Bröllop för barndomsvän

Publicerat den 2011-08-31 klockan 10:03:59 i kategorin Festligheter,


I lördags firade pappa sin 50-års dag, och mitt under all förberedelse inför kalaset så åkte jag iväg för att se min barndomsvän Alexandra gifta sig.
Alexandra och jag har kännt varandra sedan vi var 9 år. Hon spelade tvärflöjt och jag klarinett, och på den vägen blev vi på den tiden bästa vänner.
Det var med stor lycka som jag såg henne bli Fru. Tårarna rann flera gånger, både av glädje och sorg.
Glädje - för man såg henne stråla av lycka när hon vandrade in i kyrkan, underbart vacker
Sorg - för vännen som hastigt lämnade oss, men som ändå fanns på plats i form av ett stort levande ljus framme vid altaret.

Lite offline

Publicerat den 2011-08-29 klockan 11:19:19 i kategorin Allmänt,


Det går lite trögt med uppdatering av blogg när man är här borta i Strömstad.
Jag vet att min mormor, och Elias farmor och farfar väntar spänt på bilder. Ska försöka ordna det så snart som möjligt :)
Min mormor kunde tyvärr inte delta när pappa hade sitt 50-års kalas, hon har rykt på världens influensa och såg inte alls kry när jag var förbi med lite mat härom dagen. Hoppas hon tillfrisknar snart så vi kan ta med Elias dit :(
Nu ska jag springa ner till en skoaffär, kom på att jag måste ha skor tills på söndag. Kan ju inte stå i kyrkan i jumpadojjor!
So long!

Mot Strömstad

Publicerat den 2011-08-25 klockan 10:11:46 i kategorin Allmänt,


img_3502 (MMS)

Ett litet MMS inlägg från bilresan. Resan till Strömstad tog 7 timmar. Det första stoppet blev i Örebro, följt efter Karlstad och Billingsfors. Efter bajsstopp i Billingsfors så hade lillen svårt att somna om, men redde sig fint med leksaker och Dinglisar ändå. Äntligen framme!

Packa packa packa

Publicerat den 2011-08-24 klockan 16:00:38 i kategorin Allmänt,


Då var det dags för en tur till Strömstad!
Just nu pågår packning för fulla muggar, och mer än hälften kvarstår. Med mina två karlar som sover så vågar jag inte dona allt för mycket. Lillen är helt slut efter ett besök på mitt jobb, och Yonge sover så fort han får chansen.
Imorgon bitti startar vi så fort den lille slår upp ögonen, och vilken tid det nu blir - det återstår att se.
Man får även räkna på att resan tar minst 10 timmar, allt annat är en bonus! Utan barn så tar det cirka 6 timmar, nu blir det nog en del mat stopp samt underhållning av Elias.

back to work


Mammas älskling

Varför

Publicerat den 2011-08-23 klockan 07:58:24 i kategorin Lilleman,


Lillen somnade klockan 22:00 igår kväll.
- Yonge vaknade vid 4-tiden
- Jag vaknade vid 5-tiden
- Lillen vaknade klockan 6:10

Varför vakna av lillen när man kan vakna av sig själv..........
Yonge var snäll och gav honom flaska för att därefter "leka" med honom så att jag kunde sova vidare. När jag väl vaknade 7:30 så var det sängdags för lillen igen, och nu ligger han i sitt rum och snarkar. En sån karl <3


Så här kan det se ut när Elias har vaknat: Kikar över spjälskyddet - trycker ner spjälskyddet och blir därefter förbannad över att hans huvud inte går emellan spjälorna

Dop i Tullinge Kyrka

Publicerat den 2011-08-22 klockan 10:09:18 i kategorin Festligheter,

För att bli gudföräldrar, eller faddrar som det även kallas, så krävs det av Svenska kyrkan att man är döpt. Detta för att man ska guida sitt gudbarn genom livet i livsfrågor som även innefattar andlighet och kyrkligt.
Typiskt nog var varken Yonge's bror Ibbe eller min vän Sabina döpta. Därför blev det dop i Tullinge kyrka den 21/8-11. Att gå på "vuxendop" var speciellt, jag har aldrig varit på det förut. Det kändes lite mer privat, och eftersom prästen visste om att dem skulle bli gudföräldrar så riktades även ord och meningar till Elias vilket var mysigt.

Ibbe: Att välja Yonge's bror Ibbe som gudfar var det ingen tvekan om. Yonge och Ibbe står varandra nära, och det känns skönt att Elias får växa upp med Ibbe vid sin sida. Ibbe är en jordnära karl och jag hoppas att Elias kan se Ibbe som förebild genom hela livet.

Sabina: Sabina har funnits vid min sida sedan år 2003 och har hjälpt mig i vått och torrt. Vi träffades genom datorspelet Counter-Strike och med det har vår vänskap vuxit även utanför spelet. Vi har även bott ihop efter att mitt förra förhållande sprack. Då kom hon och hämtade mig och mina möbler, och ordnade en 3-rum-och-kök på en gång till oss båda. Det har knakat många gånger mellan oss, men oavsett vad jag gjort eller sagt så har hon valt att stå kvar vid min sida. Det var även genom henne som jag mötte mitt livs kärlek - Yonge.

Efter dopet blev det dopfika hemma hos oss. Jag hade haft full rulle hela dagen med Elias som vägrade sova, samt med dukning och bak i form av två tårtor- En kladdkaka och en tårta med vaniljkräm och hallongräddsfyllning. Till denna hade jag köpt vitt marsipanöverdrag som sedan dekorerades med chokladbokstäver. Supersmidigt!


Solnedgång i Tullinge

Publicerat den 2011-08-18 klockan 09:10:16 i kategorin landskap,


Nikon D60 + AF-S NIKKOR 18-105mm 1:3.5-5.6G ED
Tullinge, Stockholm 2011-08-17

Grattis på födelsedagen

Publicerat den 2011-08-18 klockan 08:58:25 i kategorin manniskor,
Grabbarna Grus

Publicerat den 2011-08-18 klockan 08:50:29 i kategorin Lilleman,
Igår kväll blev det en sväng till Sabina och Sebbe. Planen var att lillen skulle bli trött av lite nya intryck, men då rotiga morsan glömde flaskan hemma så blev det en j-vla cirkus. Han redde sig faktiskt väldigt bra ändå, och när ögonen gick i kors så satte vi oss i bilen för att köra de cirka 4 minutrarna hem. Då hade jag problem att hålla honom vaken! Efter flaska var det bajskalas. Genom bodyn och ner i pappas knä. Sedan hade vi en lycklig Elias - Inte trött för fem öre!

Tusentals bilder

Publicerat den 2011-08-17 klockan 12:45:17 i kategorin Lilleman,


Nu när lillen sover igen så passar man på att ordna med bilder. Jag försöker med jämna mellanrum lägga in bilder från kameran plus mobilbilder i datorn samt på en stationär hårddisk. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om bilder på lillen skulle förloras....
Sedan den 1 maj 2011 har vi totalt tagit 2986 bilder. Inte för att jag vet vad man ska med 3000 bilder på lillen att göra, men det finns många fina, och många fula. Man borde kanske gå igenom dem?! (Orka)

När jag nu la in mobilbilderna så hittade man så klart en hel del bilder som man glömt bort att man tagit, samt bilder som väcker minnen. Ett litet utdrag från mobilen finns här nedan :)


Bland de första bilderna på Elias
Denna tagen på Huddinge Sjukhus, 4 maj


Gos på fällen
18 maj


Matkoma
1 juniRumpestump, somnat på soffan
3 juniGoa drömmar?
9 juni


Arga läppen hos Alisia
27 juni


Nöjd i Strömstad
19 juli


Going
30 juli


Mys
6 augusti


Busfrö
11 augusti


Inte så himla glad
13 augusti

Härlig kväll

Publicerat den 2011-08-17 klockan 10:48:32 i kategorin Lilleman,


När lillen vaknade vid 17-tiden igår efter en kortare sovstund så var han fortfarande trött. Att han vaknade berodde på gaser i magen, och snabb som jag brukar vara, så tar jag upp han på en gång....Hönemor!
Eftersom han inte vaknade av hunger så kom han upp och lekte lite med sin mobil medan jag och Yonge åt lasagne. Efter lek blev det ett bad och nattflaskan. Därefter gjorde vi ett tappert försök till att natta honom, men detta var lönlöst så Yonge tog fram bärselen istället.
Då sprakade det till. Redigt.
Lillen sket ner hela blöjan, upp på magen och ut genom bodyn. Därefter var han nöjd, gó och superglad!
Starkt jobbat

Publicerat den 2011-08-17 klockan 09:38:53 i kategorin Allmänt,


Starka grejer till en stark tjej?

Att starta dagen med en god smörgås och en stor kopp kaffe är en bra start. Jag dricker inte kaffe för att jag är beroende, utan tycker att det är gott. Därmed kör jag även hälften kaffe - hälften mjölk, mer åt lattehållet.
Varken jag eller Yonge är stordrickare av kaffe och kör därför vattenkokare och nescafé snabbkaffe i pulverform.
När jag nu satte mig framför datorn med smörgås och kaffe så kom kaffet ut ur munnen lika snabbt som jag fått in det. Fy satan vad starkt!

Smarta jag hade tagit sex skopor med kaffe i en halv kopp vatten + halv kopp mjölk istället för en skopa
Varför 6 skopor pulverkaffe?
Mjölkersättning: 180ml vatten + 6 skopor ersättning

BRA START
Dags att städa framför datorn.....

Föräldragrupp

Publicerat den 2011-08-15 klockan 21:03:11 i kategorin Lilleman,


Inatt var en kanon natt! Lillen somnade vid 22-tiden och vaknade för mat klockan 05:30.
- Härligt, kan tänkas, men hans trampande, åmande, pruttar och andra ljud väcker mig på en millisekund, så man var lika trött som vanligt när man väl skulle gå upp...
Klockan 11:00 idag befann vi oss på Tullinge BVC för föräldragrupp. Jag, Yonge och lillen var där tillsammans med 4 andra mammor/pappor och småttingar. Det var faktiskt roligare än vad jag trodde. Det var kul att se och höra hur andra hade haft sin tid med sin nyfödda.
Efter BVC blev det en tripp till Yonge's jobb för att visa upp den lille krabaten för hans arbetskamrater.

Nu blir det fix och don med lillens nya kläder som just nu hänger på tork. Jag måste även sortera bort det som blivit för smått och försöka strukturera upp en aning. Just nu råder kaos i badrummet med bajsartiklar och kläder!


RockarN

Publicerat den 2011-08-13 klockan 19:31:23 i kategorin Lilleman,


AC/DC GRABBENGårdagens bravader

Publicerat den 2011-08-13 klockan 19:09:12 i kategorin Lilleman,


Igår redde sig lillen helt galant. Han åt, var nöjd och sov 2 timmar åt gången under hela dagen. (återbetalades inatt då han gav mig 3 timmar att sova....)
När Yonge väl var hemma så hade lillen precis somnat. Därför åkte jag och Sabina mot Kungens Kurva där vi hann med H&M, IKEA och ICA Stormarknad.

På H&M kunde jag äntligen köpa nya linnen som passar figuren. Jag har sprungit runt i förstora linnen jag töjt ut under graviditeten, så äntligen var det dags för lite nytt! Det blev två tröjor och 4 linnen till mig.

Till lillen blev det en hel del då han snart går in i 4-6 månaders kläder, samt att vi behövde lite nya brallor inför hösten.

Det blev:
- Pyjamas set á 2st
- Svarta mjukisbrallor
- Gråa mjukisbrallor
- Mörkblå piké
- Jeans
- Svart tröja med knappar
- Mörkblått joggingset
- Grå hood

Plus i kanten på H&M-shoppingen var att jag drog Sabinas H&M Clubkort och fick 10% rabatt på hela köpet!
Efter H&M skrev jag till Yonge för att höra hur det gick - Lillgubben sov än! Därför körde vi ett race på IKEA 16 minuter. Det måste väl vara rekord? På IKEA blev det nya vinglas samt vanliga vardagsglas, träkorgar + totalt 10 ramar varav 8 små och 2 stora - Lillen ska pryda våra väggar <3
Efter IKEA åkte vi vidare mot ICA Stormarknad där även fynd gjordes!

Blöjor: Pris 129,00:-
Handla för 200,00:- i affären och få köpa ett blöjpaket för 89,00:-
Därför blev det 2 paket med bajsbyxor!

Att säga att jag var stressad under dessa totalt 2 timmar av shopping är milt sagt. Jag var totalt hyperstressad över att vara borta från lillgrisen! Jag skulle nog ha kört i mig 3 glas vin innan vi åkte, för att inte få hjärtat att rusa i 300! Det får bli nästa gång....

Nya rutiner

Publicerat den 2011-08-11 klockan 10:27:51 i kategorin Lilleman,
Efter min och Elias långa tid i Strömstad hade nya rutiner satts. Man kunde se när han var trött och då var det bara att lägga han i sängen, in med nappen och ge det ett par minuter så somnade han.
Detta gäller inte längre kan jag lova... Nu ska han somna med tutten i munnen vilket gör att han inte rapar = då vaknar han efter cirka 20 minuter, får ut en rap och har fått sin lilla sovstund...

Nätterna har även dem förändrats. Nu kör vi med 1½ timmes intervaller. MYCKET roligt! Från 5 timmar och uppåt till 1½ timme som max. Känns helt underbart... Nu har den lille parveln slocknat efter mycket om och men så jag ska nog gå och lägga mig jag med..
/Trött

Turkosa killen

Publicerat den 2011-08-09 klockan 13:38:17 i kategorin Lilleman,100 dagars kalaset

Publicerat den 2011-08-09 klockan 13:22:22 i kategorin Lilleman,


Som sagt, igår blev lillen 100 dagar gammal och det är en tradition från Korea att fira denna 100:e dag!
Yonge hämtade upp sina föräldrar efter jobbet, och väl på plats så blev det god koreans mat i form av vårrullar, krabbkakor, ris och kyckling samt tårta från Älvsjö Bageri.
Lillen fick nöja sig utan tårta ;D Han fick festa på nappflaskan istället! Han förstod inte vad vi pysslade med när vi skulle ta massa bilder, han satt som en fågelholk och undrade vart han hade hamnat MEN han tyckte i alla fall att tårtan var röd och fin och intressant att titta på :)100 dagar

Publicerat den 2011-08-08 klockan 12:37:01 i kategorin Lilleman,
Det är någonting som man firar enligt koreansk tradition, så därför kommer hans farmor och farfar på besök idag. Tänk att det redan gått 100 dagar! Som jag skrivit förut så känns det ibland som att tiden står stilla, fast ändå inte. Dagarna kan vara otroligt långa, men samtidigt går tiden fort. Han är uppe på 7 kilo, han pratar mer än någonsin och han är oftast en helnöjd liten krabat.Elias fick brev på posten denna dag, så jag fick liksom snällt fråga han om jag fick öppna den ;D Ett par finfina brallor som hans mormor har shoppat till honom på hans 100:e dag. <3

Grill & sånt

Publicerat den 2011-08-07 klockan 19:35:25 i kategorin annat,
Igår vankades det grill hemma hos oss. Vädret var ostabilt hela dagen, men så fort gästerna började komma så sken solen - härligt! Sabina och Sebbe var först på plats, och sedan ramlade Åsa, Mattias, Danne och hans tjej in samt Maggan.
Lillen var med på kalaset han också tills han somnade i bärselen. Då blev det plums i säng och han vaknade lagom tills det var läggdags för mig och Yonge.
Kvällen blev lyckad och idag kvarstod en diskmaskin som blev halvren och en hel del städ. Nu blir det att återgå till plockandet då lillen har somnat, förhoppningsvis ett par timmar :)

Busen

Publicerat den 2011-08-05 klockan 12:54:50 i kategorin Lilleman,Att ligga på mage och kravla sig framåt är skoj tycker Elias

Tips från coachen

Publicerat den 2011-08-05 klockan 11:27:20 i kategorin Lilleman,


Ett hett tips till alla nyblivna morsor där ute - Leksaksmobil!
Fungerar i sittande och liggande läge, du får tid till att äta och gå på toaletten, WOHO!
Tack igen, mamma :)


Det är jag som vägrar sova

Publicerat den 2011-08-05 klockan 09:38:57 i kategorin Lilleman,

Vad händer kan man fundera på?
I Strömstad gav Elias mig alltid 6-8 timmars sömn om nätterna i det första passet. Därefter kunde jag även lägga honom för mer sömn direkt efter amning. Här, i Stockholm är vi tillbaka till 4 timmars pass igen, och en lite mera grinig unge. Vet inte om det har med omställning eller värme att göra....
Dessutom - efter vaccineringen i måndags så är han inte sig lik. Dom sa att han kunde få feber och bad mig därför köpa Alvedon, men det kom ingen feber. Jag googlade lite och kom fram till griniga barn i en vecka, tack för den! Vaccinering i all ära, men jag beställde ingen grinolle....

På dagarna är vi nu tillbaka till powernap i max 30 minuter, samt mer vakentid. Även svårare att natta då man måste mata honom till söms. Då får han ingen rap = vaknar efter 30 och somnar inte om.
Så som NU i skrivandets stund - vaken kille igen!

Kärlek i högsta grad

Publicerat den 2011-08-04 klockan 20:35:52 i kategorin Lilleman,


Monstret

Publicerat den 2011-08-02 klockan 21:38:29 i kategorin Lilleman,
Vårat lilla gullemonster har precis somnat, efter MYCKET om och men! Han har varit glad nästan hela dagen, men endast sovit 30-60 minuters pass = grinolle på kvällen. Nu har han precis fått en flaska och sover (än så länge) skönt i sin vagga.
Dags även för mig att hoppa i säng, man får liksom ta till vara på sovstunderna på kvällarna ut ifall att han skulle känna att han sovit klart klockan 3 i natt.....

Lite bitter

Publicerat den 2011-08-02 klockan 10:35:51 i kategorin Lilleman,


Det här med sömn....
Från att ha sovit 15h/dygn till 6h/dygn gör mig till en häxa. Utan tvekan. 6 timmar per dygn tänker du som läser! Ja, 6 timmar på natten - och bli väckt konstant. Det gör att man känner sig bakis när väl dagen startar. Huvudet spränger, man stapplar upp och är konstant yr. Är det inte lilleman som väcker en för mat, så är det även han som pruttar sig igenom nätterna samt bökar i vaggan. Som mor så vaknar man av minsta lilla, är det inte fantastiskt? Om det inte är han som bökar så är det Yonge. Är det inte Yonge så är det byggarbetet utanför vårt hus. Är det inte byggarna så är det grannungarna som lever loppan. Och gott folk, är det inte grannungarna så är det tanter som ringer 63 signaler och ber därefter om ursäkt - hon har ringt fel!
Ja, idag är jag bitter!


Men allt är värt vart enda sekund, det är det som är så märkligt
Vårt lilla under är vår lilla älskling, och jag skulle då inte byta ut
det för något i världen. Trodde aldrig att det gick att älska någon
så mycket som sitt barn. Känslan är fantastisk!


Så! Då har jag fått skriva ur mig min bitterhet, dags för steg två: BVC
Igår var det 3-månaders kontroll för Elias, och jag tog med mig Sabina som stöd och tur var det! Jag trodde att vi endasts skulle mäta/väga Elias, samt kanske börja prata om smakpotioner etc. Det var då inget prat om smakpotioner där inte, det var vaccinering. Gånger 2!
När BVC-tanten nämnde sprutor så började jag gråta på en gång. Okej för att jag hatar sprutor, men att göra min lilla gosse ledsen på beställning, fyfan! Sabina fick hålla Elias medan tanten stack honom med två hämska sprutor på varsitt lår. Hans tårar sprutade, och så även mina. Hon pratade om att han kunde få feber för detta, så jag har preparerat mig med Alvedon á stolpiller till Elias, ut i fall att. Att köra upp stolpiller i rumpen på honom är väl nästan lika hämskt som att ge honom en spruta.... Sabina får göra det, så förblir hon den elaka tanten istället för mig!

Vikt: 6610g
Länd:
64cm
Huvud:
41,5cm

Elias, på bilden här ovan: 15 dagar gammal

Tre månader

Publicerat den 2011-08-01 klockan 09:09:59 i kategorin Lilleman,


Idag blir jag 3 månader gammal


Tänk att tiden går så fort. Vår lilla krabat blir idag 3 månader gammal, men när man tänker på den tuffa tiden som var för oss och han i början så känns det som en evighet sedan. Han ville inte sova, han bara skrek, han satt fastklistrad vid brösten hela tiden och när jag inte hade någon ork kvar så önskade man att en napp hade fungerat vilket det inte gjorde. Yonge satt då med hans lillfinger i munnen på Elias som han glatt snuttade på. När jag ser dem bilderna idag så känns det snarare som om det vore 3 år sedan istället för 3 månader sedan.

Idag bär det av till BVC på 3-månaders kontroll. Det ska bli spännande och se hur viktkurvan ligger då vi nu ger han en flaska som kvällsmål. Ibland ger vi en flaska på dagen om han kör ett 1,5h pass x 10.... Då är jag utpumpad!
Klockan 11:00 sker kontrollen, spännande!


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.