Tiden går fort

Publicerat den 2010-12-30 klockan 22:47:56 i kategorin Allmänt,


Tiden rullar snabbt förbi.
Det kändes som om jag skulle få vara hos familjen en hel evighet, men veckan har snart passerat och hemfärd sker på lördag.
Vi har ändå hunnit med en hel del, så som att fira julafton, vara hos farmor och farfar en sväng, även träffat mormor, shopping och fika med mamma + många promenader med mamma.  Däremot har jag inte ringt någon kompis då jag varit sjuk alla dagar. Hosta, snor, snor och hosta - det är det jag pysslat med här i Strömstad.
Trots det så har det varit tokmysigt.I morgon - Nyårsafton.
Ännu ett år har passerat och vid denna tidspunkt på året så brukar jag fundera på vad jag gjort under det gågna året. Inte för att jag brukar göra något stort för världen, utan mest för mig själv - vad har jag gjort, vad har jag inte gjort, vad har jag varit med om.
Detta året har med stora ord inneburit både glädje och tårar. Vänner har gått förlorade, och nya har blivit funna. Tårar av både glädje och sorg har runnit ner för kinderna och i dagsläget mår jag bättre än aldrig förr.
Det enda jag saknar i min vardag är familjen som jag just nu är nära. Tillbaka i vardagen så är det många mil emellan, allt för många. :(

Familjen = allt

Ser bra ut

Publicerat den 2010-12-25 klockan 10:15:41 i kategorin Allmänt,


Chanserna för att komma fram till Götet i tid ser bra ut. Har precis lämnat Skövde - i tid.
Hoppas ingenting drastiskt kommer att hända den sista timmen...

Julafton x 2

Publicerat den 2010-12-25 klockan 08:42:09 i kategorin Allmänt,


Igår vaknade jag vid 6-tiden på morgonen. Det är verkligen underbart att vakna så tidigt...
Jag gick en promenad och käkade sedan frukost med mig själv - en lite annorlunda julaftonsmorgon än vad man är van vid. Att fira julafton på annan plats än hemma med sin egen familj är verkligen upp och ner, men också väldigt mysigt :)
Yonge vaknade vid 11-tiden och vi gjorde oss i ordning för att ta oss till julfirande i Älvsjö hos hans föräldrar.
Att inte få korv, julskinka och tomtegröt på självaste julafton är också en märklig upplevelse men ändå helt OK.
Detta är mamma Kim's julbord:Lax i rödpepparsås, krabbplättar, vårrullar, bulgogi (kött), inlagd gurka, kimchi, ris

I morse var det uppstigning klockan 5:00 (snooze till 6:00 - panik) för att göra i ordning den sista packningen inför Strömstad. Just nu är det frukostdags på tåget, och en stilla bön till väderleken/Staten/SJ/Rälsen eller vad man nu ska skylla på - ta oss fram i tid!

Världens längsta dag

Publicerat den 2010-12-23 klockan 08:48:49 i kategorin Allmänt,


När man var liten så innebar den 23/12 världens längsta dag. Man gick runt och väntade på att dagen skulle försvinna och det gjorde den efter 92385 timmar.
Nu för tiden så känns det som vilken dag som hellst.. Dagen är en vanlig dag vilket innebär jobb.
Sitter just nu och småmuttrar för alla som är hemma och har hemmamys inför julen redan nu :(

I morgon blir det julfirande hos Yonge's föräldrar och sedan bär det av mot Strömstad.
Om nu tågen går vill säga... det återstår att se :|

Vecka 22

Publicerat den 2010-12-19 klockan 21:21:40 i kategorin Graviditeten,


I fredags dundrade vi in i vecka 22. Jag har inte kännt direkt någon större skillnad sedan vecka 18, förutom att jag själv blir fetare och fetare samt att den där inne sparkar och har sig så att man ibland mår illa, speciellt på kvällar och nätter.
Visst är sparkarna rätt mysiga, men när han hellre har karatelektioner än att låta mig sova på nätterna så blir man lite galen. Speciellt då träffarna satsas mot min urinblåsa -_- I natt var jag uppe 3 gånger för att pinka. Man tror att man är hur pissenödig som hellst och flyger upp ur sängen, men så kommer det några ynka droppar. Det tackar man för :)
Underbart.
Helgen har passerat

Publicerat den 2010-12-19 klockan 21:13:41 i kategorin Allmänt,


Då har ännu en helg passerat allt för fort, och denna helg innebar även 4:e advent.
I går skulle vi köpa de sista julklapparna och bestämde oss därför för att åka tidigt mot Kungens Kurva. Vi var på plats 10:30, och det var även halva Stockholm's befolkning... Vilken jävla kaos!
Som tur var så hittade vi snabbt det vi skulle ha, och körde därefter mot Hallstahammar och familjen Jonasson/Grenryd.
Det blev lite julklappsöppning, samt rulle special (Kebabrulle + curry Kyckling = awesome) samt Semifinal i Handboll. Finalen spelades idag och vinsten gick till grannlandet... Urk!
Mysigt att äntligen få träffa dem igen v

Idag har jag skapat 36st nya Lussebullar. Den förra dosen tog slut allt för fort och lussebullar är väl något av de goaste som finns... Därav blev det även en extra dos med saffran i degen denna gång. JUMMIEEE

Danmark it is

Publicerat den 2010-12-12 klockan 22:07:15 i kategorin Allmänt,


I fredags kom far min på besök. Han skulle hämta hem brorsan och hans prylar hem till Strömstad igen. Det blev inte många timmar vi hann umgås, men lite mys vart det allt.
Dom startade hemresan idag vid 10-tiden och pappa var måttligt road över att behöva shoppa åt mamma på IKEA i Karlstad på vägen hem ;D

Just nu befinner jag mig i Danmark. Anledning till detta är jobb, så det är bara att leva med det.
Ska glo igenom några avsnitt med 2 and a half men som Yonge snällt har fyllt min dator med, sedan blir det natten.

Halvvägs

Publicerat den 2010-12-08 klockan 13:14:14 i kategorin Graviditeten,Då var vi halvvägs på denna milslånga färd. Jag är en av de "många"som beskrivs här ovan, som känner att fostret rör på sig. Jag har nämligen en karatekid i magen, så ett passande namn borde vara Bruce, Bruce Lee. Jag vet inte om han inte tycker om att jag är på jobbet, men varje gång jag sitter framför datorn på jobbet så har han karateövningar där inne. Det kommer dutt efter dutt och det känns kanon.

Ultraljud

Publicerat den 2010-12-05 klockan 21:35:33 i kategorin Graviditeten,


Jag har gått och väntat på vårt ultraljud under flera års tid (känns det som). Efter min inskrivning sände barnmorskan en remiss om ultraljudsundersökning till Huddinge Sjukhus. Jag fick en kallels bara någon dag efter, men med besked om ultraljud så sent som i december. Tiden hit har gått mycket sakta, men i torsdags var det äntligen dags.
Jag och Yonge möttes upp på sjukhuset vid 13.30 tiden för att få i oss lite lunch innan det var dags att få se det lilla livet.
Två tankar flög runt i huvudet:

- Tänk om det inte är något, att jag endast är totalt skengravid?
- Tänk om det är fler än en?

Vi kunde snabbt konstatera att jag varken var skengravid eller bär fler än en. Det var en liten parvel där inne och det var otroligt att få se den för första gången.
Barnmorskan gjorde sin rutinåtgärd, men den lille vägrade att visa hjärtklammrarna, vilket dom måste dokumentera. Hon höll på i cirka 40 minuter för att få den lille att vända sig till en bättre position. Jag fick hosta och skaka på hela mig, hon tryckte och tryckte på magen men ikke. Vi fick ta 15 minuters paus för att sedan försöka igen. Den lille hade vänt på sig, men till en ännu svårare position. Det blev till att ge upp för att få återkomma på fredag igen, tidigt på morgonen.

Även på fredagen var det klurigt att få till det. Den lille ville hellre ha gymnastiska övningar där inne än att visa vad barnmorskan ville se. Dock fick hon det hon behövde samt fler bilder till oss på vår lilla son som vi lyckligt väntar.

LILLE MAN

PEACE


GYMNASTISKA ÖVNINGAR


BERÄKNAD FÖRLOSSNING: 2011-04-28

Julshopping

Publicerat den 2010-12-05 klockan 21:13:21 i kategorin Allmänt,
Då har man blivit lite mera fattig. Fler julklappar är avklarade och det blev även lite bak i form av saffranskladdkaka igen. I love it! Denna helg var även Jocke's sista helg här hos oss, och i Stockholm :( Han flyttar hem igen efter ett halvår här, för att fortsätta studier och annat på andra sidan SWE.

Ska gå och ta mig ännu en stor bit med kaka nu och flyga i säng. Helgen har varit lite halv hård. Konferens och sen middag i fredags, konferens tidigt lördag och i morgon pått igen.

-20

Publicerat den 2010-12-01 klockan 20:37:42 i kategorin natur,
Klev utanför dörren i morse och myste i -20 grader. Lika kallt var det nyss då jag var ute och fotograferade. Jag kommer inte att göra om det trots att jag har bra skor och jacka... Snoret fryser ju! :(
Vid dessa stunder önskar man att man vore någon annanstans även om vintern är mysig...


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.