnäll, lite skratt och mycket mat.
På tåget mellan Göteborg och Stockholm så träffade vi en annan liten knodd som även han föddes den 1 maj iår. Lite häftigt :D
Något annat häftigt var att när jag klev på tåget så mötte jag min kusin Madde på perongen, och hur stor sannolikhet är det på en skala?!

Nåja, väl hemma - Elias och Yonge är överlyckliga över att se varandra igen och dem har suttit nere i soffan och skrattat i en timme.

image description
Mobilbild - en glad Elias på tåget

Dagarna flyger förbi

Publicerat den 2011-10-08 klockan 10:38:33 i kategorin Lilleman,


Som rubriken säger så flyger dagarna förbi här borta i Strömstad. Imorgon blir det packning för att på måndag ta tåget tillbaka till Stockholm igen. En hel vecka har passerat utan att man ens lagt märke till det...
Som vanligt har man inte hunnit med så mycket, men det beror även på att jag inte lagt manken till. Igår skulle jag egentligen träffat en kompis plus hennes lilla gosse, men då Elias knappt sov på natten och inte jag heller, så orkade jag verkligen inte :/

En del promenader har vi hunnit med, och det är verkligen skönt att han diggar vagnen. Dock täcker han nu hela liggdelen med sin längd, så frågan är hur länge till som liggdelen fungerar. Sittdelen står ialla fall och väntar på oss där hemma, redo för Elias.
Som bilden här nedan visar så vill han ju gärna sitta upp. Han vill se vad som låter, vad han rullar förbi och vill vara MED konstant.


Mobilbild


Önskar dig en

Publicerat den 2011-10-07 klockan 15:30:00 i kategorin blommor,


Snark

Publicerat den 2011-10-07 klockan 12:26:50 i kategorin Allmänt,


Kom precis hem från en promenad med lillen. Han hade precis somnat till i vagnen då jag upptäckte att hela blöjan var full i skit.. Så det var ju bara att ta upp han för att byta om, och nu är han inte det minsta trött längre...

 

Lång natt

Publicerat den 2011-10-07 klockan 09:58:34 i kategorin Lilleman,


En låååång natt har precis passerat, och med det så menar jag en bökande Elias i spjälsängen.
Hemma i Stockholm så sover lillen i sitt eget rum, och därmed så hör jag inte hans stånkande från sängen. Här hemma hos mormor och morfar så sover vi i samma rum = jag vaknar av minsta lilla, och vet inte om man ska ta upp han eller ej. Inatt började han böka vid 1-tiden, och jag lät han då hålla på. Jag måste ha slumrat till för vid 1:50 bökade han igen, och då var jag inte riktigt säker på om han hade hållt på i nästan en timme eller om han precis börjat korva igen. Jag tog då upp han för att kolla om det var en rap som satt fast men ikke. Därmed var Elias klarvaken och redo för flaska...

Sedan höll det på så där natten ut, så idag är jag inte direkt pigg. Nu har han precis somnat igen, så frågan är vad jag gör framför datorn när jag borde kasta mig i säng jag också....

..........och lika glad var han för det

Här kommer jag

Publicerat den 2011-10-06 klockan 13:10:00 i kategorin Lilleman,
Krypa lite grand - bakåt dock!

Kan du det då?

Publicerat den 2011-10-06 klockan 10:45:20 i kategorin Allmänt,


Jag frågade nyss min mor om jag skulle koka några ägg till frukost åt oss.
Fick då svaret:
- Ja, kan du det då?

Hej mamma, jag är 27 år - Ägg, vad är det?

På besök hos gammelmormor

Publicerat den 2011-10-05 klockan 19:08:00 i kategorin Lilleman,


Idag blev det en promenad till mormor, Elias gammelmormor. Som vanligt så sov Elias som en stock när vi var där... Varje gång vi hälsar på mormor så sover han hur gott som hellst. Denna gång somnade han på rygg i vagnen, "perfekt" tänkte jag för då vaknar han efter max 10 minuter. Han hatar fortfarande ryggläge MEN: väl framme hos mormor så sov han vidare en timme till...

Mormor fick ialla fall lite tid med dreggelungen innan det var dags för mat och sömn igen. På bilderna här ovan så har han tagit sig bort från filten för att istället inta mormors köksmatta.

Grattis syrran

Publicerat den 2011-10-05 klockan 15:04:00 i kategorin annat,


Igår fyllde min syster hela 7 år och som vanligt bakade pappa en tårta till henne.
Hon fick även ett nytt mjukdjur i form av en... kan det vara en ekorre? Någonting var det ialla fall, och jag vet inte vad hon uppskaddade mest, tårtan eller djuret.


Strömstad

Publicerat den 2011-10-05 klockan 13:33:00 i kategorin stadsbilder,


Älskad

Publicerat den 2011-10-05 klockan 13:00:11 i kategorin Lilleman,Trodde aldrig att man kunde älska någon så mycket

På väg

Publicerat den 2011-10-05 klockan 10:06:24 i kategorin Allmänt,


Nu är jag och min övertrötta jättebebis på väg till min mormor, Elias gammelmormor. Hoppas hon har vaknat, har du det? :D

Tröttgrisen vaknade 4 inatt och fick mat, därefter var det allt annat än en trött Elias. Om jag är trött? Trött är mitt förnamn idag!

Övertrött

Publicerat den 2011-10-04 klockan 21:58:29 i kategorin Allmänt,


Ikväll tog det 45 minuter för lillen att somna. Fyrtiofem minuter av stånk, skrik, bökande, rapande och fisande.

Om det är någon som har tips på hur man hanterar, undviker samt nattar ett totalt övertrött barn så tas tipsen emot med öppen famn.

God natt

Matplats

Publicerat den 2011-10-04 klockan 16:19:00 i kategorin Lilleman,Detta stod väntade på Elias när vi äntligen kom fram till mormor och morfar igår. En egen liten matplats med dess tillbehör.
Allt rök i golvet ganska snabbt, och Elias förstod att man kunde drämma skedarna i tallriken. Hårt.

Här ska det sittas

Publicerat den 2011-10-04 klockan 09:05:00 i kategorin Lilleman,


Äntligen

Publicerat den 2011-10-04 klockan 00:11:54 i kategorin Allmänt,


Världens längsta dag har nu nått sitt slut. Lillen och jag kom fram till Uddevalla 40 minuter försent, SJ i ett nötskal kan tänkas, men denna gång var jag faktiskt inte sur alls av förseningen; en medelålders man rök på hjärtattack och det var ingen rolig syn... Vi fick därför stanna i Flen där en ambulans väntade. Hoppas allt gick bra...

Väl framme i Uddevalla stod min kära far och väntade <3 i bilen kunde äntligen en totalt övertrött Elias få sova... Själva resan i sig var mer eller mindre kaos då bubben inte fick ro till varken sömn eller att kunna äta och min huvudvärk var brutal. Pappa stod redo på perongen med en packe Ipren, och det gjorde susen.

Lillen har precis somnat här hemma hoa mormor och morfar, och jag ska göra det samma nu.
Helt förstörd... G'natt!

Nu är det mycket

Publicerat den 2011-10-03 klockan 11:19:06 i kategorin Allmänt,


Befinner mig just nu på promenad med Elias. Han ligger mätt och nöjd i vagnen. I pyjamas!
Det är lite snurrigt idag med tanke på resan...så det där med ombye av kläder glömdes liksom bort, men ja - blöjan är bytt!
Snedsteg nummer två är att BVC nyss ringde och frågade vart vi hade tagit vägen då det var 5-månaders kontroll idag. Det kan hända att jag hade förträngt det med tanke på att lillen skulle få två sprutor... Hur som helst så fick vi en ny tid... Synd.
Sist men inte minst så var syftet med denna promenad att köpa lite karameller inför resan. Det är svårt att shoppa utan plånbok, den ligger på hallbyrån.

/fröken yr

 

Busen & jag

Publicerat den 2011-10-03 klockan 10:14:00 i kategorin Lilleman,Bild från i somras, slutet av juli

Det är altså jag och vildbusen här ovan som ska ut på en SJ tripp.
Behöver jag nämna att jag redan nu har ont i magen och känner att jag vill sjunka genom golvet?
Sjunker ner på soffan och glor på TV istället.

Eller packar.

Tittut

Publicerat den 2011-10-03 klockan 09:49:00 i kategorin Lilleman,


Kortfattat

Publicerat den 2011-10-03 klockan 08:11:13 i kategorin Allmänt,
.....Äta frukost
.....Packa
.....Fixa disken
.....Ringa mamma
.....Röja upp skit från golvet
.....Fixa med lillens mat


Istället hamnade jag här. Kan skylla på att datorstolen är skön, och att lillen faktiskt sover. Den björn väcker man inte i onödan!

Senare bär det av mot Strömstad, och det är altså därför jag borde packa. Jag har försökt packa så lite som möjligt för att kunna hantera packningen under resans gång. Det är SJ som ska ta oss till andra sidan Sverige, och hur många timmar det kan ta vill jag inte spekulera i. Man vet ju aldrig med SJ!

Nervös?
Svar: JA

Strumpkompis problemet är löst

Publicerat den 2011-10-02 klockan 22:11:00 i kategorin Lilleman,


Lillen har tidigare fått köra rejset som jag kör - man tar två strumpor som är rena och struntar i att dem har olika färg på sig. Därmed har man osynk i hela strumpgarderoben.
Dock är lillens problem nu löst med nyinköpta strumpor, 3 par ljusblåa, 3 par vita och 5 par randiga.
Än så länge har hans strumpor en kompis, vi får se hur länge det varar!


Bug

Publicerat den 2011-10-02 klockan 20:00:00 i kategorin djur,
Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro

En liten skalbagge, eller något annat kryp.
Hittade den på Saltö när jag och min far var där och fotograferade. Det var inte många sekundrar som det lilla krypet var framför linsen, så dem vart väl inte allt för bra :|

Rosé

Publicerat den 2011-10-02 klockan 17:00:00 i kategorin kreativt,Nikon D60 + Nikkor 18-105mm

Autumn

Publicerat den 2011-10-02 klockan 14:06:00 i kategorin natur,

Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8mm Macro


Packa

Publicerat den 2011-10-02 klockan 13:19:47 i kategorin kreativt,Nikon D60 + Nikkor 18-105mm
Bild från i somras, Yonge med brillor - och jag i brillorna

Då var det återigen dags för en trip till min älskade familj i Strömstad v
SJ bjuder som vanligt på kaospriser, men jag lyckades ändå få tag på tur-retur i någorlunda pris denna gång. I morgon ska jag, lillen och all packning hoppa på tåget som tar oss till Uddevalla, där pappa/morfar hämtar upp oss. På så vis slipper jag att byta tåg vilket kan vara skönt då detta blir den första gången jag åker tåg med lillen själv. Förra gången hade jag min mor som hjälpreda, nu var det dags att sköta biffen själv.... HJÄLP!
På hemvägen blir det dock ett byte i Göteborg, så där har jag 20 minuter på mig att byta tåg. På de 20 minutrarna kommer jag säkert hinna få panik, gråta och få svettattacker men det får väl liksom bara ske :)

Hur som helst så ska det bli superhärligt att få komma hem igen.
NU - Packa

Thomas Sabo

Publicerat den 2011-10-02 klockan 13:01:13 i kategorin Ministudio,


Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8mm Di Macro + Ministudio

 

Den här berlocken från Thomas Sabo var jag "tvungen" att köpa under gårdagens shoppingtur.

 

 

Fem månader

Publicerat den 2011-10-01 klockan 22:50:00 i kategorin Lilleman,


Idag blir jag fem månader


Nikon D60 + Nikkor 18-105mm + Reflexskärm

Hänt under månaden

- Vänder sig från mage till rygg & rygg till mage konstant
- Har börjat åla, ålar bakåt
- Älskar promenader, somnar på en gång
- Har börjat få smakpotioner i både gröt och pureér. Äckligt!
- Bytt blöjstorlek
- Älskar fortfarande att hänga och dingla i selen
- Är gärna med på soffmys på kvällarna
- Somnar vid 22-tiden för att vakna 6/7 tiden
- Gillar att sitta upp, men ryggen är för svag så det blir mer ett häng över benen

Jag är beredd

Publicerat den 2011-10-01 klockan 16:44:00 i kategorin annat,

Då har man kommit hem från SKHLM Centrum och timmar av shopping.
Som nämt tidigare så var det först och främst Panduro som stod på schemat, och anledningen till det är Elias fotoalbum. Jag köpte en hel hög med klistermärken, bokstäver och annat sött som ska in i albumet. Jag köpte även fyra limstift, någon av dem måste ju fungera?!

Lindex - Overall, vantar & Mössa till lilleman
H&M - Pyjamas, strumpor
McDonalds - Mc chicken & Co
Panduro - En låååååååång lista....
Smycka - Thomas Sabo berlock: E

Ensam är stark

Publicerat den 2011-10-01 klockan 12:10:51 i kategorin vatten,


Ensam är stark - Eller?
Just nu är det ensamt, öde och knäpptyst här hemma. Elias är hos farmor och farfar med Yonge och det känns så himla konstigt. Att inte höra, se eller känna hans närhet gör mig tom - inte stark!

Förövrigt så trögar Sabina med att komma hit då hon just nu befinner sig på jobbet. Vi ska åka och shoppa men när det blir, det vette tusan!


Elgåfossen / Älgafallet
Norway / Sweden

Hata är ett starkt ord

Publicerat den 2011-10-01 klockan 12:06:00 i kategorin Allmänt,


Ordet hata är ett laddat ord, precis som avskyr.
Men de båda orden står för Comhem. Jag både hatar, avskyr och spyr över leveransen av bredband från Comhem.
Det enda dom klarar av att leverera är reklamfilmer.

Ändå har dem mage att ringa hit och fråga om vi vill ha tv och IP-telefoni av dem.
Vi har förklarat för dem gång på gång att vi funderar på det då dom kan leverera ett stabilt internet. Liksom, vad gör man om internet går ner om man kör allt från Comhem? TV:n e död, hemtelefonen är död och internet är dött.

Kom igen, det är 2011.

Panduro står på schemat

Publicerat den 2011-10-01 klockan 11:04:00 i kategorin Allmänt,


För att kunna bli klar med mitt fotoalbum så behövs det lim. Förut kunde man ha ett limstift i evigheter, den tog liksom aldrig slut. Denna gången räckte limmet till cirka 10 ark med bilder och dekorationer, sedan var det bara skrap kvar. Därför köpte jag 2 nya stift - som sög. Bilderna släpper på en gång trots att det står för foton. Falsk marknadsföring i.m.o!

Det blir därför idag en sväng till Panduro för shopping av lim och diverse klistermärken och dekorationsbokstäver.
Det kan även hända att jag smiter in på
.....H&M för bodys och kläder till mig
.....Gina Tricot för linnen
.....Skopunkten för nya stövlar
.....Systembolaget för lite mums
.....IKEA bara för att jag kan

Sedan kommer pengarna ta slut och då smiter jag nog hem för att ge en fin bortförklaring till Yonge om vart pengarna tog vägen....


......Då det begav sig......


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.