Finally!

Publicerat den 2009-02-27 klockan 17:30:17 i kategorin Allmänt,Börjar inlägget som alla andra fredagar: Äntligen fredag!
Sitter just nu och lyssnar igenom bidragen inför morgondagens festival och jag måste säga att låtarna är, som tidigare veckor riktigt dåliga och dåliga. Hur kan folk säga att detta är det bästa melodifestivalsåret genom tiderna? Skräp och shit!
Dessutom låter Star Pilots - Higher precis som Velvet - Take my body close. När går gränsen för att man kan stämma folk för att dem coppat låtar?

Nu ska jag tvinga Yonge till pizzerian!

GRATTIS på födelsedagen STOFFE!
<33333

Update:
Lördag, 20:58
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/article4528634.ab
vad var det jag sa? ^^,


Jag ska bli gudmor!

Publicerat den 2009-02-24 klockan 10:54:21 i kategorin Allmänt,


Innan middagen igår så mötte jag upp Mirris på centralstationen. En vilsen bybo stod utanför pressbyrån och väntade. Vi gick sedan mot ett fik inne på stationen och det dröjde inte många minuter tills hon berättade att jag skulle bli gudmor till barnet hon bär. Jag ville bara gråta och skrika samtidigt. <33333 Miranda är den person som betyder allt för mig och det har hon alltid gjort och kommer alltid att göra.

Finns INGEN som du Sanne! Ingen!
Utan dig, inget migGårdagens middag

Publicerat den 2009-02-24 klockan 10:13:17 i kategorin Allmänt,


Gårdagskvällen var supertrevlig. Yonge hade styrt ihop uF middag på restaurang i stan. Det var verkligen supergott, man stekte maten på bordet själv och det blev allt ifrån skaldjur till anka. Jag, Miranda, Yonge, Ibbe, zAAz, Summlan, Cov, Chippen och dub var på plats. Direkt efter maten var det någon som blev magsjuk...... guess who?
Spenderade si så där en timme på dass för mig själv men det var trevlig. Det fanns radio där inne så helt ensam blev jag inte. Jag tror dock inte att det var denna mat som gjorde mig magsjuk, måste ha varit  någonting annat, så idag spenderar jag en dag hemma från jobbet så jag inte smittar arbetsstyrkan. Tur att jag var hemma för jag är inte clean idag heller... JUMMIE!

Utan kamera så tar man det man har, mobilkameran. Ibbe hade tydligen ingen sladd till sin så hans bilder får jag i ett senare skede. Här kommer några mobbebilder

Frustration

Publicerat den 2009-02-22 klockan 19:33:44 i kategorin Allmänt,


FrånTillInte konstigt att man har konstant huvudvärk... Vill tillbaka NU!

El terrible!

Publicerat den 2009-02-22 klockan 10:06:31 i kategorin Allmänt,


Egentligen var det utgång för vår del både i fredags och i går, men jag kom inte ur lägenheten för någon av festligheterna. Jag trodde att man hade laddat batterierna efter vår långa semester, men jag tror inte att min kropp är inställd i Sverige tid eller snökaos än. Mörkt när man går till jobbet, mörkt när man kommer hem, halsduk och vantar istället för badshorts och solkräm. Pest eller Kolera?
Huvudverken som har satt sig fast i skallen vill inte försvinna. Sedan i onsdags har jag haft en pyrhuvudverk som inte varken vill slå ut eller försvinna..

Aja, lägenheten har fortfarande inte städat sig själv så jag får väl sätta fart.. Jag har ialla fall kommit så långt att packningen från Thailand ligger på plats i hyllorna och alla kläder är tvättade. Nu gäller det bara att ta tag i skiten som ligger ta mig f-n överallt. Här i hemmet vadar man sig nu fram över saker och ting för att inte ha sönder någonting! Det ni!

Det tar sig!

Det suger

Publicerat den 2009-02-20 klockan 16:58:31 i kategorin online,


Slå det här om ni kan!!
Fyfan...

Publicerat den 2009-02-20 klockan 16:55:11 i kategorin Allmänt,


Att det är fredag idag, det tackar jag Gudarna för. Jag är helt trasig efter flygresa, jetlag och tre arbetsdagar. Jag har dessutom haft konstant huvudverk som dragit musten ur mig.
Det som inte gjorde saken bättre var att när jag kom innanför dörren till lägenheten möttes jag av vårt fina bombnerslag med packning, kläder i mänger som ska in i tvätten, disk... ALLT är i en ända röra. Jag får väl sätta igång med skiten för det är väl ingen av er som känner er manade att komma hit och ordna det till mig? MAMMA?

Lyssnade precis igenom melodifestivalslåtarna inför morgondagen, och som i de två tidigare veckofinalerna så tycker jag inte att man fastnar särskilt mycket för någon av låtarna. EMD kommer att gå vidare, helt klart. Det finns ju så mycket 14isar i vårt avlånga land. BWO för att dom är just BWO tillsammans med Söt-Molly kommer även dem att gå vidare. Sen var det fan bara skitlåtar. Är det någon som har mailat Sofia och sagt att det är Melodifestivalen hon ska tävla i, inte Eurovision? Annars gör jag det.

Nu ska jag börja arbeta här hemma.

Borta bra men hemma bäst

Publicerat den 2009-02-19 klockan 14:57:13 i kategorin Allmänt,


I tisdags klockan 14.30 landade vi på svensk mark efter vår underbara månad i Thailand. Christofer, Yonge och Ibbe reste i shorts och linne. Dom var si så där lagom kalla när dom vandrade ut från Arlanda flygplats.. Jag hade ialla fall mjukisbrallor på mig..
Trots kylan var det superskönt att få andas in frisk luft för det är något man inte gjort på väldigt länge. Luften i Bangkok var varm, kvävande och fylld med avgaser och matos vart man än befann sig i stan. Luften på semesteröarna var i och för sig betydligt bättre.

Att vara tillbaka i Sverige är ta mig fan precis som vanligt. Jobbet är sig likt, lägenheten har inte städat sig själv under tiden vi varit borta, dramat på internet är även det som det brukar vara. Toppen!

Ikväll blir det middag hos oko och Åsa och vi har även med lite grejs vi köpt i Thailand till dom båda :-) Åsa är förresten världens bästa kock, MEN NÅDE DIG Åsa om det inte blir svensk mat ;-)

IBBE: Dag 31

Publicerat den 2009-02-16 klockan 17:54:43 i kategorin Thailand 2009,


Detta blir mitt sista inlägg här på Ninnis blogg. Så framöver blir bara Ninnis inlägg :). Vi sitter nu och inväntar tiden. Klockan passerar strax midnatt, våran sista natt. Vi kommer inte sova något utan sitta uppe hela natten. Runt klockan 03:00 och vi sitter alla och surfar. Vi ska alla sova på planet för att undvika rastlöshet. Alla bråkar om de få eluttag för laddning av Ipod, alla väskor är packade och allt skräp är kastat i rummet. Det jag personligen har lämnat framme är Ipod, pengar, pass, fräscha kläder och min mössa. Jag kommer anlända till Sverige med tröja, shorts och mössa. Undrar hur kallt det är hemma....

För de som har lämnat kommentar angående mitt tillstånd så vill jag inte skriva om det på bloggen. Det hålls inom bekantskapsramen :). Men det har varit ett läkarbesök och medicin. Smärtan är ihärdig och konstant, Ipren hjälpte inte :(. Det är världskrig och försöka överleva vardagen. Det är som att nån sticker dig med kanyl och smärtan tar på ens energi.

Tack för alla roliga och snälla kommentarer! Det har varit jättekul att skriva inlägg faktiskt och jag hoppas ni har sett och läst allt! Vi är hemma om 1 dag så då syns vi på Quakenet eller MSN!

Ibbe signing out...

Ninni: Thailand, Bangkok

Publicerat den 2009-02-16 klockan 11:09:00 i kategorin Thailand 2009,


Jag har nu min thailändska polisanmälan, men jag bör nog göra en i Sverige då jag kommit hem också för att ialla fall få tillbaka någonting på försäkringen av kameran. Det kanske kan trösta en lite ialla fall...
Ibbe har bilder på sin kamera plus Anton och Elins bilder när vi var tillsammans med dom i Krabi, Ao Nang, Railay och Koh Lanta. På Yonge´s filmkamera kan man även ta kort på sina videosnuttar, så jag får helt enkelt trösta mig med detta.

Jag, Ibbe och Christofer tog taxin till MBK för att shoppa in det sista innan vi åker till kalla Sverige igen. Jag hittade som vanligt massor men får hålla i tyglarna.. Jag köpte dom sista vykorten, även vykort till mig själv som jag ska använda till fotoalbumet, lite småkraffs och en buddha figur (yttligare). Har tappat räkningen på antalet buddhas vid det här laget :]

Yonge åkte till ett annat shopping center där dom har mer elektronik prylar. Sånt intresserar inte mig för fem öre så det skippade jag med glädje. Det var på detta ställe det var rassia på för några dagar sedan men nu hade alla glada thaiare öppnat sina stånd igen. Yonge fixade samtliga Friends avsnitt, Säsong 1-10 så jag kan säga att jag är lycklig :DNu tror jag vi ska sova några timmar för att sedan vakna runt 23-tiden. Därefter kommer vi att vara vakna fram till 4 på natten då vi åker härifrån hotellet mot flygplatsen. Vårt plan går 6:00 från Bangkok.

Ninni: Thailand, Bangkok Polisanmälan

Publicerat den 2009-02-16 klockan 07:07:02 i kategorin Thailand 2009,


Jag har inte skrivit dom senaste dagarna bara för att jag är så jävla arg över det här med att kameran är stulen från hotellrummet. I morse var äntligen Managern för hotellet på plats och vi fick se överbevakningskamerorna. Svart på vitt så är städkärringen den enda personen som vistats i vårat hotellrum. Vi la även märke till att hon städade våning fyra, försvann sedan i 2 timmar och kom sedan tillbaka för att sopa golvet (!?), varför inte göra klart våningen på en gång?

Vi blev ombedda att kolla igenom våra saker en extra gång av managern och vi gick upp för att göra detta, och under denna tiden så försvann så klart "managern"... Vi gick då till polis stationen för att göra en anmälan om det hela på grund av försäkringen (Skiter egentligen fulständigt i kamerahelvetet, det är minneskortet jag vill åt).
När vi satt där och försökte prata med folk som inte förstår vad man säger, så förstod dom ändå att vi hade sett överbevakningskamerorna och två poliser följde med oss till hotellet för att prata med städerskan i fråga. Självklart nekade hon till allt som hade med kameran att göra, vad annars? Jag förstod att polisen sa att dom hade sett överbevakningskamerorna och hon blev faktiskt ställd, men fortsatte att neka.
Det är bara att glömma mina semesterbilder från en månads vistelse i Thailand.

Nu sitter jag, Ibbe och Christofer här på internet cafét utanför hotellet och väntar in tiden tills hon blir THAI 13:30 för då ska översättningen av min polisanmälan vara klar - sedan åker vi mot MBK igen för shopping. Någonting kanske kan muntra upp mig där :(

BTW, jag fick betala 800bath för att få polisanmälan översatt till engelska. Sparka på den som redan ligger ner, göööööööör det bara.

JÄVLA BANGKOK

IBBE: Dag 29

Publicerat den 2009-02-15 klockan 18:18:55 i kategorin Thailand 2009,


Klockan är 00:17!!!

Japp, nu hatar jag också Thailand!!! Jag har inte fått något stulit! Det är värre än så!

IBBE: Dag 28

Publicerat den 2009-02-14 klockan 16:35:35 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Ännu en dag av shoppande, inte så mycket för min del. Eftersom det är helg här så bestämde vi oss att testa på den stora helgmarknaden. Det är otroligt stor plats med tusentals bås och stånd. Vi orkade inte ens gå igenom hälften. 300.000 människor dagligen passerar marknaden, och det var otroligt packat.

Något nytt fick vi uppleva idag, Bangkoks Sky Train! Det är en som tunnelbana som går över marknivå. Ligger en bit upp ovanför alla bilar och trafik. Fina vagnar med air condition så glider man fram bekvämt. Riktigt kul att se så mycket folk :) På taket hängde fina plattskärmar med reklam och musik. Så det var coolt!

Vi hoppade av vid Siam Pargon igen, första varuhuset vi tittade på. Vi ville testa på en IMAX biograf! Vi valde "Wild Ocean 3D", en timmes naturfilm om livet i vattnet kring Sydafrikas kustområde. Allting med 3D så det blev en riktigt häftig upplevelse med levande fiskar, delfiner, hajar och fåglar!

Än en gång åt jag koreansk mat! Mycket gott och jag fick massa extra kimchi. Imorgon ska jag och Yonge vidare till Pantip Plaza för att köpa våra DVD filmer. Eftersom polisen har haft razzia överallt så har alla filmbutiker stängt. Allt är ju piratkopierat material så de har semester. Samma sak gäller kläder.

Vi hörs mer imorgon! Ha en bra alla hjärtans dag Sverige!

Ninni: Thailand, Bangkok kameran stulen

Publicerat den 2009-02-14 klockan 06:04:02 i kategorin Thailand 2009,


JAG HATAR FORTFARANDE BANGKOK, OCH NU ÄNNU MERA!

Fredag den 13:e - Kameran stulen från hotellrummet.
BEHÖVER JAG ENS SKRIVA MERA?!?!?

Helvetes jävla skit....
Jag har haft med mig kameran i handväskan VARJE DAG denna resa - älskar att ta bilder, men denna dag skulle jag och brorsan endast ligga uppe vid poolen, och där finns det inte särskilt mycket att fotografera förutom feta turister.
Jag lämnar kameran i resväskan.. Kameran är nu mera ett minne blott.

Alla bilder är borta som jag har tagit under hela vår resa genom Thailand, hotellet vägrar visa överbevakningskameror utan att deras "manager" är på plats - han ska tydligen komma på måndag och då lär väl redan filmerna vara omrecordade.
Den/dom som nu vart inne i vårat rum tog endast kameran, inte ipoden som låg breve, inga kläder eller någonting annat - endast kameran. Det kunde INTE ha varit värre. Jag skulle hellre vilja att dom snodde mitt pass, helt seriöst - Det går ialla fall att ordna ett nytt på ett eller annat sätt, men alla bilder är puts väck.
VARFÖR KUNDE DOM INTE LÄMNA KVAR MINNESKORTET?!? Om jag hade kommit in på hotellrummet och sett att mitt minneskort hade legat på tex sängen så hade jag faktiskt bara skrattat. Jag skiter fullständigt i kameran, det är bilderna jag vill åt...

Någon som känner för att skänka en slant till Rädda Ninni så jag kan åka hem idag?!
/comment Ninnzan

IBBE: Dag 27

Publicerat den 2009-02-13 klockan 19:07:06 i kategorin Thailand 2009,


Hej!

Klockan har passerat midnatt och det är Valentines Day här i Bangkok. Men ni där hemma har ju fortfarande 6 timmar kvar. Vi har sett en massa Valentin teman överallt på stan idag. Siam Paragon varuhuset hade en hel undervåning med bara prylar kring denna dag. Allt är så mycket större här bara!

Denna dag begav sig jag och Yonge till Computer City varuhuset. Detta varuhus består av 4 våningar av datorprylar, komponenter, filmer, dvds, tvspel och mycket mera. Vi såg verkligen fram emot detta! Väl inne så ser man massvis av små bås. Tusentals!!! Vi köpte inget inom data, utan var mer intresserade av filmer och musik dvds. Det roliga är att så fort turister kommer fram så blir man attackerad av försäljare från tre olika håll. Och gissa vad de håller fram? Jo en massa omslag på asiatisk porr! Det är deras enda hjälpmedel för västerlänningar haha :) De var inte speciellt prutglada heller. Man får verkligen kämpa stenhårt! Till slut hittade vi ett bås som var villiga att gå ner. Men när vi just skulle bestämma ut 20 skivor så kom den en polisrazzia. Det var en himla fart när säljarna gömde undan allt de hade framme. Vi förstod inte först vad som pågick, men alla säljare stänger sina bås och går iväg. För att undvika konfrontationer och beslagtagning. Jag tog lite bilder :D !


Surt att vi inte hann köpa något. Säljaren sade att vi skulle återkomma imorgon, så vi får se hur det blir. Vi försökte sedan att åka taxi hemåt men rusningstrafiken var i full gång! Efter en timme i taxin hade vi knappt kommit halvvägs så vi steg av vid MBK igen. Utanför hade DELL nåt jippo så vi tog lite bilder på det!Eftersom Computer City hade fått besök av polisen så hade även MBK det. Alla bästa butiker med kopior av kläder var stängda! Det är hemskt! Fanns inget att titta på nu. Bara massa skräp. Och sedan runt vårat hotell så är det polisbilar överallt! Vilken dålig dag! Så vi ska tillbaks dit och handla mera!

En liten bild på vad jag har handlat! Hoppas vi hittar mer i fortsättningen!

IBBE: Videos från Siam Ocean World

Publicerat den 2009-02-12 klockan 18:25:15 i kategorin Thailand 2009,


IBBE: Dag 26

Publicerat den 2009-02-12 klockan 17:34:02 i kategorin Thailand 2009,


Klockan är 23:02!!

Hej!
Ännu en dag i Bangkok avklarad. Efter en fin inledningsdag så ville vi fortsätta med samma tempo. Dagens schema var att besöka Baiyoke Tower. Detta är Bangkoks högsta byggnad, där man kan åka upp till våning 84 och kika över staden. Jag har lagt upp ett videoklipp uppifrån åt er. Första gången jag ser en roterande lösning för besökarna. Stor utsikt fast otroligt dissigt. Bangkok har stora problem med sin avgasproblem, så luften är helt grå och dimmig.


Väl nere så gick vi vidare in i smeten. I Bangkok kan man hitta shopping runt varje hörn i form av gatustånd. Så man måste lägga mycket tid på att hinna se allt. Ibland har man turen att hitta fina kläder. Och då är det bara att pruta fram ett bra pris! Man ska aldrig nöja sig med första priset, pruta ner till halva priset!
Gatorna var fulla av människor! Bilar och mopeder! Tiggare och uteliggare! Stanken av avlopp och avgas är enorm!


Efter cirka en timme tog vi en taxi till MBK istället!
MBK är ett av Asiens störsa varuhus. Innanför portarna hittar man över 2000 butiker, över 150 restauranger och en stor biograf! Kort sagt så hittar man allt här. Kläder, skor, väskor, tröjor, kepsar, elektronik, dvd, tv-spel, mobiler osv osv. Bara idag så var vi inne i cirka 4 timmar tror jag, och vi orkade bara med 1½ våning. Varje våningsplan är otroligt stor så det tar tid att se allt. Man hittar både orginal och fake härinne. Och priserna är dugliga. Med bra prut så får man ner till halva priset. Vi kom därifrån med skor, väskor, kalsonger, tröjor, piketröjor mm. Det blev för tungt till slut så vi åkte hem. Självklart ska vi tillbaks igen senare i veckan. Man orkar inte gå igenom allt på en eftermiddag :).Efter det har vi tagit det lugnt. Vi har promenerat på Kaosan Road och tittat på gatustånden. Ätit kvällsmat och nu är klockan 23:30. Jag har äta koreanskt för andra gången nu så det känns himla bra. Blir mer sånt i fortsättningen :)Godnatt allihopa!
/I

Ninni: Thailand, Bangkok

Publicerat den 2009-02-11 klockan 19:35:26 i kategorin Thailand 2009,


Bangkok - Staden som Gud bokstavligen sket i

I morse packade vi våra små väskor och checkade ut från hotellet i Phuket där vi bott de senaste fem dygnen för att bege oss mot Bangkok. Vi tog en taxi till flygplatsen och köpte sedan flygbiljetter till huvudstaden.Vi landade strax efter 14-thai-tiden och fick SNABBT tag på en taxi då dom stod direkt utanför flygplatsens ingångar och SLET tag i en... Vi kom fram till gatan där dom flesta backpackers verkar bo då alla verkar vara från Europa. Shopping gatan ligger precis utanför hotellet så jag kan tänka mig livet i natt...
Vi slängde in väskorna på rummet och tog en taxi till Siam Paragon - ett stort shopping center. Där fanns verkligen ALLT man kan tänka sig.Vi tog några olika hissar neråt för att komma till en vattenvärld där vi fick se allt från sjöhästar till hajar


SnakeAttack


Resan med taxi från hotellet till detta stället tog över två timmar. Hemvägen tog 15 minuter. Anledningen? Rusningstrafik i världens kanske mest kaos-smuts-huvudstad.
Nu måste jag i säng, klockan är halv två på natten....Ninni: Thailand, dagarna i Phuket

Publicerat den 2009-02-11 klockan 18:56:04 i kategorin Thailand 2009,


Jag trodde seriöst att öarna Krabi, Koh Lanta och Koh Jum skulle ha det trögaste internet på vår jord men ack så fel jag hade. Phuket tar fan i mig priset över allt och alla. Att ladda upp en bild tog ett halft sekel, och när det väl gick att logga in på blogg.se så kunde man inte klicka sig vidare, eller så gick strömmen eller något annat smaskigt...
Jag fick ialla fall upp ett inlägg för några dagar om Phuket, men dagarna var sig väldigt lika. Jag vaknade tidigast av alla och ville ner på stranden, stressade upp brorsan men han var lite halvtrög må jag säga!
I korta drag tog vi det väldigt lugnt, solade, badade, inte mycket shopping, hörde bara svenskar runt sig konstant, hyrde jetski osv.

Jetski var verkligen superhäftigt, men kärring som jag är så skrek jag väl under hela min lilla åktur med Yonge som chaffuör. Det gick mycket snabbare än vad jag hade tänkt mig... men kul - det var det absolut.
Dom två sista bilderna här ovan togs vid en middag då vi hittade några extra funktioner på kameran. Jag måste ju säga att Yonge och Ibbe blev jävligt snygga eller hur? ;D
Dagarna i Phuket försvann väldigt snabbt. Absolut inte för att det fanns mycket att göra, men med strand dagar, siesta efter det, sedan ut för att äta god middag och hem för att sova igen.
Solen är kvar, värmen är kvar men stränderna är nu mera blott en dröm. Nu befinner vi oss i Bangkok

IBBE: Dag 25, BANGKOK

Publicerat den 2009-02-11 klockan 18:32:30 i kategorin Thailand 2009,


Klockan är 00:12!!!

Så det betyder egentligen att Dag 26 har börjat!
Nu har vi äntligen anlänt till Bangkok! Vi åkte tidigt från Phuket flygplats, landade klockan 14:05 i Bangkok. Sen snabbt hämta väskorna för att sedan ta en taxi. Att hitta en bra taxi är lite konst faktiskt! Alla säger olika priser och alla fångar upp en direkt man har lämnat byggnaden. Det gäller att våga vara tuff och inte ta första bästa chaufför som drar i en.

Våran första chaffis sade 800 baht, nästa gav oss 500 baht :). Bilresan tog en liten stund. Rusningstrafiken här i Bangkok är något man inte vill vara med om. Det är riktigt jobbigt och tar på krafter när man sitter stilla i bilköer! Jag hoppas vi aldrig får vara med om det igen.

Väl framme så checkade vi in snabbt. Vår goda vän hade rekommenderat en bra hotell nära Koasan Road, vilket bara kostade 800 baht per natt. Två enkla sängar, air condition och nog fräsch toalett med dusch :). Vi dumpade av våra grejer för att röra oss vidare. Vårat första stopp för dagen blev Siam Paragon. Det är en stort varuhus som säljer kläder och teknik och allt annat. Här är allting orginal så priserna man ser är som i Sverige, eller dyrare.


Men att köpa kläder till skyhöga priser var inte vårat mål. Vi var där för en sak! Och det var Ocean World!!!!!!!!!!!! Ja, efter vi åt lunch självklart. Och jag blev jätteglad när jag fick i mig koreansk mat! :D
Ocean World är Sydostasiens största akvarium. Och det var verkligen spektakulärt! Det grymmaste och som fick oss alla att tappa andan var "vattengången". Som ni ser på bilden är man helt omringad av vatten! Och man såg rockor, hajar och fiskar! Riktigt mäktigt!
Jag har även en gullig film på en stor vattenskölpadda också!! :)

Efter en snabb taxifärd hem så bestämde vi oss att gå runt kvarteret för lite shopping. Men nu när vi kom hem så hade jag en stor sopsäck med nyköpta kläder :( Det är så sjukt billigt här ute på gatan! Mycket för mig + några presenter till nära och kära :)

Planerna för imorgon har jag ingen aning om. Jag låter Yonge bestämma allt, han är vår reseledare. Jag har i alla fall lyckats pricka bort en sak från min inköpslista :D

Godnattt!

IBBE: Dag 23

Publicerat den 2009-02-09 klockan 07:45:43 i kategorin Thailand 2009,


KLOCKAN ÄR 13:28!!!!

Hej!
Nu sitter jag här vid en dator på dag 23. Idag har vi inte gjort mycket alls. Vi vaknade alla tidigt för att åka ut till Tesco. Vilket är en riktig mataffär och ingen minimarket. Så det är riktiga livsmedel som man hittar i Sverige!! Efter en liten vilseledande moppetur så hittade vi dit. Jag köpte lite frukostbröd, mjölk och juice.

Igår så testade vi alla att åka Jetski. En snabb galen vit vattenscouter! Väl ute på vågorna så inser man hur kraftig en sån där är. Och guppigt och blöt var det! Det var riktigt kul att svänga och gasa! Och Yonge lyckades ramla flera ggr :) Det var en riktigt rolig upplevelse, och man önskar man ägde en själv! Vi spelade in en massa med videokameran såklart :).
Sen på kvällen så bestämde vi oss att testa BBQ buffén en bit bort. Lite synd att vi kom dit så sent för stället var fullt! Så maten var nästa slut när vi kom :D. Alla ville äta grillad kycklingspett så det var världens kö!

Vad vi gör ikväll vet jag inte, jag skulle vilja testa en liten restaurang utanför vårat fönster. Man ska in i en gränd och sitta på en massa vita trädgårdsmöbler. Satt många thailändare och åt iaf.

Jag längtar till Bangkok! Vi åker dit om tre dagar! Då börjar MIN semester! Och det ska shoppas och prutas! Yonge kommer ha så kul och försöka blåsa alla :D

ELEFANTSTATY av sten HERE I COME! BARRREEEEEE!!

Ninni: Thailand, Phuket dag 21

Publicerat den 2009-02-07 klockan 14:01:40 i kategorin Thailand 2009,


I morse klockan 9:00 började vår resa från Klong Muang till Phuket. Vi hade planerat att ta taxi in till Ao Nang, därifrån med Longtailbåt ut på havet för att bli upphämtade av speedboat och därefter taxi på själva Phuket... Vårt hotell erbjöd oss istället att köra oss med bil till Phuket, och detta blev i sin tur billigare än den bökia vägen, via taxi/båt/båt/taxi.
Resan tog cirka 2½ timme. Phuket är nog Sveriges andra Sverige. Svenskar ta mig fan överallt.. Det tog sin tid att hitta ett hotell för skaplig summa pengar, men efter 30 minuters vandrande fram och tillbaka hittade vi tillslut ett fräscht ställe.

Vi kastade in väskorna och därefter sprang jag och Christofer ner till stranden. (Ovanligt? :P)Efter en tur på stranden gick jag och brorsan tillbaka till hotellet, och det dröjde inte länge innan även moppe pojkarna kom in. Vi tog oss en liten tupplur och därefter blev det käk på ett svenskägt ställe. Det kändes lite halvweird att få en meny i Thailand som var skriven på svenska ;D Men det kanske är vanligt på sånna här större turistorter än där vi har vistats hittils. Det fanns allt ifrån toast Skagen till pizza och köttbullar. Jag valde en plankstek som var otroligt god. Christofer var även han nöjd, oxfilépizza.

IBBE: Dag 21

Publicerat den 2009-02-07 klockan 13:59:30 i kategorin Thailand 2009,


KLOCKAN ÄR 19:27 och du är fånig M!!

Hej!
Första dagen på Phuket snart avklarad. Som sagt så lämnade vi Klong Muang runt klockan 9 imorse. Tog en privat taxi hela vägen hit. Det är en ganska lång bit, så resan tog cirka 2 timmar totalt. Väl här så måste man hitta ett bra och billigt hotell också.
Vi hoppade av i en liten ort som heter Bangtao. Runt mitten av den södra kusten på Phuket. Enligt Yonge så är det lugnare här uppe än längre ner på ön, där Karon beach tex ligger. Något vi märkte direkt var att priserna är annorlunda på Phuket. Eftersom det är mycket fler turister här så vågar alla ta mera pengar. Billigaste hotell vi hittade låg på 2000 baht per natt. Stranden ligger 1 minut från hotellet för de som vill sola. Stranden är låååååång och väldigt mycket människor. Jag och Yonge tog varsin moped och gasa runt lite. Vi hittade en Tresco och en massa trafik! Får se om jag själv tar mig ett dopp imorgon. Solen är stekhet verkligen!Vi har alla precis käkat middag. Vi satt på ett svenskägt Steakhouse, där de serverade de vanligaste thailändska rätterna. Men också pizza, pasta, plankstek osv osv. Massa svensk mat iaf som kostade dyrt :P Så jag tog mion vanliga Paneng Curry med ris. Det roliga var i alla fall att ägaren bjöd oss fyra på varsin Sambucca shot. Antaglingen för att få tillbaks oss :D.

IBBE: Dag 20

Publicerat den 2009-02-06 klockan 14:35:50 i kategorin Thailand 2009,


Hej hej!
Klockan är 18:30 här och alla har precis tagit sig en tupplur. Idag så var ju planen att åka ut till Koh Hong och spendera några timmar där. Och nu efter så är jag väldigt nöjd med dagen.
Klockan nio på morgonen efter frukost så åkte vi ut med en taxibåt. Resan tog längre tid än förväntat, så efter 30 minuter närmade vi oss. På broschyrerna hade vi sett ganska fina bilder på stranden och bergen, förväntningarna var höga. Båten svängde förbi Hoga lagunen först, riktigt riktigt fint. Instängd vattenlagun och det var grunt över hela vattnet. Man kunde snorkla och simma runt.


Efter lagunen så hoppade vi av på stranden. Riktigt fin strand! Bra sand! Varmt vatten! Jag hittade gott om skugga så allt var perfekt. Vi fick även en påse med bröd för att mata fiskarna. Har en jättefin video på det åt er! Snorklingen var rolig här också. Jag och Ninni såg en hel del roliga fiskar. Små och stora! Enfärgade och randiga! Ninni såg en så stor fisk att hon tvärvända och vevade hemåt. Det visade sig vara en blå fisk som åt från en sten :).

En bit bort låg en mer populär strand på Hoga. Likt lagunen så var vattnet väldigt grunt och sträckte sig långt. Perfekt för snorkling. Och gott om fiskar också :D hungriga fiskar!


Imorgon bär det vidare till Phuket. En större ö med mer folk. Jag hoppas vi hittar roliga aktiviteter därborta och en massa god mat. Svensk mat borde i alla fall finnas där. Om cirka 6 dagar så bär det sedan vidare till Bangkok! Så det är inte långt kvar innan jag är hemma igen. Lite hemlängtan får man faktiskt! Jag avslutar detta inlägg med 2 videoklipp! Hörs snart igen och hoppas ingen tsunami tar oss på Phuket!
Ninni: Thailand, Hong Island dag 20

Publicerat den 2009-02-06 klockan 12:14:42 i kategorin Thailand 2009,


Dag 20 har precis passerat för oss här borta i Thailand. Denna dag spenderade vi på ett underbart ställe, nämligen Hong Island.
Vi hade köpt biljetter till Hong Island redan igår, och i morse stod longtailbåten redo klockan 9:00. Efter cirka 15 minuter började vi sakta men säkert åka in i Hong's lagoon.Hong's lagoon
Hong's lagoon var helhäftigt. Vi körde sakta inne i lagunen medan jag och Ibbe tog kort som två dårar, och Yonge filmade. Det var väldigt grunt i hela lagunen, ytan gick ungefär vid låren och det var ett jädrans eko där "inne".

Efter lagunen åkte vi mot Hong Beach.


Stranden var "uppdelad" på två stränder och vi la oss självklart där det var minst folk. Den sista bilden här ovan e från stranden där det var mest folk. Vi snorklade bland fiskar i alla dess färger, hittade ett och annat skumt djur, jag och Christofer hade sandkrig, vattnet var klarare än klarast. Sanden var fin som mjöl, så man kunde knåda bollar av den med hjälp av lite vatten. Jag gjorde en fin sandlykta jag, synd att jag inte hade något värmeljus :(

Vi gick en promenad bort till stranden där det var mer människor och med oss hade vi bröd till fiskarna.


Nu ska jag upp och väcka latkorvarna till karlar! Jag kommer säkert att logga in lite senare, för svensk tid klockan 13:10 så släpps tydligen 1 minut av melodifestivalslåtarna iför morgondagen, jag måste ju för bövelen lyssna! :D
Min plan var egentligen att se melodifestivalen live här ifrån Thailand, men när man lärt känna Thailands High Speed Internet så är tanken med att streama festivalen jävligt långt borta.... Jag får vänta tills jag kommit hem :(
See you later blekfisar

IBBE: Dag 19

Publicerat den 2009-02-05 klockan 16:27:16 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Vi är som sagt kvar här på Klong Muang Beach. Denna dag har jag själv inte gjort något speciellt. De andra har solat och jag har tittat på TV och sovit :D. Vi har faktiskt komma fram till vad vi ska göra framöver. Kommer till det lite senare.

Imorgon ska vi hyra en båttaxi och åka ut till Koh Hong.
Koh Hong är en närliggande ö med en 10 minuters båtresa härifrån. Pratade med en svensk kvinna idag som har varit i Thailand cirka 50 ggr. Hon sade i alla fall att Koh Hong är ett perfekt ställe med fin strand. Det är riktigt öde. Finns ingen restaurang eller resort där, så man får ta med sig allt man behöver.


Får se om jag hittar en skuggig plats att ligga på. Jag har inte legat i solen på en vecka. Koh Hoga ska även ha en fin lagun som man kan åka förbi.

På söndag morgon så checkar vi ut och lämnar Klong Muang. Nästa destination blir Phuket. Vi har gjort lite research och hittat en bra startpunkt. Hoppas den ön är bra som alla säger. Sen vidare till Bangkok direkt från flygplatsen på Phuket.

Imorrn blir det att stiga upp tidigt. Redan klockan 9 åker taxibåten till Koh Hong. Jag får inte glömma att ladda min iPOD så jag har nåt att göra när jag ligger där. Lovar att lägga upp bilder imorrn. Inte mycket att visa när vi inte hittar på något.

/I

Ninni: Thailand, Klong Muang dag 19

Publicerat den 2009-02-05 klockan 12:36:00 i kategorin Thailand 2009,


Klockan 5 vaknade vi i morse alla fyra. Ljudet var för djävligt. Det verkligen tjöt i öronen. Någon sjöng bönerop i högtalare som var värre än på konserter. Man somnade tillslut om igen, för att vakna exakt en timme senare av samma "skönsångare".

Jag och Christofer pressade några timmar på stranden men blev för mätta av solen, så vi gick faktiskt upp till rummet, satte på AC och somnade som två stockar. Vid 14-tiden kom Yonge och Ibbe tillbaka efter moppe turen och vi käkade lunch.

Vi har bokat en båt tur inför morgondagen till ön Koh Hong. På bilder ser den underbar ut så jag hoppas verkligen att den är det :)
Dags att göra oss i ordning för middag.Finn ett "fel"


Finner inga fel

IBBE: Dag 18

Publicerat den 2009-02-05 klockan 06:22:32 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Idag lämnade vi Koh Lanta ön, man kan inte stanna för länge på samma plats. Det var lite svårt att hitta nästa ö vi skulle till, så det blev tillbaks till fastlandet. Bredvid Ao Nang så ligger det en liten mindre ort. Så nu är vi på Klong Muang.

Vi hade ingen aning vart vi skulle övernatta (som vanligt). Så vi tittade runt lite. Vi hade en riktigt snäll taxichaufför. Och denna gång så liva vi upp stämningen lite och åkte tuk-tuk taxi.Vi hittade till slut en fint hotell, Seaview Resort. Och vi pruta ner priset tillräckligt bra for tre nätter. Ninni har fått sin sandstrand. Och jag har fått mitt rum med air condition och en TV. Ett extra plus är att de visar Arirang TV (en internationell koreansk kanal). Annars brukar jag glo på Fashion TV ;)
Middagen tog vi på grannrestaurangen. Vi tog det lugnt och beställde säkra kort. Kvalitén på maten kan variera stort vart man åker, så första natten kör man alltid safe.Nu sitter jag på ett fult litet internetcafe med 2 datorer. Ska snart testa ta ut lite pengar från Thailands skumma uttagningsautomater. Annars är planen for idag inte så värst spännande. De andra solar, jag chillar!


IBBE: Dag 17

Publicerat den 2009-02-05 klockan 05:39:09 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Nu skriver jag ett inlägg en dag senare, men det får gå!
Sista kvällen på Koh Lanta firade vi med lite god mat och massa dricka. För en gångs skull så drack jag mer än annars. Vi åt kvällsmat på lokala restaurangen Danny's. Många kunder hade faktiskt skriva massa gott om denna lilla restaurang på väggen utanför. Massa hälsningar att maten smakade bra :).
Maten var fin och god, jag komme inte ihåg exakt vad vi åt. Men däremot kommer jag ihåg vad jag drack. 2 starköl och 3 pinacolada. Lovade Magda att ta några goda drinkar :)Efter en massa drickande så dansa vi alla hemåt. Där kriget fortsatte i form av skrik och sängbrottning. Nästa morgon så lämna vi Lanta och hade siktet mot Klong Muang.Det ni ser här är massa mosade grodor på asfalten. Den i mitten är bäst!!

Ninni: Thailand, Klong Muang dag 18

Publicerat den 2009-02-04 klockan 15:19:41 i kategorin Thailand 2009,


Igår kväll satt vi på Dannys som låg precis vid stranden. Toppengod mat, så det var synd att man gick dit sista kvällen på vår vistelse av Koh Lanta. Vi tog drink efter drink tills jag och Ibbe drog oss hemmåt medan Yonge och Christofer åkte till Elin, Anton och Strömstad. Christofer kom sedan hem klockan 2.30 på natten och väckte oss alla med härliga ljud på toaletten, alkohol fanns så klart med i bilden... Sedan låg jag Ibbe och Yonge vakna i timmar medan Christofer snarkade som en kung.I morse gjorde vi oss i ordning och checkade ut. Yonge hade ordnat en taxi som tog oss till kajen där båt mot Ao Nang skulle avgå ifrån. Yonge och Christofer hjälpte till att ragga kunder till vårt förra boende, ute på Dream Team. Christofer delade ut flygblad och Yonge spelade svensk musik, EMD och stod med en liten skylt.
Båten till Ao Nang tog cirka två timmar och självklart satt man på soldäck ;D
Efter båt tur och en bumpy Tuk'tuk tur kom vi fram till Klong Muang Beach och fann genast ett hotell precis intill stranden. Hotellet heter Koh Kwang Seaview och vi har utsikt ut över havet och hann precis med solnedgången för idag.
Nu blir det till att hoppa i säng och ta igen alla sovtimmar man missade i natt pga kära lillebror... :) Jag ska väcka honom klockan 6 i morgon bitti ' ala hämden är ljuv. CU!

Ninni: Thailand, Koh Lanta dag 16

Publicerat den 2009-02-02 klockan 12:37:47 i kategorin Thailand 2009,


Gårdagens middag var inte speciellt lyckad. Vi gick in på en superfin resturang precis vid havet och stranden, men utseendet lurade våra ögon totalt. Christofer var den enda personen av oss som fick en god middag...Efter ett par torra kycklingfileer och pommes gav vi oss in i shoppingen. Även fast man sett allt 100 gånger är det faktiskt kul att bara gå runt och glo. Jag hittade något som förgyllde min kväll totalt:


Slödag.se

I morse smög jag upp för att inte väcka dom andra, men Christofers solklocka ringde i hans huvud även den. Vi gjorde oss i ordning och mötte upp Elin och Anton och åt frukost nere på stranden. Efter någon timme fick Anton och Christofer nog och tog med sig Yonge på moppetur medan jag och Elin låg kvar och svettades.
   Efter tre timmar kom killarna tillbaka och hade då åkt runt hela Koh Lanta.`

Fyra små moppepojkar

IBBE: Dag 16

Publicerat den 2009-02-02 klockan 12:18:08 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Andra dagen här på Palm Beach Resort, Koh Lanta. Finns inte mycket att göra på detta ställe, förutom att gå ner till stranden. Men jag slutat sola numera då jag bränner mig hela tiden. Så idag har jag spenderat hela min förmiddag med att ligga i hotelrummet med air condition och glo på film. Tog en massage senare på eftermiddagen sedan har vi alla bara hängt i rummet :) Det blir uttjatat med att sola varje dag :P

Nu sitter jag och inväntar tiden då det är dags att äta middag. Sedan ska vi eventuellt hitta på nåt ikväll. Antingen dricka och sjunga karaoke. Eller så hittade vi något konstigt ställe mitt på vägen. Var någon slags lokal vid sidan av gatan. Folk satt på läktare och skrek och hejade. Så jag misstänker antingen thai boxning eller ormshow. Så dit kanske vi åker förbi och kollar närmare :D

Hoppas vi får se något kul ikväll, jag har inte tagit foton på några dagar nu :( Skriver mera sen :D

/I

IBBE: Dag 15

Publicerat den 2009-02-01 klockan 11:26:36 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Eftersom jag inte skrev något igår så får jag göra det idag. Vi har lämnat Dream Team Resort nu, och checkat in på ett hotell närmare stan. Vi är fortfarande kvar på Koh Lanta. Lite sämre standard men det är bara för 2 dagar. Sedan lämnar vi Koh Lanta för att sedan åka vidare.

Igår så hade vi en riktig händelserik dag. Vi var på elefant treeking och grottvandring :) Vi satte oss på varsin elefant. Nu efteråt så var det riktig kul, en av mina bästa upplevelser här. Det är inte som att rida på häst. Mycket mer skumpigare! Man fick kämpa för att inte ramla av på nerförsbackarna :) Kul också att se elefanterna på nära håll, de är riktigt stora.Väl framme efter 30 minuter på elefantens rygg så hoppade vi av. Destination nummer 2 var Tiger Cave. Ingen av oss hade någon aning vad det var. Vi fick oss en guide och började vandra in i skogen. I början var det glest och grusigt. Sen kom vi djupare in i djungeln. Mer skugga, mer fukt, mer svett och mer ljud! Upp för kullar, och nedför, över vatten och genom trånga skogsstigar :)Framme vid ingången till Tiger Cave packa jag ner min kamera i lilla väskan. Önskar att jag kunde ta bilder där men det var en omöjlighet. Man var tvungen att klättra ner för stegar, gå över små broar, balansera sig över stora hål, krypa på mage, krälla på marken och akta huvudet. Det var ett riktigt äventyr, som på Fångarna på Fortet. Ni lyckligt lottade kommer se mycket mer och höra mycket mer sen när Yonge har redigerat klart filmen. Han filmade där inne men det är kolsvart så man hör bara oss skratta, skrika och stöna. Men det var riktigt kul att få använda kroppen lite, och vi var alla lortiga och svettiga som fan. Armar och ben glänste av svett! Det blev ganska spännande när alla 5 satt i ett trångt hål och sen skulle kräla vidare på marken. Man fick nästan lite panik :) Tur att Ninni höll huvudet kallt. För det var inte kul att avbryta allt halvvägs när vi bara hade EN pannlampa som ljus. Utan den så såg man ingenting :)


Nu är vi på ett ställe som heter Palm Beach Resort. Äntligen fick jag en till massage efter några dagars uppehåll. Riktigt skönt! Kolla Ninnis inlägg sen för lite bilder av rummet :). Nu ska vi snart åka vidare med våra mopeder för att äta lite kvällsmat. 2 nätter stannar vi här, sen vidare mot eventuellt Phi Phi Island. Jag ger er även lite videomaterial :D


Ninni: Thailand, Koh Lanta dag 14/15

Publicerat den 2009-02-01 klockan 11:26:28 i kategorin Thailand 2009,


It's going to be a bumpy ride

Igår var vi på den efterlängtade Elephant Trekkingen. Yonge ordnade biljetter via vårt hotell (www.dreamteamresort.com) och sedan tog vi mopparna (max 50 meter) till dom stora djuren.
Ibbe och Christofer delade den första elefanten som kom in på avsatsen där man steg på medan jag och Yonge tog den andra. Vår var något större, en hane och helt galen (enligt mig - den kärring som jag är). Ibland "småjoggade" han, han skumpade värre än champagne och käkade rötter på vägen. Det var i och för sig jävlig häftigt: Han stannade till för att ta en växt trodde vi, medan han i själva verket slet upp växten med roten, la roten under foten och stampade till. Sedan käkade han det som var i roten, vad nu det var för något. Själva roten var stor som en kokkosnöt. Christofer och Ibbes elefant roade sig med att skita och spruta vatten upp på grabbarna med vatten från små bäckar. Efter en halvtimme kom vi fram till ett litet stopp där vi hoppade av för att gå 30 minuter mot The tiger cave.Klättring och krypning i grottor
Efter en mycket svettig gång (Det rann ta mig fan överallt) kom vi fram till det som kallas Tiger Cave. Man gick ner på en hemmabyggd stege till första avsatsen. Vi gick sedan runt med guiden och hans ficklampa, för det blev bara mörkare och mörkare, och trängre och trängre... När man trodde att man krypit tillräckligt så var det näst intill att man fick åla sig igenom vissa partier. Häftig upplevelse!


När vi krypt färdigt i grottorna var det banan dags till elefanterna, och sedan elefant tur tillbaka igen. Guiden till vår elefant kunde absolut noll engelska och flaxade och sa någonting på thailändska till oss - han sa åt Yonge att sätta sig på huvudet på elefanten. Jag vart livrädd!!! Men Yonge överlevde ialla fall.När vi kom tillbaka till hotellet insåg vi att vi var jääävligt smutsiga så jag och brorsan hoppade in i duschen tillsammans med kläderna på. Christofer satt och skrubbade sin tröjja i duschen med shampo, det mesta gick faktiskt bort. Efter några timmars vila tog vi oss in mot stan för att möta upp Anton och Elin som anlände till Koh Lanta idag, samt Ted, även han från Strömstad. Vi käkade ihop och gick runt och kollade på alla shoppingstånd som liknar varandra allihopa.
1 Februari - Äntligen strand
I morse checkade vi ut från ett toppenhotell med superservice för att dra oss närmre in mot stan och finare stränder. Dock hittade vi ett jävligt fräscht bungalow hotell igen. Stället heter Long Beach Resort och ligger 1 minut från stranden.
Just nu kör Christofer och Yonge runt på nyhyrda moppepeder medan jag och Ibbe sitter här. Ska nog resa mig från ärslet nu, ingen luft kvar i detta rum.... Vaaarmt!Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.