Sol

Publicerat den 2011-06-28 klockan 09:35:03 i kategorin Lilleman,


Idag är det varmt och soligt i Strömstad och jag sitter just nu och "väntar" på att lillen ska vakna. Det borde vara när som hellst då han sovit tre timmar sedan senaste amningen men man vet ju aldrig när han slår upp de små ögonen. Ibland briljerar han med 5-timmars sovpass, men det har endast hänt på kvällarna.

Under gårdagen var det regnigt värre. På kvällen kom brorsan och hans tjej på besök och jag och mamma hann även med en promenad med lillen. Han vaknade dock så fort vi kom hem...
Min rastlösa moder trampade precis iväg på cykeln så nu är jag både barn- och hundvakt. Ingen av dem gör något större väsen av sig så jag kan inte påstå att jag har det jobbigt ;)

Lite mobilbilder från gårdagen
1) I Strömstad mössan 2) Sur som en citron 3) Med morbror Christofer 4) Med Alisia

Glad midsommar

Publicerat den 2011-06-26 klockan 20:47:31 i kategorin Allmänt,
I fredags morse packades Sabinas bil full med Elias prylar. Resan mot Strömstad startade klockan 9 på morgonen, och lillen somnade på en gång. Redan i Södertälje kom jag och Sabina på att vi ville ha kakor och svängde därför snabbt in på Statoil. Det uppskattades inte av lillen och därför blev det amning redan där...
Redan här trodde jag att resan skulle bli pest, pina och lång men han skötte sig faktiskt väldigt bra. Han sov 2 timmar och 20 min mellan Örebro och urskogarna i Dalsland så Strömstad nåddes efter 7,5 timmar.

Väl framme blev det grill, träff med familj, Mimmi och Kenth och Gammelmormor Sonja. Kvällen blev lång och Sabina och jag stupade i säng redan vid 00-tiden. Lillen sov från 20.00-01:30 så där missade man väldigt många sovtimmar tyvärr...
FYRA GENERATIONER


Under lördagen guidades Sabina genom Strömstad i solsken. Mjukglass och körv från min förra arbetsplats, amning vid havet och grin från vagnen. Ändå var han faktiskt helt exemplarisk måste jag säga. Att gå i solsken i Strömstad = solbränna, och både jag och Sabina var knallröda. Tur Mormor hade aloevera som hon kletade i våra ansikten ;D

Vi som skulle busa

Publicerat den 2011-06-23 klockan 12:13:08 i kategorin Allmänt,


Yonge har under en längre period letat efter en bil. Vår nuvarande "bil" rymmer knappt tre personer och med barnvagn, packning, barn och två personer är det omöjligt att ta oss någonstans. Planen var att bilen skulle vara ordnad tills i morgon, midsommarafton men tyvärr blev det inte så och därmed fick vi avboka vår Strömstad resa.

När Sabina kom igår så kläckte hon den briljanta idén att jag, Sabina och Elias kunde ta hennes pappas bil till Strömstad. Det är förståligt att man inte vill låna ut en bil helt och hållet, speciellt inte med mig som förare! Jag och Sabina smidde därför överaskningsplaner om hur vi skulle göra, om vart jag skulle hoppa av någonstans för att sedan överraska familjen då vi faktiskt sagt att vi tyvärr inte kan komma. När jag vaknade i morse hade pappa letat fram hyrbilar som dom kunde stå för så jag var tvungen att kläcka hela vår plan :/

Men - på väg mot Strömstad är vi i alla fall och nu är det packning som gäller. Kommer glömma hälften...
Om Yonge får plats i bilen så får han åka med, annars kommer han om 2 helger <3 Jag stannar tills den 24 juli

Framkallning på hög nivå

Publicerat den 2011-06-22 klockan 12:59:39 i kategorin Allmänt,


Att planera fotoalbum är ett projekt. Ska man göra fotoalbum? Ska man skapa fotoböcker? Ska man bara spara bilderna i datorn?

Jag har valt att skapa traditionella fotoalbum och kommer därför framkalla en mängd med bilder på vårt tillskott i familjen. Under drygt 8 veckors tid har vi tagit 1126 bilder á 3,75GB. Att välja bland alla dessa bilder blir inte lätt!
Framkallning gör jag alltid via Fujidirekt. När jag loggade in på mitt konto såg jag dessutom att jag har 100 gratisbilder till godo, och tillsammans med värdecheck från Amelia om gratis fotobok så har jag även skapat den, trots att jag samtidigt skapar fotoalbum.

Att göra min gratis fotobok online gick snabbt. I mitt fall så valde jag Barn-pojke tema på boken och det blev supersött.
Längtar tills den kommer i brevlådan :D


Tack för sömnen

Publicerat den 2011-06-20 klockan 19:51:46 i kategorin Lilleman,


Idag har jag tackat Elias för sömn. Han vaknade klockan 3 och 7:30 och vid den sistnämnda tiden så trodde jag inte att han skulle somna om, men visst blev det så. Uppstigning 10:30, den tackar vi för :)

Vid 14 somnade han om, och jag själv satte mig med en kaktus/citron sorbet framför datorn för att titta på lite Counter-Strike matcher från Dreamhack. Jag hann även fixa med packning inför Strömstad. Normalt så brukar jag packa samma dag som jag reser någonstans, men med en liten ibland oss så krävs det lite planering. Det blir en hel trave nya kläder som vi tar med oss till Strömstad då han vandrar in i 2-4 månaders storleken inom bara några dagar, så hellre lite för stora kläder en stund än för små.


Gårdagen innehöll shopping

Publicerat den 2011-06-19 klockan 16:34:09 i kategorin Lilleman,


Igår vaknade jag hypernervös. Planen var att jag, Sabina och Elias skulle på shoppingtur och eftersom Elias är så fruktansvärt tuttig och kan inte behålla nappen i munnen, samt att han sover oregelbundet så visste man inte hur denna dagen skulle sluta.

Sabina var på plats strax efter 10, lagom efter amningen. Vi satte Elias i bilstolen och det bar iväg. Han somnade nästan på en gång och vaknade när vi kom fram till Orminge Centrum och Familjecenter. Där var det INTE kul enligt Elias. Vi tog snabbt det vi spanat ut att köpa och sedan blev det amning på en parkbänk.
Därefter somnade han på en gång så snart bilen var i rullning och vid denna tidpunkt var jag ännu mer nervös. Vårt nästa mål var IKEA!
Jsg hade Gud på min sida då vi lyckades bära in honom sovandes i bilstolen till IKEA och ner i en kundvagn. Stackaren missade hela shoppingturen på IKEA då han fortfarande sov, sov sig igenom hela IKEA och hela vägen hem. Dagen blev ganska najs med andra ord :D

På Familjetorget köptes bärsjal, mugghållare till vagnen, solhatt, napp med namet Elias på, skötväska, solskydd till bilen, leksaksmobil samt en skylt till bilen, "Baby on board".
På IKEA blev det yttligare en uppblåsbar skötbädd + frottéskydd som vi ska ha med till Strömstad + lite galgar och prylar till Elias rum.

Läkarbesök

Publicerat den 2011-06-16 klockan 09:56:20 i kategorin Lilleman,


Idag bär det av på läkarbesök med den lille krabaten. Detta ska dessutom skötas av bara mig då Yonge vart blixtinkallad till Oslo med hans jobb. Jag har varit nervös i flera timmar och hinner vara det i flera till, men det är bra träning. Det blir en kort bilfärd för att sedan möta läkaren. Inte för att jag vet vad dom ska göra?!

Denna vecka har varit minst sagt intressant:

Måndag: Bajsar i blöjan så att bajset går uppåt och ut över hela ryggen och i mitt knä
Tisdag: Kissar över hela skötbordet och ler som aldrig förut
Onsdag: Bajsar när han sitter i mitt knä och det åker ut genom byxbenet och rätt ner i mitt knä. Därefter doppar jag min mage i skiten
Torsdag: Återigen - bajsar i mitt knä så att det kommer ut genom byxbenet

Jag vet inte om det är jag som sätter på honom blöjan totalt fel eller om vinkeln i sittläge gör att bajset flyter ut både här och där. Lite charmigt är det ändå.Sover

Publicerat den 2011-06-13 klockan 11:04:51 i kategorin Lilleman,


Så var det återigen måndag.
Yonge vaknade utan väckarklockan i morse. Det berodde dock på att väckarElias väckte oss några minuter i 7. Natten har varit helt kanonskön. Igår vid 17 somnade den lille i vagnen, och jag och Yonge somnade på soffan i hela 2 timmar. Därefter sov Elias yttligare 2 timmar. Det är rekord på dagen kan jag lova! Efter lek och amning så skickade Yonge mig i säng för att därefter natta lillen. Därefter har han vaknat 2 gånger, varav den sista var klockan 7.

Nu har han precis däckat i vagnen igen och jag har tid för mat och lite annat som bör göras. Igår röjde jag i min garderob. En sopsäck med kläder rök ut och ändå så ser det ut som om jag inte ens har tagit bort något... den är välfylld och ändå känns det som om jag inte har några kläder. Det som nu är kvar kan jag inte med att göra mig av med. Dock vet jag att jag inte kommer använda ens hälften av det som återstår...

Nu ska jag gå upp och plocka ur tvätten. I morse låg nämligen Elias i knät som vanligt efter amning och bajsade. Det har blivit lite av en favorit. När jag märkte att han bajsat klart så lyfte jag upp han och såg kaoset. Bajset hade gått upp, ut genom blöjan och ut över hela ryggen och igenom bodyn. Och ner i mitt knä!
Det blev paniktvätt av både Elias och kläder.
Jag skrattade och Elias grät <3

Lycka till

Publicerat den 2011-06-11 klockan 15:08:42 i kategorin Allmänt,


Ännu en supervarm dag kväver mig. I normala fall hade jag älskat detta väder, men då jag sitter inne med lilleman i korsdrag och svettas ihjäl så hade jag hellre velat ha 15 grader och regn just nu...

Vi håller på att göra oss i ordning för första turen med bilbarnstol och målet är till Elias farmor och farfar. Må han älska att åka bil... Med tanke på att vi snart ska åka till Strömstad á 50+ mil så hoppas jag att dagens korta strecka mot Älvsjö ger oss ett positivt bemötande i bilen...

Äntligen fredag

Publicerat den 2011-06-10 klockan 15:22:35 i kategorin Lilleman,


Äntligen fredag - så lyder var och varannan statusuppdatering på Facebook. Själv har jag inte koll på varken dagar eller datum. För mig är varje dag en fredag, måndag eller tisdag om du så vill. Den lille har i alla fall förstått skillnad mellan natt och dag, och förstår att han ska somna om direkt efter mat.

Mamma har äntligen kommit hem från Grekland vilket resulterar i många telefonsamtal igen. Under tiden mamma var i Grekland så ordnade pappa Skype på datorn = videosamtal och det är på det sättet vi kan få se varandra ofta =/ Alltid något, men man önskar ju att man bodde närmre.


Glad gladare gladast

Publicerat den 2011-06-09 klockan 12:03:05 i kategorin Lilleman,

Så här glad är Elias idag och därför är det inte kul att sova!

Inatt vaknade han för mat klockan 00:30, 04:40 och sedan uppstigning och mat klockan 7:30. Sedan 7:30 har vi "lekt" i den mån det går att leka med ett litet barn, det vill säga att sitta i babysittern (som för övrigt är det perfekta stället att bajsa på), leka lite med mjukdjuren, bära, vagga och höra på när mamma pratar som en bebis.
I skrivandets stund á 12:00 så har han sovit en halvtimme och därmed hann jag få i mig lunch. Så fort han är medveten om att han tappar nappen så vaknar han och gnäller. Har man tur och hinner dit i tid så kan man lirka in nappen igen, annars är det bara att sätta igång och roa honom igen :)

Arg som satan

Publicerat den 2011-06-07 klockan 18:22:29 i kategorin Lilleman,


På vårt senaste möte hos BVC så hade lillen nått 4330 gram och blivit 56 centimeter lång. Tiden går fort och man märker att han växer och utvecklas, det går väldigt fort.
Han ler och jollrar som bara den och humörsvängningarna är värre än mina.
Vi fick i uppgift att han skulle "träna". Man ska lägga han på mage för att han därefter ska öva och träna på att resa sig en aning med hjälp av armarna. När detta görs ska man även "hålla fast han" med hjälp av en hand på hans rumpa.

Detta uppskattas INTE


Shoppoholic

Publicerat den 2011-06-07 klockan 18:17:29 i kategorin Allmänt,


När man inte har tid eller möjlighet att shoppa loss i butiker så kommer butikerna till Ninni. Att shoppa på internet är ju så smidigt så idag har jag gått lös på HM. Det blev ett par linnen, tröja, klänning och lite småprylar. Klänningen inkommer i lager i slutet på denna månad, så jag hoppas att jag hinner använda den innan den svenska sommaren behagar att återigen lämna oss. Och hoppas att jag kommer i klänningen över huvud taget....

Gamle man

Publicerat den 2011-06-07 klockan 11:10:18 i kategorin Allmänt,


Idag fyller min karl hela 31 år. Trettioett! Det låter så gammalt, men snart e jag ju där och trevar över trettio-strecket jag också.
Vi firade Yonge igår med Yonges föräldrar och bror. Det blev hemmalagad hallontårta.
Att köpa present till Yonge detta år finns inte på min karta tyvärr. Jag vågar knappt gå utanför dörren med lilleman. Jag skulle kunna ta buss och tåg mot närmaste shoppingställe men jag känner inte för att sätta mig ner och amma offentligt...  Yonge ska dessutom se Sverige mot Finland på Råsunda ikväll så det blir inte mycket till firande ändå :)

Jag tror jag ska fira med att promenera bort till Pressbyrån och bjuda mig själv på en glass

Man in white

Publicerat den 2011-06-05 klockan 17:44:04 i kategorin Lilleman,
Farbror på besök

Publicerat den 2011-06-05 klockan 16:22:02 i kategorin Lilleman,


Igår fick vi besök av farbror Ibbe. Ordet farbror låter så gammalt, det låter till och med äldre än morbror. Farbror Ibbe är dock inte gråhårig än :)
Det blev taco och kladdkakemys framför TVn under eftermiddag och kväll. Jag hann även ge mig ut på en promenad för att andas in lite frisk luft. Man blir något instängd när ens två bröst är uppskattade som bara den så det gäller att passa på när den lilla själen sover.

Framåt kvällen åkte jag och hämtade Sabina för att glo på film. Det blev inte så mycket film då jag totalt däckade i soffan och vaknade när det vad dags för mat till den lille :(

Älskar mammas pussar

Publicerat den 2011-06-04 klockan 15:13:20 i kategorin Lilleman,


Elias gav oss en underbar gårdag med mycket leenden och joller. Även hans sömn var behövlig då han lät mig sola i hela tre timmar på baksidan medan han själv slumrade i vagnen i skuggan.

Han somnade in på soffan klockan 21:30, och vid 00-tiden så tänkte jag att jag stannar uppe tills han vaknar så att jag kan amma en sista gång innan nattsömnen. Jag ombestämde mig och jag och Yonge la ner han i liggdelen för att bära upp han. Elias vaknade för första gången klockan 3:00! Han sov i hela 5 och en halv timme! Helt underbart om det skulle kunna fortsätta :D

För övrigt så älskar han nu mera att sitta i knä och le och "prata" vilket är helt underbart. Att hänga över axeln är också en stor favorit, men det som däremot INTE är någon större hit är att få pussar av mamma. Jag ger han det ändå, han e ju så söt och han förblir sötare när man pussar på han med sitt sura ansikte :DRöd som en kräfta

Publicerat den 2011-06-04 klockan 15:06:14 i kategorin Allmänt,


Gårdagen spenderade jag tillsammans med Sabina på vår baksida. Elias hade somnat i vagnen klockan 12 och låg sedan kvar där i skuggan och gottade sig. Jag och Sabina lär oss aldrig att smörja in oss och resultatet blev två röda kräftor.
Idag är vädret lika vackert så jag grillade baksidan av min kropp i 40 minuter innan det var dags att gå in för att baka en kladdkaka. 40 minuter räckte tydligen då ryggen just nu hettar.
Kladdkakan är klar och Ibbe är på ingång. Ikväll blir det taco, TV och kladdkakemys i soffan.

Det lovades sol och värme

Publicerat den 2011-06-02 klockan 19:14:43 i kategorin Lilleman,


I morse höll jag på att bli galen. Jag hade precis fått Elias att somna om, och klockan 7:30 ringer Yonge's alarm på hans lediga dag. Han har då ställt alarm på samtliga veckodagar, och visst - det är en veckodag idag och då ringde klockan. Elias vaknar och det var bara att kliva upp.

Det hade utlovats sol och värme idag. Visst blev det så, runt 18-tiden!
Jag och Sabina hade planer om att sola idag, men molnkluttarna var för stora. Det blev istället TV och mys med Elias på insidan.
Vi har hunnit med promenad och glass trots vind och mulet, bakat kladdkaka, Yonge's föräldrar var förbi och ordnade med middag och klippte gräsmattan och tvätten är vikt.

Nu hoppas jag på en lugn och skön kväll, och avundsjuka tankar går till mamma och Mimmi som idag åkte till Grekland, Karpatos utan mig! Kanske inte så konstigt ändå :)

1 månad

Publicerat den 2011-06-01 klockan 20:52:37 i kategorin Lilleman,


Idag blir jag 1 månad

Den nya leksaken

Publicerat den 2011-06-01 klockan 19:46:23 i kategorin Lilleman,


Förra veckan så införskaffade vi oss en babysitter från Babyland. Ett supersmidigt litet verktyg då man själv behöver äta eller gå på dass :) Elias verkar tycka att det är lite småmysigt att halvligga i stolen, men efter 20 minuter har han fått nog och säger ifrån.
Stolen fungerar även att bajsa i! Elias ligger där och trampar ett tag, sedan hör man dratt-tatt-tatt-tatt och man förstår då att hans lösa sörja hamnar i blöjan :D


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.