IBBE: Gårdagen och Dag 2

Publicerat den 2009-01-19 klockan 11:08:29 i kategorin Thailand 2009,


Hej!
Gårdagen efter första blogginlägget så gick vi vidare till kvällsmaten. Vi åt på en ganska stor restaurang på västra sidan, med utsikt över vattnet. Redan vid ingången hade de skyltat med vagnar fulla av mat. Kall mat, varm mat, frukt, grönsaker, krabbor, blåa krabbor, bläckfisk, stora räkor och alla sorters fisk. Jag som självklart skulle slå till på stort beställde in tre varmrätter!! Tyvärr så var 2 utav 3 helt sämst. Enda som gick ner var riset och wokade räkorna i sötsur sås. Beställde in en kokad fisk, men chillen var helt galet äcklig så den ville ingen äta upp. Framåt aftonen så började det bli lite show. Unga tjejer dansade på scenen. Utlottning av vin och sprit. Och en liten eldshow på stranden. Vi försökte alla dricka oss glada men eftersom det var våran första kväll så blev vi sega och oerhört trötta.

  


Alla vi fyra fick rejält med sömn. Säkert 8 timmar i natt vilket är väldigt bra. Med fläkten i rummet på fullaste fart så hade vi det relativt svalt. Vi har ju 2 st dubbelsängar, så det gick bra och dela. Runt klockan 8 var vi alla igång och självklart skulle vi till stranden :(. Jag som bara kan sola i 1 timme och sedan bli för rastlös skulle få det tufft. Vi har förberett oss väldigt bra. Massa vatten och solkräm. Jag som inte är en solgud kör med solfaktor 30, har även inhandlat en på 50. Tackar Jannice för de där viktiga lektionerna. Nu på eftermiddagen så känner man av de ömma axlarna och benen. Vi blev tipsade om en jättebra frukostbuffé på västra sidan. Så det var mitt mål imorse. Och gudars så mycket fin mat det fanns. Bröd, melon, ananas, små bananer, omelett, våfflor, juice mm. Man kan äta hur mycket man ville för 200 baht (50 kr). Så det blir säkert flera utflykter ditåt :). Jag åt så mycket färska ananas så munnen blev helt sur och bedövad!

  

Vid lunchtid så tog jag och Yonge en liten promenad tillbaks till Railays östra sida. Vi ville testa lite mat från gatan. Men det bästa vi fick var thailändska pannkakor. Och det var inte det minsta likt. Den var en slags deg de banka ut, och sedan fritera lätt i olja. Sedan smeta de på chokladsås eller Nutella. Inte så värst nyttigt :) Idag testade jag även på min första riktiga massage. På vårat hotell har de behandlingar också, så det blev en thaimassage för 250 baht (62,50 kr). En hel timme! Hon fick slå, trycka, massera, mosa, dra, strecka och till slut knäcka :D Riktigt riktigt härligt! Imorrn får jag ta antingen massage med olja eller axelmassage.

   

Jag glömde även lägga in en bild på aporna igår, så det får ni ta del av idag. Dessa makaker som lever här är så fina. Fast man ska inte låta deras gulliga utseende lura en. Aporna snor saker, massa saker! Allt från värdefulla ägodelar till skor eller kanske din snusdosa.
Nu har vi en liten siesta inför kvällsmaten. Vi har alla solat och badat mycket idag. Nyduschad sitter jag här framför datorn för att sedan bege mig vidare. Som vanligt så kommer ett till inlägg imorrn om kvällen och morgondagen. Vi har stora planer på gång!! Som innehåller sightseeing, elefantridning, åka gummibåt ner för en fors, fyrhjulingar i lera eller en kort vistelse på Krabi Town :) :)
/I
Kommentarer

Nex

Ser så sjukt gott ut. Ni valde helt rätt tid att dra, utanför är vädret det gööörtrist, blött, kallt och rått. :P

2009-01-19 - 18:26:23

Kommentera gärna inlägget!

Namn
Kom ihåg mig?

E-postadress (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar

Trackback


Ninni - NINNZAN.SE
Läs mer...

Du har nu hamnat hos en som heter Ninni.

Ninni arbetar just nu 100% inom ekonomi och har den stora turen att arbeta i samma ort som hon bor i.

Ninnis barn är födda 2011 och 2014.

Ninni bor söder om huvudstaden i ett radhus tillsammans med sina barn.