Hicka från insidan

Publicerat den 2011-04-30 klockan 20:27:28 i kategorin Graviditeten,


Lillemans hicka har man känt av sedan man började känna hans moves. Just nu är han fixerad och nedborrad djupt ned enligt barnmorskan, och detta medför att hickningarna är lite småäckliga då det hickas och stöts på både där bak och där fram.


Anledning till TV-kontrollen på magen är för att hickningarna blir mer tydliga på film :)

Valborg?!

Publicerat den 2011-04-30 klockan 17:27:05 i kategorin Graviditeten,


Folk önskar glad Valborg på både Facebook och här i bloggen. Själv hade jag näst intill noll koll på att det ens var Valborg. Kanske är på grund av att det inte blir någon alkoholförtäring detta år.
Ingen har ringt varken mig eller Yonge om någon fest, så antingen är det ingen fest eller så är vi mobbade på grund av att jag är fet.
Hur som helst så älskar jag att bara gå hemma och lulla. Magen e stram och sammandragningarna är täta. Jag skulle nog inte ens orka med en middag hos goda vänner vid det här laget...

Jag går upp och ner för trappan stup i kvarten men Lilleman visar inget tecken på att bli ett april-barn.
Förut var jag helt säker på att han skulle komma för tidigt, runt 10:e april. Nu ligger målet mer åt 10 maj, en oxe.

Valborg 2009 - Tällberg


Långa minutrar och långa sekundrar

Publicerat den 2011-04-29 klockan 11:36:17 i kategorin Graviditeten,


Vecka 41
40+1
Jaha, Lilleman har bestämt sig för att gå över tiden och vad tycker mamma om det? Det kan ni gissa....!
På något sätt hade jag inte räknat med att han skulle komma ut dagarna innan / planerat datum, men denna dag är första dagen över tiden och den är inte rolig för fem öre. Antagligen har jag 10 dagar till att "se fram emot" med Lilleman i magen. Visst är det mysigt på sitt sätt, men nu önskar jag mig blodpropp och fostervatten.
Vid mitt senaste besök hos barnmorskan så fick jag tid till Ultraljudet på Huddinge Sjukhus. Detta samtal ska ringas nästa fredag om inte grabbenn kommit ut än. Jag hoppas att jag inte behöver göra detta samtal.

För att få denna dagen att gå så sitter jag just nu och ser på bröllopet av England, så ni kan ju gissa hur roligt jag har :) Dock får det dagen att gå, detta bröllop tar ju flera flera timmar.Beräknad idag

Publicerat den 2011-04-28 klockan 12:57:59 i kategorin Graviditeten,


.... Dock inte ett tecken på att han vill komma ut idag inte :/

Igår kväll levde han loppan från klockan 23-02 i magen så det känns som om han trivs rätt bra där inne. Jag tycker att hela graviditeten har varit ett enda nedräknande, men från och med idag så tror jag att det blir värre än värst. Klockan hånar mig med sina sekundklick och dagarna går långsamt.
Väskan står packad och jag är så redo man kan bli.
Är jag nära nu

Publicerat den 2011-04-27 klockan 09:52:18 i kategorin Graviditeten,


Beräknad förlossning (SM): 2011-04-27
Beräknad förlossning (UL): 2011-04-28Nätterna är långa och fyllda med vakentimmar. I går kväll hade jag sammandragning efter sammandragning med täta mellanrum i över tre timmar. Man springer på toaletten superkissnödig och ut kommer det tre droppar. Tillslut kunde jag somna för att vakna 40 minuter senare, lika kissenödig - och ut kommer lika lite som gången innan.
Yonge vaknade vid tre och kunde inte somna om, så vid fem på morgonen åt vi frukost och kollade på serier.
Att vakna i en pöl av svett hör även det till den normala nattssömnen. Verkligen supermysigt!

Beräknat förlossningsdatum enligt ultraljudet är i morgon men just nu så känns det som om Lilleman kommer att komma ut med hjälp av sjukhuset. Längtar ihjäl mig...
Igår var jag återigen hos barnmorskan där allt såg normalt ut. Jag hade dock gått ner ett kilo sedan gången innan, och jag ställde mig frågan: HUR i all världen kan man gå ner ett kilo som höggravid, och dessutom under påsktiden?
Jag har ätit ihjäl mig och magen är stenhård och står och mallar sig som Eiffeltornet. Ändå kan man gå NER ett kilo?
Kroppen är då ett mysterium....

Nae, om man ska gå och hoppa lite i sängen så han kommer ut på en gång kanske? :)
Ja, det får det bli.

Påsk 2011

Publicerat den 2011-04-26 klockan 00:02:53 i kategorin annat,Familjen hemma i Strömstad firade födelsedagar x 3 på påskafton och jag själv satt på fel sida Sverige :(
Det känns så tråkigt att missa allt sådant då man valt att bosätta sig på fel sida av vårt avlånga land, och visst skulle jag kunna åka över, speciellt nu under påsken men det är liiite för nära beräknad födsel.. Roligt om värkar sätter igång i bilen, mitt ute i urskogarna i Ed på väg till Strömstad!

Våran påsk förvandlades till grilldagar i sol och värme. Vädret tillåter solning och jag intalar mig själv att man blir brun och fräsch när rödheten på min valrosskropp har lagt sig...

24 april med familjen Kim

25 april med vänner

Vecka 40

Publicerat den 2011-04-24 klockan 16:45:07 i kategorin Graviditeten,


Enligt pappret är det nu endast 4 dagar kvar till beräknad leverans av Lilleman. Jag hoppas att detta stämmer, för det börjar bli lite halvjobbigt nu.... Varmt, sammandragningar och smärtor, speciellt då man lägger sig för att sova.
Jag sover och vilar enligt råden här nedan, men jag funderar på om allt godis jag trycker i mig räknas som kalorier, eller ska man vända sig till pasta och mer nyttig mat kanske? :) Godis är gott, jag tror jag fortsätter med det.Check

Publicerat den 2011-04-21 klockan 12:50:08 i kategorin Allmänt,


Deklarerat


Försäkringskassan


Vikt tvätten


Blivit ännu mera röd i ansiktet, solen är underbar!Nu ska bara resten av hushållssysslorna ordnas. Inte just för stunden dock. Lilleman har världskrig i magen och då är det inte så mysigt att röra på sig över huvud taget. Därför är det supersmidigt att sätta sig som en klump i datorstolen och vagga lite lätt - då brukar han somna.
Ska bara försöka se till så att jag själv inte somnar...

Skärtorsdag

Publicerat den 2011-04-21 klockan 08:58:33 i kategorin blommor,


När man går hemma varje dag så har man inte direkt koll på vad det är för dag, än mindre att påskhelgen är på ingång. Jag har för första gången inga planer för påsk och ägg. Man kan ju alltid hoppas att Yonge kommer hem med världens största påskägg fyllt med godis *HINT* :)
Idag kommer min hemstad Strömstad invarderas av norrmän. En tradition sedan urminnes tider. Dom åker från Norge tidigt på morgonen med bilar fyllda med alkohol. Sedan åker dom varv efter varv runt lilla Strömstad och super hela dagen lång. Nyheter om norges fylla kom upp redan igår och det lär väl fyllas på även på de svenska sidorna idag. Denna dag är kaos och jag är lite småhappy för att jag inte befinner mig där just idag ;)

Vad jag ska hitta på en dag som denna? Ja - det blir väl som alla andra långa dagar jag just nu tar mig igenom. Frukost, tv-serier, sova lite, äta lite mer, sova lite till.


Tussilago

Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro

Hälsar på morfar vid minneslunden

Publicerat den 2011-04-19 klockan 13:59:51 i kategorin Graviditeten,Jag och Lilleman hälsar på blivande gammelmorfar vid minneslunden i Flottsbro, 16/4-11

Fluga

Publicerat den 2011-04-19 klockan 11:28:22 i kategorin djur,
Flugor är inte så söta i mina ögon längre... Inte efter dessa creapy foton där dem mer liknar en stor alien.

Att våga trotsa bullen i ugnen

Publicerat den 2011-04-18 klockan 18:10:48 i kategorin Graviditeten,


Att våga trotsa den lilla flod ko magen jag äger för tillfället, och våga sig ut på fotosession gick faktiskt ganska bra ändå. Sabina var med som back-up, ut i fall att jag inte skulle kunna kravla mig upp från liggande läge. Kanske inte är världens roligaste att ligga på rygg och sprattla som en insekt och inte komma upp...

Lite bilder från fototuren kommer nog upp ganska snart kan jag tänka mig :]
För övrigt så tackar jag dom högre makterna för det underbara vädret som det bjuds på. Som vanligt i dessa tider så ser jag ut som en kokt kräfta i ansiktet. Jag låtsas att jag är brun, och inte röd!

Vår vår vår

Publicerat den 2011-04-15 klockan 14:34:16 i kategorin blommor,
Äntligen är det vår! Dom säger att det ska bli kanonväder i helgen, så nu ska utemöblerna fram, och sedan ska det jäsas i solen.
Det som är lite trist med denna vår är att jag älskar att ta kort på knoppar, vårblommor och allt Gud vet vad. Jag vågar inte riktigt göra det med min kroppshydda som jag har i dagsläget. Jag kan inte böja mig och jag kan heller inte ligga på mage för närbilder av en blomma, och pappa gav mig då tipset att lägga mig på rygg istället - det spelar ju liksom ingen roll för fotot i slutändan. Problemet är väl då att jag kanske inte kan ta mig upp, och får då alltså ligga där och sprattla tills någon snäll själ kan dra upp mig från skogsbrynet...
Eller så kan jag ringa Sabina och be henne att dra upp mig från backen innan hon fortsätter hem till sig efter hennes arbetspass, det kan ju också vara en genial plan.

Något foto ska man nog få till ialla fall.

Vecka 39

Publicerat den 2011-04-15 klockan 14:24:41 i kategorin Graviditeten,


Idag är en sån där bitter dag. Jag går och funderar på vilket datum som Lilleman behagar att komma ut.
Beräknat datum är som sagt den 28 april, men idag så känns det som om han kommer den 16 augusti eller något... Det känns som att hela min tid som gravid har gått kalasfort och supersmidigt, medan den påbörjade slutsträckan är 100 mil lång och dessutom jobbig.

 

Halsbränna, sömnlösa nätter, tungt och långtråkigt.
Han verkar ju ha otroligt tråkigt där inne, så jag vet inte varför han inte trycker på Start-knappen och kommer ut på en gång. Hans armar och ben sticker rakt ut och man får ibland trycka lite lätt på magen för att få honom i rätt läge igen. Det är inte så himla gosigt att ha en fot rakt ut under bröstet, men lite charmigt är det ändå :)


Tankarna riktas framåt - längtar så!

 

 Grattis

Publicerat den 2011-04-15 klockan 10:48:39 i kategorin Allmänt,


GRATTIS
v
mami på födelsedagen v

Halsbränna of d00m

Publicerat den 2011-04-14 klockan 22:26:48 i kategorin Graviditeten,


Denna halsbränna kommer att bli min död!
Spyan befinner sig nära mina bortopererade halsmandlar och uppstötningarna kommer ofta... Speciellt då man lagt sig ner för att sova - då blir det ännu värre.

Ska gå och dricka 1,5L Ramlösa nu, läste någonstans att det kunde hjälpa med mineralvatten. Jag tror på allt jag läser, så det så.

Sovplatser

Publicerat den 2011-04-14 klockan 11:32:15 i kategorin Graviditeten,


Vi bestämde oss tidigt för att köpa spjälsängen Hensvik från IKEA, och det gjorde vi också.
Denna säng stod sedan redo i vårt sovrum efter att pappa gjort så fint där inne med målningen. Därefter hittade jag en kanonsöt vagga och var tvungen att köpa den också.... Så ommöblering skedde och vaggan står nu i vårt sovrum, medan Hensvik står redo i Lillemans rum för ett senare skede :)

Hensvik i Lilleman's rum


Vaggan i vårt sovrum
Tungt och stramt

Publicerat den 2011-04-12 klockan 13:52:56 i kategorin Graviditeten,
Att kunna trä på strumporna är inte längre en enkel självklarhet att man ska kunna klara av. Det krävs talang, smidighet och skicklighet. Därför har jag Yonge som gör det åt mig.

Magen är spänd som en totalt uppblåst ballong, och en sammandragning på det så jämför jag magen med en sten. Totalt hård och supertung.
För mig är det ett under att en människa kan bära fler bebisar i magen än en. Ja visst, tvillingar och fler bebisar föds tidigare än en ensam bebis, men ändå. Kroppen är ett fenomen som fungerar efter behov. Helt otroligt.

I morse var det möte med barnmorskan igen. Denna gång blev det mitt sista mötet som jag önskade, dock inte för att vattnet gick utan för att hon ska gå på semester vid mitt senare schemalagda besök. Om detta besök kommer äga rum återstår att se, och jag kommer då att få en annan tant som tar en titt på mig. Hoppas hon e lika goo som Maggan :$

Lite bilder från Lillemans rum

Publicerat den 2011-04-12 klockan 11:58:52 i kategorin Graviditeten,
Lite bilder från Lillemans rum.
Mamma och pappa var här i slutet av februari och pappa sattes då i arbete med att måla om 2 rum varav ett rum var Lillemans blivande rum :)
Det blev grönt i två nyanser och det blev så fint :)

Bilder från i somras

Publicerat den 2011-04-12 klockan 11:53:27 i kategorin djur,


Det råder inga tvivel på att jag längtar efter sol och värme... Snön på baksidan har äntligen försvunnit och till helgen ryker utemöblerna fram. Solen på baksidan är wunderbar på dagarna, så där ska många timmar spenderas. Jag har ju så mycket att göra på dagarna..... inte :)


Kanske nyttigt ändå?

Publicerat den 2011-04-11 klockan 12:47:37 i kategorin Graviditeten,


Idag bär det av på föreläsning om Det nyfödda barnets behov och amning.
Jag är lite skeptisk mot dessa föreläsningar och jag kan inte förklara varför. Att sitta i grupp och lyssna, och sedan inte våga ställa några frågor känns lite halft meningslöst. Jag får helt enkelt hoppas på att andra ställer mina frågor, eller att ledaren tar upp svaren på en gång :P

Imorgon är det standardkontroll hos barnmorskan igen, och jag hoppas att det blir den sista. Lilleman får jättegärna komma ut nu istället för att stanna kvar ända till maj månad... Det orkar jag nog inte med.
Jag har läst att man ska sysselsätta sig dessa dagar för att "få igång förlossningen" med så som städning, tvätta fönster, skura golv och allt Gud vet vad. Först ska man alltså storstäda huset, sedan ska man förlösa ett barn. Känns rättvist!!!
Jag håller mig istället lugn som en filbunke och hoppas att proppen rinner ut självmant.
Jag kanske kan ringa förlossningen och fråga om vattnet faktiskt har gått, trots att jag vet att jag bara var och kissade? Då kanske dom tar in mig och sätter igång mig.
Fasen vad med planer jag har!

Återgår till soffläge.......

1824 dagar med min gubbe

Publicerat den 2011-04-10 klockan 22:54:42 i kategorin Allmänt,


Yonge + Ninni

Hemmabygge

Publicerat den 2011-04-10 klockan 11:48:00 i kategorin online,


Nej Mami, vi är ej på BB ;DDD

I fredags kom Sabina och Sebbe hit med deras PC maskiner för lite hemma LAN.
Det gäller ju att få tiden att gå, och det gör man lätt med en PC maskin. Vi började med Pizza för att därefter få till lite clanlir.
Jag och Sabina är placerade i vardagsrummet medan pojkarna sitter på övervåningen. Starten för grabbarna var väl inte direkt smärtfri då Sebbe aka FuRy's dator totalt crashade. Han fick därför vänta tills lördag för att få till sitt första lir efter en vända till Webhallen och 7000 kronor fattigare.
På något vänster så gick inte datorn igång när allt var på plats ändå... Med hemma bygge så rullar ialla fall datorn - utanför chassit ;)

Ska man, eller ska man inte

Publicerat den 2011-04-08 klockan 11:30:20 i kategorin Graviditeten,


Fick precis ett jävla sug på Ballerinakakor.
Problemet är att jag är tung och lat, och orkar inte gå till Pressbyrån.
Jag kollade precis upp på Eniro hur långt det egentligen är till Pressbyrån, och det är faktiskt hela 822m.
Ta det x 2 och jag är död!

Är Ballerinakakor verkligen värd mödan? That's the question

Vecka 38

Publicerat den 2011-04-07 klockan 11:57:16 i kategorin Graviditeten,


Jag närmar mig nu mållinjen på detta Marathonlopp. Många tänker säkert att jag närmar mig målgången med stormsteg, medan jag menar på att det går fruktansvärt trögt just nu.
Idag är det 21 dagar kvar tills Lilleman's hyreskontrakt går ut, och det enda jag funderar på är om han kommer ut innan, på utsatt datum eller efter. Jag skulle aldrig orka om han behagar komma ut 14 dagar efter.
För det första så känns det tungt som det är nu. För det andra så längtar jag så att jag snart spricker, och för det tredje så är det Eurovision Song Contest den 14:e maj, kom hellst ut innan dess! (nypa salt!)

Att fälla en tanke på förlossningen skrämmer skiten ur mig, så därför känns det konstigt att jag ändå går och längtar efter slemproppar och blod.
Redan nu är jag van att vakna på nätterna och jag vet vad som väntar mig. Just nu vaknar jag mellan 5-10 gånger per natt, och det kan då vara allt i från att jag är kissenödig till att Lilleman har gympapass där inne.
Barnmorskan sa att man brukar somna bättre efter en rask promenad, så jag traskade det snabbaste jag kunde ner för trappan och slängde mig på soffan. Inte fan sov jag bättre för det. Falsk marknadsföring enligt mig!

Nu ska jag försöka hitta något att äta. Jag klarar inte av att äta ett normalt mål mat då det inte får plats i magen, utan jag delar upp dessa måltider vid flera tillfällen. Kanske en bortförklaring till att få frossa i mat och godsaker, men jag mår bättre av att dela upp det istället för att känna mig som en spänd ballong efter ett stort mål mat.

Långa dagar och långa nätter

Publicerat den 2011-04-06 klockan 12:36:19 i kategorin blommor,


Okej, förra inlägget handlade om långa nätter men jag kan även konstatera att det råder långa dagar.
Att gå hemma och inte (kunna) göra speciellt mycket gör att tiden går långsamt. Mycket långsamt. Jag skulle dock inte byta ut det mot 3 timmars pendlande varje dag + jobb - inte en chans. Jag hade inte klarat av det vid det här laget. Jag är tung, magen är tung och spänd och få timmars sömn på natten då Lilleman leker akrobat genereras till en zombie Ninni.

Just nu sitter jag här framför PC maskinen och väntar på lillsan. Vi ska leka lite 2on2, Counter-Strike. Det är ialla fall något som får dagarna att passera :)

 

Nikon D60 + Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro

 

Lång natt

Publicerat den 2011-04-05 klockan 13:04:50 i kategorin Allmänt,


Efter en kul gaming kväll igår med tjejerna (speciellt passi0n's big but när hon skulle defusa från under bombtåget) så hoppade jag i säng. Jag somnade väl runt 00-tiden för att därefter vakna vid 01.

Lilleman's akrobatiska rörelser höll i sig i hela fyra timmar, och jag kan lova att det inte är lätt att sova när armbågar och fötter sticker rakt ut i sidofläsket medan hans rygg cirkulerar runt om hela magen... Yonge försökte med sin goda hand få honom att sova, dock utan resultat.
Jag och Yonge gick därför upp och åt en macka och tog det lugnt. Jag själv är ju hemma hela dagarna och kan sova när jag vill, men stackars Yonge fick snällt gå upp när klockan ringde i morse... han lär ju vara som en dö sill idag.

Nu måste jag in i duschen för att sedan städa. Marcus (macze) kommer på besök idag. Han ska befinna sig på kurs i storstan och tar sig då en titt förbi här hos oss. Därmed bör jag väl inte se ut som sju svåra år och ha ett bombnedslag här hemma....

unFinished + macze och nypon som coach, ESWC 2010, Frankrike, Paris

Lilleman in action från insidan

Publicerat den 2011-04-04 klockan 13:02:08 i kategorin Graviditeten,


Lilleman igårkväll
Det märks att det inte finns så mycket utrymme kvar där inne för Lilleman. Han verkar ha väldigt tråkigt, speciellt på kvällarna då man själv ska sova samt från klockan 4 på natten och cirka 1 timme framåt.

De "vardagliga" rutinerna finns redan, så som hans vakentider vilket jag tycker är helt sjukt häftigt. Han blir skrämd till vettet av Yonges väckarklocka på morgnarna och sätter igång på en gång. Sedan vaknar han ungefär var 3:e timme och kör ett litet gympapass eller hickpass för att sedan återgå till att vara lugn och sova igen.

Tiden får gärna gå lite fortare nu, eller så kan han få komma ut NU :)


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.