Köpte två Triss

Publicerat den 2011-05-31 klockan 13:14:17 i kategorin Lilleman,


Jag vet inte om detta är en turdag eller om det kan vara som så att jag funnit det mirakulöst bra sättet att få Elias att sova? Med tanke på alla mina sovinlägg på bloggen om Elias så kanske folk får för sig att han sover dygnet runt - så är INTE fallet. Det tåls att upprepa 100 gånger. Jag kan inte förklara för en som inte har barn, hur trött man är dessa dagar.
Att få sova 3-5 timmar per dygn med avbrott för amning tar död på en sakta men säkert.

Jag har förstått att alla barn är olika, att vissa sover direkt efter tutte medan andra skriker och är vakna. Jag har då den sistnämnda och efter gårdagen var jag totalt slut i kropp och själ och var helt säker på att lillgrabben har kolik. 110% säker!
Idag - Han vaknade som vanligt på natten för tuttningar, och det blev uppstigning klockan 6:30 - då hade han fått nog av att ligga i sängen och det var dags att gå ner. Väl nere var han superglad. Det är han alltid när han bajsar! Det blev då blöjbyte, lite mera tutte och slumrade sedan till i min famn.
Efter två glada timmar var det dags att pumpa han sönder och samman med min gudagåva och därefter la jag honom i vagnen vilket han skrek om att han absolut inte ville. Jag startade då dammsugaren och pluggade in nappen för att sedan köra vagnen fram och tillbaka över mattkanten. GAH - han somnade??!!
Jag blev så j-vla glad att jag klädde på mig och gick ut på en promenad med vagnen mot pressbyrån och köpte två Trisslotter. Det blev ingen vinst på lotterna, men högvinsten är nog att jag funnit sättet att få honom att däcka!

Är det en turdag eller är det här Elias sätt?
That´s the question, det återstår att se!

Trött tröttare tröttast

Publicerat den 2011-05-30 klockan 21:58:57 i kategorin Lilleman,


Elias har precis somnat, förhoppningsvis inför natten. Med natten menar jag inte de normala prinsess timmarna man behöver, utan då menar jag hans mat-pass.
När han väl somnar på kvällarna så brukar han kunna hålla sig 4 timmar till första måltiden mitt i natten. Därefter är det 2-timmars intervaller och man är lagom mör när morgonen sedan gryr. Dagen rullar på med tutte, bajs, gråt, mera tutte, ett och annat magknip och därefter tutte. Sömn på dagen? GLÖM DET!

Igår var det mors dag med mig inkluderad för första gången, men Elias hade glömt bort min dag den lille parveln. Istället fick jag "fira" med familjen i Strömstad via FaceTime på iPhone4:an :) Mormor var även på besök hemma hos familljen, och det var första gången hon fick "se Elias" i rörelse. Det är så smidigt att jag och far min äger den briljanta telefonen som då kan göra dessa videosamtal, älskar't!

Nu flyger jag i säng. Måste passa på att sova när lillen sover. Jag läste på någon sida att ett spädbarn sover 20 timmar per dygn, och att man ska passa på att sova eller vila vid varje tillfälle. Elias har inte läst den handboken och sover alltså ingenting på dagen, men lite på natten.Sovstilarna

Publicerat den 2011-05-27 klockan 13:30:00 i kategorin Lilleman,


Jag har ju tidigare skrivit om hur Elias gärna sover: Gärna PÅ oss. Det är något som fortsätter att ske vilket gör att man blir något låst efter amning. Däremot kan man med lite skicklighet lyckas lura av honom från magen och därmed rätt ner på sängen, eller också på annan plats.

Tänkte i detta inlägg demonstrera lite sovpositioner och platser. Och observera: Vi har köpt både spjälsäng och vagga som ogillas skarpt!


Spjälsängen i Elias rum ekar tom


Vaggan i vårt sovrum ekar tom även den


Här är Elias top 10 lista på sovställen runt om i hemmet:
Tråkigt väder

Publicerat den 2011-05-27 klockan 10:44:56 i kategorin blommor,


Det är inte direkt något roligt väder just nu. Regnskur efter regnskur, och det är då det är härligt att ligga inne och kolla på filmer. Vi har just sett Karate Kid (nya varianten) för tredje gången, och Elias ligger och sover på pappa Yonge's mage.
Fasen vad roligt det blir om några år. Att få kolla på Disney filmer och Astrid Lindgren igen! Det är verkligen någonting jag ser fram emot :D

Nu bär det av mot en efterlängtad dusch och förberedelse för lunch

Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro
Tussilago vid Flottsbro, 2011-04-16


Oh nej

Publicerat den 2011-05-26 klockan 19:12:40 i kategorin Lilleman,


Okej, mitt förra inlägg skapade nog problem. Att skriva att allt går bra ska man tydligen inte göra, då börjar alltt gå åt pipsvängen istället.
Gårdagen var som sagt underbar. Inget magknip, han var nöjd efter varje måltid och han sov hur mycket som hellst. Idag är det helt tvärt om - ingen sömn, övertrött, ett magknip har passerat och han ärr inte nöjd efter amning.

I skrivandets stund håller han på att somna vid bröstet men jag vågar inte lägga han i sängen - än


Magknip. En spänd Elias som är otröstlig

HURRA

Publicerat den 2011-05-26 klockan 11:23:57 i kategorin Lilleman,


Vågar man jubla än?
Det lilla livet skötte nämligen sig helt exemplariskt under gårdagen. Inga magknip, lätt att lägga efter amning och glad och gó hela dagen! Eftersom dagen gick så bra så förväntade jag mig att natten skulle bli katastrof men ikke!
Bara för att jag lägger upp detta inlägg så lär väl denna dag bli katastrof....

OM det nu har vänt så undrar man ju självklart vad det beror på. Beror det på att hans tarmar har kommit igång, beror det på att jag inte längre äter någon som helst mjölkprodukt? Beror det på Semper magdroppar? Beror det på att jag heller inte längre dricker kaffe eller cola? Jag får nog låta det gå några dagar innan jag sakta men säkert vågar mig på ovanstående drycker och mat igen för att se OM det ens beror på dem.

Hur som helst så känns det otroligt skönt just nu, och man är för första gången på 26 dagar lite mera utvilad :)
26 dagar gammal

Förlossningen

Publicerat den 2011-05-24 klockan 19:24:00 i kategorin Graviditeten,


Det beräknade födelsedatumet för Lilleman var 2011-04-28. När denna dagen äntligen nått sin markering på kalendern så insåg man hur dum man var. Hur många lyckas med den briljanta talangen att föda sin inneboende på utsatt datum?
Jag insåg att jag skulle behöva räkna många minutrar till, så jag ställde in mig på den 10/5. Jag hade dessutom redan fått datum till eventuellt ultraljud den 6/5 samt nytt barnorske besök den 10/5.
Jag såg fram emot att gå på dessa....

Det som dock hände på det beräknade datumet var att mina flytningar blev något rosa strimmade. Google hänvisade till att det kan vara normalt i slutet av en graviditet och att man inte ska få panik. Dessutom lät Lilleman från insidan mig sova två hela nätter i rad, utan svett och toalettbesök natten till 29:e + natten till 30:e.
Kan det ha varit att han vilade upp sig?!

Vid läggdags den 30/4 fick jag småont på vänster sida av den nedre magdelen. Jag höll på att tjuta till av glädje då jag läst att en förlossning inte startar som en traditionell förlossning som i en film, det vill säga att vattnet går. Därefter föds ett barn av en ikke-svettig mamma med fina lockar i håret och fint sminkad.
Värken avtog och jag blev besviken. När jag precis skulle somna till klockan 00:28 så "small" det till på något sätt i magen, jag fick för mig att det till och med lät men det kan väl inte vara möjligt?! Jag reste mig snabbt och gick till toaletten och visst hade min älskade slempropp lossnat. Även här har jag läst att det kan dröja dagar innan förlossningen startar så jag satte på mig en binda för att hoppa i säng igen. Jag hann över toalett tröskeln, därefter skapade jag Niagarafallet!

Jag ringde till förlossningen samtidigt som jag satte mig på toaletten igen. Jag fick förklara hur allt hade gått till, vilken färg vattnet hade och om jag hade värkar. Jag förklarade om min enda älskade värk för sköterskan på andra sidan luren som sedan bad mig komma in på en koll då vattnet ändå hade gått. Vi tog våra packade väskor och bredde ett par smörgåsar och åkte mot Huddinge Sjukhus. Väl inne kollade man Lillemans hjärtljud och mina ikke-värkar. Att se på den långa listan att det inte rörde sig ett dugg på mina värkar var ett hån, och vi fick ta vårt pick och pack för att åka hem igen.

Väl hemma så satte värkarna igång nästan på en gång då vi klivit innanför dörren. Jag började klocka dem från 5-tiden på morgonen och 2½ timme frammåt då det började göra brutalt ont. (Vid denna tidpunkt visste jag inte vad brutalt ont innebar.......!) Jag ringde därför in igen vid 7:30 för att fråga om vi fick komma in igen och vi var välkomna.

Innan vi fick vårt förlossningsrum så var det återigen dags för koll av hjärtljud samt se hur mycket öppen jag var. Endast 3 centimeter!!! När jag hörde ordet 3 centimeter kände jag mig dålig. Många åker ju in och är näst intill fullt öppna medan jag står pass för 3! Vi hade nu en lång dag framför oss....

Klockan 12:20Vid lunchtid hade vi fått vårt rum, samt pannkakor och glass till lunch. Jag fick även några manicker fastklistrade på rygg och mage som gav mig som små "stötar". Detta skulle lindra smärtan när man fick en värk vilket inte stämde. Däremot koncentrerade man sig på något annat då jag vid värken skulle trycka på en knapp för att få lite mer "stötar". Att då tänka på knappen istället för på smärtan kan ha hjälpt, men lindring av smärtan? NJA!Timmarna gick och det hände inte något större. Varje gång dom skulle kolla hur mycket öppen man var så hoppades man tillslut på flera meter öppen, men det visade sig snabbt att endast någon centimeter hade öppnat sig. På något sätt så gick tiden ganska fort. Mobilerna gick varma med bilder och telefonsamtal till föräldrarna, SMS och KakaoTalk uppdaterades hela tiden. Vad gjorde man förr i tiden? Läste en bok eller väntade in domedagen?

Vid 16-tiden fick jag smörgås och smoothie för att därefter få EDA, ryggmärgsbedövningen. Vid denna tidpunkt var jag 7 centimeter öppen och smärtan går inte att förklara. Lustgasen gav mig fjortisfylla och jag vägrade röra den efter ett stort gråtanfall. Att få EDA var inte direkt mysigt... Man fick bedövning för att få bedövning och den var väl okej. Det kändes som en vanlig spruta MEN när EDAn skulle in, så kändes det som en dolk som kördes in i ryggen och bände upp ryggkotorna. DOCK var det SÅ värt för sedan blev jag människa igen. Värkarna kändes knappt och man fick tid att lugna ner sig lite granna. Vid denna tidpunkt var vi även tvungna att förflytta EKG (hjärtljud) från min mage till PÅ Lilleman's huvud. När dom sa det blev jag skärrad men dom fick snabbt lugna ner mig och säga att det inte är någon fara och att det är fullt  normalt att göra på det sättet när bebisen ligger såpass långt ner.

Jag myser med smoothie och Yonge pumpar lustgas


Bild 1: Se på de snygga sjukhustrosorna! Värre än Bridget Jones
Bild 2: Det var tydligen bra att sitta på en boll! Det som var skönt var att man fick ryggmassage samtidigt


Bild 1: Lilleman's hjärtljud och mina värkar
Bild 2: Gojs som åkte in i handleden


Angående bild 2 här ovan så minns jag faktiskt inte vad det var som åkte in i handleden. Jag minns att jag hade totalt tre olika doseringar i ett och samma hål på handen. En av doserna var i alla fall ett medel som satte igång fler värkar i och med EDA, som faktiskt får värkarna att stanna av. De två andra minns jag inte :/

Efter att jag fick EDA så förblev jag 7 centimeter öppen i flera timmar, och det tärde nog på både mig och Yonge. Jag hade tippat på att den lilla grabben skulle vara ute vid 15-tiden, men nu låg man där klockan 19 och ingen bebis syntes till. Mamma och pappa satt hemma i Strömstad, redo med champange och väntade på det magiska telefonsamtalet som skulle dröja ett par timmar till....

Strax efter klockan 21 så började jag automatiskt trycka på. Det började kännas helt annorlunda jämfört med tidigare, och vid denna tidpunkt så kände man av hur ont det började göra, trots EDA.
(Jag skonar mina läsare dessa bilder)
Folk har ju sagt att "föda barn är som att skita ut en soffgrupp", och jag måste hålla med. Vid varje värk så skulle man nu lyckas hålla andan och samtidigt trycka på för kung och fosterland. Under värken kanske jag hann göra totalt 3 tryckningar och andningar samtidigt som Yonge säger åt mig att ta mera luft. Lätt att ta mera luft när det känns som om man blir dränkt på djupt vatten!

Den sista krystningen var näst intill underbar, då man kände att "nu är det över och han är ute". Den känslan är svår att beskriva. Hur man kände i det ögonblicket när han gjorde ifrån sig sitt första läte, hur tårarna började rinna och därefter få sitt barn på bröstet. Underbart!2011-05-01
Klockan 22:50
3640g
51cm

 

Vi blev kvar på sjukhuset i två dagar, och dagarna flög fort förbi. Den lille mannen sov första natten själv. Jag var uppe vid 5 tiden och ammade för första gången, men sedan sov han som en stock igen. Tydligen så är det normalt att spädbarn sover mycket under det första dygnet och det stämde även med vår lille pojk. Andra natten sov han mellan mig och Yonge i sjukhus sängarna.Magknip

Publicerat den 2011-05-23 klockan 21:24:32 i kategorin Lilleman,


En lugn och underbar förmiddag slutade med en mer hektisk eftermiddag...
Det som startade så bra i dag, med en lugn och mysig Elias slutade med magknip efter magknip. I morgon får jag ringa till BVC och kolla hur lång tid det tar innan tarmar och allt är fullt utvecklat så att man i alla fall har ett mål framför sig. Hans skrik blir så hjärtskärande att jag kan gråta så fort han skriker :( Har som sagt slutat med mjölk, och om någon har annat förslag - välkommen att skriva  ner det :(

Elias farmor och farfar har varit på besök idag och det blev god middag, städad nedervåning och nyklippt gräsmatta. Det uppskattas! Det är ju sådant vi inte hinner med just nu.


En arg Elias

En lugn och underbar förmiddag

Publicerat den 2011-05-23 klockan 11:20:04 i kategorin Lilleman,


Snart har en lugn och underbar förmiddag passerat. Elias vaknade vid 8 i morse och letade efter tutten. Efter hans frukost la jag honom i liggdelen till hans vagn, som jag ställt på soffan på nedervåningen. Där låg han snällt och jollrade medan jag tryckte i mig en smörgås - En smörgås med endast skinka på....!

Hans magknip är inte roliga att hantera och anledningen till det är för att man inte kan hjälpa han i stundens smärta.. Man vaggar och vyschar, tröstar och pratar men ingenting hjälper. Till slut avtar magknipen och han somnar på en gång av ren utmatthet. Därför försöker vi luska ut vad dessa magknip beror på. Första och största anledningen är förståss till att hans tarmar utvecklas, men enligt google kan man även trappa ner på till exempel mjölk, kolsyrad dryck, choklad och en massa annat. Därav blev det en smörgås utan smör, med endast skinka. Mycket delikat!

I skrivandets stund ligger han själv på soffan och sover och jag ska nog gå upp och väcka Yonge. Jag vill ha lunch :)

Denna går varm just nu

Publicerat den 2011-05-23 klockan 11:13:00 i kategorin Allmänt,


Ett lånat objektiv av min far går varm här hemma just nu. Ett 18-105 som man får mycket användning för i dagar som dessa. <3
Undrar när/om far min ska få tillbaka denna skönhet ;DNikon Nikkor AF-S 18-105mm 1:3,5-5,6G ED VR

Hinner inte med allt

Publicerat den 2011-05-22 klockan 19:11:46 i kategorin Lilleman,


Dom rådde oss från BVC att strunta i dammråttorna i hörnena samt allt annat som borde städas. Jag försöker blunda för det kaos som råder här hemma just nu då tiden går till Elias.
Idag har Yonge varit iväg och spelat fotboll medan jag och Elias körde marathon på serien Big Bang Theory. Det blev även till att somna på soffan för att sedan "lura" av honom.

Något som vi har märkt är som sagt att han hatar att sova själv. Han somnar på våra magar och vi lurar av honom så att han ligger själv. Sedan går det cirka 5 minuter så vaknar han fly förbannad. Däremot - om man lurar av honom och låter honom att fortsätta ligga på mage så kan han sova i timmar. Jag vet inte vad jag ska tro, känna och tycka om deras råd att bebisar ska sova på rygg... Anledning till ryggläge sägs vara för att det sker färre spädbarnsdöd vid ryggläge vilket man blir skärrad över. Dock förändras ju sovställningarna hela tiden. Mamma har tillexempel blivit rådd till rygg-sida & magläge med mig och mina två bröder.
Övning ger färdighet

Publicerat den 2011-05-20 klockan 22:22:07 i kategorin Lilleman,


Då har ännu en dag passerat, och dagen har varit förvånadsvärt bra om man jämför med gårdagens kaos.
Elias tuttades 3 gånger i natt och somnade snällt om efter varje måltid. Vid 10-tiden var vi ute i solen på en promenix, och även om han faktiskt låg vaken i vagnen cirka 95% av promenaden så låg han där snällt och jollrade.

Vid 16-tiden kom Yonges barndomsvänner Magnus och Jenny förbi. Deras 1 årige son var även med på besöket och oj så stor han har blivit! Jämfört med Elias så var han stor som en jätte, så vi bör ta vara på denna tid som vi har framför oss. Även om den är jobbig så är det underbart.
Elias har även börjat le! Förut kunde det vara magknipsleenden och man var lite osäker på om det var ett leende eller om det var för att han börjat få ont i magen. Nu ser man verkligen skillnad. Jag blev så glad när han log mot mig att jag började gråta = Elias börjar stortjuta istället. Jag kanske får försöka behärska mig nästa gång det sker :)

Senare på kvällen kom Ibbe, Mattias och Åsa förbi och det blev snabbmat från Grillen + Så ska det låta.
Nu ska trött mor vila innan Elias vaknar för tutte igen.

Övning ger färdighet - Nappen

Mobilbilder

Tolv timmar med Elias

Publicerat den 2011-05-19 klockan 11:47:56 i kategorin Lilleman,


Den 19/5
Klockan:

00:28:
Vaknar, dags för amning
01:13: Somnar vid sidan av mig
03:39: Dags för amning igen
04:19: Yonge får honom att somna på min mage
05:58: Tutte i en timme för att därefter gå ner och tillbringa den sista tiden med mormor som idag åkte hem till Strömstad igen
07:10: Ligger i vagnen, försök till sömn
07:28: Vägra vagn, älska tutte
08:17: Tutte igen efter nerbajsad blöja. Vinkar av mormor vid köksfönstret med barn ätandes i min famn
08:35: Ligger i vagnen och jollrar, klarvaken
09:07: Amma, somnar vid bröstet men vaknar så fort jag lägger han ifrån mig
09:39: Amma
09:53: Somnar återigen på min mage
10:30: Lirkar ner han i vår säng då jag höll på att kissa ner mig + hungrig
10:35: Gick inte att lura! Blöjbyte och tutte igen
11:45: Försöker få han att somna...

Och där mina vänner, där har ni hur en typisk dag kan se ut här hemma nu för tiden.
Svårsövd så in i bängen! Tyvärr så regnar det ute just nu, så en tur med vagnen får liksom vänta :(

Att sova på våra magar är som sagt favoriten....

Vagnen

Publicerat den 2011-05-18 klockan 11:07:26 i kategorin Lilleman,


Just nu är vagnen det bästa sömnpillret för Elias.
Att sova på våra bröst ligger förståss på plats nummer ett, men vagnen kommer tätt därpå. Att sova själv i vagga, spjälsäng eller själv i våran säng kommer inte på frågan.
Jag och mamma var precis på en promenad med bubben då han somnade på en gång. Mamma har fortsatt promenaden så att jag har hunnit med att duscha och ska nu kasta i mig någon lunch.

Elias Tae-Yang Kim

Publicerat den 2011-05-18 klockan 11:03:51 i kategorin Lilleman,


Efter mycket om och men, och då menar jag MYCKET - så har vi nu bestämt vad vår lille krabat ska heta.
Namnförslagen har varit många och vi har smakat på namn både före och innan förlossningen, men ingenting har liksom suttit som en prick över i-et.
Yonge's mamma har fått välja mellannamnet på vår son: Tae-Yang. Namnet är förståss från Korea och det betyder Sol.

Tilltalsnamnet blir:Mormor & Morfar på besök

Publicerat den 2011-05-17 klockan 11:05:45 i kategorin Lilleman,
I torsdags vid 18:30-tiden så anlände äntligen mamma och pappa, nu mera även mormor och morfar.
Jag hade precis fått den lille i säng så att det första mötet kunde bli lugnt och fint, men fem minuter innan de klev in dörren så blev Lilleman hungrig. Jag fick därför sitta på sängkanten med tuttisarna i vädret och tårar som sprutade. Så himla härligt att dem äntligen fick se den lille <3

Jag har hela tiden ringt både mamma och pappa och berättat hur jobbigt allt är med den nye lille parveln i familjen. Att han knappt sover över huvud taget och skriker mycket. Under dagarna då både mormor och morfar var på plats så sov han mer än någonsin, så man förstår ju att det kan vara svårt att tro på mina klago ord :|
Det blev mest hemma mys under dessa dagar, med så som tuttande, promenader, fotografier och Eurovision Song Contest. Pappa var även snäll och duktig som byggde en vagn ramp upp till dörren här hemma. Jag är dock livrädd för att gå ut på rampen och jag får öva många gånger - utan bebis i vagnen :)
Pappa åkte hem i söndags redan =/ Dom har ju sitt eget "barn" att tänka på hemma i Strömstad. (Barn = Ellie = vovven) Mamma stannar ett par dagar extra och kommer att ta tåget tillbaka till Strömstad på torsdag.

Lillpäsarn sover

Publicerat den 2011-05-13 klockan 15:00:34 i kategorin Lilleman,


I tre dygn har det nu varit mycket bra, om man får säga så. Det tog ett tag innan jag själv var igång som mjölk ko för den lille krabaten, men nu verkar saker och ting fungera och den lille äter och sover mer än i början.
Starten på det nya livet höll på att ta slut på mig som människa då allt var nytt, och sömn per dygn var max mellan 1-3 timmar.
Nu kan den lille krabaten sova allt mellan 10 minuter till 3 timmar i rad vilket är skönt för både mig, Yonge och den lille.

Mormor & Morfar är på besök, ÄNTLIGEN! Dom anlände Stockholm igår vid 18:30 tiden <3
Natten till idag har varit smärtfri, och jag, mormor och den lille har idag varit på promenad. Nu är det sova som gäller!

Mobilbild

Första mötet hos BVC

Publicerat den 2011-05-11 klockan 21:15:48 i kategorin Lilleman,
Första mötet på BVC ägde rum härom dagen och lillgrabben skötte sig galant. För det första så sov han under hela vårt samtal med Therese som kommer att ha hand om oss, och för det andra så har han gått upp i vikt igen efter födseln vilket var skönt att höra. Kossan Ninni fungerar som buffé!
Han hade även blivit 1cm längre.

Hormoner

Publicerat den 2011-05-11 klockan 08:33:08 i kategorin Lilleman,


Amma, trösta, amma, trösta, amma, trösta, amma bli tröstad

I natt fick jag äntligen sova ett par timmar. Jag ammade, Yonge körde bajs och nattandet. Nu är det  dock Yonge som ligger utslagen i sängen med Lillen vid sidan av sig.
Innan detta skedde så har han kissat över hela skötbordet samt tappat navelstumpen. Panik!

Hormonerna sprutar i både tårkanalen och i ansiktet med dess finnar som nu ploppar upp lite här och där.
Jag känner mig superfräsch :)

Och där vaknade Lilleman, arbetspasset startar nu

Första promenaden

Publicerat den 2011-05-10 klockan 10:25:29 i kategorin Lilleman,


Det är över 22 grader ute, och inne sitter jag. Det är liksom lite svårt att ta sig ut nu när Lillen är såpass liten. Han vaknar när han känner för det, och det beror då på hunger eller bajs.
Min ena bror var här över helgen för att springa ett lopp ute på Lidingö. FEM MIL! Frivilligt som Sabina brukar säga.
Galningen nådde inte sitt mål på 5 timmar, men verkade vara nöjd ändå. Jag och broder var ute på en promenad i söndags. Vi orkade ta oss till Pressbyrån cirka 800 meter här ifrån för att köpa glass, och även inviga vår vagn som körde galant. Solsken, värme - Det var underbart att komma ut en sväng

Bada

Publicerat den 2011-05-09 klockan 10:51:09 i kategorin Lilleman,


Att behöva bada och vara ren är tydligen ingen hit för den lille. Antar att det är så med alla småttingar i denna ålder.. Vi har hunnit med två badstunder med  honom och dem båda slutar i gnäll och missnöjd grabb.
Idag innan det var dags för baljan gjorde vi rent efter blöjan, och den lille körde sprutbajs på Yonge. Jag hade kul :D

Nu ska vi bege oss mot vårt första möte hos BVC. Hoppas han har gått upp ett par gram :)


Skumt

Publicerat den 2011-05-09 klockan 09:04:23 i kategorin Allmänt,


Någonting är skumt med bloggen.
Mina inlägg på första sidan verkar ej synas? Eller?!

Sovstilen

Publicerat den 2011-05-08 klockan 09:40:56 i kategorin Lilleman,


Det här med att införskaffa både vagga och spjälsäng på en och samma gång kanske var en överdrift. Visst kommer vi att få användning av dem båda tids nog, men just nu råder inga tvivel på Lillemans absoluta favoritsovställning.
PÅ våra magar!Vi har haft ett par jobbiga första dygn med Lillen i livet. Han ska väckas var 3:e timme för att få mat vilket jag tycker är helt brutalt. När han sover är han väl trött? :( När han väl fått mat så vill han inte somna om och daltandet kan pågå i flera timmar.

I natt fick jag sova totalt 5 timmar och det är rekord i antal sovtimmar under denna vecka. Han var dessutom lätt att natta om igen, med hjälp av Yonges lillfinger i munnen för snuttande. Nappen spottas ut på två sekunder, så den ljuddämparen fungerar inte i dagsläget.

Återbesöket

Publicerat den 2011-05-07 klockan 10:14:26 i kategorin Lilleman,


I torsdags var vi på återbesök på Huddinge Sjukhus för att följa upp vikt, amning och mäta värde för gulsot.
Allt var helt okej men Lillen hade dock tappat några gram till sedan utskrivningen från sjukhuset i tisdags.
Detta var dock normalt ändå enligt % från födelsevikten.

Natten till denna dag så ville han inte sova. Jag satt uppe med honom från 00-slaget fram till 5:30. Därefter stängde han äntligen igen sina små lock för att därefter bli väckt efter bara en timme.
Måttligt trött familj hann ialla fall fram till sjukhuset i tid :)


På väg till Huddinge Sjukhus


Ny kategori

Publicerat den 2011-05-07 klockan 10:00:41 i kategorin Lilleman,


Ny kategori i högerspalten: LILLEMAN

Det här med att skriva blogg är verkligen supersmidigt. Jag är dålig på att formulera och skriva och är medveten om att jag särskriver, men med tanke på att min familj och släkt bor på andra sidan Sverige så är det ingenting jag gråter blod över.
Att kunna lägga upp bilder här och skriva ett par rader om livet på andra sidan kartan är supersmidigt då alla i släkten kan gå in här dagligen :)

En ny kategori är nu uppe i högerspalten och heter så klart Lilleman.
Där kan ni klicka Gammelmormor, mormor & morfar, farmor & farfar och allihopa,  för att se allt om lillparveln :D

Lilleman är här

Publicerat den 2011-05-05 klockan 16:02:09 i kategorin Graviditeten,


2011-05-01 klockan 22:50 anlände vår lilla gosse till världen.

Det är en fantastisk känsla som inte går att beskriva. Den magiska dagen har varit efterlängtad under hela graviditeten och när den äntligen satte igång blev man överlycklig och livrädd.
Jag tänkte skriva ner ett par rader tillsammans med bilder (lär bli en bok) om förlossningen, men det får nog bli om ett par dagar när allt lugnat ner sig här hemma.
Just nu råder knappt några sovtimmar alls då det lilla livet tar upp all tid. Det får han mer än gärna göra v2011-05-01
Klockan 22:50
3640g
51cm


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.