Köpte två Triss

Publicerat den 2011-05-31 klockan 13:14:17 i kategorin Lilleman,


Jag vet inte om detta är en turdag eller om det kan vara som så att jag funnit det mirakulöst bra sättet att få Elias att sova? Med tanke på alla mina sovinlägg på bloggen om Elias så kanske folk får för sig att han sover dygnet runt - så är INTE fallet. Det tåls att upprepa 100 gånger. Jag kan inte förklara för en som inte har barn, hur trött man är dessa dagar.
Att få sova 3-5 timmar per dygn med avbrott för amning tar död på en sakta men säkert.

Jag har förstått att alla barn är olika, att vissa sover direkt efter tutte medan andra skriker och är vakna. Jag har då den sistnämnda och efter gårdagen var jag totalt slut i kropp och själ och var helt säker på att lillgrabben har kolik. 110% säker!
Idag - Han vaknade som vanligt på natten för tuttningar, och det blev uppstigning klockan 6:30 - då hade han fått nog av att ligga i sängen och det var dags att gå ner. Väl nere var han superglad. Det är han alltid när han bajsar! Det blev då blöjbyte, lite mera tutte och slumrade sedan till i min famn.
Efter två glada timmar var det dags att pumpa han sönder och samman med min gudagåva och därefter la jag honom i vagnen vilket han skrek om att han absolut inte ville. Jag startade då dammsugaren och pluggade in nappen för att sedan köra vagnen fram och tillbaka över mattkanten. GAH - han somnade??!!
Jag blev så j-vla glad att jag klädde på mig och gick ut på en promenad med vagnen mot pressbyrån och köpte två Trisslotter. Det blev ingen vinst på lotterna, men högvinsten är nog att jag funnit sättet att få honom att däcka!

Är det en turdag eller är det här Elias sätt?
That´s the question, det återstår att se!

Kommentarer

Madeleine (Milos mamma)

Haha, gud vad roligt att läsa detta. Eran första tid låter EXAKT som våran. Han ville amma HELA tiden och bli buren och sova på oss hela tiden. Skrattade så igenkännande när du skrev om hur ni försöker "lura" honom ned på sängen/soffan när han sover och försöker lägga täcke runt etc. Minns så hur man smög på tå därifrån och hoppades till högre makter att han skulle sova vidare själv. Men efter minsta lilla ljud vaknade han till och skrek igen. Vi fick aldrig vara ifred haha.Sen fick Milo kolik 1,5 vecka gammal och helvetet började. Dagarna var okej (förutom att han var missnöjd rätt ofta) men kvällarna och nätterna var hemska. Skrek flera timmar i sträck. Och det ENDA som hjälpte och fick Milo att sova var DAMMSUGAREN haha! Vi använde den så mycket att den gick sönder efter en månad och vi fick köpa en ny. Därför var det så himla lustigt att läsa detta inlägg.Vill säga att jag vet precis hur jobbigt det är. Alla barn är olika och en del mer "missnöjda" och krävande. En del bebisar är liksom nöjda hela tiden och bara sover. Som tur är blir det bättre med tiden, även med de mer krävande bebisarna :)

En tanke jag dock fick var att han kanske inte blir mätt på amningen? Eftersom han fortsätter att skrika efter. Kanske kan det vara värt att prova ge en flaska ersättning efter att du ammat och se om han blir mer nöjd? Jag vet att många har fått komplettera på så sätt, varvat både flaska och amning och bebisarna har sovit längre och varit mer mätta. Kanske kan vara värt testa iaf :)Stor kram till er!!

2011-06-01 - 00:33:06
Blogg/Hemsida: http://milosvarld.blogspot.com/

Kommentera gärna inlägget!

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar

Trackback


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.