Underbar helg

Publicerat den 2011-02-28 klockan 11:34:55 i kategorin Allmänt,


En underbar helg har nu passerat och dessutom alldeles för fort.
Mamma & pappa har varit hos oss för att måla om två sovrum på ovanvåningen.
Igår åkte dem hem igen och de allt för många milen som är oss emellan blir bara jobbigare och jobbigare att hantera

Det finns inte ord nog att beskriva hur mycket jag saknar familjen, och det finns inte heller ord för hur mycket jag älskar dem.

Ja - jag är en vuxen människa men jag saknar mina föräldrar varje dag ändå....

Leksaker för dom stora barnen

Publicerat den 2011-02-24 klockan 12:02:22 i kategorin Allmänt,


Vi ska som sagt måla om i två rum här i hemmet, och i skrivandets stund är det ett bombnedslag på ovanvåningen. Vårt allrum har fyllts upp med alla prylar som befann sig i vårt sovrum respektive datarum. Yonge har faktiskt skött flytten av prylarna helt själv då jag "inte får göra någonting". Jag har burit en och annan bok, det var det jag fick göra.

Under gårdagen monterade vi ner vår säng och då fick jag vara med och hålla själva gaveln till sängen. Yonge's värld stannar plötsligt till:
"shiiiit vad har hänt här?", hör man han säga. Han har då fastnat vid sina, jag vet inte vad det är. Leksaksgubbar. Ena svärdet hade fallit av och där står jag och håller sänggaveln medan Yonge faller in i leksakernas värld.

Vi väntar vårt första barn tillsammans medan jag väntar mitt andra. Barn nummer 1: Yonge. Barn nummer 2: Lilleman som är på väg ;D
Yonge's leksaker

An old one

Publicerat den 2011-02-24 klockan 08:55:44 i kategorin djur,


Jag har inte tid

Publicerat den 2011-02-24 klockan 08:25:18 i kategorin Allmänt,


Jag har verkligen inte tid med detta snorande och hostande hela nätterna.
För det första gör det mig galen och för det andra så har jag inte tid.
Vi har en hel del att göra nu fram över och det här var det minsta jag behövde...

Jag slår vad om att det är på grund av all äcklig brockoli och brysselkål jag nu mera tvingar i mig
Jag visste att det inte var bra för kroppen!!!

H&Ms vårkollektion

Publicerat den 2011-02-22 klockan 16:30:25 i kategorin Allmänt,


Idag fick jag nöjet att bläddra i H&M's vårkatalog Spring Awakening 2011 som ramlade ner i postlådan och jag måste säga att H&M har lyckats i min smak detta år.
Jag är inte ett jättestort fan av just H&M, men då tidningen hånfullt dyker upp i lagom tid då man ser ut som en flodko så föll de flesta kläder mig i smaken...

Om jag går lös på shopping från vårkollektionen så kommer jag säkert att beställa klädesplagg i storleken jag brukar beställa i. Jag kommer inte att ha självinsikt och tänka att jag precis lagom till våren har fött en son och därmed bör plusa på en och annan size, nej nej.

Istället för att kolla på kläder till mig själv så kanske jag bör lägga ett ögonlock åt barnsektionen istället. Det kanske är lättare att hitta rätt storlek till Lilleman än rätt storlek till mig själv... :( Eller på H&M Home sektionen - finns faktiskt en hel del läckert där!1. Klänning 299,00:-
2. Jacka 399,00
3. Cardigan 199,00
4. Poncho 199,00
5. Chinos 199,00
6. Klänning 349,00
7. Armband 69,50
8. Armband 29,50

Strömlöst hem i 6 timmar

Publicerat den 2011-02-22 klockan 15:51:57 i kategorin Allmänt,


I morse vaknade jag upp med ett hemskt illamående. Jag gick upp för att ialla fall göra mig i ordning för att se om det blev bättre men ikke. Jag SMSade mig in sjuk... återigen.

Vid 9 tiden gjorde jag kaffe till Yonge som inte hade kommit iväg till jobbet än. Detta kan i och för sig bero på att han anlände hemmet vid 2-tiden i natt efter ett långt arbetspass utöver det vanliga.
Strax efter att vattnet kokat klart så går strömmen och jag kunde inte ana i min vildaste fantasi att detta skulle pågå resten av dagen...

Jag har inte tänkt på hur strömberoende man egentligen är då jag startade laptopen för att surfa in på Vattenfalls hemsida. Blev superlycklig då jag såg att batteriet på laptopen skulle räcka i ett par minuter. Vad jag inte tänkte på var att jag inte hade internet. Fail 1.

Då jag inte hade någonting att göra så började jag fylla tvättmaskinen. Jag la i pulver för färgad tvätt och drog igång men ingenting hände. Sur som jag var så skakade jag lite lätt på maskinen för att konstatera att den var trasig. Eller, vi hade ju ingen el... Fail 2.

Aja, nu är livet åter i balans förutom mitt illamående. Nu kan man ialla fall ligga raklång på sängen och glo på TV för att få tiden att rinna iväg. Det är ett winning moment nu kan jag lova!

Stackars lilleman

Publicerat den 2011-02-21 klockan 19:42:52 i kategorin Graviditeten,


Att man sätter barn till världen kan ibland vara själviskt.
Titta på oss två till exempel;På bilden här ovan har vi inte druckit en droppe alkohol. Ändå ser vi ut som sju svåra år. Hur kommer då vår Lilleman att se ut, för värre än ovan blir svår att knäcka!Eller som bilden här ovan.
Efter att ha gått igenom 37GB bilder (39 796 344 561 byte, 13.786 filer fördelat i 122 mappar) så kan jag nu konstatera att jag och Yonge ser ut som ovan på de flesta bilder som vi delar tillsammans.
Att vi skulle lägga pengar på ett riktigt fint familjefoto är som att kasta pengarna rätt ner i dass.

Kan inte välja färg

Publicerat den 2011-02-21 klockan 19:36:07 i kategorin Allmänt,


Har suttit i en timme på jotun.se och försökt att komma fram till en färg som vi ska ha i vårt sovrum.
Till lillgrabben har vi valt färger men inte kommit fram till vilken nyans det ska vara, men sovrummet är värre...
Kan även meddela att färg ska vara inhandlad och redo att användas på lördag morgon. Därav börjar jag nu bli lite smått stressad.

Jag undrar vad mamma och pappa skulle säga om färgen inte är på plats när dom anländer Stockholm i slutet av veckan. Man kanske kan köpa hem en box vin eller två så att dom förhoppningsvis glömmer bort anledningen av resan till Stockholm?
Ska planera vidare.......


Vecka 31

Publicerat den 2011-02-19 klockan 09:20:36 i kategorin Graviditeten,


Det känns som att veckorna flyger iväg, och jag är inte den som klagar över det.
Vi har nu gått in i vecka 31 och planer för shopping av kläder och prylar har startat. Jag har försökt att hålla mig ifrån allt inköp, men en och annan sötsak och jag dock smyghandlat.

Nästa helg kommer mamma och pappa över till denna sida Sverige för att måla om det som kommer att bli barnrummet för lilleman. Jag och Yonge har äntligen kommit fram till vilka färger rummet ska ha, dock måste vi skaffa dessa färgburkar samt konka ut alla möbler innan arbetet kan sätta igång i rummet. Jag tror målarfärg införskaffas under morgondagen. Eller tror och tror, vi måste skaffa det i morgon!

Just nu ligger Yonge utslagen sedan en utekväll med grabbarna i stan. Han kom hem sent inatt och väckte mig och jag frågade då var klockan var. "Snart 3" får man till svar och man tittar då på klockan, 4:45. Jaja, snart 3? :)
Pappa Yonge med noll koll

Nu ska jag försöka hitta något att käka innan det Alpina börjar på TV.
Trevlig helg folkens

 

Finally

Publicerat den 2011-02-19 klockan 08:50:06 i kategorin Allmänt,


Ikväll är det deltävlig 3 i Melodifestivalen och det är äntligen dags för min hemliga kärlek Eric Saade ;)
Sabina och Sebbe kanske kommer över för att kolla på festivalen samt hjälpa oss här hemma med att bära ut sovrum och datarum ut till vårt allrum här uppe på övervåningen. Nästa helg kommer äntligen Mami & Papi hit, och Pappa ska måla om rummet som ska bli lillemans barnrum.
Jag blev dock lite smått deprimerad då jag hörde Eric's låt. Det kan bero på att Manboy var (enligt mig) helt outstanding förra året, men det kommer inte denna bli. Dock kommer Eric vinna ikväll på grund av den han är, det råder det inga tvivel om men ändå :|

Missade ju att skriva min lilla sammanställning förra veckan, Frida klagade på Facebook så här har du Frida :D
Denna gång tycker jag dock att du ska kolla på festivalen. Detta är det bästa fältet hittils.


Linda Sundblad kör en låt som är så där fjantigt söt. Påminner lite om Pink's låtar och det är enligt mig helt okej.
Simon Forsberg gick på min skola under en del av gymnasietiden, Rytmus. Av det lilla jag sett hittils så kan han bättre än så här. Jag har tidigare jämfört han med Peter Jöback, och då menar jag på alla plan, så som röst, läggning och utseende. Simon vann för övrigt QX 2010 Mr.Gay vilket kommer ge honom en och annan röst, om jag själv får gissa.
Sara Lumholdt oh dra mig baklänges. Jag hoppas hon kan bättre med sin så kallade röst än vad hon presterade under genrepet. Låten är helt okej, men då hon inte kan ta de låga tonerna i verserna så blir man näst intill lättad när refrängen äntligen sätter igång - då tar hennes kör överhand och man kan andas ut alla falska toner....
The Playtones kör 50-tals gubbrock och kan jämföras lite med The Baseballs. Dom fjuttar på pianot och har en riktigt bra refräng. Frågan är hur långt det räcker.
Shirley's Angels kunde ha kommit på ett bättre namn, men dom kanske söker röster i och med Shirley Clamp. Dock är låten helt suverän och jag tror dem tar 2:a platsen med detta bidrag.
Sebastian från Idol har en låt som jag känner igen något så fruktansvärt men jag kan inte placera vart jag känner igen den ifrån. Sebastians attityd är som ett slag i magen, och trots att låten är okej så tror jag inte att Sebastian når mer än en 5:e placering.
Sara Varga Oh my God. Refrängen innehåller textraden "Spring för livet", det är något jag kommer att göra då denna låt når sitt startnummer ikväll. En blandning mellan en saga och "Vem vet", det passar inte mig.
Eric Saade kommer vinna med storslam och det är ingen tillfällighet att han hamnar sist i dagens startfält. Folk måste ju orka sitta kvar i TV-sofforna för att vänta på hans nummer. Jag tror många kommer bli besvikna då låten inte sätter sig fast i hjärnan på en gång så som Manboy faktiskt gjorde. Jag har även ett till stort problem: Refrängen har exakt samma accord som Lili & Susie's "Oh Mama" från 1980-talet. Det rubbar min koncentration totalt då jag trallar in i den skitlåten istället :(Möte hos barnmorskan

Publicerat den 2011-02-18 klockan 17:45:04 i kategorin Graviditeten,


I tisdags var jag återigen på plats hos barnmorskan. Som vanligt lyssnade vi på hjärtljuden, mätte magen, pinkade i kopp och blev stucken i fingret.
Efter detta stick i fingret kunde hon konstatera att mitt järnvärde hade sjunkit yttligare, trots min påbörjade dos av vidriga järntabletter. Anledningen till vidriga är inte för att dom smakar urk, utan för att bajset blir kolsvart och märkbart jobbig att trycka ut....
Hon ber mig att omedelbart börja med att knapra järntabletter både morgon och kväll, inte bara kväll från och med nu. Jag undrar om det finns något hårdare än sten, om inte så kommer min kropp nu se till att skapa det....

Till råga på detta så körde Yonge mig till mataffären där jag snällt fick gå och plocka ihop matvaror som innehåller järn. Nämn EN maträtt som är god - och som är järnberikad?
Det enda jag kan komma på är blodpudding med en skopa socker på....

Brysselkål, ärtor, russin, torkade katrinplommon, broccoli, leverpastej & Hallonpaj
(hittade inte vanliga frysta hallon som tydligen ska vara järnberikat, så jag köpte 2 x Hallonpaj istället)

Brysselkål - MMMMMMMMMMMM NAMNAM...............

 

 

Fantastisk start på dagen

Publicerat den 2011-02-16 klockan 12:56:52 i kategorin Allmänt,


5:50: Går ut för att vänta på bussen
6:32: Bussen anländer
6:47: Pendeltåget går från Flemingsberg
6:52: Stopp i Stuvsta
7:10: Anländer Älvsjö där samtliga resenärer blir avkastade
7:40: Får äntligen plats i en ersättningsbuss mot Liljeholmen
8:10: Tunnelbana avgår från Liljeholmen
8:20: Anländer Centralen
8:26: Mot Hallonbergen
8:40: Promenad upp till jobbet
8:55: Framme på jobbet

Total restid: 3h5min

På denna tid skulle jag ha hunnit till Göteborg med X2000. Det är rätt fantastiskt…

Ett brev på posten

Publicerat den 2011-02-12 klockan 14:02:41 i kategorin Allmänt,
Fick ett sött brev igår på posten från min extramamma Mimmi. Det innehöll ett läsvärt gravidhäfte samt två Wunderbaum. Kanske Mimmsan förstår att mina stenhårda pluttar inte luktar någe gott längre på grund av alla järntabletter... Detta kommer väl till användning, Yonge nöjd :)
Tiden passerar snabbt förbi

Publicerat den 2011-02-11 klockan 13:36:29 i kategorin Graviditeten,


 

Dagarna rullar snabbt förbi, och idag går vi in i v.30. Det känns som om att min tid som hyresvärd för en inneboende har passerat i 100km/h och det återstår nu endast + - 10 veckor.
En del shopping har införskaffats men jag har så kallat "köp förbud" ett par veckor till, sedan ska jag gå lös!
Min långa lista med saker och ting som man bör ha införskaffat tills dagen D har knappt påbörjats. Det är allt ifrån bilbarnstol och vagn till babypuder och bodys. En annan viktig del i det hela är en ny bil... Vi har idag en liten sockerbit till bil som inte räcker långt, och därmed googlar vi nu bil efter bil.

Något annat som får en att tänka på att det snart är dags är alla värkar som nu uppstår. Jag lovar härmed att jag aldrig mer ska klaga på mensvärk... Min mensvärk är brutal och kan sluta med att jag hängt över toalettkanten, men det är ingenting upp mot det här. Ibland har jag molande värk i hela magen, ibland är det någon form av förvärk som kommer på olämliga tillfällen, så som på pendeltåget. Man blir alldeles svettig, det spänner och man får sitta och andas djupa andetag för sig själv medan folk sitter runt omkring i sina egna världar.
Jag läste att ett varmt bad ska hjälpa mot dessa värkar men man ska inte tro på allt man läser... Under gårdagskvällen fyllde jag upp badkaret med varmt vatten och såpa, och tillsammans med den molande värken la jag mig till rätta i badkaret. Därefter hade lilleman kullebytta övningar och karatelektioner vilket inte gjorde saken bättre... Det blir inga fler varma bad!

 

En del säger att om barnet är livligt i magen så är det ett livligt barn även på utsidan, och om detta stämmer så har vi ett galet litet barn att se fram emot. Alla sparkar, slag och kullerbyttor går att skåda på magen, och ibland väljer han att stanna upp i sina gymnastiska övningar vilket resulterar i en helsne mage. Man får då försöka putta lite på han så att han lägger sig till rätta igen. Underbara känslor kan jag lova! :)

 

Det blev en ledig dag

Publicerat den 2011-02-11 klockan 11:03:38 i kategorin Allmänt,


Det blev till att stanna hemma idag.
Bussarna i hela Stockholm är inställda och för en gångs skull förstår jag SL... Inte ens bilarna kommer någon vart. Sabina gjorde ett tappert försök i sin bil men kom bara till Älvsjö, inte ens halvvägs. Där tog det tvärstopp och bilisterna stängde till och med av motorerna i kön...

Så vad händer en dag som denna?
Har precis kollat damernas alpina VM där Anja Paerson Pärson körde in på en 3:e plats vid störtloppet. Lite senare blir det att krossa händerna under slalomåket.
Ska även försöka göra ett försök till städning här hemma så att jag inte behöver röra ett finger på hela helgen.

G i l l a

Snökaos igen

Publicerat den 2011-02-11 klockan 06:18:48 i kategorin Allmänt,


Huddinge/Boktkyrka: All busstrafik inställd på grund av halka

Halka och halka? Det handlar väl mer om att det ligger +20cm ny snö på backen?
Frågan är vilken tid jag sätter min fot inne på jobbet idag...

Nytt i hemmet

Publicerat den 2011-02-06 klockan 20:54:55 i kategorin Allmänt,


Oj oj, mer Carpe Diem än så här, det blir det inte hörrö

Sovstund

Publicerat den 2011-02-05 klockan 12:16:09 i kategorin Graviditeten,


Årets höjdpunkt börjar kasst

Publicerat den 2011-02-05 klockan 12:14:49 i kategorin Allmänt,


WOHO, då var det äntligen dags för årets höjdpunkt - Melodifestivalen ;D
Som vanligt kan jag inte hålla mig borta från de småklipp man redan nu kan ta del av via Svt.se, och jag måste medge att årets första program startar überkasst.

Jag vet inte vad som har hänt, men 80-talet verkar vara populärt i Christer Björkmans ögon.
År efter år så går dem ut med att "vi måste göra förändringar" och visst har det skett till viss del i år i och med röstningen, men vad f-n hände med bra låtar?

Dilba som är en rutinerad sångerska ser ut att skita på sig vilken sekund som helst under genrepet
Swingfly låter som dem brukar, näst intill OK
Jenny Silver ABBA-wannabe rakt igenom. Välkomnar återigen 70-talet
Jonas Matsson har en låt som är en blandning av Olly Murs & Jason Mraz, men Jonas sångröst är värre än en skatas kraxande
Le Kid finner jag inga ord om... Placering 8 och därmed sist är något som passar dem
Rasmus Viberg är för mig okänd och om vi nu ska satsa på Eurovision, så lär detta bidrag gå långt - DÄR. Här i Sverige går han vidare till final.
Pernilla Andersson låter som hon har sin grund hos "ingen vill veta var du köpt din tröja" med uppdatering av Caroline af Ugglas.
Danny borde gå vidare på grund av den han är, men låten är allt annat än bra... Danny kämpar på med både sång & rap, det borde gå vägen.

Ska ialla fall bänka mig framför tv:n ikväll, det är ju trots allt Melodifestivalen :)

HårdrockarN

Publicerat den 2011-02-02 klockan 11:10:28 i kategorin Allmänt,


Det satt en hårdrockare framför mig på pendeln i morse. En sån där rockare med långt slitet hår, svarta jeans, läderjacka, sotade ögon. Han såg så där skrämmande ut, verkligen "farlig".
Han såg farlig ut ända tills jag hörde vad det var han lyssnade på.

Åh Saaaaraaaah kom uuuuut ikväll. Jag väntar vid hörnet av Seven Eleven

Alltså det blev så fel i min lilla hjärna... Men det är klart.. Man ska ju få lyssna på vad man vill ^^,


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.