Trasig

Publicerat den 2011-01-31 klockan 10:34:25 i kategorin Allmänt,


Ge mig styrka

Degdag

Publicerat den 2011-01-23 klockan 16:00:32 i kategorin Allmänt,


Söndag = deg, seg, mysdag

I morse konstaterade jag att julgardiner och julgran fortfarande pryder vårt hem.
Jag konstaterade även att jag fortfarande inte fått klart inlägget om min, mamma's och Mimmi's resa till Rhodos till höstas. Jag vet inte om det är jag som börjar bli senil eller om tankarna är någon annastans. Lat vet jag att jag är så det behöver jag inte ens dra in i denna diskussion.

Julgardinerna har ialla fall plockats ner, och på plats är nu de nya. Yonge har även gått lös med dammsugaren i 2h för att därefter skurat alla rum. Det är rätt skönt att vara gravid ändå, man slipper liksom göra det absolut tråkigaste i hemmet.

Värdering

Publicerat den 2011-01-22 klockan 16:34:51 i kategorin Allmänt,


Idag vaknade jag som vanligt runt 7-tiden, men för ovanlighetens skull kunde jag ligga kvar i sängen och sova stötvis ett par timmar till. I och för sig vet jag inte om det var särskilt smart då ryggen gick av på mitten när jag skulle försöka kravla mig upp ur sängen för dagens första toabesök...

Klockan 14:00 var jag och Yonge hos vår bank för möte om sparkonto till lilleman, sparande till oss själva samt värdering på huset. Jag höll på att ramla av stolen då hon berättade var huset var värt idag. Jag hade räknat med en liten höjning, men SÅ hög hade jag inte räknat med!
Me Like

Åsa & oko är på ingång, dags att göra någon nytta!
So long.

Finally

Publicerat den 2011-01-21 klockan 22:53:50 i kategorin Allmänt,


Thank God it's Friday!


Denna vecka har varit den trögaste på väldigt länge.
Är väldigt nöjd med att helgen äntligen har startat.

Efter jobbet på fredagar så är det stup i säng på en gång som gäller, vilket även skett idag. Ett par sovtimmar för att sedan orka vara en aning social framåt kvällskvisten. Kan dock inte kalla mig speciellt social idag då PC maskinen tog över mitt intresse.

Helgen har startat, jag ska njuta.

Vecka 27

Publicerat den 2011-01-20 klockan 18:56:21 i kategorin Graviditeten,


Om jag hade kunnat skänka bort den sömnbrist jag lider av till någon mentalt starkare person så hade jag inte tvekat en sekund. Jag hade med glädje kastat över min trötthet, mina sura och ledsamma stunder och mina aggressioner till glad mottagare. Jag har aldrig varit så trött och sliten i hela mitt liv och får hela tiden tänka att det kommer någonting bra utav det i slutändan. När jag väl somnar, observera väl somnar, så är jag fullständigt slut som människa. Nattens alla kisspauser skapar mindre sömn och tillsammans med detta så är mitt blodvärde tydligen i botten.

Tisdagens möte med barnmorskan gick kanon. Min livmoder mättes och jag fick höra på det lilla livets hjärtslag som var helt normalt, samt samtal om diverse saker och ting.

Efter pink i burk och stick i fingret så konstaterades det att mitt blodvärde hade stupat ner i sjön och jag ska från och med nu dopas med järntabletter. Jag ser inte fram emot mina bajskorvar :(

Jag fick även väga mig och jag har i dagsläget gått upp 8kg vilket kanske inte är något att gråta floder över.

Människor berättar om deras dragning till diverse ätbara ting under deras graviditet, alltifrån överdosering av apelsiner till kladdkaka. Jag kan känna mig lyckligt lottad då jag ännu inte känt något speciellt sug för kategoriserad föda.

 


Ultraljud i 3D/4D

Publicerat den 2011-01-16 klockan 14:58:10 i kategorin Graviditeten,


I fredags hade vi bokat in 45 minuter på Tittut, en ultraljudsklinik här i Stockholm.
På plats var jag & Yonge, samt den blivande gudfadern Ibbe.

I början av ultraljudet var det vanlig rutinmässig kontroll där det konstaterades att lilleman växer som han ska och att allt såg bra ut. Hjärtljudet var i normal hastighet, och det var fortfarande en liten grabb vi väntar. Det syns mer än tydligt på en av bilderna :)~

Vid det första ultraljudet vi hade på sjukhuset så ville han inte visa sig i bra vinkel, och så var det även nu. Jag fick hoppa runt, stå på alla fyra och dricka massa vatten i hopp om att han ville ändra ställning. Han sov gott och ville inte röra sig speciellt mycket.

L i l l e m a nF o s s i n g 5,26cmG ä s pV i n k e V i n kS n o p p i sL i l l e m a nV. 25

Publicerat den 2011-01-08 klockan 12:00:19 i kategorin Graviditeten,


 

Stackars lilleman där inne som hör sin mor konstant. Det måste vara superjobbigt för honom och frågan är om han tänker komma ut över huvud taget. Med tanke på hur jag sjunger i duschen och klagar på dagarna så hade jag själv i hans sits valt att stanna kvar och aldrig komma ut. Han måste ju vara livrädd :(

Angående texten ovan från Vårdguiden.se så har jag inte ett stillsammt barn där inne. Ibland får jag för mig att klaga på hans rörelser men jag ångrar mig snabbt. Det är faktiskt ganska härligt, även om det ibland känns som gaser som förflyttar sig i tjocktarmen.
Det som dock kan vara lite chockerande är hans en-och-en sparkar. Att sitta lugnt framför TV:n och njuta av en lussekisse kan resultera i en karatespark - och därefter sker ingenting. Man blir mäkta förvånad. Men som sagt, det är ändå härligt v

27 år

Publicerat den 2011-01-08 klockan 11:57:51 i kategorin Allmänt,


Grattis till mig

 

Helt ärligt så satt jag för inte så länge sedan och funderade på om jag skulle bli 26 eller 27... det stod helt stilla i huvudet och huvudräkning fick träda in från år 1984... Pinsamt men sant.
Idag blir jag alltså 27 år - tant!

Morgonen började med frukost på sängen och "skönsång" från Yonge.
Present från mormor och familjen öppnades och det var supermysigt.
Lite senare blir det middag hos Yonges föräldrar, och Yonge har även planerat in att vi ska bygga en stor snögubbe på baksidan... jag bad om att få göra detta då det är mörkt - grannarna kanske inte ser oss då -_-

 

Fredag

Publicerat den 2011-01-07 klockan 13:00:43 i kategorin Allmänt,


Fredag - fast det känns som måndag.
Det är ju lite av en bonus. Onsdagens halvdag (dag före röd dag = halvdag på jobbet) var väl behövlig då det endast blev 2 timmars sömn. Hosta, snor och kisseripauser hela natten resulterade till en trött Ninni.
Sov dåligt även i natt, men var endast uppe 3 ggr för att hälsa på toaletten. Det tackar jag för då det brukar ligga på + 5 gånger / natt.

Igår städades hälften av julen ut ur hemmet, och detta blev 2 flyttkartonger. Jag gissar på att 2-3 till kommer att fyllas då gardiner, julgran och resterande pynt tas bort. Jag älskar jul och julpynt, så det är verkligen trist att det redan ska plockas bort. Känns tomt ;(


Gött kaffe kan äntligen skapas i hemmet

Vaniljsirap från Espresso House gjorde verkligen susen. Funderar på att även köpa choklad sirap och Hasselnöts sirap. JUMMIE

God fortsättning

Publicerat den 2011-01-02 klockan 11:12:05 i kategorin Allmänt,


God fortsättning alla barn
Då har man vandrat in i ett nytt år.
Inte för att det känns speciellt annorlunda jämfört med ett par dagar sedan, men året kommer att bli mycket speciellt.

Jag och Yonge lämnade min familj igår vid 15-tiden. Grät som ett litet barn, att det alltid ska behöva vara så jobbigt?!
Efter en vecka som flög förbi med familj, släkt och bonusföräldrar så är man återigen på hemma plan.
Resan tillbaka resulterade i en 30 minuters försening, men säsong 8 av 2 and a half men hjälpte mig igenom resan.

Idag blir det uppackning av alla fina presenter som vi fick. Det var alltifrån kniv- och bestickset till pengar, presentkort, heminredning och kläder till den lille.
En underbar jul har därmed passerat :(


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.