Råd sökes

Publicerat den 2015-01-21 klockan 09:45:44 i kategorin Allmänt, Noel,


Ett inlägg till dig med barn: råd sökes

Hej du!
Då BVC inte kan ge mig tips och råd så vänder jag mig till dig som läsare - som har barn!

Bebis väger 5660 och åt 150ml per måltid. Vi minskade till 120 då spyorna sprutade rakt ut. På dagarna ger jag honom 60 eller 90 ibland innan han ska sova, så får han det större målet sen.

Problem
- att sova på dagen går ej, man matar honom, rapar och byter om. Nattar. 
Därefter vaknar han efter 10 minuter och rapar eller spyr. Sedan får man natta om honom igen. 
Härom dagen räknade jag ut att han sov/låg i sängen i 110 minuter. Av dessa 110 minuter så var det omnattning I 90 minuter.

- natten: här spyr han knappt. Det är alltså dagtid han spyr som mest och flest. Kan det vara nattens mål (120) som kommer upp?

Vad göra?!
- hur mycket åt/äter Er lilla?
- hur mycket sover Er lilla på dagen? 
- spys det ofta?

Har provat: 
Bära ännu mera i hopp om fler rapar
Semper magdroppar
Lägga ned honom ett par minuter för att sedan bära igen och se om rap kommer
Minskad mat


Sabina och Noel 
Noel är rätt glad ändå, trots spyor 
och tur är väl det...

Kommentarer

Maria

Leah spyr väldigt mycket, klart mer än vad Liam gjorde. Hon äter varannan timme och om hon inte lyckas rapa efter måltid så spyr hon med jämna mellanrum till nästa måltid. Olika mängd. Jag tror inte att det handlar om att hon äter för mycket utan att matstrupen inte är färdigutvecklad ännu. Hoppas att det vänder snart!

2015-01-21 - 12:39:20
Blogg/Hemsida: http://fashionstars.blogg.se

Christin

Vad jobbigt att han kräks. De har ju lättare att kräkas som små har jag läst. Vad är det för ersättning han äter? Kanske kan byta till annan sort? Kommer ihåg det där med rapningen som ställer till det. Jag hade svårt att få Ville att rapa, det var super svårt för mig att få honom att göra det så sambon fick göra det :) Utan rap kom han inte till ro när han skulle sova. Hoppas det ordnar sig med kräksen. Ja han ser glad ut den lille! Kram

2015-01-21 - 15:11:11
Blogg/Hemsida: http://christinsshopping.blogg.se

Linda

Fy vad jobbigt! :( Jag har för mig att mina åt mer vid den åldern, men har ni provat mjölkfri ersättning? (Eller om du ammar, att du äter helt mjölkfritt?) Om han inte äter så mycket på natten så kanske han inte reagerar lika kraftigt heller?

Jag spånar bara, men det är ju så himla vanligt med allergi mot mjölkprotein hos bebisar, mina tvillingar fick mjölkfritt när de var små, men deras symtom var mer klåda och ledsenhet.

2015-01-21 - 19:57:37
Blogg/Hemsida: http://utanpersonligtansvar.blogg.se

Madde - livet som mamma, husbygge och inredning

Meija är snart 4 mån (blir det den 27jan) och hon är en liten kräkbebis. Meija äter ersättning, nu 180 ml. Hon kräker en hel del fortfarande men det har minskat lite grann. Antar att det minskat pga att hon blivit lite äldre. vi har inte direkt gjort någon förändring. Vi har ökat upp maten någon gång men då kräktes hon mer och då fick vi backa tillbaka till det vi hade innan. Däremot så jag märkt att rapar vi henne efter varje måltid så minskar spyorna något. När hon var lite mindre och spydde lite mer så rapade vi även henne minst en gång under matningen och det hjälpte också lite.
Meija har aldrig spytt på natten (kanske hänt någon enstaka gång) så det är på dagen det spys här med. Dock verkar Noel har lite mer problem med spyorna än vad Meija haft. Hon har också svårt att komma till ro och somna på dagarna men när hon väl somnat så sover hon kanske en timme (lite olika, ibland 30 min och ibland 2 timmar). Meija sover 3 eller 4 gånger per dag(3-4 timmar totalt skulle jag gissa att det blir)
vet inte om jag har så mkt råd till dig tyvärr. Men om du inte testat att rapa honom under måltid så kan du ju alltid testa det:)
Hoppas det blir bättre snart för er!

2015-01-21 - 23:42:46
Blogg/Hemsida: http://hosmadde.blogg.se

Emmelie

Kan det vara så att han har allergi mot mjölkprotein? Barn kan kräks av det alternativt att magmunnen är väldigt outvecklad, inte helt ovanligt det heller. Hoppas ni kommer till rätta med det!

2015-01-22 - 21:00:24
Blogg/Hemsida: http://mildarabarber.blogg.se/

Kommentera gärna inlägget!

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar

Trackback


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.