Bustrollet på morgonen

Publicerat den 2011-07-31 klockan 12:09:37 i kategorin Lilleman,Elgåfossen

Publicerat den 2011-07-29 klockan 12:36:22 i kategorin vatten,

Pappa, jag och Elias tog oss en tur till riksgränsen och Elgåfossen när jag befann mig i Strömstad. Jag och pappa har varit där förut en gång, det är verkligen superläckert! Jag hinner inte kasta upp så många bilder därifrån just nu, man får helt enkelt göra det man hinner som nybliven mor....

Tiden går fort

Publicerat den 2011-07-29 klockan 11:56:18 i kategorin Allmänt,


Tiden passerar alldeles för fort. Denna sommar har jag varit i Strömstad i en månad, samt att mor min åkte med mig tillbaka till Stockholm efter tiden i Strömstad. I morgon åker hon tillbaka, och Gud vad tomt det kommer bli utan mami :( Man saknar pappa, bröderna och Ellie enormt eftersom man varit där så mycket...

Idag skulle vi åka en sväng till Huddinge, men kom på att vi har den lilla bilen hemma. Bil och bil, hundkojja :D I den får man plats med vagnen MEN ingenting annat än en förare, då båda sätena där bak måste fällas ned. Det får bli en tur med vagnen lite senare, innan Yonges föräldrar kommer för grilleftermiddag här i Tullinge :)


Den galna familjen

Publicerat den 2011-07-27 klockan 10:43:46 i kategorin Lilleman,
Jag var bara tvungen att lägga upp dessa två bilder som togs igår med mobilen. Yonges föräldrar kommer få sig ett gott skratt av dem kan jag tänka mig :D

Idag kommer min mammas faster på besök. Hon såg Elias när han bara var några dagar gammal, och mycket har hänt sedan dess. Det ska bli kul att se hennes reaktion.
Just nu strålar solen (för en gångs skull denna sommar) så det är dags att gå ut och bli lite brun (röd). Elias har blivit briljant på natten. Han somnar vid 21:30 och dags för mat är det runt 5-6 tiden. Helt underbart! Visst vaknar han till på nätterna, men då är det ofta för att han har trampat sig ur filten. Då är det bara att lägga på den igen, in med nappen och klappa lite på ryggen så somnar han om gott. Vid 9 vaknade den lilla mannen igen, och somnade om redan vid 10-tiden. Trött liten pajsare :D

Borta bra

Publicerat den 2011-07-25 klockan 14:28:20 i kategorin Allmänt,


Borta bra men hemma är också bra
Då var våra fötter tillbaka i Stockholm igen efter en underbar månad i Strömstad. Resan tillbaka med tåg gick väl si så där... Jag, mamma och Elias hade bokat in oss på ett direkt tåg från Strömstad till Stockholm, X2000. När vi kom till perongen så skulle det minsan inte komma något tåg, utan vi var tvungna att med all vår packning åka ersättningsbuss till Munkedal där tåget stod och väntade... Packning var Elias, proppad skötväska, babysitter, resväska, 3 små väskor, babysitter, vagn och allt Gud vet vad...
Fram till Stockholm kom vi ca 40 minuter försent, men väl behållna. Nu är det uppackning och tvätt som gäller.
För fulla muggar!


Äntligen fått träffa Yonge

23 juni till 24 juli

Publicerat den 2011-07-24 klockan 13:11:47 i kategorin Allmänt,


En månad har aldrig passerat så snabbt förut. Jag har nu varit i Strömstad sedan den 23/6 och idag startar resan tillbaka mot Stockholm igen.
Jag, mamma och Elias kommer att åka tåg, och jag är glad över att det inte är några byten... Järnvägen byggs om i Strömstad, så därför kommer brorsan att köra oss till Skee som inte ligger långt härifrån. Där startar resan med vagn, babysitter, packning, bilbarnstol, mamma och Elias.
Hoppas att han finner ro i bilbarnstolen och somnar, annars vette fasen vad man kan göra :o

Solsting

Publicerat den 2011-07-22 klockan 09:22:23 i kategorin Allmänt,
Då kvarstår regn, regn och regn på mina sista dagar i Strömstad.
Jag är dock glad över att jag fått missa all blixt som det talas om. Hörde från oko att strömmen var helt utslagen på Gotland där han befinner sig. Mysigt värre :)

Trots regn ska jag försöka vandra bort till gammelmormor en sista gång. I morgon ska det finnas några timmar där det inte öser ner enligt SMHI, så det kanske är smartare att gå bort i morgon.

Toalett besök på mataffären

Publicerat den 2011-07-19 klockan 19:51:03 i kategorin Lilleman,


Inatt var det rekord för lillen och hans sovtimmar. Han fick flaskan vid 20-tiden igår, och han somnade in vid 21 uppe i spjälsängen. Klockan 01 vaknade han av att han pruttade och sedan fick jag hjälpa han med nappen varpå han därefter somnade igen. Klockan 05 (!!) vaknade han och var hungrig, alltså cirka 8 timmars sovande!

Lite tidigare idag gick jag, pappa och Elias på promenad mot mataffärenl. Lillen låg på rygg och pratade i vagnen hela vägen dit. Han har inte riktigt förstått att han gärna får somna på rygg, så i affären så blev han lite gnällig och det är då jag vänder han till magläge. Då somnar han på två sekunder.
När jag böjde mig ner så hade han skitit.... Jädrans märkligt eftersom han redan hade skitit mängder under dagen. Jag fick gå ut ur affären för att sedan stå i kö till handikappstoaletten med skötbord som affären erbjöd. Efter säkert fem minuter kommer det ut en gubbe. Han hade då inget handikapp! Varför tar man då den toaletten undrar då jag....! Dessutom hade han inte spolat, och heller inte fällt upp sittringen då den var full i pink. URK!

Nu blir det soffläge för att invänta Allsång på Skansen.

Glad liten pajsare

Regn regn regn

Publicerat den 2011-07-17 klockan 15:42:07 i kategorin Allmänt,


Regn regn regn... Mor min är måttligt glad då hon påbörjat sin semester på endast två veckor. De kommande 10 dagarna ser ut att ge oss regn enligt SMHI och det gör att mamma blir galen ;)

Trots regn har vi grillat nästan varje dag här i Strömstad, allt ifrån kyckling till majskolvar. Så underbart gött!
Så här grillar man i ösregn:
Recept på grill i regn:
1st grill
1st stort paraply
1st stabilt kamerastativ
2st buntband

Sista veckan

Publicerat den 2011-07-16 klockan 09:24:55 i kategorin blommor,


Nu är jag och Elias inne på vår sista vecka här i Strömstad. Tiden har gått otroligt fort, och mycket har hänt med den lille under tiden. Hans nacke är superstabil, han har blivit mer personlig, han greppar saker och ting samt sovrutiner har blivit kanon.
Han orkar knappt vara vaken 1,5 timmar längre, utan börjar gnida sig i ögon och gäspa. När man då lägger han i vagnen så kan det vara lite gnäll, men han somnar in och det kan då vara allt mellan 30 minuter och uppåt.
Två kvällar i rad har han somnat runt 19 i vagnen och sedan vaknat vid 22:30. Därefter har jag ammat, lekt och sedan gett han flaska. Sedan har han sovit till 5:30. Det tar sig gott folk, det tar sig :)

Idag är det fint väder igen så det blir nog ett par timmar på baksidan. Jag ska förhoppningsvis även träffa två barndomsvänner, men det beror på lillen.

Sitta i stolen och mysa

Publicerat den 2011-07-14 klockan 08:48:46 i kategorin Lilleman,

Idag blev det uppstigning ett sovpass för tidigt enligt min smak. Dock orkade lillen inte med speciellt mycket och sover igen redan nu. Frammåt lunch tid blir det en promenad ner på stan för att möta upp mormor/gammelmormor för fika och därmed hoppas jag att lillen är nöjd och gó i vagnen trots för lite sömn...

Dagarna flyger förbi

Publicerat den 2011-07-13 klockan 17:16:06 i kategorin Allmänt,


Dagarna i Strömstad flyger förbi och mer än hälften av mina dagar här har passerat. Lillen växer så det knakar, och den nya leksaksmobilen är mycket populär. Han har börjat greppa tag om saker och ting och han älskar färger.

Igår fick jag äntligen färgat bort min superfina utväxt som blivit under graviditeten. Mamma var barnvakt åt Elias under tiden men han sov bort nästan hela barnpassningen. Idag blev det en tur ner på stan för mjukglass och jag känner nu att ansiktet börjar att koka... Det här med solkräm är inte min grej, även om det borde vara det :(

Här kan man va

Publicerat den 2011-07-10 klockan 15:51:52 i kategorin Lilleman,


Elias nya leksak från mormor blev en succé. Leksaksmobilen är populär framför babysittern och det är även roligt att ligga på rygg och slå de små mjukdjuren. Något som är säkert är att jag kommer tröttna på låten "brev från kolonien". Denna låt spelas nämligen om man trycker på fjärilen, en av de tre mjukisdjuren. Elias gillar´n :D

Helgen med pappa Yonge

Publicerat den 2011-07-10 klockan 10:52:09 i kategorin Allmänt,


Yonge anlände strax innan 00-slaget i torsdags och har varit här i Strömstad hos oss över helgen. Han startade precis sin resa tillbaka till Stockholm igen :(

I fredags gick jag och Yonge en tur ner på stan. Det var varmt och skönt och lillen sov cirka 40 minuter innan han vaknade. Jag tog upp han och ut kommer två stora rapar, så då provade jag att lägga ner honom igen då det är dessa gaser som faktiskt väcker honom, men han fortsatte att gnälla. Kan ha varit för att blöjan var sprängfylld med bajs... Det blev blöjbyte och amning på en parkbänk innan vi kunde fortsätta vidare. Brorsan kom ner vid lunch och vi smällde i oss pizza, och sedan blev det lite småshopping. Lillen toksov.


Helgen passerade för snabbt. Yonge startade resan tillbaka mot Stockholm igen runt 9:30-tiden i morse, så nu vart det tomt här :(

Släkten

Publicerat den 2011-07-07 klockan 11:28:45 i kategorin Lilleman,


I söndags var släkten från Norge på besök och det blev fullt hus hela eftermiddagen. Elias var tyvärr inte inte superglad trots 2 timmars sömn mitt på dagen. Han fick massor med fina kläder som kan användas både nu och sen, samt leksaker. Färgade leksaker är någonting han kan stirra på länge, speciellt om man sitter och rör leksakerna framför honom.

Det blev fika hela dagen, samt amning och en massa prat.

Idag kommer äntligen pappa Yonge till Strömstad. Han kommer att åka i eftermiddag, så jag tror tyvärr inte att han får träffa Elias i hans vakna tillstånd. Elias brukar somna från 21 och frammåt nu mera vilket är skönt. Då får jag mig ett par timmars sömn jag också :)
Mycket har hänt sedan jag lämnade Tullinge för en månad i Strömstad. I morgon har det gått två veckor, och Elias pratar/jollrar som aldrig förr. Han vänder sig från mage till rygg, och han är mera nöjd efter måltider istället som förut - missnöjd när han släppte tutten. När han väl gnäller så kan man tyda mera hunger eller så är han trött, och då får man passa på att lägga honom så att tröttheten inte går över i övertrötthet, då är han omöjlig den lille krabaten.
Ska bli så mysigt att få hit Yonge <3

En dag hos gammelmormor

Publicerat den 2011-07-06 klockan 17:35:06 i kategorin Lilleman,


Natten till idag var en satans natt. För det första kunde jag inte somna, utan låg bara och stirrade i taket från 22-tiden till 00:30, och när klockan slog 00:30 så vaknade redan lillen för mat så det var bara att sätta igång...
Sedan var det 2 timmars mellanrum, och en redig bajsblöja när klockan slog 08:00. Därefter följde mer bajs på skötbordet samt kiss över hela skötbordet och mig. Väldigt bra start efter en djävulsnatt!

På förmiddagen tog jag och Elias en tur bort till mormor. Han somnade gott i två timmar ute på hennes balkong. Det blev smörgås, glass och massa mysigt prat innan det var dags att vandra hemmåt.

Nu pågår grill av grillmästarn far min <3

Matkoma

Lite suddig mobilbild på mitt älskade barn i total matkoma

Promenad

Publicerat den 2011-07-05 klockan 13:27:09 i kategorin Allmänt,


Idag blev det en promenad till affärn. Elias torra tvättlappar var näst intill slut i morse, och jag vill inte skapa kaos utan tvättisar... Han somnade för en gångs skull på rygg i vagnen med Dinglisarna som hypnotiserade han till söms hängandes i sufletten. Inne på affären träffade jag på en gammal klasskompis som fick en dotter i mitten på mars. Superkul att se henne igen, men fick dock inte träffa den lille tösen. Det får ske en annan dag bestämde vi :D

Jag tog mig även en sväng förbi en babyaffär här i Strömstad för att kika på en ny liggkorg till den lille, + fler filtar från märket Just Born, superfina filtar i massor med färger. Nu tror jag att jag har alla i serien, förutom de som e rosa ;D Någon måtta får det vara!

Imorgon blir det en tur till mormor om hon e hemma, ska slå henne en pling efter vila. Lillen sover = jag stupar i säng!
Favoriten

Busungen

Publicerat den 2011-07-04 klockan 18:56:17 i kategorin Lilleman,


Rådet är att lägga spädbarn på rygg när dem ska sova, men det har inte fungerat för fem öre när det gäller Elias. Få gånger har han somnat på rygg, men väcker sig med ryckningar och armar. Därmed lägger vi honom faktiskt på magen, som man gjort i urminnes tider... Dock kan han nu vända sig från mage till rygg, samt kravla runt i hela spjälsängen här hemma i Strömstad. Idag när jag gick upp när han hade vaknat så hade han vänt sig 180 grader om och låg med huvudet i fotändan. Tiden går så fort, men ändå känns de två månaderna med Elias som flera år. Dagarna och nätterna är långa och underbara <3

Jag har även börjat ge honom en flaska ersättning på kvällarna efter amning, då inte full portion med ersättning. Detta har gjort att han sover 5 timmar i streck innan det är dags för nattamning. Jag hoppas att det fortsätter och att det inte är någon tillfällighet.


Ska passa på

Publicerat den 2011-07-04 klockan 14:11:53 i kategorin Lilleman,


Idag har mamma återgått till jobbet från en veckas semester, så nu är det jag, Elias och vovven Ellie hemma. Då Ellie's ben fortfarande inte är helt läkt så är hon inte mycket till besvär alls. Hon vill tyvärr inte ens gå en liten kissepromenad. Elias har precis somnat så jag tänkte passa på att lägga mig en sväng jag också. Man vet ju aldrig när man får chansen igen!

Lite kalas

Publicerat den 2011-07-03 klockan 13:30:44 i kategorin Lilleman,


Dagarna flyger förbi här borta i Strömstad. Värmen e kvävande, även om det regnar. Tidigare idag var det över 27 grader i skuggan så därför var det gött att pappa drog igång AC:n här inne i hemmet. Nu sitter man hellre inne än ute...

Idag kommer tjocka släkten från Norge förbi. Min farmor och farfar, moster med karl och kusiner plus farmors två systrar. Det blir fullt hus för lillen som står i fokus. Pappa har gjort en bronto tårta med en sol på. Båda lillens namn betyder just sol så det passar så fint så :) Bilder från denna dag kommer senare :)

2 månader

Publicerat den 2011-07-01 klockan 16:04:06 i kategorin Lilleman,Idag fyller jag 2 månader


Shoppingtur

Publicerat den 2011-07-01 klockan 15:50:13 i kategorin Allmänt,


Idag har jag, mamma och Elias varit en tur till Nordby Shopping Center, ett stort innomhus center vid den norska gränsen. Norskarna var som vanligt - galna. Elias skötte turen näst intill galant. Han vaknade efter lite mer än en timme och krävde mat, och när det var matdags för mig och mamma så bajsa han. Kungen vet hur man sköter sig ;D
Jag hittade en födelsedagspresent till en lillkille här i stan som idag blir 1 år. Imorgon får Elias på sig finkläder, för imorgon blir det kalas :)


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.