Adventsmys

Publicerat den 2010-11-28 klockan 17:43:07 i kategorin annat,


Idag har det bakats lussebullar och pepparkakor. Hela dagen har flygit förbi då jäsning i all oändlighet stod på recept ala lussebullar. Hyffsat tråkigt om jag får säga mitt, men dom blev góa trots allt.
Pepparkakorna kan däremot brinna i helvetet. Kaveln var värdelös och kakorna förblev mjuka. Kul att jag köpte 3 degar som skulle göras! Jag klarade av att göra en, sedan gav jag upp. Får mig att tänka tillbaka på när jag var liten och tjatade om pepparkaksbak med pappa. Jag gjorde väl en utkavling, sedan försvann jag från köket och själv blev pappa kvar med bakeriet. Snällt, nu vet jag hur han känner sig....

Minneslunden

Publicerat den 2010-11-27 klockan 08:44:27 i kategorin Allmänt,


Det här med att försöka sova länge på helgen är bara att glömma.
Ögonen öppnas senast klockan 7, och därefter är man pinkenödig och klarvaken. Det är liksom bara att stiga upp..

Tänkte gå en promenad innan jag väcker brorsan. Han såg en Hockeymatch inatt så han kanske inte är så sugen på att vakna nu.
Senare idag bär det i väg till minneslunden för att tända ett ljus för morfar. Han fyller (skulle ha fyllt) år idag.  v
Därefter åker vi vidare mot Norrtälje för att hälsa på ännu ett kalasbarn.

Ett måste

Publicerat den 2010-11-26 klockan 09:51:04 i kategorin Graviditeten,


Måste bara visa världens sötaste tavlor vi köpte härom dagen..
Kommer passa perfekt när det väl är dags :)

v19

Publicerat den 2010-11-26 klockan 09:21:48 i kategorin Graviditeten,


En lång vandran mot dagen D.
Ska bli skönt med ultraljud, och att få reda på lite mer exakt vart man befinner sig i denna enormt långa process. Det känns som om jag räknar timmar och minutrar, och idag (enligt uträkning) så gick vi in i v19.

- Ett halft kg i veckan? Help me God
- Promenader må vara jättebra, men det är jättetråkigt

Vinter

Publicerat den 2010-11-25 klockan 16:07:52 i kategorin Allmänt,


I år har jag kostat på mig ny vinterjacka och nya vinterskor. Då snackar jag skor som tål vintern, inte den vanliga typen av billiga stövlar som jag brukar knata runt i oavsett antal minusgrader...
Dojjorna kommer på posten, jackan hämtas idag.

Jag är beredd!

Det är hormonerna som talar

Publicerat den 2010-11-22 klockan 16:03:52 i kategorin Graviditeten,


Nu är det hormonerna som talar igen
Bror Joakim's mer och mer vanliga citat i vår vardag. Brorsan kommer på besök nästan varje helg för att kolla på IDOL och slappa. Det blir då en del shoppingturer och införskaffning av mat. Mitt inte så glada humör har dämpats en hel del. Jag är inte längre lika sur, arg och vresig längre och jag gråter inte heller för minsta lilla.
Däremot kan jag bli sjukt irriterad på diverse småsaker som för en annan är en skit i rymden.
Det är då den kommer, den briljanta meningen om att det det är hormonerna som talar igen.

Det känns som om saker och ting går i rätt väg, och så fort jag känner den minsta känning i magen så skriker jag på Yonge. Han känner dock ingenting och därmed blir man deppo totalt.
Just nu ser vi fram emot till den 2:a december då vårt första ultraljud äger rum.


Snark

Publicerat den 2010-11-21 klockan 18:17:30 i kategorin landskap,


Så har ännu en helg snart passerat.
I lördags sov jag till hela 11:30. I och för sig vaknade jag ett antal gånger från 6 och framåt, men det var ändå skönt att ligga kvar. Denna dag tog vi även ner fyra stora kartonger med julpynt. Nästa helg är det första advent, och den helgen hinner jag inte med så mycket då det är jobb som gäller. Därmed har det blivit lite småkraffs uppställt både här och där i hemmet gällande jul redan nu.
Vi är inte ensamma om att ha julstakar i fönster, så vi känner oss inte SÅ dumma trots allt :)

Idag har jag och brorsan varit inne i stan och mött upp Mamma som har spenderat en helg i Stockholm med hennes vänner. Det blev god middag innan avsked var tvunget efter kort tid. :( v


Bild från när jag och pappa var på fototur i Strömstad.
Det var dock för kallt för mig så vi fick packa ihop innan de riktigt fina färgerna skulle visa sig... Smart av mig.

Dagarna går

Publicerat den 2010-11-16 klockan 18:52:04 i kategorin Graviditeten,


Dagarna passerar på något konstigt sätt. Att vakna upp på en måndag morgon är en plåga utan dess like, men dagen försvinner hyffsat snabbt förbi ändå. Nu har även tisdag passerat och helgen kanske kommer snart ändå.

Sitter just nu och väntar på en sen Yonge. Han verkar inte ha förstått att jag är ett matmonster för tillfället, och att jag skulle ha fått föda för länge sedan...!
Måste dock tillägga att både illamående och mat-direkt-när-jag-vaknar-måstet har avtagit. Jag känner mig lite mer som en människa trots att det kanske inte syns och märks till det yttre ;D
Fler timmars sömn eftersökes dock...
V.17

Kass

Publicerat den 2010-11-15 klockan 12:57:09 i kategorin Allmänt,


Det är något kasst med uppdatering för tillfället och jag har ingenting att skylla på.
Jag får slå min käre Mormor en signal och bevisa att jag ialla fall lever, min ständige besökare här på bloggen :)

Det som har hunnits med är en underbar helg i Strömstad. Denne ägde rum för endast en vecka sedan men det känns som månader sedan... jag hann med lite fotografering med pappa, en fredag med Mimmi och Mamma, träffa Anna samt Mormor och firade "fars dag" på söndagen. Mamma hade bakat kladdkaka inför "fars dag", men hon hade då ingen koll på NÄR fars dag utspelade sig, då det var denna söndagen. Kul att man ändå kunde fira dagen ;D

I lördags drog jag med Bror Jocke till Ikea. Vi hann med frukost, fika och korv samt shopping på bara en timme. Det måste väl ändå vara rekord? Jag hittade min kära matta samt fyllde på värmeljusförrådet. Jag hade endast 500st värmeljus hemma vilket inte håller. Detta är nu uppfyllt och redo inför vintern.
Mattan var plommonfärgad precis som gardinerna är i vardagsrummet just nu. Har läst att denne färg ska vara "höstens färg" och man får väl försöka vara inne i trenden...

Frukost                                                    Fika                                                   Schnaling i bröMja, dags att fortsätta arbetet.

Strömstad it is

Publicerat den 2010-11-04 klockan 20:40:47 i kategorin Allmänt,


I morgon klockan 6:00 startar färden.
5h55 min med 506,6km körsträcka med vår lilla sockerbit till "bil".
I morgon är det jag och Åke Edwardson som tar oss till Strömstad. Hoppas han sköter sig fint med sin saga då jag ska köra själv denna långa period....

v Familijen v

OMG

Publicerat den 2010-11-02 klockan 16:44:41 i kategorin Graviditeten,
Listan här ovan fann jag på en skrämmande hemsida. Detta är saker som bör vara inhandlat innan bebis anländer världen. Även om det är 6432 år tills bebis väntas se dagsljuset för första gången, så skapar det ändå en viss panik.
När/var/hur ska allt detta inhandlas? Och jag antar att det är 390285 prylar som missats att skriva in på denna lista, så som choklad till den nyblivna mamman, extra mycket ostbågar till den nyblivna mamman, eller så som extra mycket kladdkaka till den nyblivna mamman.
Nae, jag ska luska vidare efter den djävul som gjort denna lista, den måste bättras på!

Tills vidare kan denna lista ses som en önskelista till Tomten, HEHE ;D

Emilia

Publicerat den 2010-11-02 klockan 13:37:57 i kategorin manniskor,


Som sagt, förra helgen spenderades hos Sanne & Emilia. Det lilla livet bara växer och växer, och frågan är om man kan kalla det för ett litet liv nu mera? Inskolning på dagis har börjat, och hon är mer bestämd än hennes mor. Viljan är stark som bara tusan och jag ser fram emot vad Emilia 14 år + Sanne kan erbjuda när tiden är kommen. Skicka hit sötnosen då bara Sanne, jag lovar att inte bjú på vin ;D


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.