Ölmagen

Publicerat den 2011-03-30 klockan 15:22:16 i kategorin Graviditeten,
29 dagar kvar till beräknad födsel

Lite skillnad

Publicerat den 2011-03-30 klockan 15:12:54 i kategorin Allmänt,


Det råder stor skillnad på hur det ser ut på framsidan och på baksidan just nu.
Solen glänser på framsidan och krokusar tittar upp, medan det på baksidan är fullkomligt igensnöat :(
Ge mig vår, värme och sol överallt - hellst igår!

Vecka 36

Publicerat den 2011-03-27 klockan 14:05:47 i kategorin Graviditeten,


Jag kan inte påstå att jag inte tänker på förlossningen. Varje dag.
Man tänker på allt ifrån vilket datum det blir till hur själva förlossningen kommer att bli. Självklart önskar jag mig en snabb och smärtfri förlossning, men det är väl som att önska att man finner trissen med 25.000 i månaden i 25 år - alltså helt omöjligt.
Jag tänker även på hur mycket smärtlindringen verkligen hjälper. Jag skulle vilja ha såpass mycke knark att jag inte känner av någonting. Lilleman ska bara fint glida ut den vanliga vägen för att därefter vara ett friskt litet barn. HUA, ser inte fram emot dagen D, som är om 31 dagar, men jag ser självklart  fram emot denna dag då allt är över och Lilleman anlänt Jorden.
Det närmar sig med stormsteg!

Från jobbet

Publicerat den 2011-03-24 klockan 10:45:54 i kategorin Graviditeten,
Gårdagen var min sista arbetsdag då jag därefter valt att gå på mammaledighet.
Jag har inte världens mest påfrestande jobb, men resvägen till och från jobbet innebär 3 timmar varje dag och det är det som tar kål på mig.
Gårdagen innehöll tårta, lunch ute med kollegorna samt att jag därefter fick ta emot en superfin bukett från kollegorna. Det känns skumt att inte längre behöva jobba, att inte ha en vardag som man haft i flera års tid. Samtidigt är det hur skönt som hellst.
Det är väl nu man ska passa på att njuta och vila innan en helt ny vardag träder i kraft? :)

Free

Publicerat den 2011-03-24 klockan 09:08:10 i kategorin Graviditeten,


Mammaledig!!!!!!!!!!

Känns underbart, men konstigt.
Lilleman får gärna komma ut nu, även om det är beräknat till 28/4

Det går lite halvtrögt va

Publicerat den 2011-03-21 klockan 18:57:44 i kategorin Allmänt,


Uppdateringarna här på sidan går segt som kola men just nu så har jag nog inte så väldans mycket att skriva om.
Magen är stenhård och jag känner mig tung som en flodko och otymplig och smidig därefter. På något sätt så känns det underbart ändå trots att magen spänner som ett gummiband.

Något som är ljuset i tunneln dessa dagar är att endast 2 arbetsdagar kvarstår, då jag därefter valt att gå på mammaledighet. Resvägen till och från jobbet tar död på mig, så det ska verkligen bli underbart att få koppla av den sista tiden.

Tvättstugedag

Publicerat den 2011-03-09 klockan 15:47:04 i kategorin Graviditeten,


Idag har jag gått lös på att tvätta alla Lillemans inköpta kläder. Bara att klippa av prislapparna tog en evighet, och att sedan tvätta och hänga upp dessa små plagg tar evigheten nummer två.

Jag tvättar även sängkläder, täcke, madrass och så vidare. Och jag var väl inte direkt smart som fyllde en maskin med just dessa prylar som därefter fick maskinen att tvärvägra centrifugering på grund av dess tyngd... Plaskblöta sängkläder hänger nu i badrummet och droppar då jag inte vet hur man startar endast en centrifugering...
NEPP - jag är inte jordens smartaste kvinna!


Allas vår Försäkringskassa

Publicerat den 2011-03-08 klockan 18:18:58 i kategorin Graviditeten,


Just nu ger jag mig in i kriget med Försäkringskassan, och än så länge har jag inte stött på några problem. Man läser ju skräckhistorier varje dag om uteblivna betalningar, återbetalningar och allt Gud vet vad.

När jag hade sänt in mitt moderskapsintyg så tog det cirka 14 dagar innan jag fick tillbaka alla papper som skulle fyllas i. Jag hann till och med maila dem och fråga varför det tog sådan tid, och 5 dagar därefter fick jag svar att kuvertet var sändt till mig 7 dagar innan. Ö-post eller vad?

Ännu mer något skrattretande var att dom hade sändt med ett kuvert. Man kan ju ibland få frankerade svarskuvert när man blir medlem/gör avtal MEN här är då inget frankerat kuvert - utan det fanns ett fint ikke-frankerat kuvert.

 

Jag struntar faktiskt i om det hade funnits ett frankerat kuvert eller ej, men att ge mödan åt att bifoga ett kuvert med förtryckt text "Frankera med brevporto. Försäkringskassan löser inte ofullständigt frankerad försändelse" får mig att garva.

Varför ens bifoga ett kuvert?

Inte som alla andra

Publicerat den 2011-03-08 klockan 16:06:41 i kategorin Allmänt,


Tydligen så är det Semeldagen, Internationella kvinnodagen samt Internationella Pannkaksdagen idag.
Detta ska firas med kanelbullar med vanilj i. Man ska ju inte vara som alla andra!

Home

Publicerat den 2011-03-08 klockan 08:57:31 i kategorin Graviditeten,


Efter utvärdering på sjukhuset i söndags morse så fick jag äntligen åka hem.
Jag förstår att dom vill ha en kvar på observation, men Gud vad långa minutrarna är när man ligger där raklång på en stenhård sjukhussäng tillsammans med en 12" TV från 1993. Tiden flyger inte direkt förbi och tristessen tar övertag redan efter 3 minuter.Det blev en veckas sjukskrivning vare sig man ville eller ej. Denna vecka var inte alls i timing med mitt jobb, men det är nog nu man bör lyssna på sin kropp. Den säger tvärnej till att anstränga sig.

En present till Lilleman för att han var så duktig där inne :pPpP
Alf heter denna skönhet!


Vecka 33

Publicerat den 2011-03-08 klockan 08:57:19 i kategorin Graviditeten,


 

Falskt alarm från lilleman

Publicerat den 2011-03-06 klockan 09:01:25 i kategorin Graviditeten,


Under fredagen rådde det falskt alarm från Lilleman.
Det hela startade vid 13-tiden igår på jobbet men jag tyckte först inte att det var så farligt. Jag sjönk ner i min datorstol så att magen kunde vila i ett mer plant läge, men när jag sedan skulle gå för dagen så var smärtan olidlig...
Jag fick ringa Yonge för att säga att vi borde åka in och så tyckte även de på förlossningen när jag ringde in och förklarade.

Väl framme så fick jag förklara hur jag kände och sedan beskriva min smärta i en skala 1-10.
Precis när hon nämnt skalan så hör jag genom väggen hur en tjej verkar vara inne på de sista sekundrarna under förlossning av hennes barn och hör henne skrika men dra ut den lilla djävuleeeeeeeeen då för faaaaaaaaaaan.
Jag kikade då på doktorn och fick fram att "jämfört med henne där inne så har jag nog inte ont för fem öre, men jag har ONT".

I en timme låg vi och lyssnade på lillemans hjärtljud och mina förvärkar och vi fick även se på ultraljudet att Lilleman låg fixerad. Allt var dock perfekt med Lillemans alla ljud och rörelser, och en annan doktor kommer in och förklarar att smärtorna kan bero på att en bit av moderkakan lossnat, och att jag skulle få spruta på rumpan, har för mig att det var kortesonspruta. Denna spruta skulle göra att Lillemans lungor ska utvecklas snabbare utifall man skulle behöva plocka ut han....Runt 00:30 tiden fick jag äntligen åka till ett annat rum för att sova för natten. Jag var helt slut och vid denna tidpunkt hade mycket av magsmärtorna faktiskt släppt.

Lördag
Denna dagen var nog den längsta lördagen i hela mitt liv. Lördagar som annars brukar vara så härliga...
Efter att ha vaknat upp klockan 6 så var det bara att invänta frukosttiden klockan 8, för att sedan invänta doktorns dom. Då jag hade en hyffsat skön natt utan sammandragningar och smärtor så försökte jag sedan förklara för doktorn hur det kändes i magen. Att det nu kvarstod mer som träningsvärk i magen och det är väl kanske fullt naturligt. Jag var nog FÖR säker på att jag  skulle få domen att få åka hem, men då ännu en spruta väntade klockan 19 så var det bara att vara kvar ett dygn till.
Det må ju vara det bästa för min kropp, men det blir så långa dagar i dessa vita hemska rum på sjukhuset, och att samtidigt känna att jag bor 4 minuter med bil från Huddinge Sjukhus gör en lite småputt :(
Dagen försvann i och med fika med Yonge och hans föräldrar, för att sedan träffa Sabina. Sabina var även kvar över Melodifestivalen så det kändes skönt.
Efter Melodifestivalen så kopplades jag åter in i maskineriet för att kolla Lilleman, som nu hade gympapass där inne men som mådde som en stjärna.
Kändes skönt :)


Söndag
Efter smörgås och avslutat EKG, hjärtljudet på Lilleman så är han ialla fall i topform där inne. Han rör sig som bara den och verkar inte alls gilla att man kollar vad han pysslar med där inne.
Nu inväntar jag domen om jag ska få åka hem eller ej.... Visst är det smart att ligga kvar här, men tanken att man bor så himla nära och längtan till sin egen säng är brutalt jobbig...

Vecka 32

Publicerat den 2011-03-02 klockan 18:35:02 i kategorin Graviditeten,


Uj uj, tiden bara flyger förbi och fetare blir man...
Magen växer och växer, och jag har nu skaffat mig en stenhård "ölmage".

Ölmagen rör på sig en god del. Ibland får man sig en redig jävel ut ur tomma intet utan förvarning, och dessa sparkar gör att man flyger högt. Man kan ju undra vad folk tror om en när man sitter på pendeltåget och flyger ur sätet och grimaserar krampaktigt....

Sedan kvarstår hans timmar av rörelser där inne som gör att man varken kan sova, sitta rakt eller stå upp. Magen ser helt sne ut och jag får då hjälpa han på traven lite för att få han till en annan possition.

I tisdags var jag hos barnmorskan igen. Järnvärdet hade stigit med "4 poäng" och det var hon tydligen nöjd över. Jag får tacka och ta emot och inse att broccoli och järntabletter is the shit. Det är bara att knapra vidare.
Jag har tidigare klagat på att man blir hård i magen av järntabletter och jag tar tillbaka alla klago ord. Just nu är jag totalt lös i magen och jag förstår inte hur det går ihop... Lös i magen av höga doser av järntabletter?
M U M S!

Kurvan och hjärtslag var även normalt så det tackar jag för vHar liksom fastnat för denna

Publicerat den 2011-03-02 klockan 18:12:59 i kategorin Allmänt,


Det var då ett jädrans jidder om att Danmarks bidrag till Eurovision Song Contest liknar Andreas Johnssons låt Sing for me. Jag var tvungen att kolla upp det och visst stämde det. Dock är danskarnas låt 1000 gånger bättre, och här ser jag även likheter med mitt favvo band My Chemical Romance, i detta fall The Black Parade

Anyway, I love this

Explorer hatar min blogg

Publicerat den 2011-03-01 klockan 21:56:26 i kategorin Allmänt,


Min blogg verkar inte tycka om Internet Explorer idag, utan visar då endast ett inlägg, headbilden och sedan ingenting annat.

Vi får se om det ändrats tills i morgon, annars får jag nog ta och ringa min kära mormor och förklara för henne hur hon kan använda sig av Mozilla istället, för där fungerar det precis som vanligt :/
Kan i och för sig vara blogg.se som spökar just nu....

Gooooo Natt


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.