IBBE: Dag 25, BANGKOK

Publicerat den 2009-02-11 klockan 18:32:30 i kategorin Thailand 2009,


Klockan är 00:12!!!

Så det betyder egentligen att Dag 26 har börjat!
Nu har vi äntligen anlänt till Bangkok! Vi åkte tidigt från Phuket flygplats, landade klockan 14:05 i Bangkok. Sen snabbt hämta väskorna för att sedan ta en taxi. Att hitta en bra taxi är lite konst faktiskt! Alla säger olika priser och alla fångar upp en direkt man har lämnat byggnaden. Det gäller att våga vara tuff och inte ta första bästa chaufför som drar i en.

Våran första chaffis sade 800 baht, nästa gav oss 500 baht :). Bilresan tog en liten stund. Rusningstrafiken här i Bangkok är något man inte vill vara med om. Det är riktigt jobbigt och tar på krafter när man sitter stilla i bilköer! Jag hoppas vi aldrig får vara med om det igen.

Väl framme så checkade vi in snabbt. Vår goda vän hade rekommenderat en bra hotell nära Koasan Road, vilket bara kostade 800 baht per natt. Två enkla sängar, air condition och nog fräsch toalett med dusch :). Vi dumpade av våra grejer för att röra oss vidare. Vårat första stopp för dagen blev Siam Paragon. Det är en stort varuhus som säljer kläder och teknik och allt annat. Här är allting orginal så priserna man ser är som i Sverige, eller dyrare.


Men att köpa kläder till skyhöga priser var inte vårat mål. Vi var där för en sak! Och det var Ocean World!!!!!!!!!!!! Ja, efter vi åt lunch självklart. Och jag blev jätteglad när jag fick i mig koreansk mat! :D
Ocean World är Sydostasiens största akvarium. Och det var verkligen spektakulärt! Det grymmaste och som fick oss alla att tappa andan var "vattengången". Som ni ser på bilden är man helt omringad av vatten! Och man såg rockor, hajar och fiskar! Riktigt mäktigt!
Jag har även en gullig film på en stor vattenskölpadda också!! :)

Efter en snabb taxifärd hem så bestämde vi oss att gå runt kvarteret för lite shopping. Men nu när vi kom hem så hade jag en stor sopsäck med nyköpta kläder :( Det är så sjukt billigt här ute på gatan! Mycket för mig + några presenter till nära och kära :)

Planerna för imorgon har jag ingen aning om. Jag låter Yonge bestämma allt, han är vår reseledare. Jag har i alla fall lyckats pricka bort en sak från min inköpslista :D

Godnattt!
Kommentarer

Kommentera gärna inlägget!

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar

Trackback


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.